Jag fullkomligen älskar salt lakrits och köper alltid salta pingviner med mig hem från Taxfree
 
 
Lika mycket som jag älskar salt lakrits, så hatar jag söt lakrits, så jag blev så jädrans ledsen när jag insåg att jag köpt helt fel pingviner. :-(
 
Det här är nackdelen med att handla trött å bakis. Förra gången jag var på kryssning var jag i Taxfreen direkt efter middagen inklusive alkoholhaltig dryck vilket blev en mycket dyr historia. Hahaha. Vette 17 när den bästa tiden är för Taxfree.
 

Pappa skjutsade mig till Sala där jag mötte upp ett gäng glada bruttor som jag aldrig träffat tidigare. Var nervös, då jag inte visste alls hur de skulle vara men det var supertrevliga allihop.
 
Vi begav oss hem till Anne, som blev förvånad av att se oss i hennes kök. Hon såg lagom skeptisk ut. Hahaha
 
Vi åt jättegod champagnefrukost innan Anne skulle hoppa in i duschen och packa en övernattningsväska. Därefter gick vi till Sala järnvägsstation, för där väntade bussen som tog oss mot Stockholm å en kryssning med Birka. Döm dock om vår förvåning när vi efter 10 minuters bussfärd stannar till i Heby för 45 minuters paus. Hahaha. Men vi var inte sena att haka på, det fick helt enkelt bli ett par flaskor champagne ute regnet i Heby.
Rina, Anne, Susanne, Linda, Johanna och Lena.
 
Jag har druckit champagne på många ställen, allt från Las Vegas till min gata i stan men det mest "billiga" stället jag någonsin druckit på är i regnet, ute i kylan, under ett tak, på parkering i Heby. Hahaha. Men det är sällskapet som räknas och det var trevligt.
 
När vi kom fram till Stockholm gick vi å tog en vätskepaus på den lilla båten brevid "vår" stora.
 
Anne fick mycket uppmärksamhet precis vart vi än gick. Men de som ville ha hennes diadem och var fram och pillade på snopparna var framförallt kvinnor. Superroligt.
 
 
 
Innan middag var det dags för en hyttstänkare eller rättare sagt minst ett par....
 
Anne, Johanna, Rina och Lena.
Lena och Linda
 
Vi åt smörgåsbord, maaaaasssssa god mat!!! Mmmmmmm!!! Anne fick dessutom en specialnubbe. :-)
 
 
Sen blev det dags för party hela kvällen och natten låååånnnng. Hur roligt som helst.
 
Dessutom kom det fram en snygg kille å gav mig en komplimang på ett sätt som kändes helt ärligt och utan någon som helst baktanke. Det gjorde mig jätteglad, det kommer jag leva och minnas jättejättejättelänge!
 
I morse gick vi upp och åt frulle men vi gick å la oss igen, då vi bara sovit 4 timmar. Börjar bli för gammal för att parta och sova för lite, hahaha. Tror vi alla var lite sega, så här dagen efter.
 
Då jag alltid måste tänka på min kost å det alltid är lite trickigt när jag är ute å reser så kände jag i dag att jag behövde få i mig kolhydrater. Så jag kilar fram till baren och beställer en lättöl, bartentern försvinner sjukt länge å när han väl kom tillbaka, är han lite lätt andfådd, det visade sig att han sprungit å hämtat den på Caféet, då det inte finns några i baren. Men andra ord var jag nog den enda som drack lättöl, hahaha och säkerligen den enda på båten som gjorde det pga att få i mig kolhydrater. :-)
 
45 minuters pausen i Heby idag, var inte lika rolig.........för nu ville jag bara hem.
 
Tackar och bockar dessa två pinglor för en förträffligt anordnad möhippa, då de ligger bakom all planering.

Då är jag i Sala på Annes Möhippa. Nu blir det champagnefrukost innan vi sparkar igång ordentligt.

Den förvånade blivande bruden. :)

Var precis ut med Laban på sista kvällspromenaden. Har i kväll haft en afton då jag gått igenom vilka kläder jag kan ha och vilka som blivit för stora. Det är katastrof i min garderob, det har aldrig ekat så mycket därinne någonsin. :-(
 
Dock låg alla kläder i olika högar, så när jag ska ut på promenad så går jag å sätter på mig min
"färga--håret-rött-tröja". Med en superglad Laban och en tacksam matte, (över att det inte regnar,) så går vi vår lilla runda. Vi kommer upp och går över Djäkneberget och ett gäng mörkhyade killar kommer emot oss. De ropar - Damen hur mår du? Och rusar fram till mig, frågar om de ska ringa ambulans och är smått hysteriska. Jag fattade absolut ingenting tills de pekar på min tröja som är full av röd hårfärg. De trodde att hela jag blödde och att jag var i chock.
 
 
Snacka om söta killar, de följde med mig hela vägen hem och önskade mig trevlig helg. Tänk vad det värmde i hjärtat på en gammal dam som mig. Vilka fantastiskt härliga ungdomar i vårat gemensamma Sverige. Nu kan jag sova gott. :-)
Fredag Check
Färgat å fixat håret check
Fixat naglarna check
Träffat bästa Cecilia Check
Slut som artist Check
 
Snart blir det bingen för den här fröken..........så jädrans trött!!!
 
Dagens lunch bestod av en sushibuffé, på ett för mig nytt hak.
 
Maten smakade ingenting, så det rekommenderas INTE. Dock var det väldigt mycket folk så smaken är som baken, delad. Dvs alla tycker inte som jag. Tänk vad skönt det är att vi lever i ett fritt land. :-)
 
 
 
 
Om jag tidigare har gnällt om träningsvärk så är det ingenting gentemot vad jag känner idag. Helvete vad ont jag har överallt. Det ska bli skönt med några dagars vila från träningen. 
 
MEN, i morse mätte mig och upptäckte att magen minskat 2cm, en morot som jag verkligen behövde en dag som denna!! :-). Att jag tajtar ihop mig nu beror enbart på träningen, så idag är jag en lycklig Nettan. :-)
 
Magen är numera 78cm, Wieeee!!!
 

I morse när jag skulle till jobbet lös en lampa i bilen. Tack å lov att de är serviceinriktade på Möller Bil. Fick hjälp dirr å en kaffe i handen. :)

Bra start på dagen nu styr jag kosan mot kontoret.

Ibland blir jag lite konfunderad och undrar om jag tänker i andra banor än många andra. Läste häromdagen att HM´s annons, se nedan har blivit fälld pga att modellen är för solbränd. De anser att "reklamen är utformad med avsaknad av ”veder­börlig känsla för socialt ansvar” eftersom det är känt att mycket solande kan ge hudcancer- "
 
Här är bilden
 
I min lilla värld så kan den här tjejen mycket väl ha påbrå från ett land där man är mer bruna än vi i Sverige. Hon har mörkt hår, mörka kraftiga ögonbryn osv. Att hon dessutom har bikini å sitter uppenbarligen i vattnet, i ett land som inte är lika kallt som Sverige, gör att hon antagligen är brunbränd.
 
Jag fattar alltså inte varför HM har blivit dömda.
 
 
Igår var jag i Stockholm och möts av den här annonsen på Centralen.
 
 
Annonsen tillhör Lee och därmed gör man reklam för deras jeans. Vilka jag för övrigt tycker är skitsnygga. Dock undrar jag varför tjejerna är nakna på överkroppen och varför kramas de? Hur kommer det sig att de nakna delarna syns mer än själva produkten?
 
Hade det inte varit för nyheten om att HM fälldes så hade jag normalt sett inte brytt mig om Lee´s annons heller. Men vart finns Lee´s ansvar för ”veder­börlig känsla för socialt ansvar”??? Vilka signaler ger Lee till unga tjejer?
 
