Här får ni läsa om en annan kvinnas upplevelser, känslor och tankar kring att vara Gastric Bypass opererad. Hennes upplevelser går rätt in i mitt hjärta och jag kan så väl förstå henne. Önskar henne all lycka till i sin fortsatt kamp mot sitt matmissbruk. Jag vet att jag ofta tjatar om att operationen inte är någon quickfix utan bara ett verktyg och att fetma sitter i huvudet och inte i hungern. Läs, så får ni en annan gbp-opads ord och förklaringar. Det är här är orsaken till varför jag har tjatat mig till terapi. De opererar magen men inte mitt beteende. (Jag har fått godkännande av henne att dela med mig av hennes ord)
 
Som ni vet har jag gjort en gastric bypass ( magsäcksoperation ) ,, den 8;e mars 2010 o allt gick jättebra.. Jag har mått toppen hela tiden. Ja då räknar jag inte in min muskelvärk för den har blivit hemsk, men den glömmer vi.
I 1½ år skötte jag mig utmärkt med maten o allt. De jag åt valde jag noga ut så att jag inte skulle falla tillbaka till mitt gamla liv igen. 
Vad var då mitt gamla liv ? Jo jag va matmissbrukare till 100 %.. Att ha ett missbruk av något slag är verkligen inte lätt, särskilt inte när de har med mat att göra. Maten måste vi ha för att klara oss. 
Jag visste ju innan operationen att jag va tvungen att ändra mitt beteende o de vet jag fortfarande, men de är inte lätt. I 1½ år åt jag inga sötsaker alls, men sen va de precis om om jävulen hade flugit i mig o jag är så godissugen.. 
Jag trillade dit igen........... Rejält o nu har jag gått upp ganska mycket i vikt. Jag vill inte säga nu hur mycket jag har gått upp för jag skäms verkligen, men en dag ska jag berätta de. 
Nu tror ni att jag som har gjort den här operationen Inte kan äta sötsaker, vissa saker eller större mängder . Men de är fel. 
Många som har gjort operationen klarar inte de, men sen finns de dom som klarar av de o självklart tillhör jag den kategorin... 
Jag kan äta allt o jag kan äta större mängder mat. Men äter jag fort mår jag illa, o jag har väl aldrig ätit särskilt fort tror jag. Jag gör de inte nu i alla fall. 
Jag äter varannan var tredje timme så egentligen borde jag inte hinna med att äta nåt mellan målen, o de gör jag väl inte direkt heller på dan, utan på kvällen.. 
Jag är inte heller hungrig, jag blir mätt o mår bra när jag äter mina mål de är inte de.. De sitter i huvet... Jag måste helt enkelt ändra mina vanor igen, tänka på samma sätt som jag gjorde efter operationen. Jag måste helt enkelt börja om från början. 
Ni ser,, de är inte så enkelt som de låter med en operation. Man går inte automatiskt ner i vikt, man blir inte automatiskt smal o läcker.. Vissa,,, dom har lätt att gå ner i vikt, men sen finns de tyvärr även dom som rasar i vikt o inte får stopp på vikten utan måste jobba med den på det sättet. 
Operationen är endast ett verktyg o inget annat ifall du skulle tro de.. Du måste ändå ändra din vardag o ditt sätt att tänka. De finns inga genvägar på något sätt,, jag vet för då hade jag tagit den för länge sen. 
Jag försöker komma ut på promenader för att hålla igång lite så jag blir hjälpt med vikten den vägen. Sen ska jag ändra så jag tänker äta mindre,, de är bara de att jag har inte ätit så fasligt fel eller mycket ändå men jag vet att jag måste ändra där oxo.. 
Jag har kontaktat en sjukgymnast idag för att jag måste träna upp mina muskler igen för dom sitter verkligen inte där som ska efter all vikt jag har gått ner, jag måste bygga om dom på nytt.. Jag fick en tid nu den 4 sept, men då är de först o främst för att jag har så fruktansvärt av min ischias , men även muskel"bygget"..
De ska bli skönt, tro de eller ej för jag hatar verkligen att vara låst vid en sjukgymnast. Har gått dit så många gånger innan. 
De kommer att få bli min träning, promenader, sjukgymnastik o sen ska jag komma igång med min zumba här hemma.. Detta går inte annars.. 
Jag vet med mig själv vad jag har gjort för fel, men ni måste komma ihåg att de är precis lika svårt för mig som de är för nån annan att ta sig i kragen trots min operation. De är inte de att jag är otacksam o skiter i de, absolut inte. Jag är så tacksam för den här chansen o därför vill jag inte låta den gå till spillo. 
Jag behöver hjälp på rätt sätt helt enkelt. Ja enkelt o enkelt vet jag inte om de är =)
Nu har jag sagt de i alla fall o de känns så skönt.. Jag har trillat dit igen.......... Jag är inte stolt ska ni veta .. 
Jag förstår inte varför suget känns så mycket värre nu än innan operationen ? De är så illa så jag har blivit röksugen oxo (slutade röka 03 ), men de kanske är att jag tror att jag ska lura mig själv från ett missbruk till ett annat. Men jag ska inte byta ut mitt missbruk o jag tänker göra mig av med de jag har idag oxo. 
Jag är så besviken, att jag sviker mig själv på de här sättet så de behöver ingen annan tala om för mig. 
Ni får hemskt gärna hjälpa/peppa mig.
Ha en mysig kväll allesammans.
Puss I Pannan ♥
Äntligen!!!!!
 
BMI 25!!!
 
Innan min flytperiod som man måste ha innan operationen, lyckades jag gå ner 15kg å efter det så ha jag gått ner 36,5kg på 10 månader. Total viktminskning 51,5kg.
 
Jag startade på ett BMI på ohälsosamma 41,8 och idag är jag i mål på BMI 25.
 
Hälsomässigt
Numera äter jag inga hjärttabletter (åt tre om dagen tidigare), äter ingen magkatarrmedicin och sover mycket bättre om nätterna. Jag har antagligen ökat min livslängd med flera år.
 
Andra fördelar
 Det mesta är betydligt lättare att göra. Jag orkar röra på mig på ett helt annat sätt och känner att jag kan vara så där barnsligt busig som jag vill vara ibland, för att jag orkar det rent fysiskt nu.
 
Såna här dagar känner jag mig helt oövervinnerlig. :-) Wieeee!!!
 
Det är en bra dag idag, dels är det fredag, jag ska på stora kräftkalaset med Jill Johnsson, nytt projekt på jobbet och äntligen i MÅL!! Fy fan vad jag är glad!!!
 
Nu ska jag fortsätta med min hälsoresa och jag älskar att få UPPLEVA livet!
I kväll var det dags för Marknadsföreingen (MIV) å ha sitt första möte efter sommaruppehållet.
 
 
Vi träffades på Varda och det var väldigt mycket folk, gamla och nya medlemmar.
 
 
Jag satt med mina vapenbröder Renée och Tobbe.
 
Det var oerhört varmt i lokalen men annars var precis allt toppen!
 
Maten var så himla god, alldeles magisk.
 
Massor av goda aptitretare
Massor av goda förrätter
Massor av varmrätter
Å sen trvå efterrätter.
 
Jag känner mig fortfarande mätt!
 
Men det var riktigt trevligt, ser fram emot höstens föreläsningar, först ut är Alexander Bard som inte är någon favorit hos mig. Men kunnig det är han.
Idag på förmiddagen var jag på min terapi-timme, dags att fortsätta min inre resa. Det yttre är ju så gott som klart å nu ska dessa sammankopplas, så heeeela jag mår toppen!
 
Vi pratade mycket om hur svårt det är att prioritera sig själv som karriärssugen, ensamstående förälder. Företaget jag jobbade på tidigare hade så klart höga krav på mig, sen ville jag försöka vara världens bästa mamma, vän, dotter, syster, moster, faster osv. Jag tappade helt enkelt bort mig själv på vägen, vilket inte alls är särskilt konstigt. I samband med dessa år kom även kilorna smygande.
 
Nu har det snart gått 10 månader sen jag opererade mig och jag är snart klar med min fysiska hälsoresa. Dock så har inte skallen hängt med å det är den jag jobbar med nu. 
 
Jag mår alltså inte dåligt och känner mig ledsen utan vill göra ett "bokslut" med den gamla Nettan för att välkommna den nya. 
 
 
Jag har svårt att acceptera mitt nya utseende och nu har jag fått i uppgift att utsätta mig för exponering. Dels så har jag fått i uppgift att i helgen gå i klädaffärer och prova massa kläder, så att jag börjar förstå och acceptera att jag är mindre i min figur, jag ska alltså lista ut vilken storlek jag har och acceptera den. Idag provar jag ofta flera storlekar för stora kläder.
Den andra uppgiften jag fick är att han anser att jag behöver dejta. Ta åt mig av positiv feedback från andra människor. Dock var han tydlig med att jag skulle dissa gifta män som bara vill ligga. Hahaha
 
Jag sitter alltid å skriver samtidigt som jag är hos min terapeut och när han sa dejta, skrev jag ner det med en kommentar....HJÄLP, jag vill INTE!!! Men men, vi får se hur det går med det. 
 
 
Fick en uppgift för ett par veckor sen, det var att stå nakenfis framför en spegel varje kväll och kolla på mig själv. Helt ärligt så kan jag säga att det gjorde jag en gång och det var asjobbigt. Nu har jag fått dispens, behöver bara titta med ett öga i taget i 5 sekunder, sen ska jag utvecka även det på sikt, till båda ögonen i 30 sekunder. :-)
 
Men andra ord, det går framåt och jag känner att jag går ifrån våra samtal med fler frågor än svar och det är asbra för min del iallafall. 
 
Kärlek till er alla. 
 
Lagade världens lättaste maträtt igår, som var riktigt god. Försöker hitta rätter som är nyttiga för mig samt behöver minimal insats i köket under vardagar, då min träning, 4 ggr i veckan snart sätter igång.
 
Lägg 200 gram bladspenad i en ugnsäkerform, sprid ut lite vitlök innan du lägger på 5st laxfiléer som du kryddat innan, häll över 3dl grädde, därefter riven ost. In i ugnen på 175grader. Plättlätt! Serveras med grönsaker.
 
 

Jag äter ca 60% av en laxfilé, sen är jag proppmätt.
 
 Idag på fm är det dags för samtalsterapi. Ska bli intressant å se vad som händer idag. 
Har så himla ont i halsen, så idag provar jag nåt nytt, för te och Vicks blå, fungerar inte! :-(
 
I kväll tog jag fram whiskeyn jag fick av världens bästa svåger å tog mig en virre. :-)
Tror dock inte jag fick den av honom i medicinskt syfte men nu börjar jag bli trött på att inte kunna svälja utan att ha ont.
 
Igår kväll när jag var å provade ett par stövlar så åkte jag till min favvo-butik. Men den låg inte kvar! Hm, det hade jag missat totalt.
 
