Klev upp tidigt och väckte Josefin och Samuel. Idag var dagen som jag inte sett fram emot, kidsen åker tillbaka till Norge igen. :-(
Det konstiga är att det gör mer ont nu när jag fått träffa dem än vad det gjorde på slutet när de var i Norge. Konstigt det där. Samuels mamma Lena kom och hämtade dem halv tio och skjutsade dem till Arlanda. Ville aldrig släppa Josefin och jag fick massvis med kramar och pussar. Kan ärligt erkänna att en och en annan tår trillade ner för min kind. Det har varit underbart att få ha dem här! Är så tacksam för det och är glad för att de trivs så bra i Norge. Jag ska banne mig åka dit å våldgästa dem någon helg. :-)

Har en viss tendens att se till att ha massvis att göra när jag tycker nåt är jobbigt. Jag är alltså inte en människa som sitter och tänker en massa och ältar. Så iväg till jobbet och där började jag packa ihop datorer och annat för på måndag ska vi flytta in till nya lokalen.

Sen hörde söta Susanna av sig, hon var också ledsen idag för familj hade också åkt hem till sig idag. Så jag sprang iväg till henne en snabbis, så fick vi sörja ihop. Nu ska vi iallafall boka in nåt kul på ett dagspa och bara umgås och dricka champagne. Så då har vi båda nåt kul att se fram emot. :-)

Jag och Tobbe åkte ut med kartonger till Hässlö och sen släppte han av mig på Bischop vid 16-tiden. Där var Emma och Renée redan och Anneli hakade på efter en stund. Det nalkades ett par tjejtimmar med lite shopping och tillhörande vätskestopp. Det blev bara två affärer, vätskepauserna blev helt enkelt längre och längre. Hahaha. Självklart hittade jag två assnygga väskor. Jag som då inte har några sen förr, hahaha.
Vi avslutade kvällen på Circus och jag var hemma vid halv tio.

 Renée och Anneli lite tuffare brudar än oss andra, de dricker tequila.

 Jag och Emma har nog aldrig sett så städade ut, Hahaha.

Väl hemma, så solade jag och badade. Blev en bra avslutning på en riktigt jobbig morgon. Tusen tack för det tjejer!

Skumt väder, idag har det varit ett riktigt höstväder. Är glad för att jag inte är en av alla som påverkas av årstiderna. Vissa kan ju bli riktigt deppade vissa årstider medans jag stormtrivs med dem alla. När jag blir "stor"och ska flytta utomlands, då kommer jag sakna vår/höst och vinter, det är jag helt övertygad om, jag tycker alla har sin charm.

Vaknade innan klockan ringde i morse, hoppade in i duschen och åt lite gröt innan jag for i väg till jobbet och mina kollegor. Har suttit med pappersarbete idag, vilket inte är min favvosyssla men någon måste tyvärr även göra det. Tack å lov så är jag också kökslav med Robin denna vecka, vilket är en betydligt roligare uppgift. :-). Började faktiskt min karriär i disken på Åhléns Restaurang för ca 100år sen.........känns det som iallafall. Hahaha

Vi slutade tidigare på jobbet idag. Jag hade som ansvar att köpa Nyårsbiljetter åt mig och Cecilia på Varda och när jag väl kommer dit så är det slut!!!! Katastrof!!! Men då kom sötaste Carro på att någon lämnat återbud på två middagsbiljetter idag, så jag fick köpa de absolut sista biljetterna. Wieeee!!
Glad i hågen lämnar jag Varda och konstaterar att jag minsann inte har något att ha på mig, OMG! Träffade Susanna, hennes mamma Satu och Tobbe, de var på shoppingrunda. Det visade sig att Satu precis handlat fina kläder på Indiska, hon är precis som jag storbystad, så jag kutade dit och hittade denna.


 Vette sjutton när och om jag törs ha den på mig någon gång men det var himla kul att upptäcka att jag har ytterligare en affär att handla kläder i.

I kväll är sista kvällen med kidsen, de flyger tillbaka till Norge i morgon förmiddag. Josefin har beställt sin favvomåltid, en räkgryta som jag lagade till kvällsmat. Freddan och morfar var också med och åt, det var mysigt. Nu ska jag passa på och njuta av de sista timmarna med ungdomarna för det här året.

Ha det så gott.
Det här konstiga vädret gör att jag får vårkänslor.

Tillbaka på jobbet igen efter några dagars ledighet, fast jag har varit ute på Hässlö i de nya lokalerna idag. Åkte därifrån till Grattis till Fredag och var där fram till 17.

Min brorsdotter Bea pluggar i Göteborg och åker tillbaka dit i morgonbitti, så jag träffade henne på stan och åt en sallad,dessutom så snodde jag en bamsekram innan hon far igen. Vi ska boka in en helg efter hennes tentaperioder om ca 8-10 veckor som jag och min systeryster kan åka ner till Götet en weekend. Det ska bli mysigt.