Att det är farligt att sola för mycket vet även jag men jag vet också att det är riktigt farligt att gå ut i jeans utan tröja. Dels är det olagligt samt så lever vi i Sverige å här är det riktigt kallt, så då blir man kan bli sjuk om man har för lite kläder på sig. :-) Dessutom så fattar jag fortfarande inte varför tjejerna nästintill hånglar?!?!
 
Upplys mig gärna ni som har andra åsikter.
 

Ullis å jag har i flera år bjudit varandra på lunch när nån av oss fyller år. Idag var det dags för mig att bjuda Ullis på en på tok försenad födelsedagslunch.

Märkligt nog fick jag ett inslaget paket. Otippat men jätteroligt.

Fick den här boken av henne. :). Tack fina Ullis.

Har precis varit å tagit cellprov, nåt som alla kvinnor i åldern 23-60år erbjuds. Vilket jag anser är en fantastisk "försäkring" för oss tjejer att så snabbt som möjligt upptäcka tex livmoderhalscancer.
Ni som aldrig tagit testet så kan jag med glädje meddela att det inte känns ett dugg, förutom förnedringen i gynstolen. :)

Nåt som jag däremot måste få gnälla över är väntrummen på landstinget. Stolarna där har alltid karmar, vilket jag anser är idiotiskt. Har tagit upp den här frågan flera gånger med min husläkare men får banne mig inget gehör. Jag köper att det är bra för tex äldre patienter att stolarna har karmar. Men för stora människor är det hemskt när man inte får ner rumpan! Jag har mer än en gång stått upp i väntrum pga att stolarna är mindre än mig. Ogillas starkt!!!

Så la jag min likbleka kropp i solarier innan det var dags för träning ute i Dingis.

Har haft jättemycket träningsvärk men jag hoppas den ger sig snart.

Dock så förberedde jag med proteinshake innan passet. En åts innan å den andra dracks upp i bilen på väg hem igen.

Men nu är jag så jädrans trött , så hälften vore nog. Godast alla.

Idag har vi varit på en hel del intressanta möten. Sviiiinkul!!!

Det verkar ha tagit musten ur min kollega, även kallad Mr gamnacken, som sitter i sover (som vanligt) på vägen hem på tåget. :).

Själv sitter jag å checkar in dessa tidningar, intressant läsning.

Frukost nr 2, intogs på kondis. En bra start på dagen. :)

Har haft en natt utan sömn, suck. Ibland kan jag inte låta bli att grubbla på allt mellan himmel å jord.

Hade behövt vara rejält utvilad idag, då dagen är fylld av massa jobbmöten.

Irriterande nog var dessutom mjölken slut när jag skulle dricka kaffe. Men tack å lov för pressbyrån å Pernilla. :)

Nu sitter jag iallafall på tåget. Ha en bra dag allesammans.

Träningskläderna funkade hur bra som helst. Jag är supernöjd!

Nu när jag har tränat några veckor så ska jag idag börja med proteinpulvret igen för att hjälpa mina muskler å kropp på vägen. :)

De senaste gångerna jag har tränat så har mina byxor trillat av mig, så idag har jag varit tvungen att investera i ett par nya träningskläder. Innan jag åkte iväg å shoppade så kollade jag storleken på de brallorna jag använt de senaste gångerna, XXXL och XXL å byxorna är så gamla så jag har lyckats tappa bort snöret i midjan, så därför kan jag inte dra åt nåt där heller.
 
Men idag har jag som sagt inhandlat nytt i storlek M. Jipppie!!! Så nu kommer det gå ännu bättre när jag tränar.
Så håll i hatten för nu köööööör vi!!!!

Idag är det verkligen en höstdag.

Men det är bara att kavla upp ärmarna å låta dagen köra igång.

Hepp!

I kväll kom Crille hit å hjälpte mig med diverse göromål. Installation av min nya inspelningsbara HD-box, fixa tillbaka kanalerna till min pappas tv-box, umgås med mig å värst av allt fota mig i bara underkläder, nu ett år efter operationen.

Jag passade även på att fota honom innan hans operation.

Tänk att det ska vara så himla jobbigt man känner sig så jädrans utelämnad. Usch. Men men nu är det gjort. :)

Äter ju alltid ytterligare ett mål efter kvällsmaten å idag stod favoriten kräftor på menyn. Dryck alkoholfritt vitt vin. :)

Jag orkade inte planera min veckohandling igår, så som jag brukar göra. Tyvärr så finns det då utrymma för fusk.
 
 
Stuvade makaroner och färdiggjorda köttbullar äts idag, vilket jag inte serverat sen före operationen.:-(
 
Dock blir kvällens mellis god..........kräftor! Mums!
Har haft ett långt samtal med min älskade dotter nu på förmiddagen. Vissa dagar är det svårare att vara 100 mil ifrån varandra å idag är en sån dag. Vet att min dotter skulle behövt en bamse-mamma-kram idag, så jag sänder än här i stället.
 
 
Tänk på att du är BÄST, hjärtat. Älskar dig mest på hela jorden. <3 <3 <3 <3
Blev en rejäl rivstart på morgonen. Telefonmöten som har avlöst varandra för snabba beslut och samarbeten.
Askul!
 
Tänk vad allt är mycket lättare när det dessutom är ett fantastiskt väder ute, alltså hösten är ju helt magisk.
 
 
Vill bara tala om att jag har träningsvärken ARNE idag, shit pomfritt! Men det är skönt, för då vet jag att jag gjorde rätt igår på träningen.
 
Önskar alla en trevlig start på måndagen. Full fart
Idag sov jag nästan hela dagen, förflyttade mig till soffan och fortsatte mysa där. Men mot kvällningen så var det självklart dags att bege mig mot Dingis och ett pass för träning av slappis kroppen.
 
 
Idag var det dock riktigt jobbigt, tror det berodde på att jag var seg efter en helg med mina härliga 08-gäster. :-)
Men som vanligt så känns det asskönt när man kommer hem och vet att jag tränat mina muskler.
 
Var hur seg som helst på lördag dag å kom inte upp ur sängen förräns vid 14-tiden å då bar det av till mässan direkt. Micke å Johan har jobbat hela dagen, så jag är djupt imponerad av att de stod pall.
 
Inför kvällen skulle gästerna skämma bort oss med en fantastisk god middag.
Micke står å lagar maten.
 
 
Magisk förrätt, godaste jag ätit på länge.
 
Varmrätt
 
Tobbes kompis, Martin från Norberg kom till middagen åsså.
 
Vid 22-tiden kom Evelina och hennes bror Daniel hit och då åkte så klart sällskapsspel fram.
 
 
Johan och Micke är ett mycket koncentrerat lag och väldigt kunniga på området schlager!
 
De mer avslappnade Martin, Daniel och Tobbe var i ett lag.
 
Evelina och jag var det tredje laget och vi ledde enda fram tills dess att jag gick på damernas, hm..........
 
Martin var fyllechaffis och skjutsade ner oss på byn och då vi var i så olika åldrar så blev det till BMB. Jag hade jättekul med mitt sällskap men annars så har det stället nog haft sina glansdagar, det var helt enkelt bättre förr. :-)
 
Dock så är Evelina den mest kändiskåta människa jag känner och självklart lyckades hon nosa rätt på en kändis tre meter in från entrén. Hahaha
 
Jag, Andreas Weise och Evelina, så klart!!!!
 
 
 
Har äntligen efter hett tips från Bine fått tag på en sport-BH med hakar!!! Helt underbart!
 
 
Kan dessutom varmt rekommendera personalen på Changes, shit vad trevliga de är där. Jag GILLART!
 
 
Igår var Tobbe och jag å hälsade på Micke på byggabomässan. Han är där med Moderna tidskrifter och ställer ut.
 