Men så kom jag på att jag å Josefin åkte till Enköping förra vintern och hittade fem par stövlar i en butik som ingår i samma kedja. Så efter jobbet idag, brände jag dit snabbare än blixten å upptäcker att hela kedjan har kånkat. :-(
 
Attans åsså!!!!
Alltså allvarligt talat...........blir så glad av att Maria Montazami är tillbaka i rutan igen.
 
Igår så blev hon arg två gånger och jag är imponerad på hur lugn hon är trots att hon blir förbannad. Jag tycker hon är stencool.
 
 
Dessutom gillar jag hennes olika uttalanden.
 
"Jag älskar tofsar! Eller som vi då säger, tassels, tofsar tycker jag låter lite tofsigt men tassels låter mer elegant”
 
"Vi har ett fantastiskt system. Han betalar allt. Toppen!" (om familjens ekonomi)
 
 
"Nu måste jag tänka snabbt, och då menar jag riktigt snabbt"
 
 
"Jag målar läpparna kanske 50 gånger om dagen, och tro mig, det är ett heltids jobb"
 
 
"Hon har konserverats väldigt bra" (om sin mamma)

 

Och klassikern

”Utan läppstift känner jag mig exposed, rädd och nervös.”

 I mina ögon känns hon störtskön! Hahahaha
 
 
Det börjar bli kallt ute och jag har upptäckt att jag bara har ett par långbyxor!!! Byxorna jag använde förra hösten hade storlek 54/56, så det innebär att jag måste inhandla minst ett par till. Då jag inte är klar med viktnedgången så är det ingen idé att jag handlar för mycket.
 
Så jag hämtade pappa efter jobbet, så åkte vi ut till Erikslunds Shopping Center. Där träffade jag en jättetrevlig tjej som hjälpte mig hitta ett par jeans. Som vanligt provade jag för stora byxor, fick testa 6 storlekar innan jag fann rätt storlek. Numera äger jag ett par jeans i storlek 30. Stolt som FAN!!! Kommer inte ihåg när jag hade det sist.:-)
 
När jag kom hem började jag plocka med sommarskorna som ska bort.
 
Fram med höst och vinterskor.....saknar 2 kartonger stövlar men vi har flyttat runt på alla grejer nere i källaren och vinden, så jag hittar dem inte. :-(. Men jag ska ge mig ut på stöveljakt i helgen.
Förra vintern var jag på jakt efter ett par vita höga stövlar och det vill jag ha även i år. Sen provade jag även ett par ljusbruna supersnygga stövlar idag men jag höll mig och köpte dem inte. :-). Tror jag vill ha ett par ljusgrå åsså.
 
Kläder är ju sååååå kul!!!
Natten var lite orolig pga febern, så jag var as-seg på att komma upp ur sängen i morse. Har ätit halstabletter, febernedsättande och te precis hela dagen. Nåt positivt är att jag börjar vänja mig vid te. Föredrar fortfarande Oboy men jag står emot och vägrar köpa hem det. :-)
 
Glädjande besked idag.............tantgympan börjar nästa vecka och de har utökat med ytterligare ett pass i veckan. Så nu är det söndag, tisdag, onsdag och torsdag som gäller. Wieeeee!! Ser fram emot det som 17!!!
 
Vaknade med ont i halsen idag. Stannade å köpte halstabletter på vägen till jobbet i morse men tyvärr så har det inte blivit bättre under dagen. Jag dricker normalt sett Oboy (smaskens) när jag har ont i halsen men mitt hem är rensat på allt sött efter min Gastric bypass operation.
 
Däremot så har jag velat lära mig dricka te men har alltid tyckt att det är så himla blaskigt. Så in i skafferiet och leta te och självklart fann jag både det ena och det andra. :-) 
 
Det som luktade absolut godaste var ett Jul-te, dessutom fick jag användning för den där te-skopan för första gången sen jag köpte den för nåt år sen.
 
Dock föredrar jag Oboy fortfarande. :-)
Drar i mig några febernedsättande tabletter på samma gång. För i morgon måste jag vara 100% frisk!
 
Nu blir det bingen för den här fröken.
Veckans första arbetsdag avklarad. Avslutade den med ett företagsevenemang på Sigurds 25. Näringslivet bjuder heter det och handlar om att företag går in och sponsrar fotbollsmatchen som är i kväll, så att det är gratis för alla som vill gå å se VSK vinna i kväll. Jättebra idé, tycker iallafall jag.
 
Själv så är jag som bekant inte det minsta intresserad av sport. Däremot så serverades det pytt i panna till två personer från varje bolag. Och pytt i panna, det tycker jag om. :-)
 
 
En alkoholfri öl av ny sort, testades också, då jag hade bilen med mig.
 
Fick även en t-shirt som minne.
 
Däremot överlämnar jag fotbollsmatchen till de som är mer intresserade. Jag behöver nämligen tvätta i kväll. :-)
Igår vaknade jag klockan tre på eftermiddagen. Inte helt vanligt för att vara mig men men, det har varit lite mycket nu den senaste veckan massa händelser som antaligen tog ut sin rätt. Jag skulle ha åkt på min första bakluckeloppis men missade det när jag sov så länge- :-(
 
Det bästa på bra jädrans länge var iallafall bröllopet mellan Herr och fru Persson. Är så glad över att jag fick vara med och dela deras lycka. <3
 
Söndagen spenderades som sagt i sängen fram till klockan tre, sen förflyttade jag mig heeeela långa vägen till soffan och där blev jag kvar hela eftermiddagen och kvällen. Tv-program och filmer avlöste varandra i ett.
 
Då jag vaknade så sent, så innebär det att jag missat fyra mål mat. Frukost, lunch och två mellisar. I mitt fall så kan jag aldrig komma i kapp det missade energiintaget, utan jag blir seg och trött precis hela dagen. Men jag åt massa ägg, kyckling och ris under mina vakna timmar, så jag mådde bra men som sagt seg.
Faran med att umgås med säljare är att det alltid å då menar jag ALLTID, ska tävlas.
 
I lördags natt kom Cecilia på den oerhört brighta idén att äta fefferoni, jag fullkomligen HATAR all stark mat och särskilt fefferoni. Men vem kommer ihåg en fegis??? hahaha
 
Sagt å gjort utmaningen var tagen och shit vad äckligt det var!!! Det brände som satan på tungan.
 
Vi blev båda så svårt chockade av att vi faktiskt gjorde det, så jag vet faktiskt inte om vi kom överens om vem av oss som vann. Hahaha
 
 
Dags för Tranan Tina att firas, så det står härliga till. Kalaset startade kl 14, så jag var något sen när jag trillade in vid 17. Men å andra sidan, så fanns det ledig stol att sitta på nu när det var lite lugnare med folk. :-)
 
 
 
Lånade bilder från Anne-Lie
 
Tranan Tina by night!
 
Det var så himla trevligt hemma hos Anne-Lie och Emma, så jag åkte hem, bytte om å tog med mig Cecilia å åkte dit igen. Självklart blev det en tur ner på byn.
 
 
 
Igår var jag på mitt första Drop-in bröllop. Camilla å Henrik skulle föreviga sin kärlek med ett giftemål.
 
 
Det var många par där, så det blev lång väntetid innan de fick sin bröllopstid, som blev kl 15.15. Linda och jag fick den fina uppgiften att vara vittnen.
 
 
Då det var 2 timmars väntetid, så vi satte oss ute och fikade i det fina vädret. Brudparet, Camillas föräldrar, barnen Linda, Emma å jag.
 
 
30 minuter innan vigseln utbrister bruden att hon vill ha en brudbukett. Så jag å döttrarna slänger oss i bilen och åker till Viksängscentrum men där var blomsteraffären stängd, åker vidare till Gideonsbergsblommor å äntligen fick vi tag på blommor. Puh.
 
 
Vigseln hölls utomhus och det var jättevackert. Camilla grät, vilket gjorde att även jag fick en tår i ögat.
 
 
 
Hela familjen samlad. Filip, Henrik, morfar, Camilla, mormor, Linda och längst fram Emma.
 
Därefter åkte vi hem till dem å åt smörgåstårta innan brudparet satte sig i bilen och åkte iväg till Sätra Brunn för middag å övernattning.
 
Tusen tack för att jag fick vara och dela eran lycka denna dag. Kärleken är evig. <3
 
Idag har jag lite inbokat, drop-in bröllop först å sen kalas för Tranan Tina.
 
Dessa dagar då jag kliver ur mina rutiner totalt och inte kommer ha tillgång till eget kök och mat, är de svåraste dagarna. För jag måste ju ändå äta var tredje timme för att inte må dåligt.  
 
Som vanligt så handlar allt om planering, så jag har bla med mig ett par kokta ägg i handväskan.  :-)
Catte å jag skulle ev ha gått på AW men vi träffas så sällan så vi satt kvar hemma hos mig i flera timmar å bara tjattrade.
 
Sen gick vi ner på byn och dansade våra lurviga. Jag hade snor-kul igår kväll, vilket jag alltid har med detta energiknippe! :-)
 
 
 
 
 
Nu ska jag alldeles strax ta helg. Ska hämta Catte, en gammal kompis på hennes jobb och sen ska vi hem till mig å surra lite. Därefter blir det eventuellt en AW.
 
Innan operationen så "grundade" jag alltid med nåt flottigt som tex pizza innan jag skulle festa. Det är ändring på det nu, numera grundar jag med fiberhavregrynsgröt. :-)
 
Önskar alla en härlig fredag.
 
Ja, vad mer kan man säga om dessa två busiga eldsjälar, än tummen upp för Emma och Anne-Lie!!
 
Helt underbart!!!
 
Vi ses på kalaset, för självklart ska vi fira tranan Tina! :-)
 
 
Dessa fitness-pannkakor är extremt mättande. Jag fick bara i mig en och halv pannkaka, min pappa lyckades med tre. Som tur var kom Tobbe och Gabbe å åt upp ett lass åsså. :-). Annars så hade jag fått ätit pannkakor i en veckas tid. Hahaha
 
Recept på dessa finns i inlägg 20 augusti kl 21.29.
 
 
Under ett par års tid har jag bråkat med Tele2 angående tv-boxar. Det började med att en gick sönder och den skickade jag in för lagning och fick ut en lånebox. Efter några veckor fick jag en "ny" men det visade sig vara den samma som jag skickat in och den var inte lagad. Suck.
 
Sen så har både Adde och Freddan varit i kontakt med Tele 2 och försökt få dem att leverera en fungerande boxer men det som skett är att vi skickat fram å tillbaka trasiga boxar. I vintras var Freddan i kontakt med dem å då var sista budet att vi skulle få en inspelningsbar digital HD-box, som kompensation. Men den har så klart INTE kommit.
 
Att sitta i telefon med olika kundtjänster ta sån jädrans tid å jag blir så irriterad när saker å ting inte funkar.
 
Men nu gav snälla Renée mig ett namn på en medarbetare och en mailadress till en som hon varit i kontakt med på Tele 2 angående sina problem med dem. Så jag mailade dem förra veckan.
 
Så nu...........ett par år senare, så har jag äntligen en fungerande tv-box! :-)
 
Tjohoo!!
 