Susanna hörde av sig på eftermiddagen, hennes familj är här i Västerås och de ville låna lite sällskapsspel. Så det var bara att åka hem, slänga ner lite spel i en kasse och iväg igen. Jättekul att äntligen få ett ansikte på Susannas familj som jag hört så mycket gott om. Mor och dotter är verkligen oerhört lika varandra, har dessutom sett en bild på Susannas syster och de är också lika som bär. Lite festligt tycker jag, som aldrig varit lik varken min mamma eller syster. Trots att det var min högsta önskan som barn........att få se ut som min storasyster. :-)

Men nu ska jag passa på och njuta av ungdomarna som jag har i huset ett par dagar till.

Förresten, köpte mig en jeansväst som är alldeles för liten igår........får se hur lång tid det tar innan jag kan stänga den, saknas ca 15cm tyg idag. Undrar hur många veckor det tar innan jag lyckas krympa i den. :-)

Ha det allihop.
Den här dagen har jag bokat upp med Jossan och är därmed helig, vi ska ha en klassisk mor å dotter-dag tillsammans. Vi hade ofta det tidigare men nu när hon bor i Norge så är det riktigt lääääänge sen sist. Idag så hade vi bestämt att shopping stod högst rankat på dagen, så vi satte oss i bilen, Josefin var dagens chaufför och drog ut till Erikslunds Shopping Center.

 Josefin sitter säkert bakom ratten.

Hittade massa kul å det tog oss fyra timmar att gå igenom varenda butik. Då hann vi även med att dela på en Yakitori samt tog en fika med latte och en kladdkaka.
Därifrån åkte vi ut till jobbets nya lokaler, Josefin har ju inte sett dem än och dagarna flyter på så snabbt å snart åker hon tillbaka till Norge.

Vi styrde bilen mot Enköping och där hittade vi massa skor och massa roliga kläder. Hur kul som helst!!

 Bagaget fyllt av klänningar, skor, stövlar, toppar, jackor, byxor, smycken, strumpbyxor och mycket mera.

Tillbaka till Vässan igen vid 19-tiden vilket var perfekt. Bion började halv nio och vi behövde äta innan. Det blev ribs på Jensens Böfhus, fick med en liten doggybag därifrån, då jag inte fick i mig hela min portion.
Filmen var iallafall hur bra som helst, den höll på i två timmar men det kändes inte ens som en timme. Det enda jag märkte det på var att jag blev tvungen att äta en banan under filmen. Hahaha. Var nog den enda som käkade frukt i biosalongen.

Men i morgon är det jobb som gäller, så nu är det ett bad som gäller för den här damen.

Men jag kommer somna nöjd efter en heldag tillsammans med min underbara prinsessa.

Igår så kom Peter, min barndomsvän och hämtade mig runt lunch, för vi skulle ut och storshoppa........trodde vi. Inte en endaste affär var öppet. Hahaha, snacka antiklimax. Så vi åkte hem till mig och kollade på en av svensk films roligaste filmer, Heartbreak Hotell. Den är verkligen hur kul som helst, har säkert sett den 10gånger.

Jag tonade håret på eftermiddagen å sen satte vi igång och gjorde oss i ordning för middagen på Varda. Lisa och Johnny kom hit vid halv sex, så vi tog oss en stänkare innan vi åkte ner på byn.

 Systeryster å jag redo för partaj!

Middagen på Varda var fantastisk, det var tapas till förrätt, ren till varmrätt och någon slags glass till efterrätt. Lucie kom dit, det var kul att se henne igen. Det var oerhört mycket folk där, så det var svårt att beställa nåt i baren å sånt kan jag verkligen bli galen på. Så vi gick vidare till Harrys, där dansade vi hela natten lång, superkul! Vi gick å åt på Burger Corner innan vi tog en taxi hem vid 3-tiden. Satt å snackade här hemma å var i säng vid 5. Sova ut får jag göra nästa år. :-)
Josefin och Samuel har varit ut med sina vänner i kväll och Freddan och Bea med sina. Alla verkar ha haft en kalasrolig kväll och sov gott när jag kom hem.

Upp tidigt idag men shit vad sega alla har varit, biorummet har använts riktigt flitigt precis hela dagen. Kidsen åkte och hämtade Thaimat å sen så har vi ätit en massa julgodis hela dagen och kvällen. Vi har bla kollat på alla Twilightfilmerna, det innebär att vi är redo för i morgon. Då har jag semester för Jossan och jag ska ha en mor-dotter-dag med shopping, middag och bio. Vi ska se den fjärde filmen i Twilight, Breaking dawn.

Men nu blir det bingen.

Resten av släkten ramlade in vid 13-tiden. Vi har sedan några år tillbaka delat upp all mat emellan oss, så alla hjälper numera till. Det är skönt för oss "vuxna", då det är mycket som ska fixas inför denna dag.



I år var dessutom alla "barnen" med oss på julafton, tidigare har någon varit utomlands eller hos sin pappa osv. Så det blev till och med kö när vi skulle ta mat. Haha

 Samuel, Freddan, Jonte och Jossan.

 Kusinerna Bea och Jossan.

 Bröderna Jonte och Adde


 Bästa storasyster Lisa.


 Ludde sitter och tar igen sig hos Jossan, mellan allt bus med Laban.

 Självklart fanns det snälla barn här även i år. :-)

 Jag, Adde och Lisa.

