Ja, det här året har verkligen varit händelserikt, både glädje och sorg i en härlig liten korg.
 
JANUARI
Den 17:e januari är det mitt allra första träningspass ute i Dingis. En tränings form som jag aldrig trodde skulle betyda så mycket för mig. Till en början har jag mycket svårt att få in rutinerna kring laga mat, äta och hinna ut till Dingis, känner mig stressad av processen. Men till slut fick jag ordning på det hela. Är så tacksam för att jag äntligen har kommit igång med motion.
 
 
FEBRUARI
Jag börjar känna mig lite vilsen i pannkakan av all viktnedgång. Samtidigt som kilorna rasar så tappar jag även min självkänsla och självförtroende. Känner en inre oro och rastlöshet som jag tidigare dämpat med mat. Nu måste jag lära mig handskas med mina problem, fronta dem och bearbeta.
 
Jag och Jonathan flyger till Josefin i Norge. Jag är så glad för jag får bra plats i flygstolen. Alla år av ångest inför flygresan är som bortblåst. Underbart!
 
MARS
Besökte Dubai för första gången med mina jobbarkompisar. Varmt och skönt.
 
GULDSTÄNK, en fantastisk afton med härliga vänner.
 
5-månader sen operation och jag har slutat med mina hjärttabletter, magkatarren är borta, jag sover bättre och lider inte längre av fetma!!
 
APRIL
Live Quiz. Jag å Tobbe har varit på Live Quiz hela våren och det har verkligen varit askul. Dock är vi sämst på alla frågor, kan banne mig ingenting om musikaler och dyligt. Bästa var när snygga Magnus Carlsson var där. Då trodde jag att jag skulle dö. Dock satt ha å fotade Tobbe hela kvällen. Hahaha
 
Lisa och jag åkte å hälsade på våran brorsdotter Bea i Göteborg. Det var en helg med full fart. Vi fick vara med på en middag på Chalmers och det resulterade i att vi fick stå upp och sjunga inför alla gäster. Hahaha. Dessutom ville de ha legg på mig för att jag skulle komma in. Klart otippat.
Min present till mig själv, min kära CT för den är jag värd!
 
6-månaderskontroll på kirurgen......alla värden är toppen!!!
 
MAJ
Josefin kommer hem till Sverige och vi tränar för första gången tillsammans. Det var jättekul.
 
Var ut med bruttorna Renée och Janicka, jag drack min allra första Dagens. (Dock inte den sista)
 
Jag blir intervjuad av TV4 Mälardalen efter att ha blivit nekad mindre portion på sjukhusets restaurang efter uppvisande av GBP-kortet från samma sjukhus.
 
http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_vasteras?title=sjukhuset_sade_nej_till_sitt_eget_kort&videoid=2193918&utm_medium=sharing&utm_source=facebook&utm_campaign=tv4play.se
 
JUNI
Nationaldagen firas så klart med hela familjen och många andra uppe på Djäkneberget.
 
Josefin kommer hem till Sverige.
 
Midsommar firas som vanligt ute hos SysterYster. Josefin och jag har på oss våra bunader. Vi två och pappa åker även till Sätra Brunn, därefter åker vi hem och där väntar vänner som jag spenderar kvällen med.
 
La familia goes Turkey. En härlig vecka med mina nära och kära.
 
JULI

Tobbe och Carina gör oss sällis i Turkland, här är vi på väg till Dim Chai.
 
Jag testar fiskpedikyr och jag är kittlig som 17!!!!
 
Min vikt börjar på en 7:a.............79,8kg!!!!
 
Tillbaka mot Alanya, denna gång med Cecilia och den här gången ska vi testa nya grejer. Självklart har vi övervikt innan vi ens lämnar Arlanda. Hahaha
 
Ligga på en luftmadrass för första gången på många herrans år var jätteskönt.
 
Vi åkte på jeepsafari
 
Cecilia lyckades lura upp mig i parasailing. :-)
 
AUGUSTI
Mina smaklökar har ändrats efter operationen. Jag gillar helt plötsligt surt. Mojito blir årets drink.
 
Tobbe och jag åker till Micke och Henrik. Jag besöker Pride för första gången hoppas verkligen inte det blir sista. Det var svinkul!
 
Jag börjar med min KBT-terapi
 
Min fina systerson Adde fixar med min uteplats så det blir dubbelt så stor.
 
Jag åker med ett gäng glada tjejer till Stockholm och går på Diggiloo.
 
Min syster blir farmor och Adde pappa. Vår familj har utökats med ett vackert gossebarn, Philip.
 
Camilla och Henrik gifter sig. Är så glad att jag fick dela denna dag tillsammans med dem. <3
 
Terapin fortsätter men jag har svårt att acceptera mitt nya JAG. Kampen med mitt inre fortsätter. Den är mycket jobbigare än vad jag någonsin trodde. Trots att jag var väl förberedd.
 
Nu har jag nått BMI 25!!! Total viktminskning 51,5kg! Jag är glad att jag är hälsosam.
 
SEPTEMBER
En vit månad. Fri från alkohol, nikotin och kolhydrater samt mycket träning, det går mycket bra.
 
Jag bilar till Norge och Josefin, är där in några dagar och bara myser.
 
Evelina låter mig vara med och jobba med välgörenhet. Vi samlar pengar till Världens Barn.
 
Lägger till proteinpulver i min kost. Utökar mina intag, ersätter alltså inget mål med pulvet. Vill få till mer muskler.
 
Möhippa i Sala för härliga Anne!
 
OKTOBER
1-årskontrollen på kirurgen går toppen, alla värden är bra. Levaxinet behöver jag öka för min struma men annars ser allt perfekt ut!
 
 
 
Träningen börjar ge resultat
 
Bröllop för Anne och Per. Hur roligt bröllop som helst. Full fart hela natten.
 
Crille GBP-opererar sig, ska bli så spännande att följa honom.
 
Cecilia och jag åker på Mickes Oktoberfest, så himla roligt!!!!
 
NOVEMBER
Går en brand- och HLR-utbildning med Daniel, klart lärorikt. Det borde alla gå. Rekommenderas varmt.
 
Jag försöker stoppa min viktnedgång, har haft som mål att ligga runt 75kg, jag är nu nere på 70. Börjar äta varannan timme i stället.
 
Min första GBP-träff. Den sker i Surahammar och det var riktigt trevlig att träffa likasinnande.
 
Måste tyvärr börja med min hjärtmedicin igen. :-(
 
DECEMBER

1:a Adventsfika ute i Dingis.
 
Har numera ensamvårdnad om Laban. <3
 
Jag blir sjukskriven till mitten av januari, minst.
 
Facebook är ett bra sätt att få kontakt. Några i från Lekis/grundskolan träffas och vi får en helkväll tillsammans. Sviiinkul!!
 
Årets julklänning är i storlek 38/40. Jag är helt klar med min viktnedgång. Nu gäller det bara att hålla kvar den åsså. :-)
 
Det här var mitt 2012 i en sammanfattning. Nu önskar jag alla ett riktigt gott slut och ett härligt 2013.
 
 
 
 
 
Igår var det en jobbig dag för Laban med alla smällare. Vi tog dagens sista promenad vid 1-tiden i natt och då lyckades han äntligen bajsa.
 
Så idag har jag varit på apoteket och lyckats få tag på några tabletter som jag hoppas ska hjälpa honom. Han får vara kvar hemma med pappa i kväll i sin egen miljö. Hade tänkt ta med honom till Ullis men jag tror han mår bäst av att vara här hemma. Sen drar jag ner rullgardinerna och sätter på radion, så hoppas jag att det ska gå bra. Är nykter i kväll och åker hem och går ut med honom på kvällen.
 
Försökte på mig konsten att gå i på bolaget och köpa mig ett alkoholfritt vin......det var fler än jag där kan jag lova, så kvällens dryck får bli Pepsi Max. :-)
Välkommen tillbaka kära kvarg med funlight. :-)
Har ätit det som mellanmål idag, har skött alla mina måltider och ska fortsätta göra det från och med nu. Vet att jag mår så mycket bättre av rätt sorts näring.
 
 
På eftermiddagen så har jag solat solarium, badat, tonat håret och försökt gå ut med Laban. Men han är så himla rädd för alla smällare, så vi hinner inte ens ut förräns han hör ett PANG och vill in igen. Tycker så synd om honom. :-(. Han ligger å trycker under köksbordet hela tiden. Stackarn!
 
Nu ska jag fixa naglarna så de är fina inför nyårspartajet i morgon.:-)
Då har jag sovit ett 12 timmarspass. Hade tänkt träna idag men förkylningen gör att det blir ryggläge i soffan mestadels den här dagen.
 
Undrar ändå hur mycket snor kan man ha i näsan? Jag snyter mig som en galning precis hela tiden.
Men jag har iallafall inge feber och i morgon ska jag vara helt frisk.
 
Nu blir det en trappa ner till solariet iallafall.
Jag har ätit massa onyttigt under den här julen. Godis, läsk, pizza. kebab ja faktiskt det mesta om jag ska vara helt ärlig.
 
 
Trots att jag ätit så mycket junk så har jag inte gått upp i vikt utan snarare ner i vikt. Å jag skulle tro att det har å göra med att ett konstant intag av något påverkar min ämnesomsättning, vilket innebär att jag förbränner 24/7. Då jag är opererad så får jag bara i mig en viss mängd föda och då jag valt att äta godis flera gånger om dagen så har jag inte fått i mig all protein å annat som jag behöver och det har också märkts. Jag är svagare än någonsin, mer trött och igår kväll så hade jag kraftiga skakningar. Och det tror jag är pga mitt dåliga intag de sista veckorna.
 