Nu har jag fjuttiga 4hg kvar till ett BMI på 25!!!!
 
Mitt mål var att nå dit till min 1-årskontroll i oktober, så nu gäller det att stabilisera vikten. Kan vara nog så svårt.
 
Mår fysiskt så mycket bättre nu, efter år av sömntabletter så sover jag mycket djupare och bättre samt att jag numera slipper mina 3 hjärttabletter som jag åt dagligen.
 
Är så glad över min hälsoresa, en möjlighet till ett mer rikt och längre liv.
 
Viftar på svansen och hoppar glädjeskutt. Wieeeee!!
Idag har jag varit och träffat min inre doktor. Han är lite klurig får jag nog lov att säga. Varje gång så får jag en uppgift med mig och denna gång kräver det att jag tänker till ordentligt.
 
Jag ska skriva ner olika situationer som jag upplever som jobbiga, sen ska jag skriva ner
negativa tankar "inre bilder",
negativa känslor,
negativa handlingar,
negativa somatiska reaktioner.
Därefter tankefel och livsregel.
 
När den "lilla" uppgiften är klar, ska jag finna motbevis och hjälpsammare tankar. Som sagt det här kommer ta en tid och det är väl det som är meningen. Ändra mina invanda tankar och beteenden.
 
Vi pratade mycket om att acceptera. Jag försöker att aldrig döma någon efter utseende, kultur, nationalitet, sexualitet osv. Jag försöker alltid vara nyfiken på personers inre, vem bor inne i den här kroppen, hur tänker hon, vad vill hon, vad har hon fått/vill uppleva, vad tycker hon om att göra osv? Terapauten lyssnar aktivt som 17 och rätt vad det är så utbrister han att det absolut INTE stämmer att jag aldrig dömer nåt efter utseende. Jag för ett krig mot mig själv hela tiden pga mitt ändrade utseende! Så visst har han rätt. 1-0 till honom. :-)
 
Varför är det så lätt att acceptera andra medans jag dömer mig själv så hårt?!
 
Hur som helst så sa han idag att han kommer få "ordning" på mig och det känns ju himla bra. Hahaha
 
Det här med att acceptera är ett stort begrepp. Jag ska lära mig acceptera det som händer runt omkring mig men däremot behöver jag INTE acceptera beteendet. Han lärde mig de tre L L L.
 
Låt Livet Leva
 
Och det ska jag försöka anamma.
Mina vänner i Norberg saknar sin pappa/morfar, hör av er till Carina om ni har sett honom.
 
 
Min far försvann igår vid 17.20 till fots från kornettgatan(Norberg). Är det någon som sett honom kan ni kontakta mig på 070-371 68 16. Snälla, dela detta foto så bilden på Eric Jansson sprider sig.
 
Idag har jag träffat två av mina mest energifulla vänninor, Renée och Jannica!
 
Bruttorna hörde av sig förra veckan å berättade att vi skulle på en skattjakt eller Geocaching som heter.
Vi bestämde att vi skulle träffas halv sex vid Domkyrkan.
 
Sen började vi traska runt och leta skatter och det var hur kul som helst.
 
Och tänk så fantastiskt vackert vårt vänliga Västerås är. Blir helt förstummad  över alla magiska gator, små hus å kvarter, tyvärr hade jag bara med mig ajfånen, så bilderna blev tyvärr inte världsklass.
 
När man går på skattjakt hittar man massa konstiga saker. :-)
 
 Dock så slog så klart vädret om blixtfort och det började ösregna!!
 
Renée har ringt en vän som kommer å hämtar oss. De står i skydd under ett tak å väntar på vår räddare i nöden!!
 
 
Räddaren är Svelda! Tack så mycket!
 
Det händer så mycket tragiska saker runt omkring mig just nu och jag lider med dem som är drabbade. Själv har jag det lugnt just nu och är oerhört tacksam för det och kan förhoppningsvis finnas där för de som behöver ett öra att tala till eller en kram som ger tröst.
 
Jag är en levdnadsglad människa som oftast väljer att se positivt på saker och ting. Glaset är alltid halvfullt, så att säga. Anser att det mesta som händer oss här i livet kan vi själva påverka men dock gäller det inte sjukdom och död. Dessa två ting kan få även den starkaste att välta omkull i förtvivlan.
 
Gällande dödsfall så drabbades min dotters biologiska pappa av hjärntumör när Josefin var 8 veckor gammal och tyvärr så dog han även utav sviter från den sjukdomen. Några år senare så blev även min älskade mamma svårt sjuk under många år och sen gick även hon bort.
Jag fick ofta höra att, " det är tur att du är en så stark som person" eller "sån stor sorg drabbar bara dem som klarar av att bära det" osv.
 
Vet att jag ofta tänkte............vad har jag för val? Tro mig, hade jag haft nåt val, så hade jag alla gånger valt att få ha dessa två oerhört viktiga personer kvar i mitt liv. Men här fick jag aldrig möjlighet att välja.
 
Livet går upp och ner i olika cykler, ibland är man högst upp på berget och känner sig som en "kung i baren" men rätt vad det är så blir man nerpetad därifrån med buller och bång. Ibland känns det som att man inte får vara allt för lycklig, utan då ska man "straffas" och därmed drabbas man själv eller någon i ens närhet av nåt jädrans skit.
 
Jag pratade som vanligt med min kloka far i morse när han skjutsade mig från bilverkstan till jobbet. Tog upp mina funderingar med honom, om varför livet är så upp och ned och om det verkligen ska vara så.
 
Han svar var enkelt.
Det är att uppleva livet, kort och gott. Du kan inte välja att bara uppleva det goda och positiva i livet, det är inte att leva. Det är utav smällarna vi blir ödmjuka inför andra människor och deras livsöden. Anette, se till att de smärtor du gått igenom, kan bli till hjälp för någon som nyss drabbats av något tragiskt.
 
Jag tror att livet oftast rullar på i samma rullor dag efter dag. Vi gnäller över vårat jobb, boende, saker vi vill ha å saker vi inte vill ha m.m. En sjukdom eller ett dödsfall, får oss att stanna upp och känna in vad det är som faktiskt betyder nåt här i livet. Å inte fasiken är det alla materiella saker som vi lägger ner så mycket tid å energi på. Utan det är så klart våra relationer till andra människor. Det gäller att ta vara på dessa, vårda dem ömt.
 
Jag har välsignats med en fantastisk familj, där vi står varandra oerhört nära, sen har jag genom åren stött på människor, som blivit mina nära vänner och de är min härliga handplockade familj. Dessa två familjer är allt för mig.
 
Så stanna upp idag och tänk igenom vad ni har att vara tacksamma över, tala om för dem du älskar hur mycket de betyder för dig. Skjut inte på det här för man vet aldrig när det kan vara för sent.
 
 
 
 
 
 
 
Har varit å lämnat in KåTeR (namnet på min bil, regnr KTR...) på service hos Möller Bil nu på morgonen.
Det måste vara ett perfekt ställe å jobba på..........många fina män som jobbar där. :-)
 
Var ju himla gnällig förra veckan efter mitt besök på kvinnokliniken. Kan tala om att alla sviter från det besöket är som bortblåst. Jag mår toppen i kroppen!
 
 
 
 
Mitt svar är JA!!!
 
Har varit hem till Adde, Sarah och lilla Philip nu i kväll. Min lilla, lilla systersonson, är den underbaraste pyttelilla varelse jag sett någonsin. Hur söt får man bli?!?
 
Föräldrarnas önskan är att inte exponera Philip på nätet och det respekteras så klart. Men jag fick godkänt på ett par bilder iallafall.
 
Men om jag säger så här.........han är SUPERDUPERSÖT!!!
 
Jag å Philip matchar redan varandra i kläderna. Hahaha
 
Gammelmorfar och Philip mäter vem som är skrynkligast. :-)
 
 
Carina - här kommer några recept på smoothies.
 
Jag brukar antingen ha lätt vaniljyogurt och/eller lättmjölk när jag gör smoothies och ev krossad is.
Det bästa med smoothies är att det går snabbt, är lätt att göra och självklart mycket nyttigare än fikabrödet. :-)
 
2 dl yogurt/lättmjölk
1,5 dl bär av alla sorter
 
Alternativt 
 
2 dl lättmjölk
1 banan
1 tsk snabbkaffepulver
3 tsk oboy eller kakao
 
Den jag gillar allra mest är
Sojamjölk
Rismjölk
Frysta bär
Bladspenat
Naturella cashewnötter
 
Kan med fördel ha i lite kvarg, så får man lite protein i sin smoothie också.
 
 
 
Jaha, då är min allra första kärlek till såpor igång igen efter 20års tystnad. DALLAS!
 
Minns när jag satt med pappa och tittade på Dallas i början av 80-talet. Mamma klarade inte av att se det då hon ansåg att J.R var den värsta mannen på hela jorden. Så det blev helt enkelt jag å pappa i många, många år som satt å tittade å diskuterade nästkommande avsnitt och jag tror banne mig inte att vi missade ett endaste av dem.
 
Första avsnittet som gick igår inhöll det mesta och jag ser riktigt framemot å se vad J.R Ewing har i rockärmen, hur det än är, så är det ju han som är DALLAS.
 
 
Alltså det har precis gått upp för mig att alla jädrans program kommer att sändas i princip samtidigt. Hur tänkte de då???
 
Jag kan glömma alla program som startar före 21, för strax är det dags för tantgympan tre gånger i veckan och då är jag hemma vid halv nio, då ska det ätas och duschas. Åhnej, jag kommer nog missa allt som går kl 21 åsså. :-(
 
Pust å stön.
 
Veckans matsedel är gjord och inhandlad, som vanligt är det måndag - torsdag.
 
Måndag        Ugnsomelett med lax och rotfrukter
Tisdag          Bacon- & broccolipaj
Onsdag        Omelett med köttfärsfyllning
Torsdag        Pannkakor (nyttig förstås) med lättkvarg och bär.
 
Recept på nyttiga pannkakor.
8 ägg
4 dl dinkelmjöl
4dl grahamsmjöl
2 tsk salt
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl psylliumfrön
16 dl lättmjölk
 
Blanda allt utom hälften av mjölken och vispa till en jämn smet, blanda sen i resten av mjölken. Stekmed ytterst lite smör i stekpannan. Smaklig spis!
 
Veckans alla intag
Frukost (kl 7,30) är som vanligt, 1/2 dl fullkornshavregrynsgröt, nötter, linfrön, kanel och mellanmjölk.
2st Mellis (kl 10.00 & 15.00) lättkeso med apelsin och kiwi eller ägg och kaviar.
Lunch (kl 12) kommer vara rester från dagen innan
Middag (ca kl 18), se ovan
Sista målet på dagen ( ca kl 20,30) smoothie
 
Dricker vatten och kaffe med mjölk hela dagarna. :-)
 
 
 
 
Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Jag älskar sommaren och solen därav väljer jag mina luncher med omsorg. Idag blev det Östermälarstrands krog framförallt pga av miljön som är alldeles fantastisk.
 