Efter all mat och julklappsutdelning så var det återigen dags för "årets familjespel"  och detta år handlade det om charader. Till det här har Sarah, (Addes flickvän) och Lucie, (Beas mamma) kommit. Vi lottade så klart lagen och jag hamnade med Jonte och Johnny.

 Lisa försöker vissla en sång till Bea som är hennes lagkamrat.

 Freddan försöker få Samuel och Sarah att förstå hans gester.

 Milt uttryckt är att Lucie gick in i den här tävlingen till 110%, hysteriskt kul. Adde och Jossan hade ibland vissa problem att förstå hennes konstnärliga sida. Särskilt när Lucie fastnar på ett ord hon ska göra och efter många om och med utbrister Adde. - Nu vet jag, moonwalk!!! Problemet med det är att Lucie inte visade någon dans utan försökte vara en snigel. Hahaha.

 Mitt lag, Johnny, Jonte å jag. vi spelade det här tre omgångar och behöver jag tala om att vi vann varenda gång, tjohoo!

Kan varmt rekommendera det här spelet, aproligt!

För övrigt avhandlades många diskussioner, det går vilt till och alla har rätt till sin åsikt och det hörs. Är så tacksam över att ha en sån härligt familj som min.

 Avslutar med en bild på min älskade pappa.

Vi klev upp vid halv nio och åt en grötfrukost. Josefin, Samuel, Freddan, min pappa och jag. Självklart fick Freddan mandeln. :-)



Efter det så har vi alltid "lilla" julafton här hemma innan resten av släkten kommer vid 13-tiden.
Självklart så hade tomten varit här under natten och lagt ett gäng paket under granen.

 I år var det Laban som ville ha flest paket.




 Laban ville ha fler paket och försökte hjälpa lillmatte med hennes.

 Och självklart fick även Jossan en sparkdräkt. :-)

Efter detta så var det dags att hoppa in i duschen och förbereda inför att släkten kommer.
Ner på jobbet och ringde ett par viktiga samtal, sen tog jag en lunch med Tobbe och vi gick igenom en del som behövdes innan julledigheten. Åkte till Sarah och klippte mig, skönt att få det gjort innan jul.

Väl tillbaka på jobbet så fick jag julklapp av mina kära kollegor.

 Ett presentkort på Erikslunds ShoppingCenter, perfekt då alla mina kläder börjar bli för stora. Tusen tack!!

Efter jobbet gick Lisa, Sebbe, Tobbe och jag till Tabban och drack vin/öl. Jossan och Samuel hämtade mig innan vi åkte upp å hämtade pappa. Vi åkte till Badelunda, där mötte vi Freddan, tände ljus hos mamma och Josefins biologiska pappa Mauri.

På kvällen åkte kidsen till Jonas och Elin, de har ganska så pressat schema nu när de väl kommit hem från Norge.

Jag och Freddan har stekt prinskorvar och fortsatt med julgodiset.
Vi fick jättegoda godisar sist vi var hos Susanna och dem fick vi receptet på, lakritskola.



De blev asgoda!! 
Mer "juligt" än detta tror jag faktiskt inte att det går att få till. Pryder numera mitt köksbord.

Tusen tack, bruttor!

Satte mig i bilen runt 9-tiden igår för att hämta min prinsessa och hennes prins på Arlanda. Självklart var planet försenat men det gjorde att jag hann springa å köpa julmust åt dem. Julmust finns nämligen inte i Norge och Josefin har längtat som en galning efter det. När de väl kom ut i ankomsthallen, så fick jag världens mest efterlängtade kram av dem båda. Josefin satt och luktade på sin julmust hela vägen hem som om hon vore besatt. Hahaha. De var båda trötta då Josefin jobbat till 1-tiden i natt och deras taxi kom å hämtade dem runt 5. Samuel somnade ett par minuter i baksätet.



Kusinerna Freddan och Jossan samt Samuel har ansvaret för julgodiset i år. Så på kvällen satte vi igång med mandelknäck, lakritsknäck, rispuffar med ljus och mörk choklad, jordnötter med ljus choklad samt julskinkan.

 Freddan bakar och Jossan leker tittut. :-)




 Jossan och Samuel fixar julgodis, koncentration på hög nivå.

Rätt var det är så ringer det på dörren, då kommer Tobbe och Susanna. Vi åt julskinke-smörgås och massa julgodis. Försöker även spela ett spel men vi är allt för pratglada, framförallt Freddan. Hahaha.

Underbart att få sitta i lugn och ro och bara njuta av de människor man har runt omkring sig. Det är riktig julglädje för mig och den bästa julklappen jag kan få.
Igår var det julbord med jobbet. Vi åkte ut till nya lokalen och hade invigning. Dock har vi inget internet än, så vi kan inte flytta verksamheten dit förräns det är ordnat.



Sen drack vi glögg och åt pepparkakor och juleskum-tomtar innan vi åkte till Varda och åt julbord. Det är tredje året på rad som vi äter där, vi är alltid lika nöjda, så även i år.
Jag fick ont i huvudet och magen av maten, tror jag åt för mycket trots att jag verkligen försökte begränsa mig å äta pyttelite av allt. Tror faktiskt att det var allt socker i efterrätten som gav mig huvudvärk, kan inte skylla på alkoholen då jag var nykter. Hahah. Så jag åkte hem vid 21-tiden. Mina kära kollegor gick vidare och drack ett par pilsner.