Jag dumpar tyvärr inte som så många andra opade gör, vilket innebär att jag kan äta allt utan att må dåligt. Det innebär också att jag lättare kan "trilla" tillbaka till min ätstörning, då jag faktiskt inte känner av om jag äter "fel".
 
För min del handlar det inte längre om vikt utan om att må bra och när jag märker så tydligt att allt godis å annat onyttigt jag stoppar i mig gör att jag äter mindre "bra" föda så vet jag att jag måste dra i handbromsen igen. Jag får numera plats med så lite i magsäcken, så det gäller att prioritera rätt om inte annat för min hälsa.
 
Så nu blir det till att backa bandet och göra matschema igen och kasta allt godis, ostbågar, chips och annat som inte hör hemma i mitt hem längre.
 
 
Jag tror Bea smittat mig med sin förkylning,har varit helt sänkt å täppt i näsan idag.
 
Emma hörde av sig strax efter lunch å frågade om jag skulle med ut på galej i kväll men jag gick å la mig å vilade i stället å sov som en klubbad och nu sms:ade Cecilia och frågade om  vi skulle hitta på nåt. Men jag är verkligen asseg. Så himla typiskt men det är väl bara att kurera mig antar jag.
 
Just nu behöver jag mat, det blir fläskytterfilé, potatis och pepparsås. Det ska bli gott.
Då har Lill-fisen lämnat huset för denna gång.
 
Johnny skjutsar dem till Arlanda, tusen tack.
 
Önskar Jossan, Freddan och Linus en god tur hem. Som tur är så ses vi redan i slutet av januari, för då är det Philips dop.
 
Josefin blev lite trött efter att vi varit hos Ella, så vi åkte hem och tog det lugnt ett par timmar. Sen hade hon en önskan kvar och det var att äta "svensk" pizza, så vi for iväg vid 21-tiden och sen åt vi tillsammans med pappa/morfar.
 
Vi hyrde även den film som jag ville se igår och den var självfallet bra. :-) Ska aldrig låta Bea och Lisa bestämma film några fler gånger, de är riktiga amatörer på det. Hahaha
 
 
Sen satt vi bara å snackade i ett par timmar innan det var dags för henne att gå å sova igen. Vi var båda överens om att det har varit superskönt att få ha en heldag med varandra. Jag känner mig påfylld av massa positiv energi.
Josefin och jag gjorde oss i ordning för en heldag med massa mys.
 
Vi började visserligen dagen på provlabb, mindre mysigt men så vi fick det överstökat. Skönt, så kunde vi ägna oss åt exakt vad vi ville. :-)
 
Vi började med att åka till Erikslund Shoppingcentra. Där var vi i nästan tre timmar, det tar lite tid när man ska ta sig fram med rullstol men å andra sidan så hade Josefin aldrig klarat av att gå hela vägen å vi hade ju verkligen inte bråttom. Josefin ville ha "svensk" kebab, så vi köpte en sån och delade på, supergott.
 
 
Är så glad för mina små bröst, för nu hittade jag BH för 50kr på REA, förut var jag tvungen att åka till en speciell affär i Stockholm å köpa för 749kr. Wieeeee!!
 
Efter all shopping så åkte vi hem till Josefins farbror Magnus, Maria och lilla kusinen Ella.
 
Där fikade vi och uppdaterades oss om vad som hänt sen sist vi sågs. De har fixat och donat så mycket med huset å det var så fint där. Tyvärr så var Josefins andra farbror, Andreas tvungen att jobba men så är det ibland.
 
I morgon förmiddag åker Josefin tillbaka till Norge, så i kväll så ska vi sitta nära, nära, nära varandra i soffan. Hoppas jag lyckas övertala henne att sova i min säng åsså. :-)
Igår hade Lisa, Bea, Josefin och jag en tjejkväll. Vi hade bestämt tidigare att vi skulle hyra film och äta massa mat. Dock inte helt lätt att hitta filmer som alla ville se, så jag la mig platt direkt å lät de andra bestämma.
 
 
Sen åkte vi ner till Sturegatan så att var och en fick bestämma vilken mat de ville ha, jag passade på å smakade av de andra åsså. Det var jättegott!
 
 
Därefter placerade vi oss i soffan och hade filmtajm.
 
Vi åt massor med godis och bara mös ihop. Dock gillade jag inte nån av filmerna, den ena fick tre poäng med då endast pga att Matt Damon var med, annars så fick filmerna tvåor av mig. Lisa däremot gillade båda!
 
Men nu ska jag iväg till labbet och ta lite prover och sen blir det en heldag med Jossistar! <3
 
Jaha, då har jag äntligen efter låååååång tid kommit fram till försäkringskassan. Först fick jag stå i kö och sen så var det för många som ringde och jag blev nerkopplad, till slut kom jag fram och då hade jag plats 177 och då kom tjänsten att de skulle ringa upp mig. Tack å lov så ringde en jättetrevlig kvinna som förklarade hur processen går till 30 dagars handläggning var det iallafall. Jippie eller NOT!
 
Därefter var det dags att leta efter pappas försäkringsbrev till hans bil å det var lättare sagt än gjort. Vi skapade högar på hela köksbordet och till slut gav jag upp och tänkte att jag ringer upp varenda bolag och säger regnr i stället, sagt å gjort, så nu är skadeanmälan också gjord.:-)
 
 
Mitt upp i allt så ringde läkaren som jag träffade förra veckan. Hon ville att jag skulle komma in för mer provtagning, så nu lovade jag att åka dit i morgon. Det onda i rygg och mage, borde ge sig inom ett par dagar med tanke på penicillinet enligt henne. Så det var ju himla skönt att höra. Läkarintyget har kommit idag iallafall och jag är sjukskriven till i mitten på januari. Hm, det känns riktigt långt dit.....vad ska jag göra under den tiden??
Usch, då har jag tagit mig an det enormt tråkiga uppgiften att betala allas räkningar. BLÄÄÄ!
 
 
Uppgiften att lufta element fortsätter för fullt. Saknar dock en bra nyckel till ett av elementen, så det skvalar för fullt och ligger självklart i mitt sovrum. Vart annars?? Så i natt har jag legat och  lyssnat på det, hela natten.
 
Måste ringa försäkringsbolaget idag angående pappas bil som han krockade med igår och sen så inväntar jag posten, då mitt sjukintyg ska komma. Jag måste sjukskriva mig på försäkringskassan vilken jag inte gjort på bra många år, vette 17 hur det går till riktigt när man är egen företagare. Men men jag lär ju blir varse. Penicillinet är slut men jag har fortfarande ont i både ryggen och magen. Ska åka iväg till labbet och lämna strumaprov nån dag åsså.
 
Camilla var hemma!!! Så nu har vi druckit kaffe å glögg samt surrat som bara två vänninor kan göra. :-)
 
 
Deras nya hus var mysigt och kändes jättestort med alla olika rum å dörrar hit och dit. Nu vet jag iallafall vilka som får bjuda på grillkvällar i sommar, de har en underbar terass, dessa ser jag fram emot. :-)
 
Camilla och Henrik väntar barn och beräknad nedkomst är i omkring 21:a januari. Finns det nåt vackrare än gravida kvinnor?
 
Barnet få heta exakt vad som helst förutom Gunilla, då Camilla efter giftemål med Henrik numera heter Persson. Å som alla vet så heter häxan i från helvetet i "Svenska Hollywoodfruar" just Gunilla Persson.
 
Så blev soffan urtrist ganska snabbt. :-)
 
Pappa kom precis och berättade att han försökte flytta min stenmur med sin bil men att stenmuren står kvar. Han är långt i från den första som ger sig på den uppgiften och jag antar att fler kommer efter honom.
 
Nu har jag precis badat, sitter å äter lite rester från julbordet å sen tänkte jag åka iväg och hälsa på en gammal vän som jag inte sett på länge. Få se om hon är hemma, hoppas. :-)
Nu har Josefin och Linus gått ner på stan och sen ska Jossan åka till Agnes och vara där i kväll. Det betyder att jag har en hel dag helt oplanerad.
 
Börjar med att hoppa i min OnePiece.........och här i stannar jag nog hela dagen ´med rumpan placerad i tv-soffan. Sweeeeet!
 
 
 
Igår somnade Cecilias pappa in för gott efter en lång tids sjukdom. Så jag har varit hos henne i kväll å försökt finnas till hands som vän, så som hon funnits för mig när Josefin pappa och min mamma gick bort. Det är alltid tragiskt när våra närmaste går bort men så länge vi minns och talar om dem, så finns de kvar hos oss, i allafall lite grann. <3
 
Vila i frid, stiliga Caleb, Cecilias hjälte.
 
Varmaste kramar går till Cecilia och Lotta med barn.
 
 
Josefin och Bea gjorde frukost å väckte mig när det var klart. Sen var det dags och bege oss, vi skjutsade Bea till hennes mormor och morfar innan vi åkte upp till Birgitta på lasarettet.
 
 
Vi kom samtidigt som Peter och Birgittas make Bertan så det blev fullt i Birgittas rum. Glädjande var att hon idag har fått lite rosor på kinderna och såg betydligt mycket bättre ut än de sista dagarna och det är jag så oerhört glad över. <3 <3 <3 Vi skjutsade hem Bertan innan vi åkte å handlande lite, sen var jag tvungen å åka hem för att äta. Därefter blev det ner till station och hämta Josefins pojkvän Linus, skjutsade hem dem innan jag begav mig till Cecilia.
Vi klev upp vid 9-tiden och åt frukost, Josefin, pappa och jag. Sen hade vi julklappsutdelning och mös massor innan det var dags att förbereda allt tills familjen kom klockan ett.
 