 
 
 
Åt lax med skagen och den var helt magiskt. Så vill ni prova nåt utöver det vanliga så kan jag varmt rekommendera den här restaurangen, dock något dyrare än vanlig lunch. Mitt sällskap sa att salladbordet var riktigt gott med mycket smaker men det äter ju inte jag, för jag måste prioritera protein, alltid. :-)
 
Söndagen var en rikigt lååååång dag. Adde å Sarah åkte in på förlossningen vid 5-tiden på morgonen och jag kom mig inte för att uträtta nåt på hela dagen.
 
Tack å lov höll Adde oss andra uppdaterade men jag har nog glömt bort hur lång tid det faktiskt tar att föda ett barn.
 
Men vid midnatt föddes Philip, 50cm lång och 3550 tung och allihop mår bra.
 
Ett stort grattis till de stolta föräldrarna och välkommen till världen lilla Philip!!!
 
Jag får ofta frågan om vart jag handlar mina smycken.
 
Det är min storasyster som gör de flesta av mina armband och halsband, varje smycke är unikt och finns bara i en upplaga. Ni kan läsa mer om det på hennes hemsida, passa på och beställ julklappar till nära och kära. Finns även snygga arband till killar.
 
 
Igår åkte jag i väg till Stockholm med ett härligt gäng tjejer som jag aldrig träffat. Ja, reseledarn, Nettan gick jag i parallell klass tillsammans med på Skiljeboskolan årskurs 7-9. Å vi har fått kontakt via fejjan. Spännande att söka sig utanför sina trygga invanda vänskapskretser och jag är superglad att jag gjorde det. Vi hade askul!
 
Tåget åkte vid 11-tiden och sen gick vi å tog ett första vätskestopp, det blev åsså det enda, för där satt vi himla bra i solen på uteserveringen. Så det bidde även lunch där.
Marit, Pernilla och Nettan
Jag å Pernilla
 
Sen tog vi en taxi ut till Ulriksdals Slott, där Diggiloo körde igång vid 18-tiden. Vi satte oss utanför å väntade in ytterligare en tjej, Camilla.
Jag, Marit, Nettan och Pernilla.
 
Ulriksdalsslott, vackert
 
Innan det satte igång så hann så klart köptorsken handla Charlotte Pirellis parfym och lotion. Hahaha
 
Jag, Marit å Nettan
 
Vi satt riktigt bra till, på parkett rad  40.
Dock upptäckte vi ganska så snabbt att de runt omkring oss inte uppskattade vår sång, så vi flyttade oss lååååååångt bak...........till baren. Men där gick det att sjunga å dansa och det var det vi ville. Så fuck våra bra platser! :-)
 
Okänd glad dansande kille, iallfall tills vakten sa till honom. Hahaha
 
Vi försökte hinna med 22-tåget hem till Vässan igen men det gick så klart inte. Så vi satte oss på en pub på Centralen å väntade tills sista tåget kl 23.37.
 
Jag å Camilla
 
Marit och Pernilla
 
Det fanns två Nettan och två Pernilla i våran lilla grupp. Så jag gick under namnet Anette, vilket inte är helt vanligt, så svarade jag inte på tilltal så berodde det på det å inget annat. Hahahaha.
Har haft en jätterolig dag och var helt slut när jag kom hem. Fler såna här upplevelser, det ger massa energi!
 
Jag, Marit, Nettan, Pernilla, Camilla och Pernilla
 
 
 
Äntligen är det dags!!!Adde å Sarah åkte in till förlossningen i morse vid 5-tiden och vid 7 var hon öppen 4cm, så idag kommer det en pytteliten bebis till världen!!! Den här graviditeten har varit till längsta någonsin. Känns som Sarah varit gravid i flera år. :-)
 
Det är "familjens" första bebis på 17år!! Det är så spännande så jag dööööör!!
 
Medans de pustar, knystar och håller på å föder fram sitt barn, så sätter jag mig med en bok i min favvofåtölj.
 

Jag tog det bara lugnt precis hela kvällen igår, pratade inte ens i telefon med nån. Ganska skönt faktiskt.

Tvättade ett par maskiner, var ut på promenad med Laban, kollade lite på tv, läste i en bok jag började med förrgår, gick ytterligare en promenad till Labans stora glädje å då hakade även båda katterna med, badade och sen gick jag å la mig å läste. As-skönt!

Hade behövt dammat, dammsugit å tvätta golven men om jag får ge mig på en vild gissning, så ligger det nog kvar tills jag har lust att ta tag i den uppgiften. :-)

Men nu ska jag bege mig till Stockholm med ett gäng tjejer, tåget går vid 11-tiden.

Ha en underbar lördag!

Jag saknar min älskade UNGE massvis just nu!! Tror det är en kram jag behöver, hon kramas BÄST i hela universum!!  Längtar tills vi ses Lill-fisen!!
 
 
 
 
 
 
 
Har provat äta några oliver. Den med vitlök i var hur äcklig som helst, så den har jag gett bort till pappa. :-)
Sen tror jag att det äts med fördel ihop med öl, kan det stämma?
Renée ringde om lite tips på olika goda röror man kan göra, så jag ska försöka mig på det i stället. Crille har också gett tips på alternativ. Så snart kommer jag nog få till det här med att längta till fredagsmys med oliver. (känns hiskeligt långt borta just nu men jag ska få till det.) Hahaha
 
Köpte mig en ny väska idag! Behövde en svart, för jag har säkert kastat och gett bort över 20-25st de senaste månaderna, både åt killar å tjejer. Verkar inte vara lika viktigt längre hur väskor till killar "ska" se ut. Sånt gillar jag.  Så välkommen lilla väska å trängs med de andra små väskvännerna. :-)
 
 
Jag behöver verkligen få till min walkin closet.....
 
Idag har jag rensat med ajfån på bilder. Hade över 2300 bilder i mobilen och nu har jag tagit bort dem en och en, då jag inte vet hur man tar bort fler samtidigt. Det tog tid kan jag säga. Nu har jag bara 471 bilder kvar, så nu blir det till å fota lite grejer igen, men jag ska rensa lite oftare. :-)
Intog lunch med Rebecka på Cornetto Bar, första gången jag åt lunch där, det var en jättegod sallad.
 
Som vanligt är en timme alldeles för lite för att vi ska hinna med att diskutera ALLT och dessutom så missade jag att ta kort på min snygga vännina. Så jag lägger upp en gammal bild. :-)
 
 
 
Ni som vill följa Adde och Sarahs liv de sista dagarna av att vara höggravid och sen när lillknodden har kommit, kan följa det på Sarahs blogg.
 
 
 
Själv har jag bestämt mig för att inte bli kallad gammelmoster, det går verkligen fet bort! Har ju haft nio månader på mig att komma på nåt bättre än det. Och nu har jag bestämt mig för att använda norska ordet för moster/faster, då vi faktiskt är norrmän, så kan vi lika gärna använda norska termer. Så from om en vecka så kommer jag vara Tante Nettan!!!! (fast utan gammle framför) Hahaha.
 
Hoppas bara att familjen accepterar detta!! Puh, lär få svårt att få igenom detta, tror jag.
Nu under kvällen dök Adde upp med mera sten inför morgondagens arbete.
 
 
Pappa/Morfar står och kollar in sitt barnbarn på avstånd. Adde står vid "rattarna", där han trivs allra bäst. :-)
 
 
Till slut blir pappa alldeles för nyfiken å måste få lägga även sin hand på arbetet.
 
Taaadaaa!!!  Å allt gick så klart asbra!
 
Tänk vad bra tre generationer kan jobba ihop...........eller rättare sagt, de jobbade å jag fotade. Ops! :-)
 
 
Okej.
 
Nu måste jag hjälpa mig själv med att tänka positiva tankar. Och då blir det först och främst att tänka på sånt som jag har inplanerat och sånt som jag ser framemot med vänner och familj.
 
 • I helgen ska jag till Stockholm med ett gäng tjejer, vi ska gå och se Digiloo där "min" tredje pojkvän är med, Magnus Carlsson. <3. (Synd bara att varken han eller hans pojkvän verkar veta min existens) Haha
 • Sen ska jag på stora Kräftkalaset, biljetter som jag vunnit när jag tippade en fotbollsmatch. Sjukt att jag ens vann men jag var väl kanske den enda som trodde att Sverige skulle förlora.
 • Jag ska åka å hälsa på Jossan och Freddan i Norge!!!
 • Har ett härligt höst-bröllop att se fram emot.
 • Träningen startar i september
 • Har en kryssning inbokat i vinter
 • Jag å Renée ska till Stockholm under höst/vinter och shoppa, gå ut på galej och ha massavis med kul!
 • Ska hjälpa Peter renovera hans gäststuga.
 • Visst ja, ska ju bygga min walkin closet! Wieeeee! Det kommer bli mega roligt.
 • I morgon kommer bästa Adde och lägger klart marktegel på min uteplats.
 • Har en hel del luncher inbokade med bruttorna. Rebecka i morgon, Ullis nästa vecka. :-)
 • Evelina och jag ska äta middag, dricka vin å snacka skit om män, när hon kommer hem. Hahaha
 • Sen har jag ju min inre resa med terapin, den ser jag fram emot asmycket, skit också att jag missade tiden jag hade idag. (Klant-arsel)
 • JULAFTON! Mysigaste dagen med familjen. <3
 • En av mina närmaste vänner kommer snart göra sin GBP-op och jag har fått äran att få vara hans stöd efter operationen. Pay it forward. Peter och Lisa hjälpte mig med kost och sprutor den första tiden och äntligen får jag ge tillbaka till någon annan. Härligt!
 • Familjen får snart en bebis!! Eller ja, Adde och Sarah får en bebis men i vår familj blir det inte bara deras barn utan "vårat". Nedkomst absolut senast fredag nästa vecka. (Dessutom så tror jag att det är två. en åt syrran(farmor) och en åt mig) :-)
Finns så klart massor att glädjas åt, massor som är inbokat och sen kommer det fyllas på med ännu mera roligheter. Små som stora upplevelser.
 
Dessutom är jag frisk och mår bra, det är banne mig det bästa av allt.
 
Livet är en fest å jag är bjuden!!
(Ett utryck jag snott från Renée) :-)
Fram med spotify, här ska poppas schlager för hela kvarteret! Wieeeee!!!
 
Suck......
 
Har ont i magen och är så gnällig så jag missade min terapi-timme!
Väldigt sällsynt att jag missar grejer, får nog sluta vara negativ och rycka upp mig.
 
 
 
Tack för alla sms och samtal igår..........skönt att få pipa ibland och få massa peppningar från vänner och familj. <3
 
Idag är vetekudden med på jobbet å gör mig sällis å det går åt rätt håll. Snart är jag fit for fight igen!
Just nu är det flera av mina nära vänner/familj som är sjuka å inte får någon diagnos eller så har de fått konstiga, allvarliga, kroniska sjukdomar.
 
Dessa gånger önskar jag att min mamma fanns kvar i livet. Hon var så enormt godhjärtad och visste alltid vad man skulle göra i alla sorters krissituationer.
 