 
 
 
Efter det hade Tobbe match så jag åkte hem å gjorde mig i ordning för "aftermäss". :-)
Hämtade upp Crille på vägen dit.
 
 
På VIP biljetten fick man två öl och en korv med bröd. Min vita månad blev beige igår.
Johan står intresserat å lyssnar på föreläsaren.
 
Efter aftermäss blev det hem till mig å dricka några bira för att sen åka ner till byn å få i oss nåt att äta. Tobbe hakade på när hans match var avklarad.
 
Vi var på Varda å åt, sen gick vi till Hattis, Micke, Johan, Tobbe och Crille.
 
Jag å Micke
 
 
Och därefter till Circus, Tobbe, Johan, Micke å jag.
 
 Trillade hem vid 2-tiden, åt leverpastejmackor i mängder, snackade en massa och kom i säng vid halv fyra. Har haft en urtrevlig kväll med fantastiskt sällskap.
 
Fick papper på att jag var tvungen att göra massa blodprov inför min 1-års kontroll.
 
 
Det gick riktigt snabbt på kemlabb uppe på C-las. Det var bara en före mig och sen fick jag träffa en jättetrevlig kvinna som var superduktig på att sticka mig i armen, jag är lite klen när det kommer till sprutor och blod.
 
 
Iallafall när det ska tas 8 rör........det känns som om hon tog allt mitt blod. :-(
 
 
Då jag börjat träna och var tvungen och vara fastande pga testerna så har jag varit ashungrig men nu är det ordnat. Magen är mätt å god. 
 
 
Igår när jag kom hem från Dingis, så stod Tobbe och Micke i köket. Micke lagade en fantastiskt god middag, precis vad jag längtat efter heeeela dagen.
 
Igår, så hade jag fått brev från Kirurgkliniken, har fått min tid för 1-årskontroll!!! Wieee!! Det mest puckade av allt är att jag ska dit om 13 dagar men jag måste ta en jädrans massa prov 14dagar innan. Hur tänkte de nu?!?!? Hm, mycket knepigt. Brevet skrevs ut den 19:e och jag fick det igår den 20:e, så nu på morgonen idag, åker jag till kemlabb och försöker ta alla dessa prover dirr. Tack lov så fanns alla remisser med i brevet.
 
Tur jag åt god mat igår, för jag är tvungen att vara fastande. :-(

Idag var det riktigt kul på bygga-muskler-gympan. ( måste komma på ett bättre ord). Det var inte bara fröken som manade på mig, Ullis sa åsså till mig idag. Så nu tog jag ut mig totalt å blev genomsvettig, så himla skönt. :)

Har en sak som jag behöver få en lösning på........hur tar man sig i och ur en sport-BH när man har konstant träningsvärk och inte får upp armarna över huvudet?
 
Jag har hittat en sport-BH efter Josefin som jag numera använder å den ser ut så här.
 
 
 
En helt vanligt sport-BH eller hur?!
 
Problemet som jag har är att jag har konstant träningsvärk och har väldigt svårt att ha få upp armarna över axlarna och då är min fråga hur får ni andra av och på sig en sån här???? För mig är det ett helt företag att få på mig den och ett helt världskrig att få av mig den!!!
Så idag har jag varit och glott på en ny BH men då visar det sig att sportaffärerna också har denna variant och inte en sån med hakar, mycket märkligt, kan jag tycka. Eller gör jag fel??? ( Vilket inte alls skulle vara särskilt konstigt, då min erfarenhet av sport-BH är minimalt begränsat) Hahaha
 
Tacksam för tips och råd.
 
Som GBP-opad måste man äta mediciner och vitaminer resten av livet, då vi inte kan plocka upp all näring som behövs.
 
Jag skulle tro att jag har brist på nån vitamin av nåt slag för jag har normalt sett hårda, långa, fina naglar. Men nu är det kaos med naglarna. De flisar, är mjuka och går sönder precis hela tiden. :-(

 
Jag har två långa naglar resten är korta och det har jag nog inte haft sen jag gick i 7:an och det mina vänner är sjuuuuuuuukt länge sen. :-)
 
Ska bli intressant å se hur jag ligger till med mina värden när det är dags för min 1-årskontroll.
 
Läste en artikel i förrgår.

Mer sjukvård för feta som opereras

Stockholm. Feta personer som opereras utnyttjar mer sjukvård än feta som behandlas med konventionella metoder, som kostrådgivning och motion. Detta trots att de senare i mycket högre utsträckning drabbas av sjukdomar som diabetes, cancer och hjärt-kärlsjukdomar.

Det visar en 20 år lång uppföljning av 4 000 svenska patienter som publiceras i tidskriften Jama.

Anledningen till det något överraskande resultatet är att många av de opererade drabbas av biverkningar, som tarmvred och näringsbrist. Först fem år efter operationen använder de båda grupperna lika mycket sjukvård.

Vad gäller läkemedel så konsumerar de opererade mer än de icke-opererade i sex år efter operationen. Från år sju och framåt konsumerar de opererade däremot mindre.

 
Det är ganska så ovanligt och det beror på att jag har sån jädrans träningsvärk, det gör ont i varenda muskel.
Borde kunna vända det till någonting positivt i stället för att vara sur, kan jag tycka!
 
Så nu ska jag slå på lite schlager och hjälpa mig själv att bli glad igen!! 
 
Igår fick jag umgås med Crille, dels så var han snäll och skjutsade mig till Möller bil för att hämta KåTeR å sen tog vi en fika å snackade. Ett nytt tips är att det är helt värdelöst att ha med sig en karl in på Möller Bil om man ska dit å spana in grabbarna som jobbar där. Speciellt en som är jävligt lång och rakad skalle. Hahaha
 
Trots sitt tuffa utseende, så är han en riktig teddybjörn. :-) 
Crille är en sån där kompis som man önskar att alla fick ha ett exemplar av.. En som lyssnar, ger bra och dålig kritik, öppnar sig själv, en vän man kan vara sårbar med utan att han är fördömande å en vän att skratta med. En riktigt bra-å-ha-kille med andra ord. :-)
 
Vi satt å pratade riktigt djupa grejer igår och det var skönt att få ur mig saker som jag gått å burit på länge. Som jag varit för stolt för att berätta men nu har jag bestämt mig för att ska jag komma förbi det här så måste jag våga öppna mig och Crille är en person som jag kan känna mig helt trygg i den här frågan, När jag hade bölat och knölat färdig med mina problem diskuterade vi hans roliga veckor här framöver.
 
Det är nämligen dags för hans operation, så han går ut på flyt den 25 sept och sen är "lilla" operationen den 17 oktober, Det ska bli så jävla spännande, så jag håller nog på å får dåndimpen på det här.
 
Men nu är det dags för lite fantastiskt god fiberhavregrynsgröt med pumpafrön och mjölk. Tjohoo!!!
 
Sen blir det jobb hela låååååånga dagen! 
 
Önskar alla en härlig höstdag 

För mig är det jätteviktigt att få i mig alla mina måltider. Jag är askänslig om jag så bara missar en ynka liten mellis.

Idag missade jag klockan tre målet å det blev jag varse om när jag satt i bilen å skulle åka på träningen. Men det fixade bästa syster Yster, hon tog med makaronilåda å singoalla kaka till
gympan. Sen var jag fit for fight. :)

Har suttit med alla papper inför bokföringen idag............det är nåt jag tycker suger energi. Det är den mest trista arbetsuppgift jag har och någonsin haft tror jag. Usch!  :-(
 
Är superglad över Johan som fixar allt när jag kommer med mina kvitton, fakturor och andra papper. Ett tips till er som ska starta bolag, se till att ni har en riktigt bra bokföringsbyrå, det sparar oerhört mycket tid och pengar!
 