Laban tyckte min pappa öppnade paketen för sakta, så han hjälpte så klart till. :-)
 
Som tur är så är jag alltid ute i god tid, så vi tog det himla lugnt å Josefin kunde passa på å vila.
 
 
Klänningen för julafton är i storlek 38-40, Jippie!!
 
Som vanligt när alla kommer så skålas julen in med glögg och de som vill med julmust. Därefter åker all julbordmat fram och det var dags att sätta oss vid bords.
 
En julig kära Syster Yster. <3
 
 
Bea, Jossan, Jonte, Freddan och Johnny.
 
Adde å Pappa
 
 
Vår minsting Philip var den som fick mest uppmärksamhet och redan nu börjar vi diskutera vem som ska vara tomte nästa år då vi faktiskt inte haft nån på bra länge. Det blir iallafall inte jag!
 
Efter julbordet ringer det på dörren, då kommer tomte-nissan Renée och Kalle förbi med massa paket, mycket överraskande och jag blev så glad <3
 
Sen så var det dags för julklappsutdelning, hos oss brukar Josefin och Jonathan göra det ihop men han fick fixa det själv i år och det gjorde han så klart galant.
 
Bea å Johnny sitter spänt å väntar.
 
Laban är överlycklig över att Lill-matte är hemma å vill sitta i knät och mysa hela tiden. <3
 
Det var så mysigt så där somnade han.
 
Vi äter som alla andra extremt mycket under jul och framförallt så är det mycket godis.
 
Vi spelar alltid sällskapsspel på kvällen å i år fick la Familia ett spel i julklapp av Tobbe. Det måste så klart testas, så när Crille och Lucie kom så var det dags att sätta igång. Vi körde så klart tjejerna mot killarna.
Men vi lät killarna vinna för husfridens skull. :-)
 
Lucie bjöd på champagne.
 
Vi spelade spel ända till midnatt, det har varit en lugn och harmonisk julafton. Josefin har vilat om vartannat å jag är överlycklig att hon lyckades ta sig hem.

 
Laban tjuvöppnade ett av paketen som Jossan kom med.
 
 
Han blev grymt besiken när det inte var till honom utan ett paket till mig från Josefin. <3
 
Dessutom fick jag mina favoriter av lill-skruttan!
Bästa svågerns rispuffar!
 
Nougat så som min mamma gjorde. SysterYsters favoriter
 
Å massa knäck till resten av gänget.
Nu har äntligen min lilla darling anlänt hem och jag är sååååå tacksam att jag äntligen få se henne å få möjlighet att ta pyssla om henne och hennes skador.
 
Resan till Sverigen har gått bra, hon tappade dock bort "hakarna" till bandaget men det ordnade flygpersonalen med några bagagetags. :-)
 
Dagens hjälte är iallafall Linus. Han fick med sig Josefins mediciner i sin ryggsäck när han skulle till Uppsala till sin mamma å Josefin redan satt på väg hem till Västerås. Men han satte sig på bussen och levererade dem till Vässan nu på kvällen.
 
 
Tack världens bästa svåger som åkte till Arlanda å hämtade hem våra kids. <3
 
Snart ska vi till å äta Josefins favvo-mat kyckling å ris med sötsursås. :-)
Hittills en dag med känslorna utanpå kroppen, det svänger fort mellan glädje och sorg
 
På förmiddagen så besökte jag min extra-mamma som har genomgått en stor operation och tyvärr ligger kvar på lasarettet. Hade hoppats på att hon blivit bättre sen jag var där tidigare i veckan men så var inte fallet. :-(. Håller tummar å tår för att det vänder snart! Snälla, fina Birgitta, kämpa! <3
 
Sen for jag hem och hann med att få en kram av båda pojkarna Hjelm innan de for till familjen i Norberg för att fira jul. Kramarna var extra härliga efter mitt besök på lasarettet.
 
Tog med min pappa och besökte gravarna, Mammas och Mauris (Josefins biologiska pappa), vi tände ljus och la dit kransar och önskade dem en riktigt god jul. Julen handlar även om tid för eftertanke , tacksamhet och att minnas de som varit viktiga i våra liv, det tycker iallafall jag.
 
 
 
Det är så fint ute på Badelunda kyrka, jag fylls på med frid.
 
Tyvärr så jag själv inge bättre i magen och ryggen, så jag hoppas att penicillinet slår ut alla bakterier, så snart som möjligt.
 
Men nu ska jag sätta igång och göra knäck och allt annat som är kvar innan lillstumpan kommer. Som sagt en dag full av både glädje och sorg.
Nu är Josefin äntligen halvvägs hem, mellanlandat i Oslo!
 
Allt gick bra på första flygplatsen, rullstol väntade på henne inne på terminalen och tre personal hjälpte henne med krycka och ta sig igenom säkerhetskontrollen.
 
Om bara några få timmar får jag äntligen krama om min älskade dotter. <3
 
Josefins första jul.1992.
Har tagit lite mått på min kropp och sen 26:e oktober alltså snart 2 månader sen så har jag tappat några cm
 
Byst  -4cm
Rumpa -4cm
Midja -6cm
 
Rent viktmässigt så står jag i princip still nu. Har dessutom fått bukt på det här med att väga mig varenda morgon, nu blir det max en gång per vecka och det känns skönt.
Undrar om cm-minskningen kan bero på att jag tappat i muskler, då jag inte tränar lika mycket som tidigare. Nån som vet???
 
 


 
 
Igår vid halv sex skjutsade pappa mig ner på stan, Ullis och jag gick till Tabban och åt tacos. Vi träffas inte lika ofta nu när träningen har uppehåll, så vi hade en del att gå igenom. :-)
 
Vid 19-tiden så hade vi träff med några killar från Lekis/Grundskolan. Börje hörde av sig via fejjan och frågade vilka som ville träffas, superroligt initiativ! Vi träffades på Bishop och snabbt gick vi igenom vad som hänt alla. Å det var så kul att träffa killarna och de är lika snälla fortfarande!! Det ger mig hopp inför framtiden, det finns schyssta killar. :-)
 
Börje har stenkoll på de flesta och var mest uppdaterad, Goran och jag är dem som träffar på minst folk från klassen, Ullis har också ganska bra koll men Jeppe...........han är den som startar alla rykten! Hahaha!!!
 
Vid 12-tiden gick vi vidare till Harrys, det var dags för att dansa, till vår stora förvåning, hakade boysen med upp på dansgolvet. Wieeee! Efter allt partajande var det dags för att äta lite innan vi åkte hem, vi gick så klart till Burger Corner.
 
Börje å Jeppe
 
Goran å Ullis
 
Goran, Ullis och jag
 
Ullis, Jeppe, jag och Dennis
 
Jag å Börje
 
Jeppe, Goran å jag
 
Börje å Ullis
 
Jeppe, jag, Ullis å Börje
 
Nu hoppas jag verkligen inte att det tar 10-20år förräns vi träffas igen, det här var svinkul! Tack alla för en kväll fylld med massa glädje och skratt. Det behövde jag påfyllning av.
 
En eloge till Bishop som jag aldrig besöker, jag fick lämna in min mobil i baren å få den laddad och sen höll de stenkoll på den. Det kallar jag bra service, dessutom var personal pigga och glada hela kvällen. Jag gillart!
 
 
Min lilla "bebis" har sovit mycket hela dagen och det är kalasbra, vila är det hon behöver mest av allt. Hon har precis pratat med flygplatsen om det är ok att ta med kryckor ombord, då hon även slog i knät som hon skadade för några veckor sen.
Det var helt ok att ta ombord kryckor, fanns även rullstolar att tillgå och hon ska få kliva på först på planet. Guuuud så jag längtar!!!! De här dagarna har varit en pärs, att vara så långt ifrån sitt henne när hon gråter och har skadat sig så illa gör att jag känt mig helt maktlös som mamma. Det går rätt in i bröstet och växer till en stor svulst.:-(
 
Men snart så kommer vi å ses, om ca 48 timmar.  <3
 
Jag hade tid hos läkare kl 10.15 idag å hade massa planer från klockan 11 å framåt men det sket sig. Var hos familjeläkarna i tre timmar, helt galet.
 
 
Fick nåt slags VIP-kort till labb, inte helt poppis att glida förbi allihop som satt där. Ungefär som när man glider förbi kön på krogen, inte heller så himla poppis. Haha
 
Fick gå till labb 3 gånger, undersökt av flera olika läkare, fick en akutgyntid samt att jag ska tillbaka å ta fler prov nästa vecka. Suck. Jobbigast var att de tog grav-test, då höll jag på å smälla av, hormonspiral och 42-år, kan man bli gravid då??? Men som tur var så är jag INTE gravid! Superduperglad!!
 
 
Åsså undrar dom varför jag kommer så sällan.......det tar tid å det gör ont, usch ogillar sjukhusmiljöer. 
 
Men hur som helst så har jag tydligen en urinvägsinfektion som gått upp i njuren och det känns helt ok, var mest rädd för tarmvred å det var det alltså inte. Så nu har jag fått någon hästdos, tre tabletter om dagen å vid minsta lilla försämring måste jag åka till akuten, får inte hålla på å dra på saker å ting så länge.......... (å det är ju himla troligt att jag kommer göra det! )
 
Knölarna i armhålan är inte cancer å det är ju himla skönt.
 
Då jag har svårt att finna mig till ro i mitt "nya" jag, känns lite som jag tappat bort mig själv på vägen, så har jag fått medicin mot nedstämdhet.
 