 
Min älskad å för alltid saknade mamma. <3
 
Hon var en fantastisk människa och det märktes på många sätt och vis under alla år. Mitt barndomshem var öppet för alla, vi hade fosterbarn och helgbarn. Vi var jourhem för de allra mest utsatta barnen och min mamma var stödkontakt till flera mindre lyckligt lottade i många år. Hennes livserfarenhet, visdom och medmänsklighet skulle jag önska att jag hade nu. För just nu räcker jag inte till.
 
Jag tänker massvis på er, ni vet vilka ni är. Och jag önskar så att det fanns nåt mer jag kunde göra än att bara lyssna.
Blev hämtad på sjukhuset av bästa Tobbe. Vi åkte till Kajen och åt lunch i solen. Skönt att ha en vän som jag kan pipa och gnälla till idag. Dock så har jag redan mycket mindre ont än tidigare, så det här blir nog bra till slut.
 
Men ändå skönt att få gnälla.......piiiiiiiip. :-)
 
 
 
Det var underbart i solen och det gäller att ta vara på de sista solskensdagarna!
Sämsta dagen på länge, iallafall förmiddagen. Var på kvinnokliniken och bytte min hormonspiral och som vanligt går det åt pipan. Som mest var det 5 pers i rummet då barnmorskan inte lyckades få spiralen att fastna och självklart kommer det in en manlig läkare, Dr Nils. Jag vill inte ha manlig!! När han dessutom säger att han förstår att det gör ont är min enda tanke..........hur  f * n vet han det?!?!
 
Svimmande så klart och fick ligga i ett vilorum och fick smärtstillande, diklofenak och alvedon. Supergullig barnmorska men satan i gatan vad ont det gör när inte allt går som det ska.
 
Ja, ja nu är det gjort och nu hoppas jag att nästa gång som jag är där, så har jag hamnat i klimakteriet, så jag slipper det här. :-)
 
Fick förresten lära mig nåt nytt idag. Att vi som är GBP-opade får inte äta p-piller, då allt vi äter går så snabbt igenom oss, så hinner kroppen inte ta upp ett p-piller.
 
 
 
Mest hatade stolen, av dem alla!!! Osexig som få!!!
 
Idag har jag mestadels suttit i möten hela dagen för att få ihop allt på jobbet nu när jag ska vara sjukskriven några veckor. Tur att jag känner mig full av energi för många andra känns trötta, hängiga och sjuka.

På lunchen träffade jag Ullis och Ursula. Ullis är 41år och fick visa leg idag när hon skulle köpa snus. Hahaha, vissa åldras tydligen ingenting. :-).

På eftermiddagen var jag och hälsade på Jonnys nya företag, de har fått ett jättefint kontor. Superkul att se.

Var hemma vid halv sju, då skulle jag dricka nån hemsk dryck innan operationen, ProvideXtra. Smak apelsin och ananas..............inte en chans........asäckligt å jag ska få i mig tre stycken innan i morgon kl 10. Bläää.

Har även storstädat huset, skönt att komma hem till ett städat hus när jag är nyopererad.

Dessutom så flyttade en av mina systersöner in hos mig idag då han har separerat............Välkommen Freddan. Tur jag har gott om plats.

Långpromenaden är överstökad för idag och nu ska jag lägga mig i ett varmt bad. Hoppas jag kan sova nåt i natt, är sjuuuukt nervös inför morgondagen!

Nu är det fasta som gäller fram till operationen i morgon.

Natti Natti

Nu har jag ätit 71st soppor och har bara 5st kvar, helt galet vad spännande!

Numera har jag ingen hungerkänsla kvar och det går himla bra att käka sopporna. Vägde och mätte mig i lördags, jag har gått ner drygt 6kg och 16cm i midjan, på 16dagar, så jag är mer än nöjd.

Idag åkte jag och bytte till vintertassar på min racerbil, så jag har det klart innan operationen.
Väl tillbaka till jobbet ringde jag kirurgen för att få reda på om min tid kl 14.27 på onsdag fortfarande gäller.
Och det gjorde den inte........nu ska jag opereras kl 13. :-)

Nu ska jag rensa i tvättstugan och tvätta det sista, sen blir det en 45min promenad, dagens sista soppa och sen drar jag till Susanna och kollar på "mitt feta syrianska bröllop".

Vi hörs.

Har fått reda på att "tantgympan" sätter igång v36 och det ser jag fram emot big time. Har slappat till mig ordentligt den här sommaren, då jag inte tränat nåt, så det blir till att kavla upp skjortärmarna och köra stenhårt i september.
 
Det är säkert ett par månader sen jag tränade men jag har lyckats gå ner något ändå men däremot så märker jag det tydligt på att de muskler som jag lyckades finna i våras, tyvärr har försvunnit. :-( Dessutom så har jag ätit mindre strikt diet under sommaren och det har väl knappast hjälpt mina hårt förvärvade nya muskler. Men det är ingen idé att vara bitter utan jag blickar framåt och tycker det ska bli spännande och se vad jag lyckas med den här terminen.
 
Vågen har varit min hatade vän varje morgon. Känner att jag är liiiite rädd för att gå upp vikt nu när jag börjar träna, så jag kommer försöka låta vågen vara och mäta mig med måttband i stället.
 
Dessutom kommer jag & Tobbe att köra en vit september, vit från nikotin, vit från socker och vit från alkohol. Kolhydraterna ska minskas till det absolut minimala. Vi fick till det här i våras och det funkade jättebra. Att vi ska köra det här i september är för att vi båda kör igång med hårdträningen då och att vi hoppas se resultat så snabbt som möjligt. Sen mår kroppen bra av att rensas ibland. Dessutom är alla sommarfester och kräftskivor över till september. Med andra ord slut på alla ursäkter till att byta ut soffan/pizzan/biran mot lite motion. Hahaha
 
Vilka fler vill haka på? Har pratat med några om den här kickstarten och jag vet att det blir roligare och mycket lättare om vi är fler. Vissa kanske bara vill komma igång med motion andra med kosten. Hör av er så peppar vi varandra. Lisa, Cecilia, Emma, Lars K, Peter, Gabbe har ni bestämt er?????
 
Vilka fler vill vara med?? Hör av er här i kommentarer.
Idag har jag tid hos kvinnokliniken för byte av min hormonspiral. Är som ett nerv-vrak å har varit vaken nästan hela natten.
 
Hatar det här men vet att det är över på ett kick å sen ska den sitta i ytterligare 5år. Ha ont ett dygn och sen slippa alla kvinnobesvär i 5år....känns ju knappast som nåt svårt val.
 
Wish me luck!
Idag lagade jag fläskben till kvällsmat, enkelt, billigt och gott. 19,90kr/kg!
 
 
 
Till det gjorde jag en sallad på avokado, äpple, gurka, osttärningar, purjolök och tomater. Mums!
Oliver å jag är inte riktigt som pannkaka och sylt men jag har gett mig f ' n på att jag ska lära mig äta dem.
Hoppas kunna börja älska oliver, så jag kan ha det som snacks framför tv:n. :-)
 
Oliver innehåller E-vitaminer som stärker immunförsvaret och skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. Precis vad jag behöver inför höst och vintern. Dessutom så innehåller de rätt sorts fetter. Bara fördelar med andra ord!
 
Jag har inte ätit så många oliver i mina dar. Första gången var för några år sen på Å, en restaurang här i Vässan, andra gånger var under en äta- flest-oliver-tävling i Dubai i mars (jag förlorade, hahaha) och nu sist hemma hos Micke och Henrik under Prideveckan. De tipsade om att gröna oliver är absolut lättast att börja äta och ju större de är, dessto mildare i smaken.
 
Så igår inhandlade jag mina första burkar med oliver. Tips om goda oliver och märken mottages tacksamt!
 
 
 
Håller på och hjälper min pappa med att säga upp olika prenumerationer. Shit, det krävs bra med tålamod, vilket jag då inte är känd för att inneha.
 
Just nu har jag suttit i telefonkö till Miljonlotteriet i 1 timme 47 minuter och 52 sekunder å ändå är det 5 före mig, helt galet. Dessutom så sa jag upp det i början av sommaren, så varför fortsätter det komma räkningar därifrån?  
 
Morr och fräs!!!
 
Nu bröts samtalet helt plötsligt efter så här lång kö-tid!!! Jag får spunk på sånt här skit!
 
Så vad ni än gör, bli inte kunder hos Miljonlotteriet, det är omöjligt att säga upp medlemskapet hos dem!
Idag efter jobbet var det dags för veckohandlig. För mig gäller det att jag planerar mina intag för hela veckan så det inte finns utrymme för fusk eller att jag helt enkelt skulle missa en måltid. Planeringen för att lyckas är A och O.
 
Så idag lagade jag en ost och skinkpaj, till det gjorde jag en sallad på avokado, sockerärter, fetaost, ananans, purjolök, tomat och gurka. Smaskens till sista slicken. :-)
 
 
 
Veckans mat är:
Ost och skinkpaj med sallad
Fläskben och grönsaker
Laxfilé sås och sallad
Grillad kyckling och sallad
 
Fredagar och lördagar är jag oftast inte hemma eller så har jag folk här och då planerar vi mat efter det.
 
Mina dagsintag resten av veckan är
kl 7,15    Fiberhavregryngröt med solros- och pumpafrön samt mjölk (Ingen sylt, då det är för sött för mig)
kl 10       Kokt ägg och kaviar
kl 12       Matlåda från middagen kvällen innan
kl 15       Keso och färsk frukt ex kiwi eller jordgubbar
kl 18       Middag enligt ovan
kl 21       Bär och yogurt
 
Dricker kaffe och vatten under dagen. Blir jag ordentligt sötsugen, tar jag ett halvt glas med Pepsi Max.
Har fått en present av härliga, energifyllda Carina idag. Blev så himla förvånad, så jag vet sjutton inte om jag tackade ordentligt. Tusen tack! <3
 
 
 
 
Tänk vad ovana vi är med att överraska varandra i vardagen. Kommer tyvärr inte ihåg när jag gjorde det sist.       :-(  Men jag blev så glad av presenten idag, så jag måste försöka "pay in forward" till nån som kan behöva bli uppmärksammad.
 
Fick även träffa klanen Hjelms mormor en snabbis. Alltid kul att få ett ansikte till nån man hör talas om så mycket.
Jag har allt annat än "gröna fingrar" Så oftast köper jag orkideer på IKEA när det är rea där, då jag ändå vet att jag kommer ha ihjäl dem inom kort. :-) De blommorna ska bara ha ett snapsglas vatten var fjortonde dag. Passar mig ypperligt.
 
Nu har en av dem börjat blomma igen. Den är så oerhört vacker, så den måste jag få dela med mig.
 
Var nere i källaren och pula ett par timmar. Freddans as till soffa står därnere och den måste väck. Den ska in i garaget men den väger 1ton. Jag orkar inte. Så jag hoppas locka hit några starka armar nästa vecka, som bär ut den.
 