 
 
 
Men nu är det klart, för båda företagen. Sweeeeet!
Nu är jag fri att kunna jobba med det som jag tycker om att göra!!!!
 
I morse var jag å lämnade in KåTeR på verkstad på Möller Bil.
 
De upptäckte nån garanti-grej som var sönder när min darling var på service för ett par veckor sen. Så det är ju perfa att det blir fixat för noll cash. :-)
 
 
På Möller Bil brukar det myllra av snygga karlar men idag har jag fått klart för mig att man ska vara där på dagtid och spana och inte tidigt på morgonen. Så nu är jag den erfarenheten rikare. Dock ser jag fram emot eftermiddagen när jag ska dit å glo. Hahaha
 
 
From nu kommer jag sluta kalla tantgympan för just tantgympa.
 
Det var min syster som döpte gympan i Dingtuna till Tantgympa för att lura dit mig, För att jag inte skulle känna så himla mycket press gällande kläder, kondition, ålder, kropp, utseende m.m så sa hon att det var tantgympa. Hennes knep fungerade ypperligt på mig.
 
Men tro mig, gympafröken har höjt ribban den här terminen och det är allt annat än nån dassig gammal tantgympa. Det är fortfarande samma fantastiska människor som är med, inga krav märkeskläder, inga andra konstigheter utan man kommer dit och tränar ihop. Men jag upplever iallafall att det är mycket jobbigare den här terminen och för min del så är det jättebra, då har jag nåt att sträva emot.
 
Aj aj aj aj.........sa jag att jag har nordeuropas jädrans träningsvärk. :-)
 
Me like.
Alltså Gunilla i Hollywood Fruar är komplett galen. Jag skulle vara helt slut i skallen om jag var tvungen att umgås med henne, hon är så jävla bipolär så hälften vore nog. Att hon dessutom inte är medveten om det är tragiskt.
 

I kvällens avsnitt så har denna kvinna bestämt sig för att skriva en bok, då hon enligt henne är så het och berömd just nu. Denna bok ska även ges ut som en populär talbok till hörselskadade. What?!?!
 
Sen släpar hon med sig den där stackars katten överallt, hem till människor som hon inte känner å när hon sen ska åka hem, så har till och med katten sprungit å gömt sig för hemska Gunilla. Stackars katt.
 
Tycker dock synd om dottern Erika, stackars barn som måste växa upp med denna hemska människa.
Alla ni som känner mig vet min syn på vår invandrarpolitik, jag är FÖR ett mångkulturellt samhälle men det här med att fd "rinkebysvenskan" vill bli accepterad som en egen dialekt, är jag väldigt skeptisk till.
 
En dialekt är enligt mig flera hundra år gammal och alla i närområdet ska förstå språket oavsett ålder. Visst kommer det till nya ord som vi kallar slang även i gamla dialekter med de flesta orden består för all framtid.
 
Enligt min åsikt så är  "Rinkebysvenskan" eller för all del "miljonsvenskan", skapat av ett gäng unga pojkar som hittat på ett eget blandat språk mellan olika kulturer, vilket inte känns som om alla åldrar i närområdet förstår. Plus att det innebär att spåket kommer att utvecklas hela tiden, då dessa unga pojkar kommer bli äldre och nya kommer att ta vid. 
 
Vart kommer ordet "miljonsvenska" ifrån? Har svårt att tro att vi har en miljon svenskar som talar "Rinkebysvenska" eller?
 
Jag tycker "Rinkebysvenskan" är ett intressant begrepp och är glad att flera olika nationer i ett litet område har kunna hitta ett alldeles eget språk att tala med varandra på och därmed närma sig varandra. Ett språk som jag antagligen inte skulle förstå ett nå av, tyvärr.
Det gör att jag ännu mer inser att Sverige är mångkulturellt och att vi måste lära oss att bo, sova, arbeta sida vid sida oavsett härkomst.
 
Dock anser jag att "rinkebysvenskan" inte ska bli en egen dialekt. Mycket möjligt att jag får skit för det här men som tur är så lever vi i ett samhälle med yttrandefrihet. :-)
 
Hela begreppet "Miljonsvenska" är nytt för mig och blir mer än gärna informerad av någon mer lärd inom ämnet. Vem vet, jag ändrar säkerligen min åsikt bara jag blir upplyst. :-).
 
Hoppas det, för jag vill inte vara en person som stannat upp i utvecklingen och sitter kvar med gamla, trista fördomar. :-)
 

Tänk så mycket lättare det är i hjärta å sinne nu när jag äntligen tagit ett beslut.

Önskar alla en fantastisk tisdag för det kommer iallafall jag ha. <3

Jag har en lampa i mitt sovrumsfönster som råkade åka i backen häromdagen och då gick så klart lampskärmen sönder. :-(
 
Åkte ut till IKEA och kollade efter en ny skärm men hittade så klart ingen. Till slut frågade jag en jättetrevlig tjej som hänvisade mig till bytes-disken. Där blev jag mött av en ännu trevligare tjej å jag hoppades så klart att hon kunde hjälpa mig så jag slapp köpa en helt ny lampa, då det bara är skärmen som är paj. Självklart kunde hon hjälpa mig!!! Fick den nya rislampeskärmen för endast 29kr. Jag älskar IKEA!!!
 
 
Nu är den ditmonterad och lampan står på plats å lyser så fint i höstmörkret.
Idag har jag varit riktigt effektiv precis hela lååååånga dagen.
 
Har under en längre tid gått och velat, vänt och vridigt över en hel del riktigt stora grejer både privat och på jobbet. Idag har jag äntligen tagit ett (1) viktigt beslut som är bra för framtiden och även genomfört den ändringen efter många och långa förhandlingar. Det är alltid mycket jobbigare att gå och vela, famla i mörker utan ett mål, än att ta ett beslut och sen arbeta därefter, det tycker iallafall jag. Det är fortfarande en hel del kvar att fixa men nu vet jag iallafall vilket håll jag ska åt.
Tack bästa Tobbe för att du finns vid min sida, lyssnar, diskuterar och hjälper mig att ta rätt beslut. Återigen bevisar det att ensam är inte stark. (Eller så är det jag som är en mes) :-)
 
Efter jobbet var det dags att veckohandla innan jag åkte hem och ställde mig vid spisen å lagade middag och morgondagens matlåda. Därefter så har jag gjort i ordning gästrummet, dammat, dammsugit och bäddat i ordning sängarna där inför torsdagens övernattningsgäster. Då jag tränar tisdag, onsdag och torsdag efter jobbet, så är det skönt att vara klar med allt.
 
Nu ska jag hoppa i min OnePiece å luta mig tillbaka i soffan å glo på .............
 
För det är jag värd!
 
 
Shit vad det har blåst idag, trodde ett tag att vi skulle blåsa bort ute på gärdet med jobbet. :-)
 
Vårat internet pajjade ut vid 11-tiden, vilket gjorde att vi fick en tidigarelagd lunch. Jag fuskade idag och åt stuvade makaroner och köttbullar, det var superdupergott!!!! Gäller å njuta av livets goda ibland.
 
Handlade mat för veckans tre inplanerade måltider.
Måndag: Stuvade spenad, ägg och kassler
Tisdag: Lax i ugn och kokta grönsaker
Onsdag: Pyttipanna, ägg och rödbetor
 
På torsdag ska jag iväg på galej, så då blir de inge middag och helgerna har jag alltid öppet, för jag vet aldrig vad jag får lust att hitta på för skoj.
 
Frukost: Fiberhavregrynsgröt med nötter och mjölk
Mellanmålen: keso med kiwi eller hårt bröd, kaviar och kokt ägg.
Som bekant så kör jag en vit månad. Så igår var jag på bolaget å inhandlade alkoholfritt vitt vin. Jag och Evelina testade ett av dem i går och det var faktiskt jättegott, så det kan jag varmt rekommendera.
 