Magkatarr hade jag så klart åsså, så även det fick jag medicin emot å insomningstabletter behövdes så jag får sova nån gång.
 
Som sagt det tog tid hos familjeläkaren och jag blev ordentligt undersökt, så nu hoppas jag på att jag snabbt är fit for fight igen!
I år plockar jag bort alla röda kulor och allt annat som inte är blått och gult.
 
Min julgran ska symbolisera Sverige, vårt härliga mångkulturella land.
 
 
Kom ihåg att sträcka ut en hand till de som behöver oavsett vilken färg de har.
 
 
 
 
 
Idag har jag varit tvungen å sysselsätta mig hela dagen med nåt medans Josefin sov. Så idag har jag storstädat huset i 10timmar och ibland så älskar jag bara att jag varit en shoppoholicer. Hittade massvis med roliga saker när jag städade.
 
 
Mina grymt hatad gråa hårstrån börjar titta fram å jag var ju å handlade i förrgår men då var just min färg slut. :-( Men nu hittade jag tre paket på lite olika ställen!!!
Min partym har varit slut ett par månader och jag har inte velat lägga pengar på det. Men här har jag en helt oöppnad.
Ansiktsvård, hittade jag åsså. Så nu är jag superduper glad.
 
Ser det som julklappar från mig själv till mig själv.
Har precis talat med Jossistar i telefonen efter att hon har sovit i 12 timmar. Hon har så klart ont men det var ändå underbart att få höra hennes röst och hon orkade skämta, det tar jag som ett tillfrisknande. :-)
 
 
Tack alla ni som hör av er, det värmer.
Har ju missat skriva om bytet av min Dr Snugglesmaskin som byttes i tisdags.
 
Det kom tre spejare hit, självklart var jag tvungen å spana in dem, då jag är liiiiite svag för grovisar. :-)
 
 
Så här såg det ut tidigare.
 
 
Å så här blev den nya.
 
Kan nog tycka att min gamla var lite coolare men den var som sagt från 1965, så den hade nog gjort sitt. Nu blev det gott om plats där nere åsså. Ska måla och fixa till golvet, när jag får lust.
 
Jag är numera kung på att lufta element för det måste göras i omgångar å det finns ca 25st i huset. :-).
 
Så varmt som jag har det i huset numera, det har jag inte haft på flera år. Me like!
Hade kontakt med Josefin senaste gången i natt vid halv fyra, då hade hon ont i knät, revbenen, svanskotan och i huvudet där hon slog i. Än så länge har jag inte hört ett ljud idag, så jag antar att hon sover och låter kroppen å hjärnan vila så mycket som möjligt.
 
Återkommer så snart jag vet nåt.
 
Min smått kaotiska dag är snart till enda och jag har faktiskt gjort mer än bara varit galet orolig för lill-fisen.
 
Jag lunchade med härliga familjen Holmbäck på IKEA. Trivs så bra med dem och det är nog för att de påminner så mycket om min egen familj. Så där lite galet halvcrazy. :-)
 
 
Därefter åkte jag till sjukhuset å besökte en mycket nära vän som opererades i måndags. Hon förlorade 5,8 liter blod under operationen och har inte återhämtat sig. Jag var där en kort stund då hon var så trött å behövde vila. I morgon ska hon få mer blod å då hoppas jag att det vänder. <3
 
Sen åkte jag hem en snabbis innan Crille hämtade mig, vi for till Erikslund och handlade julklappar. Där passade vi på å äta en trerätters lyxmiddag bestående av korv, bröd med ketchup men vi slängde brödet, så egentligen blev det väl bara en tvårätters. :-) Ser dock galet sur ut på den här biten men det var för att Crille envisade med att ta kort när jag precis stoppade in korv i truten. Hahaha
 
Var hemma vid halv nio, då satt jag å Tobbe å snackade ett par timmar. Skönt att bli lite uppdaterad på vad som sker i min "gamle" väns liv. :-)
 
Nu har jag precis varit ut på långpromenad med Laban och även haft kontakt med Jossan och Linus. Josefin har kunnat äta lite grann under kvällen, hon har super ont men har fått smärtstillande och nu är hon jättetrött och vill sova samt att hon fryser hur mycket som helst. Stackarn!!!! :-(. Tack å lov att Linus är där å tar hand om henne.
 
 
Josefin skadade sig illa när hon var på väg till jobbet idag, tack å lov så stannade en snäll farbror och hjälpte henne och skjutsade henne till jobbet.
 
Sen tog fina Jorunn vid och skjutsade henne vidare till sjukhuset. Där fick man sy skadan i huvudet och hon har fått en kraftig hjärnskakning, dessutom så bröt hon svanskotan samt två revben. Min lilla skrutta. :-(
 
Hon har precis som sin morfar, moster och jag väldigt hög smärttröskel, när hon var liten så bröt hon armen i skolan och det gick med enda tills hon kom hem. Så nu när hon säger att hon har ont, så vet jag att hon har sviiiiinont!!!
 
Vill få hem henne så snart som möjligt med läkarna har sagt att hon inte kan flyga förräns tidigast om 48timmar pga risken för hjärnblödning.
 
Hatar att vara så långt ifrån henne. Dessa gånger är hon mer än någonsin min lilla bebis. <3
 
Tack snälla Linus för att du tar hand om mitt älskade barn.
 
 
Josefin - Se till att vila nu, så tar jag hand om dig så fort du landar på svensk mark. Låv ju!!!! <3 <3 <3
Igår fick jag ont i magen och hade det hela dagen, långt ner på höger sida. Jag har precis som min pappa väldigt hög smärtgräns och därför har jag svårt med att veta hur ont jag egentligen har och när det egentligen är dags att uppsöka läkarvård. Då jag är opad så är det olika komplikationer som kan uppstå tarmvred och gallan är två saker som är relativt vanligt tyvärr. Så i natt har jag varit vaken till halv sex. Men till slut så somnade jag av ren utmattning.
 
Hade min mobil på ljudlöst men märker ändå när den ringer två timmar efter att jag somnat. Märkligt nog vaknar jag och ser är det är min dotter och hon är ledsen. Hon har ramlat på vägen till jobbet och slagit i huvudet illa och har börjat kräkas. :-(. Då är det extra jobbigt att det är 100mil emellan oss.
 
Men nu är hon på väg till läkare iallafall och jag sitter som på nålar och väntar på besked från min älskade lilla unge.
 
 
 
Är något sen med denna, sorry.
 
Men denna vecka serveras
Gräddstuvad pyttipanna
Spaghetti Carbonara
Gravad Lax med äggröra
Pasta med fläskfilé
 
Gröt varje morgon med mina frön och nötter. Mellis kommer bestå av mestadels kvarg + funlight. En å en annan hård smörgås med leverpastej kommer även att slinka ner.
 
Ska bli bättre på att äta mer mat och framförallt att få i mig mer vatten. Har haft huvudvärk i några dagar nu och det tror jag beror på vätskebrist.
Idag hade jag tänkt att storstäda hela huset men då Mälarenergi har varit här och bytt min Dr Snugglesmaskin, så stängde de så klart av allt vatten. Å vatten det behöver man om man ska städa, så jag sket helt enkelt i det. Men tro mig, det ligger kvar tills den dagen jag får lust att ta tag i det igen. :-(
 
I stället tog jag med mig pappa och åkte och storhandla, dels veckomaten men även inför julafton. När vi parkerar bilen, så frågar de mittemot vår parkering om vi har startkablar och det hade vi förståss. Dock visste varken den familjen eller jag hur man skulle sätta kablarna men pappa fixade biffen, så klart! Dagens goda gärning genomförd, check! :-)
 
 
 
Väl inne på ICA Maxi så var det mycket som skulle handlas, då vi är många på julafton. När jag sen ska betala så frågar kassörskan om jag sett att jag tagit en ekologisk julskinka. Nej, svarar jag och då undrar hon om jag verkligen vill ha den, den kostade 527:-! Öh, nej absolut INTE!! Fy fasiken vad dyrt.
 
Men jag har en del annat som också måste kompletteringshandlas iallafall tex all frukt, det är för tidigt att köpa nu. Så det är frukt, julskinka, russin och vinglögg som ska inhandlas inför jul annars så är allt klart. Gillart!
Nu när det är juluppehåll från träningen samt att jag har slarvat med min mat de senaste tiden (äter alldeles för lite), så har mycket av mina muskler försvunnit. :-( JAG BLIR GALEN! Har tränat i snart ett år och så behövs bara några veckors uppehåll för att allt raseras. Det är orättvist!
 
Så idag ska jag åka i väg och köpa proteinpulver. Inte för att ersätta någon måltid utan för att äta extra utöver min vanliga kost samt öka på med hantlar och träning igen. Tänker inte börja om från noll igen när träningen kör igång i 8:e Januari, det vägrar jag!
 
 
Ibland är det väl himla tur att man är född med en envishet utöver det normala. :-)
Först är man irriterad över att plogbilen aldrig kommer å plogar ute på gatan och sen när han väl kommer så svär man över den snövall han skapar framför bilinfarten. Tänk aldrig är man nöjd. :-)
 
Det är ganska skönt att umgås med andra opade människor, då vi konstant behöver äta. Crille och jag har samma tidschema för matintag, så när shoppingen var överstökad satte våra mat-larm på mobilerna igång å ringa. Dags för föda..........igen. :-)
 
Så vi åkte till Kajens fik och åt sallad. Vet inte om det kan kallas sallad, då ingen av oss tog grönsaker utan enbart proteiner i barnportion á 50kr.
 
 
Men gott var det å mätta blev vi.
Då har vi varit runt och letat jeans till Crille. Först var vi på Myrorna och sen åkte vi till Stadsmissionen.
 