Idag har jag varit på diverse olika möten hela dagen. Inspirerande, kul, intressant å mycket, mycket mera.

Min brorsdotter Bea har äntligen kommit hem från sina studier i Göteborg, så jag sprang in på hennes jobb och "snodde" en kram idag, då jag inte sett henne sen i somras. Vilket är på tok för länge sen!!

Efter jobbet tog jag med mig min pappa och åkte och storhandlade allt inför julafton på ICA Maxi. Var där med halva Västerås befolkning tror jag. Upptäckte att det är männen som alltid har ansvaret över att dra vagnen medans kvinnorna är de som springer fram och tillbaka med alla varor. Det gjorde att när jag gick i mitt förvirrade tillstånd, pratade högt med mig själv medans jag letade efter rätt hylla för min specifika vara, flera gånger fick hjälp av män som stod och hängde uttråkade över sina vagnar. Utan deras hjälp hade jag aldrig hittat mina varor så snabbt. Hela handlingen gick plättlätt. :-)

Väl hemma så har jag slagit in julklappar, bäddat alla sängar, dammat, dammsugit, tvättat golven, tvättat kläder, varit ut med Laban osv........med andra ord full fart.

I morgon kommer min älskade dotter hem, vi har inte sett på över tre månader nu och det ska bli helt underbart att få se henne igen. Jag hämtar henne och Samuel på Arlanda om 9 timmar. Wieeee!!

Men nu är det dags för mig att ta ett välförtjänt varmt bad.



Nu börjar det nya kontoret se ut som en arbetsplats. Idag har jag fixat med kontoret som vi har en trappa ner och fixat med all el till våra höj och sänkbara skrivbord. Här kommer lite bilder.


Köket + matplats




Här sitter vi å jobbar




Ljugarbänken. :-)


Å i morgon är det julbord med världens bästa kollegor.

-15,8kg på 10 veckor, det känns helt underbart. Märker av det när jag tar mina promenader, det går lättare och promenaderna går i snabbare tempo och blir längre. Nästa steg är att börja jogga, helt makalöst kul. :-)

Familjens Turklandssemester är dock i fara. Fortsätter det på detta viset kommer vi att få ta med oss tält och hoppas på att turkarna gillar Allemansrätten lika mycket som vi. :-). Grattis dock till Freddan och Lisa som är kalasduktiga!!!!

I torsdags körde IKEA ut alla våra skrivbord och annat som vi köpte där dagen innan. Jätteskönt att få det levererat till det nya kontoret utan att man behöver lyfta ett finger. Dock fanns inte allt på IKEA i Vässan, så det var bara att packa in sig i bilen och dra till Barkarby.

Efter jobbet i fredags började vi köra ut möbler till nya lokalen. Tobbe, Adde, Freddan och jag höll på med det som fredagsnöje. Vi körde två lass med lastbil å sen så var det klart. Skönt att ha nästan allt på plats.

Klockan ringde tidigt på lördagsmorgonen, suck. Hämtade upp boysen för att dra ut till Hässlö och började skruva ihop alla möbler, shit vilken tid det tar. Adde droppade av vid halv ett och Tobbe vid halv tre. Jag och Freddan skruvade de sista borden och plockade undan alla kartonger, innan vi åkte hem. 

Allt har gått i sånt högt tempo de senaste veckorna och jag känner att det är svårt att varva ner. Freddan ville ut på krogen och jag hade ingen lust att sitta hemma och glo en lördag, så vid halv tio bestämde jag mig för att haka på. In i duschen och på med sminket sen drog vi ner på stan. Vi fortsätter med Freddans Tour, vi gick på Bishop, Cirkus, Hattfabriken, Bankiren och sen avslutade vi med en varsin vatten på Varda.



Hahaha, sen var det dags för Freddan att åka hem. När vi var på Bishop var det en som kände Freddan som trodde att vi var ett par. Vet inte vem av oss som blev mest förvånad, Freddan eller jag. Hahahaha. Jag är dock 19år äldre än honom och hans moster. Men jag tackade för komplimangen och då tror jag hans kompis tyckte jag var konstig. :-)

Har även idag varit och skruvat möbler i lokalen och nu är allt som vi kan göra där just nu klart. Vi har kört alla kartonger till Återbruket idag, det blir en hel del när man köper in såna mängder med möbler.



Asskönt, trodde faktiskt inte att det skulle gå så himla bra som det gjort. Är glatt överraskad! Tack killar för all hjälp, det har varit guld värt!  Vi åkte och åt på Odensviplatsen innan vi åkte hem. Men i morgon blir det återigen en vända till IKEA och sen åker Tobbe och jag ut i morgon kväll.

Skulle verkligen behöva städa och julpynta men jag orkar fanimej inte. Det får hinnas med någon annan dag.
Intressant att se hur viktigt det är för mig att hålla kosten efter min GBP-operation. Idag har jag blivit varse om att jag verkligen måste äta alla mina mål under dagen om jag vill kunna arbeta heltid.