 
 Vi blev båda förvånade över att det faktiskt smakade vitt vin, vette 17 vad vi trodde att det skulle smaka, Hahaha
På eftermiddagen åkte jag till Enköping å tog en fika med min barndomsvän Peter. Han bor mot Uppsalahållet, så Enköping har blivit vårat tillhåll när vi ska träffas bara ett par timmar. Nu har vi inte setts på jättelänge, vilket innebar att vi hade maaaaaasssor att prata om men som vanligt så hinner man ju aldrig klart. Dessutom så missade jag ta kort på honom, så jag lägger upp en gammal bild.
 
 
Sen var jag tvungen att åka hem, för jag skulle ju på tantgympan. Det här var passet som alla hoppade av ifrån. Pratade med Peter om hur lätt det är när alla andra hoppar av ett pass, att man själv då åsså skiter i att gå iväg. Sen kan man ju diskutera vem man sviker och lurar mest när man gör så.Men det är en annan fråga. 
 
Det resulterade i allafall i att jag bestämde mig för att gå ensam! Åker ut på E18 och ganska så snabbt blir det stopp, en olycka. Vi står helt still under lång, lång tid.
Och jag är ju så himla blödig och sitter å tänker på de skadade och deras familjer. Undrar om alla gör det eller om det bara är jag, då jag voltade med en bil för några år sen, så vet jag hur det känns att sitta fast i en bil innan hjälpen kommer fram. Det är hemskt. Hoppas att alla klarade sig bra.
 
Missade gympan men sänder all min energi till de som var med i krocken!
 
Efter frukosten i morse satte jag på mig jobbarkläder och gick ut i trädgården. Massa sten skulle flyttas från gräsmattan.
 
Många vändor blev det.
Å mitt mantra blev " Det här är riktigt bra för fladder-armarna" :-)
Adde ville ha det liggandes intill väggen tills han kommer nästa gång och ska fixa med stenen, så nu ligger det så fint å väntar på honom. :-)
 
Sen var det all sand som åsså låg på gräsmattan. Lika bra att ta tag i det åsså.
Grillarna och parasollfötter åkte också in för vinterförvaring. Bye, bye underbara sommar. :-(

Helt klart är att jag måsta ha varit rallyförare i nåt tidigare liv. :)

Klockan 22.26 kom vi på att Evelinas buss skulle gå 22.30 från station. Det blev till å slänga sig i bilen å snabbt som 17 iväg. Sen visade det sig att vi möter Surabussen på cityringen. Det blev en u-balle mellan Surabussen å Hallstabussen, tvärbromsning vid nästa busshållplats, så Evelina kunde hoppa på bussen hem. Haha.

Hur kul som helst. Haha

På förmiddagen idag så åkte jag å träffade Evelina. Hon arbetar en hel del med välgörenhet och idag skulle jag hjälpa henne med insamling till Världens Barn. Till en början var jag lite tystlåten men sen så fick jag till det så bössan blev full. :-)
 
Efter några timmar social träning utanför bolaget på Erikslund och bössorna fulla med pengar som går oavkortat till Världens Barn, så var det dags för en fika.
 
Var in på IKEA och handlade lite grejer till mina övernattningsgäster som kommer i veckan. Sen åkte vi hem till mig och har suttit och snackat i många, många timmar. Dessutom så spöade jag Evelina i Maxi Yatzy. :-)
 
 
 
Det här med vit månad gör att krogen får vänta under september. Men å andra sidan har jag absolut inget emot det, då jag ofta känner att krogen är ett substitut för att jag inte ska känna mig ensam. Får lite lätt panik av att sitta ensam hemma på fredag och lördagar. Dels för ensamhetens skull men även för att jag vet hur lätt jag faller in i mina gamla vanor. Titta på tv hela kvällarna å då sätter mitt ätande in framför tv:n......mitt "fredagsmys". Ett fredagsmys som lätt blir alla dagar i veckan om jag inte är observant!
 
Jag måste alltså aktivera mig på helgerna och lättast är då att åka ner på byn och gå på krogen. Vilket jag oftast tycker är sviiiiin kul. Men som sagt nu ska jag under september hitta på andra grejer.
 
Och i går förbarmade sig Ursula med familj sig över mig, så jag for till........
 
Det är fina vyer på vägen mellan Vässan och Skultuna.
 
Sonen Måns var kvällens kock och lagade middagen åt oss allihop, favoriten varma mackor.
 
Vi åt inne i vardagsrummet och satt å snackade ända till värdparets ögon gick i kors utav trötthet och Måns hade somnat för länge sen i soffan. :-)
 
Kul å se deras nya lägenhet åsså, den var jättefin, skulle kunna tänka mig bo i en sån, dock är jag inte helt tänd på idéen att bo i Skultuna. I´m so sorry. :-(
 
En jättetrevlig kväll, som gjorde mig påmind om hur mysigt det är att vara i en relation. <3
Då var det återigen dags att flytta på soffdjävulen från helvetet, alltså Freddans soffa. Från källarförrådet som ska bli gästrum till garaget. Då Freddan befinner sig i Norge så kallar jag in det tunga artelleriet, Adde, hans storebrors lyftkran. :-)
 





Nu kommer Freddan hem i Oktober och då får han snällt ta hand om sin astunga soffa.
 
Jag är som bekant himla klantig och blev tillsagd att hålla mig undan, så jag inte skulle göra illa mig. Så jag tänkte att jag tar å fotar allt iallafall, vilket resulterade i att jag tappade ajfånen i backen så baksidan sprack. :-(
Ibland blir jag så trött på mig själv!!
 Tack snälla Adde, Tobbe och pappa som fixade soffan.
 
Har lunchat med min vise vän Rebecka. Hon kan allt och lite mer därtill. :-)
Som vanligt pratar vi alldeles för mycket, så jag missar att ta kort på henne. Skärpning till nästa gång!
 
Vi åt sushi, himla gott.
 
å inte vilken fredag som helst, utan världens bästa!
 
Igår kväll när jag var ut på fejjan så såg jag att min kompis mamma hade gillat en bild på en manlig rumpa. Jag som då är en tjej som mer än gärna fastnar för shyssta manliga rumpor, mailar så klart min kompis och frågar vem är ägaren av denna bakdel? Brer dessutom på om att jag hoppas han är singel, några år yngre än mig, supertrevlig och gillar äldre damer som mig. Lägger dessutom till att " Me like a lot"
 
Får till slut ett svar..............det var min kompis storebror!!! Hahahaha, jag dör, har väl känt dem i minst 15år och det känns banne mig inte ok!!! Ta ut mig i skogen å skjut mig!!!
 
Tittar på bilden en sista gång och ser att det är en häst med på bilden. Den missade jag första gången men jag antar att min kompis mamma gillade bilden för hästen och inte sin sons rumpa. :-)
 
Jag förblir nog singel några år till tror jag,
Är så himla nöjd med mig själv i kväll. Jag har dammat, dammsugit och tvättat golven på min våning, där jag bor å det känns as-skönt vill jag lova. Det innebär att jag kan ägna helgen åt att umgås med underbara vänner i stället. :-)
 
Ullis kom hem till mig innan vi åkte till gympan, så vi hann snacka lite innan. Jag sprang omkring i linne och letade efter en t-shirt att "gömma" mig i, så som jag alltid gjort. Ullis säger att hon bara har linne på sig och att jag åsså ska ha det för det är så himla varmt i gympasalen. Okej, jag törs tänker jag. :-)
Därefter byter vi snabbt samtalsämne........vi snackar mina tuttar, som har blivit så himla små. Jag visar och Ullis håller med om att för första gången har vi snart lika stora bröst. Hahaha.
Det som är lite kul är att när jag ska visa mina små bröst, så börjar Ullis asgarva och ifrågasätta varför jag ha två BH:ar på mig. Mitt svar är att det har jag ju alltid haft, vilket hon vet om, då vi känt varandra i 100år. Men tidigare hade jag kupa J och nu har jag två små skinnpåsar. Hahaha. Så jag inser snabbt att mitt invanda gamla beteende att alltid ha två stycken BH:n på mig när jag tränar fortfarande hänger kvar. Det är ju helt galet egentligen. Vilket rikspucko jag är ibland. :-)
From i morgon kommer jag bara använda en sport BH när jag tränar. Hahaha
 
 
Hur som helst så var vi och systrami på ett för mig nytt pass. Medan de andra tränade förra veckan när jag var i Norge. Det är alltid jättesvårt att hänga med när det är ny fröken och nya steg men jösses, det här tog nog priset. Men jag ska banne mig sätta det här innan terminen är slut. :-). Att hon dessutom är en hurtbulle som ler genom hela träningspasset gör att jag får ännu mer energi att klara det.
 