De här jeansen köpte Crille för 2-3 veckor sen å nu är även de för stora.
 
De här jeansen hittade vi på Myrorna och de sitter perfekt iallafall i några veckor till. :-)
 
Nu har han fått skäll över att han har en T-shirt som han numera kan tälta i men vi ska ut och shoppa igen på onsdag. Tänk vad kul det är att sätta sprätt på andras pengar. :-)
 
Jag har aldrig sett Crille så här smal och då har vi känt varandra i 18år. Är så glad för att operationen och hans nya livsförändring går bra för honom. Han är jättejätteduktig!
 
Har tillägnat denna fantastiska måndag till ekonomi..............min absoluta hatsyssla men den måste ju göras av nån jäkel och den jäkeln verkar vara jag varenda eviga månad. :-)  Men nu är det gjort i allafall, så nu blir både banken och bokföringsbyrån glada åt att jag lagt ner några timmar på detta.
 
 
Som tur är så har Crille hört av sig, han behöver shoppa kläder och det innebär att jag ska hjälpa till med färger och storlekar, det är betydligt mycket roligare. Wieeee!
 
Har ätit på tok alldeles för lite idag, så nu måste jag äta lite innan Crille kommer å hämtar mig.
Såg precis ett väldigt intressant program, The Experiments. Man samlade en stor publik som skulle få vara med å bestämma en killes utekväll med mentometerknappar. Killens omgivning var full av proffisionella skådespelar samt dolda kameror. Så publiken såg honom direkt på en storbildsskärm i studion och tog sina beslut direkt på plats. Varje gång de skulle göra ett val fanns det ett riktigt, riktigt snällt alternativ tex komma hem till sin lägenhet å få 10.000pund och sen ett riktigt, riktigt elakt tex bli kidnappad, inslängd i en skåpbil av förövare.
 
Varenda gång de skulle göra val, så valdes det elaka alternativet. Jag blev lite förvånad om jag ska vara helt ärlig, trodde eller rättare sagt hoppades att nåt snällt alternativ skulle bli valt. Några negativ alternativ publiken valde var att han skulle bli arresterad pga snatteri, att en kollega ringde å berättade att han skulle bli av med sitt jobb på måndag och mycket mer. När dessutom några från programteamet hade tagit sig in i hans lägenhet, började folk ur publiken spontant ropa att de skulle slå sönder lägenheten, de slog sönder tv och alla applåderande.
 
Programledaren ville visa hur lätt vi alla kan bli mobbare å onda i grupp tillsammans med andra. Dessutom så fick de sätta på sig en ansiktsmask i början av programmet, så de fick göra sina val med metometern anonymt. (lättare att mobba anonymt tex nätmobbing).  När mobben hade hetsat till alla dessa onda val, så låtsades programmet att killen flyr från sina kidnappare och därmed blir påkörd av en bil och blir allvarligt skadad ev dödad. Programledaren låtsas bli chockad och lämnar studion.( I själva verket så var det en stuntman som blev påkörd). Publiken blir tyst och några vill att de ska sluta filma därinne. Man ser att många skäms över sina tidigare val. Programledaren kommer in igen och talar om att publiken blivit utsatt för ett experiment och att de val gjorde idag kan hända alla.
 
 Extremt tragiskt att se att vi människor så lätt kan bli onda men det tåls att tänka på. Det är så oerhört viktigt att vi säger ifrån när vi ser att någon blir utsatt för mobbing eller blir dåligt behandlad. Att vara tyst är som att ge ett tyst medgivande till mobbaren.
 
För den som är intresserad av ämnet så kan jag varmt rekommendera en film jag såg för några år sen. Heter i stort sett samma som programmet. Filmen är baserad på ett verkligt experiment. Intressant och tragiskt å se hur vi människor agerar.
 
 
 
Sov tvärlänge, hade en natt då John Blund dissade mig totalt. Tror bannemej han snart får sparken!
 
Lisa och Johnny kom förbi en snabbis, Lisa har fixat mitt favvoarmband. Det hade blivit för stort så nu har hon kortat av det åt mig, tusen tack, det blev perfa. <3
När de åkte, gick jag å la mig igen. Hade inget planerat, så vad 17.
 
Sen for jag hem till Cecilia och hjälpte henne med loppisgrejer. Bar ner massvis med sånt som inte blivit sålt till container. Herre guuuud ytterligare en container full med grejer.
 
 
Hittade ett jättefint kort på Cecilia, från studenten. Hahaha. Vilken sötlök!!!
 
 
Fick med mig lite grejer hem bla den här lampan som jag tänker ha i min walk in closet när den nu blir klar. :-) Saknas lite kristaller här å där som ska sättas dit. Jag med mitt fantastiska tålamod, NOT! Men så kom jag å tänka på min kära syster som pysslar så mycket med smycken, det här måste ju vara ett fantastiskt avbrott i produceringen för hennes del, eller vad tycker ni? Hahaha
 
Jag har alltid sagt att ville gå ner i vikt pga min hälsa och det gäller fortfarande. Nu har det snart gått 14månader sen jag gjorde min operation och jag blir tvungen att lägga till en sak till som jag blivit varse om i efterhand och det är möjligheten till att få uppleva saker som jag tidigare bara drömt om. Det ger en människa ett mervärde i sitt liv och det är priceless. Ser det som en fin gåva från mig själv, till mig själv.
 
Dock blir jag så ledsen när jag hör folk som säger att smal = snygg och tjock = ful. Senast häromdagen hörde jag en 40-årig tjej säga att kunde hon bara gå ner 5-6kg så skulle hon bli snygg???? Höll på att fråga om det ingick en plastikoperation i den viktnedgången, bara för att få fram min åsikt. Men jag höll mig. :-)
 
Jag vill med dessa bilder visa att det visst finns stora vackra kvinnor och om vi bara lyfter blicken från allt som är anses "normalt" enligt tv, reklam å annat som är retuscherat, så kommer vi se att vi har massvis med "snygga" människor runt omkring oss. Å med ett stort hjärta blir alla människor vackrare.
 
Leila (ifrån progammet Laila bakar)
 
Queen Latifah
 
Sarah Dawn Finer
 
Cyndee Peters
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilderna som vi blir matade med är oftast retuscherade och får oss att vilja se ut som nåt/någon som inte stämmer överens med verkligheten.
 
 
Här har vi två kvinnor i bikini, vem är snyggast?
 
 
Det är inte hälsosamt att vara över- eller underviktig, det är inte det jag menar. Utan det är konceptet att smal är likamed snygg som retar gallfeber på mig! 
Jaha, då har lördagen flytit förbi och jag har hjälpt Cecilia sålt grejer på loppis för första gången i mitt liv. :-)
 
Tänk vad mycket trevliga människor det finns. :-) Blir så glatt överraskad när folk tar sig tid och stå å prata lite extra.
 
Vi har sålt massvis med grejer idag men det finns ännu mera kvar inför morgondagen, så kom gärna förbi i morgon mellan 10-16 och köp nåt till nån i julklapp eller unna dig någonting till dig själv.
 
Bilderna är tagna precis innan vi stängde idag.
 
 
 
 
 
 
 
Alla som känner mig vet vilken invandrarpolitik jag har, jag är alltså för invandrare.
 
Ibland så blir jag så himla trött gällande media och hur de förstorar upp och skriver om saker och ting som är så jävla larvigt så jag nästan får dåndimpen. Det är så urbota dumt å det ger så mycket reklam till SD å det gör mig så himla arg! Låt i stället Jimmi Åkersson och hans gäng få ett par timmar i TV, så vi kan lära oss mer om deras politik. Just nu känns det som om partier mest står för hat, järnrör, fylla, unga osäkra män. osv. Tyvärr så drar de till sig likasinnande.
 
Pga att en person sagt nåt illa om pepparkaksgubbar i ett Luciatåg så vänds hela Sverige upp och ned. Hallå?!?!.
Finns det inge ifrågasättande alls?? Självklart slåss tidningarna om att få flest läsare men vi som läsare har också ett ansvar att ifrågasätta den skit vi blir idillade hela tiden.
 
Hur många gånger är det invandrare som tar beslut om dessa frågor eller kan det vara fega svenskar som i ren desperation över vårat samhälle gör små grodor precis hela tiden?
 
Jag är stolt över vårat Sverige! Varje år firar jag med min familj Sveriges nationaldag uppe på Djäkneberget. Där sjunger vi tillsammans med några tusen andra svenskar vår vackra nationalsång. Vi som är där och firar avspeglar det mångkulturella samhälle Sverige är idag. Det skulle vara så kul att få reda på hur många nationaliteter det är på Djäkneberget som firar sida vid sida.
 
Om media i stället kunde jobba lika hårt på att få oss människor att visa hänsyn, omtanke, kärlek, förståelse så skulle nog Sverige vara ett mycket bättre land oavsett om du är svart, vit, brun, seriefigur eller peppakaka.
 
 
Emma hämtade mig vid 18-tiden. Båda vi två är icke vana biobesökare och det märktes snabbt, då vi parkerade bilen så nära som möjligt............den gamla filmstaden. Hahaha. Ja, ja, det blev till att traska ett par 100 meter till den nya stora filmstaden eller heter den ens det fortfarande?!?! :-)
Men först så handlade vi massa godis och dryck.
 