Visste att vi var tvungen att åka ut till IKEA även idag, så jag åt lite kött vid 11-tiden, då jag redan provat äta lunch på IKEA och upptäckt att den är alldeles för mastig för mig. Var på IKEA i nästan fyra timmar, sprang fram å tillbaka mellan olika hyllor och fack och lyfte en hel del till kundvagnar osv. Sen skjutsade jag en massa vagnar till kassorna och därmed gick det också en hel del energi som det normalt sett inte gör. Packade bilen full med grejer och bar in dem i nya lokalen tillsammans med Tobbe innan vi åkte tillbaka till jobbet.

Väl på jobbet så är jag så slut i skallen och i kroppen så jag orkar verkligen inte göra ett nå. Gick och hämtade en banan för att få i mig nåt men somnar med bananen i handen för att jag är så slut och vaknar en halvtimme senare av att mina kollegor skulle gå hem för dagen.

Det är en himla konstig känsla, batterierna tar helt slut, motorn dör eller var man nu ska kalla det. Det tar helt stopp när jag äter alldeles för lite och det känns skumt. Efter operationen så blir jag aldrig hungrig utan jag känner bara att det är helt tomt i magsäcken och det behövs fyllas på. Jag lär nog lära mig att lyssna på dessa signaler lite mer, skulle jag tro. Åkte hem, åt lite kalkon och la mig och sov tills nu och jag är fortfarande sliten.

Så det här med att käka 6-7 gånger per dag verkar numera vara A och O för min del iallafall.

God natt

Söndag eftermiddag och kväll spenderades med Cecilia. Vi pratade jobb, privatliv och alla våra inplanerade träffar med motsatta könet eller ok.........det sistnämnda är en lögn med allt annat hann vi med iallafall. :-)

I går var det verkligen en måndag på alla sätt och vis. Det blir lite spretigt för min del nu på jobbet, då det är så mycket att fixa med. Men jag lunchade med Rebecka och fick en påfyllning av goda vibbar samt att mitt sista möte för dagen, som slutade vid halv nio på kvällen var oerhört intressant på många plan. Känner mig så upprymd och glad, så där som jag kände mig som barn på julaftons morgon. Önskar att jag fick förflytta mig några månader framåt men å andra sidan så gäller det att njuta av resan dit också om inte annat för att ta så mycket lärdom som möjligt.

Vi brukar alltid ha lussefika på jobbet men i år mitt i allt kaos så glömde jag bort att fixa med det. Kom på det kl 7.40 idag och ringer Tobbe och jag tycker att vi delar upp uppgiften emellan oss. Slänger mig in i bilen med  andan i halsen med julmust,  pepparkakor och massa stearinljus men när jag kommer upp på kontoret så har Tobbe fixat med lussebullar och allt. Blev visst lite miss i vår kommunikation men bättre med dubbelt upp än inget alls. Det var iallafall jättemysigt att fika på jobbet med världens bästa kollegor.



Var förbi bokföringsbyrån en sväng innan vi åkte till IKEA. Vi spenderade fyra timmar på IKEA! Allt ska planeras inför flytten av kontoret, det tar tid och även om vi tror att vi har koll på allt, så missar vi antagligen massor. Hittade iallafall shyssta lampor att sätta upp på kontoret. Köpte fyra små och två stora lampor, det kommer bli jättebra.
Åkte ut och lämnade lamporna i nya lokalen och passade på att mäta och planera ytterligare. 



Min älskade syster Yster är sjuk, hög feber och dunderförkyld men är något bättre idag, sänder massa
goa-krya-på-dig-kramar!!!

Och idag blev äntligen Tobbe och Mackan farbröder. Jättekul och dessutom blev det en liten tös. Super grattis!! 

Nu har jag precis slängt i mig en matlåda och ska iväg på ett sista meeting för dagen gällande ett av alla roliga projekt 2012.

Den här helgen har gått i trötthetens tecken. Märker av att jag har svårt att få i mig tillräckligt med mat på helgerna. Mina rutiner sitter som ett smäck på vardagarna och när jag är på jobbet. Men när det kommer till helgerna så raseras det direkt. Ska just nu egentligen vara inne på min 4:e måltid men har än så länge bara fått i mig 2, det gör så klart att vikten stannar av men framför allt att jag blir trött och att jag får näringsbrist.
I fredags var jag på möte i Stockholm och då missade jag också en massa måltider, det gjorde att jag var asseg och trött på kvällen. Blir ju nästan aldrig hungrig numera men jag känner däremot att jag behöver fylla på med lite näring. Har jag då inte med mig nåt mellanmål, så blir det lite trickigt att hitta nåt att äta. Att gå till ett fik och köpa nåt är uteslutet. Jag behöver protein och det finns varken i en lussebulle eller i en god smörgås. :) Möjligtvis kan jag hitta en sketen skinkskiva om jag dissekerar en smörgås och det är alldeles för lite. För att jag ska kunna tillgodose mig samma näringsupptag som en icke opererad person, så måste jag äta tre skinkskivor när en "vanlig" människa äter en skinka. Hm, vet inte riktigt hur jag ska få bukt med det här, får väl börja ställa telefonen på larm varje gång jag ska äta nåt. Nog om detta.