Jag längtar så galet mycket efter Josefin och att få pussa hennes goa kinder och få en kram ifrån henne. :-(
 
 
 
När Tobbe kom hem fick han haka på det Jossan och jag alltid gör på våra myskvällar. Vi hyrde film och köpte med oss kinamat & snarr hem som vi glufsade i oss under film. :-)
 
 
Självklart fick vi lyckokakor men dem missade vi att kolla på, så det får vi göra i morgon.
 
Ursula och jag klev upp vid 12-tiden och gjorde i ordning varma mackor som vi satte oss på uteplatsen å åt samtidigt som vi resumerade lördagkvällen.
 
Stefan kom å hämtade sin sambo på eftermiddagen men var kvar en stund innan de for hemåt, det var trevligt. Ska ta å åka å våldgästa dem under hösten har jag tänkt. :-)
 
Sen kom min favvosvåger och "lilla" systersonen Jonte hit och hämtade lite kantareller som pappa hade fixat åt Lisa. Johnny som är whiskey-expert hade med sig en flaska till mig. Då jag vill lära mig dricka whiskey men tycker allt smakar häx-blandning från min barndom. (Ni vet när man var i föräldrarnas barskåp och snodde sprit, man tog lite i från alla flaskor så det inte skulle upptäckas).  Men nu har jag fått nåt att börja med iallafall. Tack Johnny-boy. :-). Var en så stolt moster idag när Jonte övningskörde hit och hem. Duktiga Jonathan!
 
 
Sen tog jag mig ner till källarna och skruvade fast ben på sängmadrasserna därnere. Jag håller på och fixar ett gästrum, då det nästan alltid är folk som sover över här. Har tidigare haft en gästrum på min våning av huset men det lilla rummet, även kallat cellen, ska jag göra om till walk in closet........behöver bara hitta inspirationen. Kommer behöva ha nåt att göra under hösten och renovering av det rummet blir perfa.
 
Har dessutom lovat Peter att hjälpa honom tokrenovera hans stuga under hösten och det ser jag fram emot.
 
Igår på dagen så gjorde jag banne mig inte många knop. Lång mest i soffan och glodde på tv. Skulle ha behövt  fixa en massa nere i källaren men jag hittade ingen inspiration. Så jag sket i det. Vet ju att det ligger å väntar på mig när jag hittar lusten. :-)
 
Snackade med en som är GBP-opad om hur sommaren har gått osv. Fick då reda på att personen ifråga gått upp 7kg, så återigen operationen är ingen quickfix.
 
Efter att ha legat å glott på tv och gråtit en jädrans massa till barnsjukhuset och andra ångestframkallande tv-program, så hörde Ursula av sig vid halv sju. Hon och två tjejkompisar skulle ner på Tabban och jag kunde haka om jag ville.
 
Alltid lika vacker!
 
Var seg som fan men gillar ju inte att vara ensam, så det blev till att slänga i sig lite käk, hoppa in i duschen, dra ett streck på ögat och sen bege mig ner mot byn.
 
Renata, Anna och Ursula.
 
Renata och Anna har jag nog inte träffat på 20år, superroligt att få sitta å surra med dem.
 
Rätt vad det är så dyker ett par riktiga sköningar från förr upp. Å nu snackar vi högstadiet, dessa tjejer lärde mig allt jag behövde veta gällande alkohol och killar. Hahaha. Hysteriskt kul, de satte sig vid oss och vi hittade tillbaka till varandra på en gång.
 
Härliga Marie-Louise och Sussie
 
Dessa pinglor har jag så sjukt många roliga minnen med.
 
Ursula som bor i Skultuna, sov kvar här hos mig, så vi har verkligen haft en helkväll/natt ihop.
 
Det här blev en kväll då jag stötte på massa människor från förr. Träffade även Marie Moberg (som ogift), som jag inte sett annat en på fejjan, de senaste 15år.
Så sjukt roligt, då jag blir påmind om vart jag kommer ifrån och massa glada, fantastiska minnen. Dessa kommer jag plocka fram i höst och vintermörkret.
 
Tack snälla Ursula för att du hörde av dig och att jag fick hänga med er ut igår.
 
 
 
 
 
Blev så glad när jag var ut på Erikslunds Shopping Center och möts av min ursnygga kompis Jojo på stor bild på vägen in genom dörrarna.:-)
 
 
 
På fredagkvällen kom systeryster hem till mig, vi hade bokat för länge sen att det var dags att ha en systerkväll.
 
Jag stod för maten, champagnen och hon för mojiton. :-)
 
 
 
Satt här hemma och kacklade innan vi tog taxi ner på stan, där mötte vi upp Renée och sen gick vi in på Harrys och dansade arselet av oss. Hur kul som helst.
 
 
Taxi upp till mig efter krogen å så kom bästa favvo-svågen och hämtade sin fru.
 
En toppenkväll!
 
 
Lycka nr 1
 
Min fina systerson Adde har varit här å jobbat med min uteplats medans jag har varit på jobbet. :-).
 
 
 
 
 
Lycka nr 2
 
Alldeles nyss kom Josefins fina pojkvän Samuel förbi. Han kom hem från Norge idag, åsså hade han tänkt på sin svärmor och köpt skuleboller och melkesjokolade till mig!!! Wieeee!!! Min syster kommer hit i kväll undrar om hon ska få smaka...... :-)
 
 
 
Josefins pappa kom förbi alldeles nyss och självklart fick han med sig en skuleboll och en chokladbit till deras fredagsmys. :-)
 
Så tacksam för alla fina människor som finns runt omkring mig. Såg nyss på filmen Pay it forward och det budskapet filmer bygger på,  kan man verkligen applicera på många sätt och vis.
Jag var där i maj och fick göra massa tester. Dem och ytterligare några till fick jag göra om igår, då jag svarat förvillande, så det gick inte att utläsa om jag har ångest eller är deprimerad. Jag sa som jag gjorde förra gången......jag är inget av det. Bara jäkligt confused! Förra gången frågade han om jag ville ha antidepressiv medicin, vilket jag tackade nej till. Jag vill få rätsida på mina känslor och då vill jag inte vara avtrubbad, dessutom är jag inte deprimerad utan förvirrad.
 
Men jag gjorde testen igen och resultatet blev precis som jag sagt. :-). Ev en liten antydan till ångest.
 
Vi pratade en massa om min livssituation och hur jag mår efter operationen. Att jag tappat bort mig själv i samma takt som kilorna rasat och att jag har svårt att tackla andra människors bemötande av mig nu när jag är mer "normal" enligt samhällets alla normer. Det kan vara allt ifrån hur jag blir bemött i affären, på bilverkstan, på krogen osv.
Själv dömer jag aldrig nån efter utseendet och är alldeles förvånad och chockad över förändringen hos andra människor jag möter. Jag är JAG oavsett hur mycket jag väger och vill också bli behandlad där efter!
 
Då jag oavsett vikt också alltid har varit och är en människa som tar plats, hörs och syns. Så verkar det ha varit mer passande att vara högljudd när jag var en tjockis. Nu blir jag mer ett hot, vilket är himla märkligt, för som sagt, jag är fortfarande JAG. Mina värderingar och åsikter har inte försvunnit bara för att vikten har minskat.
 
Jag kände mig mer bekväm som tjockis, mer trygg, mindre ifrågasatt osv, än vad jag gör idag.
 
Summan av kardemumma är att min terapaut anser att jag tidigare skyddande mig bakom min "stora" kropp, därinne kände jag mig helt trygg, mitt egna lilla bo helt enkelt. Nu måste jag lära mig att vara trygg i min nya kropp. Han vill att jag ska vara trygg i att jag fått mycket bättre hälsa och möjlighet till ett längre liv. Så sant!
Min nuvarande otrygghet gör tyvärr också att jag har svårt att fatta beslut. Jag litar inte längre på att jag faktiskt är JAG. Då bemötande från andra människor känns så annorlunda. Ibland förstår jag inte ens att det är mig man pratar om eller till. ( låter galet, I know) ( därav terapin) hahaha
 
Så min nya uppgift är att ställa mig naken framför en helkroppsspegel varje kväll innan jag lägger mig och peka mot min spegelbild och säga:
- Dig gillar jag!
Om och om igen
 
Hahaha, det känns himla töntigt men var fan blir det bättre av det så gör jag väl det varenda kväll.
 
Ska dit igen varje vecka ända in i oktober, så han lär ju anse att nåt jädrans fel är det på den här gumman. :-)
 
Hur som helst så avslutade vi timmen med att tillsammans lyssna på Djungelbokens " Var nöjd med allt som livet ger".
 
Hahaha......han är en ganska skön snubbe om man får säga så utan att gå över gränsen. Och nej, han är inte min typ, väldigt gammal för min smak, så det lugnt på den fronten.
 
Jag har bott i mitt hus i ca 7år och har en stor vind med i stort sett bara en massa bråte. Idag blev det dags att tömma vissa delar. Två vänder med möbler som inte används for äntligen iväg till återbruket. Tusen tack pappa och Tobbe! Guld värt!!!
 
 
Sen så åkte väskor och tomma kartonger som mitt ex sparat under våra 12år tillsammans. Så här i efterhand undrar jag vad han skulle med dem till å varför tog han inte med dem när han flyttade?!?! :-)  
MMS:ade honom å tackade för extra jobbet, Elin, hans nya tjej, skickade tillbaka att hon har samma problem med honom idag. Hahaha, ja, ränderna går aldrig ur.
 
 
Så tre vändor allt som allt, känns befriande å äntligen ser man golvet uppe på vinden för första gången sen jag flyttade in.
 
Tack världens bästa svåger för lånet av släpet!
Jag ser att ni är några stycken som följer min resa genom livet via mina ögon och det gör mig jätteglad.
 
Kan dock inte låta bli och undra vilka ni är....... Blir ju lite nyfiken kan jag lugn erkänna.:-)
 
Lämna gärna kommentarer när ni här, det är superduper roligt!
 
Tack för att ni läser min blogg.
 
Kraaaaamiz Nicke Nyfiken
Idag när jag skulle åka till min hjärnskrynklare så missade jag å äta mellis mitt upp i alltihop. Så jag blev tvungen att stanna å handla på vägen. Så här såg min mellis ut.
 
 
Tyvärr inge protein men ändå nåt att hålla min energi igång.
 
För ett år sen kunde min mellis se ut så här.
 
 
 
Ger mig själv en klapp på axeln!

Den som väntar på något gott…

 

Lovade Nettan att gästblogga när vi var i Turkland men med den urusla internetuppkopplingen vi hade så hade hon långt mer tålamod än mig. Sen såg jag till att bli sjuk när vi väl kom hem så ni kan förstå att dessa ord är väl planerade. :-)

 

Först och främst: Tack Nätt-an för att du gick med på att åka två veckor, som vanligt alldeles för kort!

 

Ska man summera denna resa så finns vissa nyckelord: Gnäll, mod, otippat, censur, vila och mat…

 

v  Gnälliga svenskar - om man väljer att bo all-inclusive så får man räkna med att stå i kö för att få mat, ingen bordservering då inte. Och nej, turkarna luras inte, luras de = inga turister. Vi fick till och med tillbaka pengar då de tagit för mycket betalt av oss.