 
Försökte förklara för Emma att jag är en fegis å hoppar till för allt möjligt, hon menade på att så farligt kan det nog inte vara. Det visade sig redan på en av trailerna innan bion att jag verkligen inte har blivit någe tuffare. Hela godispåsen höll på å fara ur knät på mig för att jag hoppade till. Hahaha, är och har alltid varit en fegis. Gillar verkligen inte scener där nåt oväntat händer. Harry Potter är nog det mest otäcka jag fixar, då vet ni ungefär min nivå. :-)
 
Till filmen nu då. Fantastisk natur, vyer, sånger osv. Men den är inte lika bra som Sagan om Ringen filmerna. Men å andra sidan så är de helt magiska å jag har sett dem alla minst tre gånger. Älskar dem!! De filmerna har så klart fem lussebullar av fem möjliga. Den här får fyra lussebullar. :-). Det är dock en film som måste ses på bio och gärna då med 3D, det var ascoolt. Filmen är tre timmar lång, så jag hann äta både knäckebröd och banan under tiden. :-)
 
 
Blev bortskämd med att Emma bjöd mig på bio, det var andra gången i mitt 42-åriga liv. Tusen tack snälla, rara Emma!
Har fått en hel del gjort idag, Skönt, både nytta och nöje.
 
Dock har jag suttit väldigt mycket i telefonköer till diverse olika företag. Å jag är inte känd för att ha tålamod, så idag har jag verkligen tränat den förmågan. Hur som helst så har jag försökt få tag på spejaren som var här från Mälarenergi angående nu fjärrvärmeväxlare. Skrev under offerten för ca 3 veckor sen och har väntat på att han ska kontakta mig men icke sa Nicke. Så den här veckan har jag försökt nå honom på hans mobilnr utan att lyckas. Så idag gav jag upp och ringde växeln. Efter att ha suttit i kö, blivit felkopplad 4 gånger så kommer jag äntligen fram till en supertrevlig tjej som berättade att min kontaktperson inte jobbar och därmed så har min beställning hamnat mellan stolarna. Hon frågar om det är panik och jag svara att jag fyller på vatten på min Dr Snuggelsmaskin mellan 4-5gånger dag och har därför svårt att lämna mitt hem. Hon ber mig vänta och återkommer med goda nyheter, de kommer på tisdag och byter ut den. Därmed blir jag ca 36.000kr fattigare. :-(
Men men vad är väl en bal på slottet???
 
 
Sen så har jag solat och badat, superduperskönt.
 
Kom precis in efter att vara ute och rastat Laban och Pappa. :-). Riktigt skönt ute.
 
Har gått igenom alla kläder jag fick av Renée och nu har jag klänning både till julafton och Nyårsafton fixat. Wieeee! Tusen tack!! <3
 
Nu ska jag ta och äta nåt för snart kommer Emma och hämtar mig, vi ska på bio. Myyyyyyys! <3
Alla ni som vill komma igång med motion och gå ner i vikt så kan jag återigen bara påminna om programmet Aldrig mera fet,som sänds på TV3. Programmet igår handlade om en tjej som vägde över 160kg men lyckades gå ner till två siffrigt på ett år. Det är galet.
Jag blir sjukt inspirerad av dessa människor och deras livsstilsförändring.
 
Har nyss kommit in från en långpromenad med Laban. Massa lager med kläder på mig för att hålla kylan borta. Det snöar för fullt och är oerhört vackert ute.
 
Om endast 10 dagar kommer världens bästa unge hem till Sverige, min härliga dotter Josefin! Nu när det är nära så längtar jag så klart ännu mer! <3 <3 <3
 
Alltså jag ska inte på dejt men en kompis till mig är iväg på dejt i kväll och jag är så nyfiken så jag håller på å kissa ner mig här hemma!!! Håller alla tummar å tår på att det iallafall blir minst en puss i kväll! <3
 
 
I kväll lagade Tobbe pannkakor å hade i Semper Mjölk som innehåller 36g protein per 100g pulver. De blev så klart asgoda men så är ju Tobbe nordeuropas bästa pannkaks-kock!
 
Dörrklockan ringer och där står Renée med massa kassar med kläder, glatt humör och bara skiner. Strax därefter kommer en energifylld Cecilia och ringer på dörrklockan. Vi fikar och äter lussebullarna som Cecilia har med sig. Fick en jättefin julgrupp av henne åsså. Men hon har massor att göra så vi pratade en snabbis och sen blev hon tvungen att bege sig igen. Tack för titten och tack för julgruppen! :-)
 
 
Renée blir kvar i flera timmar, vi pratar som vanligt om allt mellan himmel och jord. Hon hade med sig ett glasspaket från sin dotter Ronjas jobb, glassbaren på Igor.
 
 
 Smakerna pepparkaka, coccos och ananas. SLURP!
 
Massa kassar med kläder fick jag åsså, blir till å prova i helgen. Wieeee!
 
Tack fina Renée för ALLT!
 
Nu har jag varit ute i bitande kyla på dagens sista långpromenad med Laban. Burr, så kallt det var trots flera lager av kläder.
 
Förutom min pappa, Laban och jag, så bor det två andra gamla farbröder i mitt hus.
 
Tusse 14år, han har varit helt svart med på ålderns höst så blir han mer å mer gråhårig.
 
Sigge 14,5år. En slagskämpe som vunnit alla sina slag men ekorren i somras har satt sina spår- :-(
 
Så man kan ju lätt säga att min säng är full varenda kväll............ tre grabbar (Laban, Tusse å Sigge) å jag. :-)
 
Men nu är det dags för bingen, håller på med en asbra bok.
 
Då har jag återigen tränat i drygt en timme, asskönt, Sen har jag för andra gången i mitt 42-åriga liv skällt på min pappa, då jag upptäckte att han varit ute å skottat på gården. Herre gud........hur får man en fullvuxen man som arbetat med sin kropp i hela sitt liv, att sitta still och inte göra nåt???
 
 
Tacksam för tips.
Nu när jag är hemma å pysslar om min pappa så måste jag slå ihjäl en hel del tid. Idag så kollade jag för första gången på ett avsnitt av Real housewives of Beverly Hills, herre min jösses vilka trasiga människor. De handlar om ett gäng kvinnor som så klart är rika, smala, långt hår, snackar skit om varandra, plastikopererade osv. Allt handlar om yta, yta och åter yta.
 
 
Därefter slog jag över till Dr Phil. Han hade en av kvinnorna från Real Housewives som gäst. Hennes make har tagit livet av sig så därför så medverkade hon. Hur mycket pengar, smink, klänningar och bilar man än äger så står vi alla lika inför att drabbas av en sorg.
 
Ibland får jag mig en funderare på vad det är jag pysslar med här i livet. Vad är mina mål? Vad vill jag uppnå? Det kan väl ändå inte bara vara karriär och ha en shysst lön? Livet består ju av så mycket mer än det eller hur?
 
Hade ett riktigt bra snack igår kväll med min fina vän Tobbe. Om vilka olika kvaliteér vi har å vad vi behöver jobba mer med att utveckla. Det är ju alltid så mycket lättare att ge andra råd än att ge dem till sig själv det. Igår fick jag lite push av "Tåpbe". Tack för det min vän. <3
 
Så länge har jag iallafall levt, att det har jag lärt mig, att ska jag få någon förändring i mitt liv, så är det banne mig endast jag själv som kan genomföra den. För ingen annan borde ha lika stort intresse av att min framtid som jag.  Hur man än vänder och vrider på saker å ting så är man sin egen lyckas smed. Jag ansvarar själv över hur min framtid ser ut, det kan jag inte belasta någon annan.
 
Det mesta här i livet kan vi påverka förutom sjukdom och död. Så frågan är hur ska min framtid se ut??? Lite spännande faktiskt, nu när jag återigen kommit på att det är jag som är kapten på min skuta. :-)
 
 
 
Inatt vid 2-tiden tog jag mig en sömntablett å efter det har jag sovit som en gris ända till halv tolv. Så nu är jag iallafall utvilad. Jätteskönt. :-)
 
Utvilad men med en öm kropp efter träningen, dock är det en känsla som jag varit van vid det senaste året, det är så välkommet. Då vet jag att jag tränade rätt muskler igår!
 
Pappa har svårt att sitta still å inget göra. Så jag frågade precis om vi skulle spela kort eller kolla på film. Han fnös åt idén. Hahaha. Han verkar iallafall på bättringsvägen även idag.
 
Förresten, vilket underbart väder det är ute! Me like alot!
 
Ha en skön lill-lördag allesammans!
 
 
Nu har jag tränat å det var superduper skönt. Jag tror min kropp verkligen behöver det nu när jag väl kommit in i det här med motion. Dessutom behöver jag bygga muskler.
 
 
Jag körde CT en mil.
 
Sen körde jag lite situps, armhävningar å plankan, blev så klart svettig som 17!!! :-)
 
Har en helvetesmaskin nere i källaren, det ska jag ge mig på efter nyår, ska vara magisk för benen. :-)
 
Nu har jag badat och placerat rumpan i soffan, för nu blir det småstadsdrottningar innan det blir en långpromenad med Laban.
 
 
Är inne i en period där jag föredrar fisk före kött och då det är jag som gör matlistan, så bestämmer JAG! Hahaha.
Mina kamrater under middagen får helt enkelt äta det som ställs fram på köksbordet. :-)
 
 
Denna vecka serveras
Ugnstekt fisk med dill och citronsås med potatis
Soppa
Norska fiskakakor med stekt lök och potatis (en av pappas favoriter)
Tunna pannkakor
 
 
 
 
 
Har tyvärr blivit slarvig med min mat, äter alldeles för lite och sällan å det är allt annat än bra. Nu när jag dessutom inte tränar, så märker jag på kläderna att jag återigen är på väg ner, iallafall i volym. Så nu när jag ska vara hemma å ta hand om min pappa i några dagar, så kommer jag ställa mig på CT 1 mil per dag och sen sätta igång med hantlar, situps, plankan, armhävningar dagligen. Hoppas att fysisk aktivitet ska göra att jag tillbaka min matlust igen.
 