Jag tror att det är asbra att ha tre olika fröknar varje vecka. De gör helt olika, vilket borde innebära att mina muskler får maximal träning. Jag känner mig sviiiiin-nöjd med mitt val av träning.
 

Tror han skulle behöva följa med mig till Dingis, han ser lite ledsen ut. :)
Idag har jag varit iväg på min inre resa, alltså min terapi-timme. :-)
 
Vi kom fram till en hel del idag, antar att min ledsagare ansåg att vi fick ett genombrott. Själv så tycker jag det känns oerhört jobbigt och har inte bestämt mig för om jag ska dela med mig av det här på bloggen eller inte. Det är väldigt privat och jag känner att jag måste prata med flera människor som står min nära innan och OM jag ska lägga ut det här.
 
Dock kan jag förstå lite mera varför jag hamnat i den här vilsna och otrygga Nettan. Det gör att jag kan acceptera det och ha förståelse för varför jag inte känner igen mig i olika situationer.
 
Har mycket i skallen just nu men precis som min terapeut säger, så kommer jag gå ut starkare än någonsin ur det här och det tror jag massvis på.
 
Nu ska jag strax äta lite middag, städa och sen blir det hårdträning ute i Dingis.
 
Jag ska vara mer tålmodig med mig själv i framtiden men försöka få ut luddet ur örat. :-)
 
Önskar alla en trevlig kväll.
Nu i kväll så har jag varit på gympapass nr 2 utav 4 som är denna vecka. Vi var många färre idag än på passet igår, vilket passar mig ypperligt.
Det var skönt att få "straffa" träningsvärken min arma kropp drog på sig igår med lite ny träning.
 
Jag har ju knappt tränat nåt de senaste 15år men började nu under vårterminen tidigare i år. Nu har jag skippat all träning under hela sommaren och det känns som om jag måste börja om från början, alla muskler är borta. :-(
 
Det finns vissa människor som tränat i många år och mår dåligt om de missar sin träning. När uppstår det??? Om ett år, fem, tio? Oavsett så längtar jag dit massvis. <3
 
Själv så skulle jag lätt kunna hoppa över ett träningspass om det inte vore så att jag lovat mig själv att sluta lura/ljuga för alla andra men framförallt för mig själv angående mitt beteende kring mat och träning.
 
För mig är det lättare att göra min hälsoresa när jag vet att jag gör det för min skull och att jag ska vara ärlig mot mig själv varje dag och inte bara på måndagar. Det var ju oftast på måndagar jag startade mina bantningskurer eller slutade röka. När jag sen misslyckades på måndag eftermiddag/kväll, så drog jag ut på mina nya stapplande försök till måndagen därpå. Däremellan hann jag ha många dagar fyllda med mat, godis, läsk, pizza och en massa, massa ångest.
Det svåra är att bryta invanda beteenden och när det kommer till träning, så måste iallafall jag träna nåt som jag tycker är kul och som gör mig glad.
 
Onsdagspassen ute i Dingis har en gympafröken som sprider glädje och värme. Hon är ALLTID glad och har ett otroligt smittande leende, vilket ger mig inpiration att fortsätta pressa mig själv liiiiite extra vecka till vecka.
 
I morgon är det dags för mig att träna med en helt ny fröken, det ska bli intressant.
 
Har för en gång skull fått ett meddelande på nätdejtingsidan som fick mig att skratta. En man med stor humor har hört av sig.
 
"DU ÄR den vackraste och mest lockande kvinna jag någonsin sett här."
 
 Nästa meddelande
 
"Jag fyller år 2/10,  kan du bli min present då? "
 
Synd bara att grabben fyller 24år, hahahaha. Men lite gulligt var det iallafall. :-) Men nån dejt kommer det inte att bli och framförallt så kommer jag inte vara hans present.
Vilken underbar sensommarvärme det är idag, 18,5 grader. Något kalla vindar men har man rätt kläder på sig eller sitter i lä och får känna solens varma strålar i ansikten ............. så gör det gott för själen. :-)
 

Älskar visserligen hösten åsså men sol och blå himmel är magiskt.
Hon har börjat med en alldeles ny teknik och jag fick det första av säkerligen många armband.
 
 
Den 9:e december kommer hon finnas på julmarknad ute i Dingtuna, så boka in det datumet och handla era unika julklappar till nära och kära den helgen.
Mina vapenbröder när det kommer till träning.
 
SysterYster som aldrig missar ett pass å ser till att jag åsså pallrar mig i väg till träningen.
Ullis som ser till att jag håller tempo och aldrig saktar ner.
Tack bruttor, den här terminen så kööööööör vi!!!
 
Fick en fråga idag om vilket tempo det är på "tantgympan" och Ullis som är den som har mest erfarenhet av träning anser att det kan jämföras med ett mellanpass på Friskis och Svettis. 
 
Det är prova-på-vecka denna vecka, så alla som vill kan åka ut och testa. Ons + tors kl 19 samt söndag kl 18.30.
 
Kom å ha kul med oss ute i Dingis.
I kväll är det återigen träning som står på schemat. Det behöver jag verkligen, då huvudet är fullt av tankar som behöver blåsas ut ur min skalle.
 
Blev så glad när jag kom hem idag då stenplattorna på uteplatsen strax ligger på plats. Fina, duktiga systersonen Adde med kompis har varit här och fixat medans jag var och roade mig i Norge.
 
Tusen takk!!
 
 
Det kommer fler bilder när allt är klart.
 
Måndag : Lax i ugn med kall sås, ägg och sallad (gurka, tomat, äpple och fetaost)
Tisdag: Blodpudding, bacon och sylt
Onsdag: Kyckling i ugn och sallad
Torsdag: Köttfärssås (av nötfärs 10%) och grönsaker
(Gör det mesta maten i ugnen, då det känns mer effektivt)
 
Frukost: Fiberhavregrynsgröt med dinkelflingor, solroskärnor, pumpakärnor och mjölk
Mellanmål: Varva mellan keso med kiwi och hårtbröd med kaviar och kokt ägg.
 
Sen dricker jag vatten och kaffe under dagen.
Blir jag riktigt sötsugen så tar jag mig ett halvt glas pepsimax.
 
Nu har det gått 2 helger utan party och 10 dagar utan nikotin och det går förvånadsvärt bra med nikotinet. Känner ett sug ibland men jag använder Onico, snus utan tobak och nikotin.
 
Den här veckan kommer dessutom träningen igång på riktigt. Missade ju det mesta förra veckan då jag åkte till Josefin.

Är så stolt över min älskade dotter som flyttade till ett annat land efter studenten och har skapat sig ett liv där borta med nya vänner, lägenhet, jobb och allt annat som hör till vuxenlivet. Allt detta har hon gjort på egen hand utan någon som helst hjälp från mig. Blir lite rörd när jag tänker på det.
 