 

v  Modiga resan –x3

 

Ø  Jag buggade offentligt! Nettan är sjuuuukt pedagogisk! Äntligen fick jag de tre nycklarna så jag fattar hur man buggar!

 

Ø  Para-sailing! Nettan vågade sig ut på böljan den blå och kastade sig upp på gummibåt och upp i luften, coolt! Jag är mer adrenalinjunkie än Nettan och ska villigt erkänna att jag förväntat mig mer adrenalinpåslag. Är dock väldigt nöjd då det var härligt, helt tyst där uppe i luften!

 

Ø  Karaoke! Jag och Nettan tog en duett till ”Bra Vibrationer”. Tror fortfarande att showen var bättre än sången…

 

v  Det mest otippade: Vi shoppade ingenting! Två shop-aholics och inte en kasse följde med hem, galet! Visst såg vi snygga kläder, fantastiska väskor och snygga skor men den här resan lade vi pengarna på oss själva och våra upplevelser. Mat, massage, utflykter, upplevelser!

 

v  Censur – på bloggen har Nettan skrivit censur vid ett par tillfällen. Det handlar inte om oss utan är av respekt för andra…

 

v  Vila! Vi har aldrig varit så avslappnade redan när vi kom ner till Turkland. Tidigare år har vi jobbat hela vägen in i kaklet och haft huvudet fullt med jobb. Vi har blivit sjuka, fått konstiga utslag och haft problem med magarna. I år var det toppen! Vi var så avslappnade att vi till och med tillät oss vila – jag somnade på stranden första gången ever! (tack Nettan som lät mig snarka offentligt…)

 

v  Mat – sist men inte minst… Den här resan har cirkulerat mycket kring mat. Förstå min oro när Nettan kom hem från resan med familjen och mådde som hon gjorde då. Jag pratade med researrangören och frågade om vi kunde byta till lägenhetshotell istället men då sa de att vi var tvungna att avboka resan och sedan boka ny och eftersom det var mindre än en vecka kvar till avresa skulle vi i princip inte få pengar tillbaka. Nettan laddade då med bars, vätskeersättning, shakes, havregryn, nötter mm mm. Ledde till att vi hade en fantastisk övervikt på planet på vägen ner. Men som tur var godtog även flygbolaget hennes GBP-kort! Hade varit en oskön start på semester att  få betala 700 kr i övervikt…

 

Vet att många som läser den här bloggen är nyfikna på hur det är att vara GBP-opererad, kanske funderar på att göra den eller har vänner som gjort eller ska göra operationen. Precis som Nettan skrivit vid flertalet tillfällen så är det naturligtvis olika på hur olika personer reagerar och agerar efter operationen. Jag har känt Nettan så länge så jag kan verkligen se de nya beteenden som tillkommit efter operationen. Tex så blir hon trött och fåordig, nästan frånvarande, när som helst på dagen. Då gäller det att hon äter och dricker. Börjar hon somna då är det nästan försent. Om jag då påminner henne om att äta så kan hon säga att hon vill vila, att hon gör det sen. Jag gjorde då så att jag gick och blandade dubbel dos resorb och hämtade proteinbars för att tvinga henne att få i sig något. När hon väl äter och dricker rätt så fungerar det jättebra. Hon kämpade en del på mornarna men samma sak där. Hon fick dubbel dos resorb och sedan en shake så fungerade det bra.

 

Nettan skriver en del här i bloggen om att göra olika val och hur hennes dåliga val i historien ledde fram till operationen. Vidare har hon berättat mycket om hur svårt det är att ändra beteenden. Redan andra dagen skulle vi äta eftermiddagsmaten och Nettan satt då och tittade på menyn och frågade mig vad jag skulle ta. Jag sa att det lutade åt en Spaghetti Bolognese. Hon sa då att hon var sugen på en Carbonara. Den stoppade jag, förutom att pastan är kolhydrater så är det grädde och den lilla andel bacon som är i en sådan portion är långt ifrån tillräcklig för att hon ska få i sig de  proteiner hon behöver.  Så hur är det då för oss vänner/anhöriga till GBP-patienter? Hur mycket ansvar ska vi ta? För mig och Nettan handlar det om förtroende, hon har bett mig om hjälp, hon ber om min åsikt. Hon vet att jag läst på och kan kost och vet vad hon mår bra och dåligt av. För den sakens skull är jag inte en ”matpolis” som talar om för henne vad hon får eller inte får. Min roll är att stötta henne i att må bra och klara av denna fantastiska resa hon är på. Det innebär ibland att jag ”retar upp” henne när jag säger att det är dags att äta eller dricka, hon har ännu inte lärt sig att alltid känna igen signalerna. (parantes: Innan operationen så kunde Nettan gå hela dagar utan att äta och jag var hungrig jämt. Hon tyckte det var superjobbigt när jag propsade på både frukost lunch och middag då…)

 

Vi pratade en hel del vad som kan vara bäst inför kommande resor och det är nog så att vi bör bo i lägenhet framför All-inclusive. Framförallt blir frukosten lättare och kylskåpet större. Vi får då också möjligheten att ha mer sorters protein i kylen. Buffén på hotellet vi bodde var både ris och ros. För den som ska ha en diet innehållande mycket grönsaker och kolhydrater är det himmelriket men för Nettan var det svårt. Ofta halvfabrikat på Köfte (köttfärsbiffar) vilket ger att det innehåller en hel del slaggprodukter hon inte behöver och då är det svårt att få i sig tillräckligt med protein. Kycklingen (som hon inte är stormförförtjust i) var ofta så sönderkokt, torr att den var oätlig. Betyder detta att hon inte åt? Nej, hon åt kolhydrater för i det här läget valde hon att må bra istället för att få näringsbrist. Middagarna ute så prioriterade hon fisk och hon lärde sig tom att rensa fisk själv!

 

Det är rent ut sagt ett j-vla bra jobb hon gör och stöd, vänskap och kärlek är vad hon behöver.  Nu ser jag med glädje fram emot nästa resa till Turkland med min bästis Nätt-an!

Årets tävlingsresultat:

 

Mesta svettningar: 1:a Cicci med Nettan på god 2:a plats

 

Mesta toalettbesök: 1:a Nettan med Cicci tätt efter på 2:a plats

Puss på er alla/Cicci

 

 

Nettans kommentar: För att kunna få all stöd som man behöver i en sån här stor hälsoresa, så har jag varit tvungen att lägga bort all prestige och förstå/acceptera att jag ibland är ute och cyklar samt tänker i mina gamla banor och behöver en knuff för att komma tillbaka på rätt bana igen. Visst kan jag blir irriterad ibland men det beror endast på att jag fortfarande har ett begär av "fel föda", alltså att mitt "missbruk" fortsätter gäcka mig. De gånger jag ryter ifrån å blir arg, så är det för att jag blir ledsen på mig själv och att jag inte får ordning på mitt destruktiva beteende. Jag är alltså inte botad mentalt från min fetma. :-). Viktigt att ha människor i sin närhet som fångar upp mig, de dagar jag faktiskt är svag.

Hm, idag ska jag träffa min terapeut för första gången och vi har ett gäng träffar inbokade de närmaste veckorna. Såg honom visserligen en gång innan sommaren men det är nu vi ska börja jobba med mitt inre och mina tankar.
 
Fick tre uppgifter av honom.
 
1. Promenera 45 minuter varje dag.
2. Läs boken, " att leva ett liv, inte vinna ett krig"
3. Kommer jag inte ihåg......ops. :-)
 
1. Har jag promenerat 45 minuter varje dag? Ja, det tror jag nog. Gått ut med hunden, gått på ett shoppingcentra, gått ner till stranden i turkland, osv. Det borde vara minst 45 minuter. Check.
 
2. Läst boken? Den skulle läsas under hela sommaren. Har börjat läsa den flera omgångar men den är tung. Å nu sitter jag här och läser som en galning, började med boken igår. Tycker den är konstig men visst kan vi ha den som diskussionsunderlag. Håller jag med om allt som står i boken? Nej, verkligen inte. Men mycket av det som står använder jag mig redan av. Jag ser fram emot att få argumentera med honom om att jag anser att en hel del är ordbajseri i boken. Undrar hur han reagerar?!?!
 
3. Ja, här kommer jag så klart att få på tasken. Har försökt minnas vad han ville att jag skulle utföra men det är helt blankt i skallen.
 
 
 
Dålig citat från boken
" Själva fenomenet acceptans är inte lätt att gripa sig an om man har abitionen att vara vetenskaplig. Begreppet har än så länge inget uttalat vetenskaplig eller teoretisk förankring i grundläggande psykologiska teoribildningar som kognitions-, emotions- eller inlärningsteorin även om det definitionsmässigt måste beskrivas med begrepp från samtliga områden"
 
Den andra meningen i citatet är aslååååååångt! Å vad fan betyder det??? Det här stod i inledningen på boken och gjorde mig tyvärr ganska så avig till författarens sätt att formulera sig. Vi jiddrar inte samma språk. :-) 
 
Bra citat
"Acceptans - är att komma till ro med verkligheten"
 
Håller med fullständigt. Dessutom förstår jag hennes svenska. :-)
 
Nu ska boken läsas klart och sen ska jag vara på min terapi kl 15.15. Ser fram emot det som 17!
 
 
Har fått en ny favvo-låt som ger mig massa energi. Det spelades massor i Turkland och nu lyssnar jag på den morgon, dag och kväll. :-)
 
I morse ringde fina systersonen Adde. Han har fixat marksten till sin gamla moster. Wiieeee. Så han åkte hem till mig och har mätit och ska fixa med grävskopare och göra fint på min uteplats. Känner mig bortskämd till tusen! <3
 
Idag intog vi lunch på Bellmans, som godtog mitt "gröna kort" som visar att jag är GBP-opad. Jag fick betala för barnportion, alltså 50kr. Ett plus i kanten får de för det. :-)
 
Det var soligt å fint ute, så vi tog kaffe på maten och satte oss ut å bara njöt.
 
 
Tack å lov att vi passade på å njuta i solen, för det har regnat sen dess och blivit kallt burr.
 
Efter jobbet kom Crille hit. Vi har suttit å snackat brudar, karlar, foto, hans kommande GBP-op, kost, spel osv. Samtalen tar aldrig slut med den här mannen. Behöver mer tid en några timmar en onsdagkväll. :-)
Sen följde han med på Labans kvällspromenix och åkte vid 23-tiden.
 
 
I morgon är det dags för min första terapi-timme. Skulle ju har läst ut den där jädrans boken. Men jag har bara hunnit till sidan 62 och den är inge vidare bra. Så jag har lite läsning att se fram emot innan 15.15 i morgon. Mohahaha
Angående mitt förra inlägg, så har jag fått en fråga om varför jag skrev "vi som lider av fetma", då jag numera är har "normalvikt".
 
Vill försöka förklara vad jag menar.
 