 
Har sovit dåligt i två dagarna nu, det har blivit totalt 6timmar de senaste dygnen och jag börjar känna av det. Börjar bli lite mossig i kolan. 
 
Men pappa är iallafall piggare och idag har vi varit på familjeläkarmottagningen och lämnat prover, hela väntrummet var fyllt med massa pensionärer, så det tog lång tid. Nu väntar vi bara på att få svar på dem. Under tiden blir min uppgift att se till att sysselsätta pappa med lugna aktiviteter och se till att han äter. :-)
 
 
Efter det så åkte vi till Coop Stormarknad, gamla Obs och åt en mycket sen lunch. Blev glatt överraskad när jag fick handla halv portion när jag visade mitt GBP-kort.
 
 
Men Coop Forum måste väl ändå vara den tröttaste affären i hela Vässan, blev inte inspirarad ett dugg av att gå å handla där. Som tur är så hade jag redan gjort inköpslista men det blev inte särskilt mycket merförsäljning för Coop idag, iallafall inte på den här kärringen. Förstår verkligen varför den butiken tappar sina kunder.
 
 
Har precis varit ut på dagens sista långpromenad med Laban i ett vindstilla men kallt Västerås.
Hade strumpor, raggsocker, vinterstövlar, jeans, fodrade överdragsbyxor, tre tröjor, tjock vinterjacka, mössa och vantar på mig å då mina vänner är det ljuvligt ute i vårt härliga vinterland.
 
Men nu ska jag ta med mig min sovkamrat och lägga mig å knoppa, den här dagen har rent känslomässigt varit en berg å dalbana. Å sånt gillas INTE!!!
 
 
Livet är bra skört, det har jag blivit varse om idag.
 
Tänk på att tala om för de ni bryr er om, att de betyder massor för er, i morgon kan det vara försent.
 
Är så tacksam för att min pappa mår bättre, nu ska jag vårda honom ömt, precis som han tog hand om mig som barn, för det är han värd. <3
 
 
 
 
Min pappa väckte mig i morse och sa att han hade ont på vänster sida vid hjärttrakten och att det strålade upp i axeln och ner i armen. Han berättade redan igår att han inte kände sig helt kry men att det var värre i dag. Jag kände hur mina panikkänslor ökade till max!
 
Han hade dessutom mått illa i morse och kunde inte äta någon frukost och hade svårt att andas. Jag ringde hans familjeläkarmottagning som bad mig ringa efter ambulans direkt, då det rörde sig om både hjärt- och andningsbesvär. Men min pappa vägrade så klart att åka ambulans, så vi åkte till Akuten med egen bil. De visste att vi skulle komma, då familjeläkarmottagningen redan hade ringt och meddelat det. Vi fick komma in direkt och de tog blodtryck, EKG och massa blodprov.
 
Då min pappa är en riktig karlakarl så fanns det ingen historik om honom på Västerås lasarett, han har aldrig sökt för någonting, vilket är lite ovanligt för en man i hans höga ålder.
 
 
EKG fick vi svar på omgående å det visade inget. Tack å lov så var det ingen hjärtattack! Så då ville pappa åka hem direkt, han ville absolut inte vara kvar. Nåt tristare än att ligga på ett sjukhusrum hade han inte varit med om! Hm, som tur var så kom Lisa å hon hade med sig Julmust och choklad, det gjorde honom nöjd en liten stund. Själv så satt jag med min kvarg och hårtbröd.
 
Men till slut så fick vi reda på att alla prover var bra och att vi fick åka hem. Eventuellt så kan det vara en inflammation och han måste hålla sig lugn några dagar. Å det är verkligen inte det lättaste, när man heter Lars Andersson. :-)
 
Så nu blir jag hemma några dagar å ska se till att han äter ordentligt och gör absolut ingenting, lättare sagt än gjort. Men jag är oerhört tacksam för att min fina pappsen mår hyfsat bra iallafall. <3
Tänk vilket fantastiskt härligt väder vi haft i helgen. Kan man annat än älska dessa magiska vinterdagar?
 
På väg ut till Dingtuna idag så passade jag på å fota lite.
 
 
 
 
Crille kom å hämtade mig, sen åkte vi ut till julmarknaden i Dingis. Min syster sålde smycken där. Tack å lov så var marknaden inomhus, så jag slapp frysa häcken av mig. :-)
 
 
Syster Yster med härliga gympafröken Agneta och Crilljott
 
 
 
 
 
Sen så dök världens bästa svåger upp, så då tog vi en fika med honom. Crille blundar så klart! :-)
 
Å självklart familjens yngling Lill-Jonte.  <3
 
Jag utsett några nya favvoarmband som min syster skapat. Älskart!
 
Hade lovat min pappa att köpa Expressen åt honom, så han skulle slippa ge sig ut i kylan. På vägen hem ber jag Crille stanna vid macken så jag kan gå in och köpa den. Men Crille behövde handla käk, så åker till ICA i stället, så passar även jag på å handla lite. När vi väl kör in på min gård, så kommer jag på att jag missat handla tidningen åt pappa. Hahaha. Ibland undrar jag om även jag har en släng av demens. Bara att tråckla sig ut från gården igen å handla lilla tidningen åt fina pappsen!
Igår kväll åkte jag hem till Lars å blev kär. Han hade två av sina barndomsvänner där och sen så var så klart Emma och Johan där. Men objektet för min kärlek var Lars lya. Åh, vad jag blev förälskad i den, så skulle jag vilja bo!!!
 
Vi satt å snackade å mös i några timmar innan det blev dags att fara ner på Hatten.
 
Lars i mitten med sina barndomsvänner och Emmas röda kalufs i bakgrunden.
 
Johan
 
På nåt märkligt vis så lyckades jag inte med att få med Emma på nån bild. :-(
 
Höll på å frysa ihjäl när jag skulle hem, skönt att taxin var uppvärmd.
 
Tack snälla Crille för hjälpen med Labans utgång!
Okidoki, efter att ha påbörjat min lilla rensning här hemma, så åkte jag å hjälpte min vän Cecilia men hennes STORA rensning i hennes mammas lägenhet.
 
 
 
Jag fick äran att kasta ner grejer ifrån balkongen på 2:a våningen, vilket passade mig ypperligt.
 
 
 
Tyvärr så gick ju påsarna sönder, vilket vi inte räknat med, suck.
 
Sen kom Vera å då fick hon å jag kasta ut garderober från 2:a våningen, då blev det riktigt roligt.
 
Men stökar man ner som vi gjorde så lär man ju städa upp efter sig åsså å det är som bekant inte lika kul.
 
Vi fyllde en hel container med all bråte.
 
Cecilia kommer ha loppis nästa helg, det finns en hel att handla, så gör ett besök vettja.
 
Nu ska jag ta den här frusna gamla kroppen å lägga mig i ett varmt skönt bad innan kvällens aktiviteter.
Jaha, då var det dags igen. Att gå igenom alla kläder och ta bort ALLT som är för stort. Det är lite bitterljuvt det här med att gå ner vikt. Superkul att komma närmare sitt slutmål men jösses så mycket kläder jag har fått säga goodbye till. Och jag har verkligen ingen lust att tänka på alla pengar jag lagt ner.
 
 
Som vanligt så ekade lådorna efter att jag varit framme och gjort det ja skulle göra, suck.
 
Har gjort lite högar med kläder till Crille, Renée och Cecilia.Resten lämnas så klart in de behövande.
Nåt som är himla kul är att jag ser att fler finner nöje att läsa min blogg men jag vet så klart inte vilka ni är. Men hälsar er så klart välkomna.
 
Idag har jag fått reda på att jag har en läsare i Norge som inte törs kommentera nåt här på bloggen. :-(. Men jag vill bara tala om att det är alltid kul när ni skriver till mig här, vad det än må vara.
 
Kram till er alla. <3
 
Så.............. HEJ LINUS!!! :-)
Skjutsade ner Tobbe och hans polare till AW på Tabban, sen hämtade jag upp Crille, innan vi åkte å handlade grillade, tunna revbensspjäll och godis. Därefter åkte vi å hyrde film. Time for fredagsmyyyyys!
 
 
Den här filmen tyckte jag var asbra, en äkta actionrulle. Mycket effekter och grymt ljud! Sånt blir jag glad av!
 
Lite intressant det här med att både jag å Crille är opade. Det gäller att välja rätt sorts godis annars så får man ont i magen. Crille hade en lite släng av det i kväll och det är allt annat än kul. :-( Sånt som funkar för mig är klubbor, de räcker länge och smakar mycket å sen har vi mitt älskade hockeypulver, supersalt!!! Men man måste testa sig fram i begränsat små mängder.
 
Efter filmen tog vi en promenad med Laban på Djäkneberget innan jag skjutsade hem Crille. Skönt att umgås med en vän å få ha lite fredagsmyyyyys som alla andra har. :-)
 
Ursula ringde, så nu har vi hunnit avhandla det som hänt i våra liv de senaste veckorna. Snart dags för en dejt.
Att vara med i olika grupper som GBP-opad är många gånger en tillgång då man får mycket tips å ideér från andra, här kommer ett av dem.
 
Som opad ska man alltid jaga proteiner. Det jag har lärt mig är att i första hand alltid prioritera protein, därefter kolhydrater och sist om det finns plats grönsaker. Jag äter knappt några grönsaker alls, har definitivt plockat bort grönsallad, tomat och gurka, de innehåller knappt nån näring alls men tar upp viktig plats i magsäck.
 