Min vackra dotter, lika vacker på insidan som på utsidan. <3
 
 
 
Klockan ringde kl 06,00 pip.
 
Det var bara att kravla sig upp ur den varma sängen men först snodde jag en kram ifrån Josefin som jag delat säng med de sista dagarna. :-)
 
Vi packade bilen full med alla våra grejer, pussades och kramades med både Josefin och Freddan, tankade bilen och var iväg från Haugesund strax efter klockan sju.
 
Bilder ifrån Åkrafjorden
Vi tog en annan väg hem, den går över Haukelifjäll och har en helt annan natur än den över Hardangervidda som vi åkte på vägen hit.
 
Så himla vackert, så man får dåndimpen.
 
För att slippa åka in i Oslo, så tog vi tunneln som går under Oslofjorden, alltså inget för den som lider av klaustrofobi, då tunneln är lååååång och går som djupast 134 meter under havet.
 
Därefter var det bara nog bil kvar till riksgränsen.
 
 
Hemresan tog ca 12 timmar och nu ska jag packa upp, tvätta all smutstvätt, bada och en himla massa annat.
 
 
 
 
Igår kväll var vi hem till Jorunn och Björn och han hade lagat komler till oss!!!! Wieeeee!!
 
Komler är deras nationalrätt och äts på torsdagar som vår ärtsoppa och pannkaka fast det är mycket mycket godare.
 
Även onkel Malvin var med på middagen.
Jag och Jorunn tog oss en tur upp å tittade på deras hus som de håller på å bygga, det ska bli jättespännande å se när det blir klart. :-)
 
Vi åkte hem vid 23-tiden för vi skulle upp tidigt för hemfärd till Svedala kl 06.00- :-(
 
 
 
 
Vi sov allesammans till 10-tiden sen tittade vi på Sällskapsresan tillsammans.
 
Därefter började jag bli lite rastlös i vanlig ordning, så Josefin och jag gick på shoppingtur. Vi har i stort sett samma storlek nu, så hon hjälper mig med storlekar och modeller. Himla smidigt för min del. 
 
När jag står inne i provhytten utbrister Josefin utanför
- Mamma har du olika skor på fötterna????!!!!!
Och banne mig så har jag det. Hahahaha. Här har jag gått i Norge i flera dagar med omaka skor. Hysteriskt kul och typiskt mig
.


 
 
 
Men det fick vi så klart råda bot på...................shopping på nya skor/stövlar är aldrig några som helst problem.
 
Stövelpar nr 1
 
 
Stövelpar nr 2
 
Dessutom så har jag fått en jättejättejättejättetidig julklapp av världens bästa dotter, en superduperfin jacka!
 
 
Nu är det dags att svida om, ska på middag hemma hos Jorunn och Björn.
 
 
 
Väl hemma från kajen lagades det lax i ugn, sallad skars upp och såsen gjordes i ordning innan det var dags att packa ner allt och åka hem till Jorunn. Det visade sig att det inte finns papperskassar i det här landet, så vi fick packa ner allt i en kartong i stället. :-)
 
 
 
Till och med Jorunn som var lite skeptisk till maten, då den inte innehöll några kolhydrater, tyckte om den. Här var det visserligen efterrätt, jordgubbar och glass.
 
Mys i soffan med mitt hjärta.
 
Familjens stekare. <3
 
Ruth Irene, en av mina sysslingar, kom förbi också men missade å ta kort på henne. :-(
Vi åkte hem vid halv tolv och slappade innan det var dags att gå å knoppa.
 
Ungdomarna åkte iväg till sina jobb medans vi mötte upp Jorunn på Oasen som är ett shoppingcenter. Vi åt lunch på Josefins jobb och sen väntade vi tills hon slutade så hon kunde åka med oss hem.
 
Hade bestämt med Jorunn att vi skulle bjuda på middag idag, så vi handlade mat innan vi åkte hem och hämtade Freddan. Dags att göra ett besök på Josefins andra jobb nere på kajen, en bar. Dock bad jag om alkoholfritt vin men det fanns inte, så det fick bli en öl med 0%. :-)
 
Sen blev det dags att bege oss hem å laga middagen innan vi skulle åka till Jorunn. Lax med sås och god sallad. Med andra ord inga kolhydrater. 
 
 
 
Igår kväll lagade jag tacos åt oss. Det är rått och kallt här, så vi eldade i kaminen för att få upp lite värme, jag hr frysit sen jag hit kom. Hahaha. Sen satt vi å snackade i flera timmar. Konstaterade att Freddan brås på sin mor, han stod för ca 80%  av allt pratande. Undrar hur det är när systeryster och sonen träffas? Vem får prata då? :-)
 
 
Till tacos måste man så klart ha öl men då det är vit månad, så fick det bli en öl med noll procent alkohol. Det gick lika bra för det var ju ölsmaken jag ville åt.
 
 
Josefin jobbade 12 timmar-dag å kom hem vid halv tio. Men vi satt å surrade lite innan det var dags för att sova, ungdomarna ska ju jobba idag igen.
 
En trött och sliten men alltid leende Josefin. <3
 
 
 
 
Josefin och Freddan jobbade idag. Freddan började riktigt tidigt men vi klev upp med Josefin och skjutsade henne på jobbet. Upptäckte att en lampa i bilen lös, så vi åkte till Möller Bil, där träffade vi på släktningen Arne, för där jobbar han, så vi fick hjälp med byte av lampa innan vi for tillbaka till Josefins jobb och åt våfflor och drack kaffe.
 
Sen åkte vi till min syssling Jorunn. Hon å jag har hängt ihop i många år och gjort en hel del bus tillsammmans.
 
 
 
Hon har fått sitt tredje lilla underverk, Helene, som jag inte träffat tidigare. Supercharmig och sött litet knyte.
 
 
 
 
 
 
 
 
Igår morse avgick bilen vid halv sex på morgonen mot Norge, Josefin och Freddan.
 
Hade med oss två kylbägar med mat, dryck och mellis så det skulle vara så smidigt som möjligt med all föda och det gick jättejättebra.
 
 
Jag blir återigen påmind över Norges vackra natur.
 
 
Vi åkte över Hardangervidda, fantasktiskt landskap mil efter mil
 
 
Vörringfossen
 
Det var kallt uppe på Hardangervidda.
 
Sen gjorde vi ett stopp i Odda där min mamma är född. Var till min mormor och morfars grav, där var det redan fint med blommor, det känns skönt med tanke på att vi alla bor så långt borta.
 
Odda är också oerhört vackert.
 
Nu var siktet inne på Haugesund, på vägen passerade vi Låtefossen.
 
Var framme vid slutmålet strax efter åtta på kvällen, så det tog nästan 15 timmar att komma hit.
När vi kom fram så jobbade Jossan redan men när hon väl kom hem fick jag min efterlängtade kram. <3<3<3
 
Känns skönt att få se både henne och Frederic. Skönt att kusinerna har varandra härborta.
 
Ullis kom å hämtade mig halv sju å sen brände vi ut till Dingis å älskade tantgympan. Ullis å jag konstaterade att vi inte har setts på ett par månader, massor att uppdatera oss på. Karlar, ungar, ev hundköp, osv. Återigen blir jag påmind om hur socialt det faktiskt är att träna, de här träningstimmarna hinner jag träffa människor, prata, skratta och träna kroppen. Viktiga kombinationer för ett välmående. :-)
 
När vi kom fram till skolan så var det dyng-mycket bilar å både jag å Ullis utbrister.......helvete hur ska alla få plats i gympasalen????!!!
 
 

 

Men det visade sig vara föräldramöte på skolan, så de flesta bilar tillhörde det sällskapet. :-). Vilken tur!!!
 