Ta tex en person som lidigt av tex anorexi i många år och som sedan blir inlagd på sjukhuset där man sätter tvångsdropp på henne. När hon sen går upp några kg, som gör att det inte betyder livsfara för henne, så innebär det inte att hon helt plötsligt blivit av med sin anorexi. Utan det kommer behövas många års hjälp för att bli frisk. Eller hur?
 
Nästa exempel är en person som varit alkoholist. En alkoholist är alltid en alkoholist, dock kan han bli en nykter alkoholist om han lyckas hålla sig helt borta från sitt missbruk. Men suget efter alkohol kommer alltid finnas kvar och därmed är det oftast nolltolerans för att en nykter alkoholist ska lyckas.
 
Jag må ha gått ner 45kg rent fysiskt. Men jag kan lova er att mentalt är jag inte ens i närheten av tillfrisknande. Jag har jättemycket kvar att jobba med psykiskt och däremed också med mitt mat-missbruk som jag haft i många år. Det svåra är att vi umgås väldigt mycket kring föda, det är socialt att fika, äta middag, kräftskiva, smörgåsbord, julbord, påskmat, osv. Jag har lovat mig själv att jag inte vill ha ett utanförskap, där jag tackar nej till allt socialt umgänge där mat finns. För mig handlar det om att jag lär mig att välja "rätt" mat, mat som får mig att må bra. Men det tar tid och i min lilla värld så får det faktiskt göra det. Jag ska leva länge till, så tid har jag gott om.
 
Så än så länge lider jag fortfarande av fetma....... i allafall i skallen. :-). Hoppas ni förstår vad jag menar.
Läste i en annan blogg om en tjej som gjort Gastric bypass operation för ca 2år och hur otroligt tungt hon tyckte att det var just nu. Hon har inte nåt sina mål än och får ingen hjälp eller stöttning av Landstinget.
 
Jag kan nog inte tillräkligt ofta påminna alla om att operationen är ett fysiskt ingrepp medans jag anser att fetma är en psykiskt sjukdom. Därför är det helt vansinnigt att operera i den utsträckning de gör idag, iallafall när vården inte tar hand om patienterna i efterhand. Fetma är ett missbruk som man behöver hjälp med lång tid efter operationen, då missbruket ofta har hållit på i många herrans år.
 
Blir frusterad av att höra hennes och många andras kamp till ett hälsosamt och längre liv. Är glad för min familj och vänner som ställt upp till 1000% när jag velat "fuska" och fortsätta med mitt invanda beteende gällande kost och motion.
 
Operationen är allt annat än en quickfix, kom ihåg att det är ett mat-missbruk som ska stoppas, ett missbruk lika svårt och jobbigt som nåt annat. Vi som lider av fetma måste dagligen motstå frestelser av föda flera gånger per dag, samtidigt som vi ska ta rätt beslut över de intag vi faktiskt måste göra för att kunna gå ner i vikt och ha igång ämnesomsättningen. Och då behöver man ha mycket vilja och målmedvetenhet för att kunna klara nå målet att bli en frisk person. Tyvärr så missar landstinget informera om det här tillräckligt mycket och det blir en chock för väldigt många människor.
 
Så sant, så därför har jag i flera år uppvaktat mig själv varje vecka med att ha fina liljor hemma. För det är jag värd! :-)
 
 
Kom ihåg att vara snälla mot er själva emellanåt åsså.
 
 
Alltså allvarligt talat. Kan man göra annat än att bara älska sommar-REAN? Älskar när det är 50% eller ännu bättre halva priset på reapriset. Me like a lot!
 
Har hittat två dräkter som jag kommer kunna använda en del, både privat och på jobbet. Å allt i storlek 40!!! Wieeee!!! Den gröna kjolen sitter alldeles för tajt men det kommer att fixa sig, så snart tantgympan kommer igång. :-)
 
 
 
Hittade även BH och ny fläskpress. :-)
 
Idag på lunchen fick jag ett desperat sms från Evelina som mått dåligt under en längre tid och varit sjukskriven och inlagd på sjukhus om vartannat det senaste året. Hon skulle in till akuten pga sin smärta och ville ha stöd. Jag och Tobbe åkte till Surahammar och hämtade henne.
 
 
Det konstiga är att hon inte får någon hjälp och efter några timmar sa läkaren på Akuten att hon inte kunde göra nåt och ville skicka hem henne med alvedon?!?! Jag blev helt skrämd när jag hörde detta. Om man åker in akut efter konsultation med både Familjeläkare och Medicin avd (där Evelina är inskriven) och de har sagt åt henne att åka dit, hur kan de då bara rycka på axlarna och säga att vi kan inget göra? Min fråga till henne var, om hon som läkare inte kan göra nåt, vem fan kan då hjälpa Evelina?
 
Att hamna "mellan stolarna" på det här sättet och bara skyflas runt mellan olika läkare och avdelningar måste vara hemskt och enormt tärande på psyket. När man som patient inte får en diagnos, så vet man ju heller inte vad man fightas emot. Jag bad läkaren skicka Evelina vidare såvida hon inte kunde göra nåt men fick återigen svaret att det kunde hon inte heller göra. Min fråga är återigen..........vem kan göra det om inte hon?!?!
 
Evelina är en levnadsglad tjej som jag har massa härliga minnen tillsammans med, minnen fulla med skratt, glädje och massa bus. Men hon håller sakta men säkert på att brytas ned och vi runt omkring henne kan bara se på. Finns så oerhört lite man kan göra som vän i de här situationerna. Jag blir så arg och ledsen!!
 
Det slutade med att Evelina återigen blev inlagd och nu på hjärtavdelingen. :-(
Så nu håller jag alla tummar å tår för att hon får hjälp i morgonbitti av någon mer kvalificerad läkare med hjärtat på rätta stället!!!
 
Själv har jag nyss blivit hämtad av Tobbe efter 10 timmar på akuten och jag är så tacksam över att få vara frisk. Att vara sjuk i dagens Sverige kräver enormt mycket energi av patienten, energi som egentligen borde läggas på att tillfriskna.
 
Evelina massa styrkekramar till dig, min vän! <3
 
 
 
 
Pappa kom hem med färska blåbär igår och det används så klart till nyttiga å goda mellanmål.
 
Tantgympan kommer i gång i början av september men jag har tjuvstartat lite. Har plockat upp min vänskap med CT idag. Shit vad jag har tappat muskler, det var asjobbigt och jag hade inte en chans att nå de siffror jag hade i våras på CT. Men det ska det bli ändring på nu.
 
Ser fram emot att börja träna några gånger i veckan igen och tajta till min kropp lite. Ska bli spännande och jag återkommer med måttbandet.
 
 
Laban är min tredje hund och jag har aldrig haft någon så lojal och snäll fyrbent vän. Han är en omplaceringshund som blivit misshandlad å ibland undrar jag om det är därför han är en sån bra lyssnare.
 
 
Laban njuter av solen precis lika mycket som jag. :-)
 
 
En mer underbar vän får man leta efter. <3
 
 
Igår slappade jag hela dagen. När kvällen kom kunde jag inte bestämma mig för om jag skulle ha en lugn hemmakväll eller ut på byn. Leffe hörde av sig på fejjan och frågade om jag ville hitta på nåt och jag är ju aldrig sen att haka på grejer. Så in i duschen och sen skjutsade pappa iväg mig.
Han hade två polare där åsså. Den ena är tydligen jättekänd i Tyskland pga sin musik. Men jag som inte lyssnar på den sortens musik hade aldrig hört talas om dem. Men de grabbarna var riktigt trevliga, kul med nya bekantskaper.
 
 
Sen hörde Anna, min barndomsvän och Josefins gudmor av sig. Hon var i stan och hälsade på sin mamma. Jag lämnade boysen på Cirkus och begav mig för att möta upp Anna på Harrys. :-)
 
Anna är alltid lika snygg!
 
Träffade även Svelda på Harrys. :-)
 
 
Ville beställa Mojito men min favvobartender vägrade göra en åt mig, så han fick fritt spelrum och gjorde andra goda drinkar åt mig hela kvällen.
 
Hade en riktigt rolig kväll, kul att umgås med människor som man inte träffar så ofta.
Har legat i trädgården och tagit vara på en av de sista soldagarna denna sommar.
 
När jag var som störst så drog jag storlek 56 i kläder och jag hade kupa J på BH och bikiniöverdelar. Det gjorde att när jag skulle resa utomlands så måste jag planera alla kläder extra noga då det antagligen inte skulle finnas i min storlek i det landet skulle resa till. Jag packade alltid bikini, trosa, bh och ett ombyte i handbagaget ifall av att min stora väska skulle försvinna.
 
Igår när vi var i Stockholm, så gick jag för första gången in i en affär och köpte kläderna jag hade på kvällen. Ett par jeans och en tunika som satt perfekt. Det kan låta som om en självklarthet för många men för mig är det ren och skär glädje att kunna handla de kläder jag ska ha på kvällen och att det räcker med att gå in i en endaste affär.
 
 
 
 
Samma sarong, samma människa men 45kg i skillnad. :-)
Igår var vi på en del möten i Stockholm och vi bestämde oss för att stanna kvar å hälsa på Micke å Henrik.
 
De hämtade upp oss på Centralen och när vi kom hem till dem, så satt vi på deras balle och drack vin å åt oliver, Gott å himla mysigt!
 
 
Vi åt middag hemma hos dem innan vi begav oss ner på Pride, där var vi i många timmar och hälsade på många av deras otroligt trevliga vänner.
Så många fantastiskt snygga killar på ett å samma ställe har jag aldrig sett. Shit, alltså....................önskar nästan att jag vore bög. :-)
 
 
Tobbe, Henrik och Micke.
 
Kusinerna Jojje och Tobbe
 
Som vanligt så åkte vi till Naglo och dansade hela natten lång. När vi kom hem igen satt vi å åt stekt ägg, oliver, chips och Sprite, kändes som en bra kombination, iallafall just då. :-)
 
 
 Kom i säng vid halv fem, då Tobbe aldrig kunde sluta prata. Hahaha. Det var en asrolig kväll på alla sätt å vis.
Hemma från jobbet kvart över fyra å snabbt lägga ett streck på ögat å byta om. Fick skjuts ner på stan halv fem av Macke och träffade tjejerna på Varda för en tjejkväll.
 
Vi började med att äta en skagensmörgås, supergott.
 
 
 
 
Sen så har min syster svurit på att den godaste mohjiton finns på Tabban å där jobbar ju dessutom Andreas, Josefins farbror, så det blev perfa att gå dit och säga hej. Kvällens första men dock inte den sista mohjito beställdes.
 
 
 
Vi avslutade kvällen på Circus vid halv elva tiden. En jättemysig kväll, tack tjejer.
 
Nu blir det godnatt för i morgon är det möten i Stockholm som gäller.
Även hon har blivit en sko-fetish.......Hahaha. Tror jag måste åka dit å sno några av henne. :-)
 
Josefins morfar, moster och jag älskar skor å nu även hon. Jag är stolt!
 
 
 
Har hyrt filmer som är baserade på Liza Marklunds böcker.
Böckerna är asbra, så nu får vi se om filmerna håller måttet, oftast gör de ju inte det.