Samuel hörde av sig sent i fredags, Josefin hade gjort sig illa på jobbet och skadat tre fingrar och de var på sjukhuset och de skulle röntga hennes hand. Då var det riktigt jobbigt att vara så långt ifrån min lilla dotter. Vet ju att hon hatar allt som har med sjukhus att göra. :-(.
Men jag är så klart oerhört tacksam för att Samuel var där hos henne. Det visade sig att det var stukat och att ledbandet var utsträckt, så de tejpade fingrarna och hon är sjukskriven några dagar från jobbet. Blir så klart svårt att servera julbord när högerhanden är skadad. Nu är det bara 11dagar kvar sen så kommer kidsen hem och ska fira jul, det ska bli underbart.!!!

Jag har delad vårdnad om min hund Laban, mitt ex Jonas och jag har honom varannan vecka, vilket funkar jättebra för alla parter. Men idag har jag fått ha honom lite extra för Jonas och Elin skulle iväg till Stockholm och hälsa på vänner och få lite barnkläder. De väntar tillökning till jul, vilket jag tycker är jättekul. Huset känns alltid lite tomt utan Labans trippande tassar eller hans blöda nos när han pockar på uppmärksamhet. Så idag när jag är så här himla seg så är det skönt att ha en glad Laban här hemma.

Ser fram emot nästa vecka, det är en hel del säckar som ska knytas ihop på jobbet, det kommer bli intressant.

Vägning i morse -14,9kg på 9 veckor och jag känner mig nöjd. Har träningsvärk så enda in i bengen efter att jag spelade Wii mot Freddan i förrgår. Får knappt av mig BH:n för att jag inte får upp armen på ryggen till spännet. Säger väl en hel del om hur otränad jag är. Hahahaha. Har dessutom träningsvärk i magen efter att ha rockat rockring som en galning på Wii. Får be om en returmatch i helgen.

Vi i la familia har också vägt oss idag. Förra veckan var katastrof på 1,9kg på 6 personer, denna vecka har vi gått ner 4,2kg. Vilket är betydligt bättre, dock är vi bara 4 st som gått ner i vikt. Så nu får vi hjälpa de andra att orka kämpa lite mer, så vi får ett bra hotell i Turkland.

Jag har i väldigt många år haft långa naglar och de har alltid varit riktigt fina. Nu efter operationen så har de blivit lite flisiga men framförallt så har jag fått dåliga nagelband. Har förstått att det är näringsbrist, då jag äter så lite mat men med tips från Susanna så äger jag numera en olja som jag varit å köpt idag, som ska vara kalasbra för såriga nagelband.

Har jobbat 11-12 timmars dagar denna vecka. Det är kul men känns lite ovant. Städ och tvätt här hemma blir lidande men jag utgår att dammråttorna väntar tills jag har tid att ta mig an dem.

Har pratat och sms mycket med Jossan. Tror både hon och jag känner att det är nära tills vi ses igen och då blir längtan ännu större på nåt vis. Det har varit nyttigt inte bara för henne att vara utan sin mamma utan även för mig att vara utan min älskade unge. Jag längtar så jag nästan spricker efter henne. Kommer nog krama och pussa ihjäl henne när jag hämtar henne och Samuel på Arlanda, om prick 14 dagar!!!

I kväll så har Freddan lagat mat, känns lite ovant att komma hem till dukat bord. Vi åt min favorit, tacos. Dessutom så har jag fått tillbaka på skatten idag, så idag är det är rackarns bra dag, på många sätt och vis.

Nu står färga håret på agendan.

Ha det så gott alla.

Kommer ni ihåg brödet som Susanna gav mig efter min GBP-operation?

bloggen-002

Jag la in det i frysen då jag inte hade hunnit börja med fastföda än.
Har förutom att bara äta brödet tinat även rostat det och det var minst lika gott!
Men här kommer Susanna igen. :-)

Sesambröd från Annika Sjöö som är SUPERGODA och SUPERENKLA!

2 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
En nypa örtsalt
1 liten burk keso
3 ägg

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Rör ner keso och ägg.
Bred ut allt på en plåt med bakplåtspapper. Hela plåten ska täckas.
Grädda i mitten av ugnen 15 min.
Skär brödet i rutor!
Brödet släpper lättare från pappret om du tar kallt vatten på baksidan.

Nog det enklaste brödet du bakat :) Fiberhusk kan man göra så mycket
av, tex pizzabotten. Lite vatten, fiberhusk och lite lite dinkelmjöl
så voila!

Massvis på jobbet igår.....mycket som ska fixas innan 2012. Men det kommer bli asbra när allt är klart!
Åkte å handlade efter jobbet och ställde mig vid spisen direkt när jag kom hem.

Försöker dessutom lära Freddan vilka filmer man faktiskt bör ha sett om man ska kalla sig för filmfreak. Så vi började glo på Arn men hann bara första delen, den andra delen tar vi någon annan dag.