Vår gympafröken har så himla mycket energi.......jag å syrran var halvtdöende efter bara ett par minuter, Ullis råkade i nån av de nya avancerade övningarna sparka till sitt eget fulfinger efter halva tiden å det gjorde tydligen as-ont! :-(
Men gympafröken, hon ser minsann helt oberörd ut, lika fräsch som innan vi startade.......hm, fusk. Tror hon har fuskat hela sommaren. Hahaha.
 
Hon hade lagt till några nya övningar, dessa var allt annat än lätta. Inte ens Ullis som faktiskt kan det mesta inom träning fick riktigt koll på den mest konstiga. Ska höra med proffset Tobbe, så jag får experthjälp. Innan terminen är slut ska jag få till det där! Såg dock livsfarligt ut. Dessutom är det en plåga att vara bredvid Lisa när det är nya övningar. Både hon å jag är katastrofala plus att vi har hela tiden problem med att hålla oss för skratt. Hahaha
Plankan klarade jag iallafall bättre idag än vad jag gjorde på hela förra terminen. Wieeee!
 
Är så glad att gympan är igång, hör å häpna gott folk...........jag har faktiskt längtat efter den här dagen!
Idag startar äntligen tantgympan ute i Dingis igen med våra härliga, positiva gympafröknar, som jag har längtat. Utgår ifrån att jag kommer ha träningsvärken Arne i morgon, då jag faktiskt inte har gjort ett dyft under hela sommaren. Men sånt är livet, då jag bara har latat mig under juni, juli och augusti. Jag hakar på fröknarnas energi de första veckorna innan jag är i form igen.
 
 
I morse så skulle jag ha tag på ett par svarta nylonstrumpbyxor och precis som jag berättat om tidigare så hinner jag inte byta ut min garderob i samma takt som kilorna försvinner. Så idag har jag på mig så stora strumpbyxor, så jag kan stoppa in linningen under BH:n. :-)  
Tänkte ta kort så ni fick se men det var så fruktansvärt osexigt, Hahaha.
 
 
 
 
Vi middagsbordet igår kväll började pappa och jag prata om släkten i Norge, vem hette vad, vem var gift med vem och när dog vem osv. Pappa kommer ju lätt undan med att han inte minns pga att han börjar bli gammal, själv så vet jag inte riktigt vad jag ska skylla på. :-) Att jag var för liten när de här människorna fortfarande var i livet?
Hur som helst så började vi prata om min systeryster, så det slutade med att vi bjöd in oss själva till henne och världens bästa svåger på en kaffe efter maten. :-). Eventuellt så hade hon svar på våra frågor om släkten i Norge.
 
Så här vackert är det framför deras hus en septemberafton som denna.
 
När jag upptäckte denna solros bredvid sopen, så är jag glad att jag inte ställde upp i solroskampen det här året. Hahaha
 
Fick även håret klippt av min storasyster, skönt, för nu började det kännas som en hjälm igen. Jädrans hår att växa fort, jag blir så trött!
 
Gubbarna på jobbet snackar om att män endast har behov av att prata 700 ord per dag medans kvinnor snackar 3500 ord. Så när de ska hem från jobbet skämtar de ofta om, "shit nu ska man hem å lyssna 3500 ord".
Men det kan jag banne mig lova, att min syrra, lär nog snacka minst det dubbla. Hon snackar både på in- och utandning och det går jävligt fort. Det är knappt så man hinner med. Hon måste banne mig ha varit auktionsutropar i nåt tidigare liv. Hahaha
 
 
Idag på lunchen så kunde jag inte låta bli att åka ner på kajen å äta en glass i det härliga vädret.
 
 
 
Mer korrekt sagt är att jag slickade på glassen fyra gånger och sen ville jag inte ha någe mer. :-) Så resten åkte i sopen.
Om någon vill ge mig den här båten, så är det helt OKEJ!!!!
 
Undrar om det är en av de sista sommardagarna?!?! :-(
Som sagt nu har min efterlängtade vita månad trätt i kraft och jag ser verkligen fram emot att se hur det kommer påverka min kropp nu när hårdträningen också sätter igång.
 
Jag har lite problem med att jag hamnar i utanförskap. Dels när jag var en tjockis, då var det massor av situationer som gjorde att jag kände mig utanför, nu gör jag det också, mestadels pga min operation och därmed min kost.
 
Så nu när jag inte ska dricka alkohol på en månad så har jag ingen lust att isolera mig från omvärden. Utan jag vill fortfarande ha kvar mitt sociala singelliv som är på fredagar och lördagar.
Så för att kunna genomföra det, så har jag bestämt mig för att dricka alkoholfria alternativ.
Är det nån som är duktig på det? Jag hoppas kunna hitta ett gott vitt vin som är alkoholfritt. Lämna gärna tips.
 
 
Tror de här senaste dagarna med att slumra framför tv hade varit bra för min förkylning. Känner att febern har släppt sitt grepp om mig iallafall.
 
Har faktiskt inte gjort ett skit idag heller. Vilket är jäääävligt skönt.
 
Tvättmaskinen har visserligen gått varm, har slitit bort fodralet på bäddmadressen å slängt in den för rengöring.
 
Just nu sitter jag med hårfärg i skallen, mina gråa börjar göra sig påminda och Sarah är inte helt redo för att ge sig ann mitt barr så här nära på förlossningen. Så då försöker jag själv i stället.
 
Jag bor i ett ganska så stort hus, så jag har haft möjlighet att hjälpa flera vänner/familjemedlemmar som har behövt en tillfällig bostad.
 
Men det innebär bland annat att
 
  • Mina privata saker på vind och i källaren har flyttats runt några gånger för att göra plats för nyinflyttade
 
  • Att jag aldrig hittar i mitt kök. Då det varit sex olika personer som flyttat in och ut, så lägger alla bestick, tallrikar, skålar och annat på olika ställen. För alla har sina egna favvo-ställen. Skärbrädor är det som oftast är borta. :-)
 
  • Att man alltid måste visa oerhört mycket ödmjukhet inför andra människor och respektera andras "privata space"
 
Det riktigt roliga är att nu när det är ganska så lugnt i mitt hus, så har jag också tid att gå igenom mina egna grejer. Å då finner jag även mina saker som jag håller så kärt!
 
Nu har jag hittat den sista lusekoftan som min älskade och saknade mamma stickade till mig. Och det värmer mig i hjärtat. Den kommer användas flitigt under kommande höstpromenader.
 
Igår var det en riktig slappardag. Crille kom hit på em å vi åkte iväg å skulle glo på lite kläder men min hals gjorde att jag inte riktigt är på hugget. Jag behöver bli 100% frisk, nyss. Vi köpte med oss mat hem och skulle kolla på tv men jag somnade dirr. Så Crille åkte hem vilket är förståeligt när jag är så dåligt sällskap. :-(
 
Jag sooooov precis hela kvällen. Flyttade mig från soffan till sängen vid 24-tiden och sen sov jag igen. Helt gaaalet.
 
 
Då har äntligen dagen D kommit. Dagen där jag ska kick-starta med det mesta. :-)
 
  • Bort med all nikotin
  • Bort med alkohol
  • Minska ner kolhydraterna
  • Börja träna
Det känns toppen att änligen vara igång med allt igen.
Igår var jag på stora Kräftkalaset och Jill Johnsson. Min dejt lämnade återbud två timmar innan pga av sjukdom men Crille var snäll och ställde upp som kavaljer.
 
Kräftorna var så klart asgoda. Träffade på den här spejaren på "fel" sida av baren. Klart otippat men alltid lika kul att byta lite ord med Chrille. :-)
 
Sen var det dags för Jill Johnsson
 
Vi gick ner på stan därifrån, vi gick till Hattfabriken och sen till Cirkus, det var supertrevligt och vi hann surra en massa i flera timmar. Underbart!