På kvällen snöade det och självklart tog vi med oss Laban å gick ut på promenad. Helt underbart vindstilla och tyst.


Jobbet åkte iväg och kollade på vår nya lokal idag, längtar som 17 tills vi får flytta in där. Blir som ett avspark inför allt nytt som kommer att hända.
Mina kollegor tyckte också om lokalen och vi käkade på Pizza Hut innan vi åkte tillbaka till kontoret. Pizza Hut gick inge vidare för mig att äta. Jag skrapade av alla ingredienser från en pizzabotten och försökte äta endast det men det tog stopp direkt, det samma gällde cole slaw. Så jag åt min matlåda när vi kom tillbaka. Är glad för att kroppen säger stopp såna gånger, det gör mitt liv och mina val kring mat betydligt enklare. :-)
Självklart blev det tävling om vilken bil som tog sig snabbast dit samt från Pizza Hut å tillbaka till kontoret. Behöver jag tala om att min bil vann med säkerligen en kvart!!! Har jag förresten sagt att jag heter Ödmjuk i andranamn, mohahaha!


Efter jobbet lagade Freddan och jag middag, korvstroganoff med ris, det blev jättegott.

Sen utmanade jag honom i Wii. Det var nog vinsten från tidigare idag mot Mackan när vi racade med bilarna som gjorde att jag vågade utmana Freddan. När jag väl gjort det, så kunde jag så klart inte backa ur, han är dock 22år och betydligt mer tränad än mig. Vi stod och spelade i över två timmar och jag var helt slut i nästan hela kroppen, då kommer Laban och är asglad över att nu är det dags för hans långpromenad. Och självfallet gick vi ut med honom. Känner redan nu att min högerarm och axel tagit stryk av pingis och paddla kanot och ben, rumpa och magen är redan slut av step-up och rockring. Undrar hur det kommer att kännas i morgon.

Men nu mina vänner är det dags att sova.

Hej på er!
Nu har jag lovat Nettan att dela med mig av lite recept till er då ni
är många som frågar :)
Jag har alltid bakat och lagat mycket mat! Är oerhört fascinerad över
hur lite mjöl, socker, ägg osv kan bli en så fluffig och god kaka :)
Jag bakar och lagar mat på alla möjliga slags vis och tycker att det
är väldigt intressant att försöka experimentera med recept. Idag var
utmaningen att vara helt utan socker och i det här fallet "dåligt"
mjöl. Dinkelmjöl tolereras av gi-metoden som är en av de mest strikta
om jag förstått saken rätt.





Lussebullar blir tex mest saftiga av rödmjölk osv. men idag använde vi
endast Lättmjölk, kessela som innehåller mycket protein och lite fett.
Istället för socker så använde vi oss av naturligt suckrin.

Så kul att man kan ordna goda alternativ, det är ju trots allt jul :)
Min favorit idag var Chokladpralinerna, smaka som toblerone, sååå
goda! Lussebullarna blev oerhört saftiga och den mjuka pepparkakan
väldigt lik "orginalet". Fikonbollarna blev det för mycket arrak smak
i, då vi hade 2 msk. Glöggen är to die for - ska inte köpa hem någon
färdig glögg i år!!

Hoppas ni får användning av recepten :) Ska även klura ut någonting
gott av mandelmjölet vi även köpte färdigmalt idag. Återkommer med det
här på bästa Nettans blogg :)


Kom ihåg att det är tillåtet att höfta lite och ändra i recepten, det
gör jag hela tiden! Chokladen är 70% choklad av fin kvalitet, bästa är
raw choklad som finns på hälsokosten.






GI glögg!

1 flaska rödvin (75 cl)
1/2 apelsin
1 tsk riven apelsinskal
1 tsk kardemummakärnor
1 kanelstång
1 tsk hela nejlikor
2 dl björnbär (går bra med frysta)
1 dl blåbär (går bra med frysta)
3 msk sukrin

Gör så här :
Blanda alla ingredienserna i en stor kastrull. Sätt på värmen på
plattan och ta av kastrullen precis innan det kokar upp. Ta ut
apelsinen efter 20 min. Låt stå under lock i ca 3 h. Värm igen innan
den ska drickas.




Lussebullar

50 gram jäst
100 g smör eller kokosolja
5 dl mjölk (valfri sort)
1 burk kesella
2 pkt saffran 0,5 g
1 dl fruktsocker
0,5 dl sukrin eller sötin (finns i hälsokosten)
1/2 tsk salt
17 dl siktat dinkelmjöl

Gör så här:
Smält fettet och häll i mjölken. Värm till fingervarmt (37 grader).
Smula ner jästen i en bunke och häll över vätskan och rör om så att
jästen löser sig.
Tillsätt alla ingredienser och arbeta degen väl. Låt jäsa övertäckt i
ca 1 h. Knåda degen och baka ut till ca 40 st små bullar. Låt jäsa i
ytterligare 30 min. Ett tips är att låta bullarna ”jäsa ihop” så att
de blir extra saftiga. Sätt ugnen på 225 grader.
När bullarna är färdig jästa penslar du dem med ett ägg. Garnera med
russin om du vill!

Grädda i mitten av ugnen ca 6 min



Fikonbollar

250 gr torkade fikon
1,5 dl ströbröd
2 msk punsch/arraksarom (räcker med 1 msk)
75 gr mörk choklad

Gör så här
Skär bort skaften på fikonen.

Blanda fikon, ströbröd och punsch i en matberedare. Kör till en smet.

Rulla till bollar.

Smält chokladen.

Doppa halva bollen i choklad.


1 Näve sötmandel
1 Näve cashewnötter, osaltade
1 Näve Hasselnötter
(Ta nötter du tycker om)
Choklad

Smält choklad i vattenbad ca. 70g. Hacka nötterna i SMÅ bitar. Rör i chokladen.
Häll i pralinform. (Hittade min på House of Västerås) Finns även på Cervera.
Låt stelna.








Mjukpepparkaka (lite fusk med pepparkakskryddor, kan även använda
enskilda kryddor)

150 g smör
3 st ägg
3,5 dl suckrin
2,5 dl lättfil
4 dl dinkelmjöl
3 tsk bakpulver
1 påse santa maria pepparkakskryddor


GÖR SÅ HÄR
1. Smält matfettet och låt det svalna. Rör ihop ägg, suckrin pösigt.
2. Tillsätt fil och matfettet.
3. Blanda de torra ingredienserna. Mjölet, bakpulvret och kryddorna.
3. Häll smeten i en smord och bröad form (2 liter).
4. Grädda på galler på första falsen nerifrån i 175-200 grader i 50-60
minuter eller tills kakan känns torr.

LYCKA TILL :)
Sov länge i lördags, tänkte gå ut på en promenad på Björnön men vädret kändes inge lockande. Grått, rått och trist dessutom massor med blåst. Nej, jag satte mig i soffan greppade telefonen och ringde runt till lite vänner. Peter satt och pluggade till tenta men jag fick byta några ord i allafall. Camilla som jag inte träffat sen i somras hade massor att berätta. Som sagt 24 timmar per dygn är alldeles för kort tid.

Crille har precis kommit hem från tjejen i USA, så jag ringde honom också. Vi bestämde oss för att gå ut och käka lite och umgås. Slängde mig in i duschen och fixade i ordning mig innan jag åkte och hämtade honom. Han drack öl och drinkar medans jag hade fullt upp med ett halvt glas vin. Hahaha, fixar helt klart inte samma tempo som tidigare. Freddan skjutsade ner oss till byn. Vi gick först till Bishop, där vet vi att maten är god men det var fullt på matgäster. Vi satte oss i baren en stund. Sen gick vi till Harrys, där om någonstans vet jag att maten är god. Vi beställde in ribs och fick med en extra tallrik, så jag kunde ta lite ribs och sallad. Stripsen fick Crille behålla till hans stora glädje. Jag blev proppmätt och kunde inte få i mig något mer vin, så Crille fick helt enkelt dricka upp även det. Usch vilken jävla blandning det blev för honom, hahaha. Undrar hur han mår idag. Var hemma tidigt då jag blev astrött efter maten.

Idag har jag varit på julmarknad i Dingis. Min syster har sålt sina smycken där.



Jag köpte ett armband och halsband idag.



Passa på och gå in på hennes hemsida och beställ smycken till jul. http://smyckenby.me/

Efter Dingis åkte jag till Susanna för att baka nyttigt julbak.

Det är ganska så mycket jobb nu vilket jag i och för sig tycker om. Men det blir lätt spretigt då det är mycket olika grejer som ska fixas men en sak är säker, det kommer bli ett toppenår 2012. :-)

Igår kväll så var jag på Miv´s (Marknadsföreningen i Västmanland) julavslutning, det var askul. Denna gång var vi på Å2 och det var supergod mat som passade mig som handen i handsken. Räkor, krabba, havskräftor, musslor, kyckling, snittar och massa annat. Efter ett par timmar så var jag tvungen att äta igen och fick då en skiva julskinka ifrån köket. Gulligt av dem tycker jag.

Idag har det verkligen varit full fart, så just nu ser jag fram emot en riktigt lugn helg.

Har precis satt på en tvätt och den uppgiften kommer jag att fortsätta med denna helgen.

Den här veckan så har jag köpt lite nya smycken, halsdukar men framför allt två stycken fuskpälsar. Dessa har jag gått och glott på i flera månader men känt att jag inte velat köpa då jag inte har nån koll på min storlek. Men nu var dessa nedsatta till 300kronor per styck! Och då fixar inte jag att bara gå förbi, särskilt inte när jackorna ropar mitt namn, dessutom i kör. :-) Jag var helt enkelt tvungen att köpa först en spräcklig ena dagen och dagen efter en brun. De är assnygga. Köpte dem i storlek 40/42, så jag har nått att krympa till. :-)

Har pratat en hel del med Jossan, hon längtar hem, vilket jag kan förstå. De har riktigt dålig väder där de bor och har varit utan ström till och från. Deras internet verkar vara helt borta, det haglar och blåser massvis. I kväll ska hon jobba med sitt första julbord. Ska bli kul och höra hur det har gått för henne.

Nix, pix...........nu blir det en sväng till solarie-öarna. :-)