Idag har jag jämfört tre olika produkter, kokt skinka, leverpastej och semper Mjölk, vilken innehåller mest protein per 100g?
 
Innehåller 18g protein
 
Innehåller 12g protein
 
Tipset från igår! Fantastiska 36g protein!! Det här kan man ha i pannkakor, eget hembakat bröd, i smothies, såser m.m.
 
Det jag hört är att om man väljer produkter med låg fetthalt så är chansen att produkten ökar i protein.
Om det stämmer ver jag inte men här är ett exempel.
 
Innehåller 30g protein
 
 
 
 
Har varit ut på en långpromenad runt Djäkneberget med Laban. Med rätt kläder på sig, så är det underbart ute.
 
 
 
 
Träffade många andra hundar och deras matte/husse men inga barn. Kom ihåg hur det var när jag var liten. Ullis å jag åkte pulka hela dagarna, speciellt hennes coola pulka som som ut som en raket. Det var tider det. :-) Undrar hur mycket barnen är ute nu för tiden?
I kväll så tittade jag på programmet Aldrig mera fet. Deltagarna i programmet får stöd i framförallt kost och motion men den här killen behövde så mycket mer för att lyckas med sitt matmissbruk och det är det som jag vill att landstinget också ska få upp ögonen för.
 
Matmissbruk sitter i huvudet och inte magen!!!
 
Den här deltagaren nådde inte sitt mål gällande vikten men å andra sidan så har han kommit en bra bit med att lära sig begränsa sina intag och det är en vinst i sig.
From idag har jag ensam vårdnad om Laban. Efter separationen från mitt ex för 6år sen, så har vi haft delad vårdnad med varannan vecka. Men from nu får jag ha min darling hos mig varje dag å njuta av hans sällskap.
 
 
Vi var alldeles nyss ute på en härlig långpromenad, fantastiskt väder ute och både han och jag njöt att vara ute i vårat vackra vinterväder.
 
Har precis kolla på Kalla fakta, det handlade om en sluten grupp män som utför kriminella saker.
Jag har inte ändrat min åsikt gällande slutna grupper, de är farliga för vårat samhälle. Jag tror att ungdomar som tas in i dessa grupper påverkas mer av slumpen än nåt annat. Det är slumpen som avgör om du hamnar i en mc klubb eller en religöst sekt. När man väl är fast så hjärntvättas man och isoleras från oss i det "normala" samhället.
 
Tyvärr så mår många vuxna människor i vårat samhälle dåligt och det drabbar våra ungdomar. Det innebär tyvärr att de kommer söka efter någon annan till- /samhörighet, vi vill alla ingå in nån slags grupp och känna oss behövda. Jag är extremt orolig inför den framtid vi går till mötes. Jag vill verkligen inte att dessa personer ska ta över vårat samhälle. Å advokater som snubben i programmet borde skämmas!!!
Skjutsade Tobbe precis till station för han skulle till Norberg till sin familj. Vi åkte i god tid ifall att vi skulle få stopp någonstans pga det dåliga vädret men det var plogat och fint hela vägen.
 
När jag kom hem såg jag hur trottoaren framför mitt hus såg ut. Herre gud, jag tror all snö har samlats pga vinden vid just min mur. Suck.
 
 
Tur jag hade satt på mig rätt kläder ifall jag skulle bli stående någonstans med bilen på väg hem från station.
 
 
Men fy fan vad tungt det var men nu är det klart, ser fram emot mer snö i morgonbitti, NOT!
 
 
Nu blir det varm glögg i soffan framför tv.........för det är jag värd!
 
 
Tankarna till mindre lyckligt lottade går igång direkt med tanke på det oväder jag sitter och tittar på innefrån värmen från elementet. De flesta av oss har tak över huvudet, får äta oss mätta varje dag och har en varm och skön säng att krypa ner i på kvällarna.
 
Jag har lämnat kläder till behövande i många år och såg till min glädje att företag i Västerås hjälps åt för att underlätta för oss att lämna in kläder och prylar till behövande. Så gå igenom era garderober, förråd och vind, ni har säkert nåt som skulle passa en medmänniska.
 
Eller passa på och lämna in nåt på Erikslunds Shoppingcenter, se nedan,
 
 
När vintern kommit så brukar jag alltid avmaska min fyrbenta vänner. Igår var det dags och tro mig det var en kamp, precis som alla andra år......katter är inte att leka med när de sätter den sidan till. Men det blev till slut 2-0 till mig. :)
 
 
 
Har haft en riktig skitdag idag, vältrat mig i självömkan över att mitt hjärta inte funkar som det ska å att jag därmed inte får träna å göra annat som jag så gärna vill uppleva.
 
Men på nåt konstigt sätt så är bandet mellan två systrar så himla stark, så det här måste min kära syster ha känt på sig idag, för rätt var det var så ringde det på dörren å där stod en spejare med blombud från henne. <3
 
Tusen tack söstrami, värmde gott i mitt hjärta och själ.
 
Kramiz.......lööööv ju!
 
För några år sen så visade, (läs lurade) Bea mig hur fantastiskt gott det är att äta pepparkaksdeg. Självklart föll jag pladask för denna gourmet, så snart ligger en hel deg i magen på denna kärring. Det har visserligen tagit några dagar och fler än jag har smakat. Men jösses så gott det är!!! :-)
 
 
 
Hm, ett bakslag idag.
 
Får inte ner pulsen trots att jag äter min medicin som jag ska. Det blir en lugn dag och kväll i hemmets vrå. Tyvärr ingen träning idag heller å det suger för är det nåt jag verkligen har mått bra av så är det gympan ute i Dingis. Är så glad och tacksam för att jag kommit igång med motion. Men jag får väl ta tag i det efter nyår igen.
För ett par veckor sen så började Crille snacka om julskinka, i lördags bjöd Anne-Lie på julskinkssmörgås och så även familjen Helli igår på adventsfikat. Så då tänkte jag att okej, jag fixar hålla mig ett par veckor till. Men idag har jag sett än den ena än den andra lägga upp bilder på julskinka.
Så nu brast allt mitt motstånd.
 
Tänkte Tobbe skulle vara med och fixa julskinkan då han aldrig gjort det förut men han försvann fortare än kvickt ut genom dörren, bara jag knystade orden "fixa julskinka". Hahaha
 
Men nu är julskinkan grilljerad även i detta hus.
 
Får nog bjuda ner herrarna på övervåningen på en julskinkesmörgås, glögg å lussebullar. :-)
 
 
 
 
 
Efter jobbet åkte jag hem och hämtade min pappa innan det var dags för veckohandlingen på ICA Maxi.
 
Det är perfekt å ha honom med sig vid storhandling, han kör vagnen medans jag springer som en galning bland hyllorna och hämtar varor. Vi är båda effektiva och har taskigt med tålamod, det går med andra ord extremt fort när vi handlar. Ingen av oss kollar på nåt annat än det som står på listan. Skönt, så enda in i hoppsan.
 
Veckans mat
Färdiggrillad kyckling
Gravad lax med äggröra
Pyttipanna, stekt ägg och rödbetor
Lax i ugn, dill sås och ris
 
 
 
Frukost blir gröt, frön, nötter och mjölk och mellis kommer att bli massa kvarg.
 
 
 
På jobbet idag så hade en kollega tagit med sig en chokladkalender å jag fick första biten! Wieeeee, den var superdupergod.
 
 
Gamla barndomsminnen och minnen från när Josefin var liten fladdrade förbi och gjorde mig lycklig.
 Nu är det bara 20dagar kvar till mitt älskade dotter kommer hem till Sverige, längtar i mitt mammahjärta! <3<3
 
Då inriktar jag mig på att den här veckan ska bli bättre än förra. Det börjar i allafall bra med vackert väder, det kan få den mest sura människan att dra på smilbanden. :-)
 
Har fortfarande inte hört ett ljud från Mälarenergi gällande min Dr Snugglesmaskin i källaren. Behöver den nyss, då det varit -20grader i natt. Har varit och checkat till den var tredje timme hela natten, så vi inte blir nerkylda allihop.  
 
Sitter på jobbet och tittar ut, den här utsikten har jag från mitt rum.
 
Ha en underbar start på veckan allihop.
Burr, vad sjukt kallt det är. Sen jag har gått ner i vikt fryser jag nästan hela tiden. Helt galet!
 
När vi kom hem från Söstrami från adventfikat, så var jag iskall eftersom bilen var kall när vi satte oss å åkte hem irån Dingis.
Kände att jag var tvungen att sätta på mig ett par lager med kläder. In i garderoben och kollade men hittade bara förra vinterns varma kläder å de var ju självklart alldeles för stora. :-) Men med ett skärp i midjan, så sitter byssorna kvar.
 
Idag har familjen eller de delar av familjen som befinner sig i Sverige/Vässan varit på adventsfika ute i Dingis.
Vår adventsfika har utvecklats med åren till både köttbullar, prinskorv och dyligt men vi kallar det fortfarande för adventsfika å nåt bättre namn kunde vi inte enas om det här året heller. Haha
 
Årets första glögg, mums
 
Jonte, Morfar/Pappa, Lisa, Johnny. Adde, Sarah och Philip.
 
Efter all mat kom adventsfikat. :-)
 
Farmor Lisa och Philip in deep talk.
 
Johnny tände en mysig brasa utomhus, så fint och juligt.
 
Självklart saknade vi Jossan, Bea och Freddan men de kommer hem till jul å då ska vi myyyyyysa hela familjen! <3
 
Efter pepparkakstävlingen på Rune Mansion, så tog Crille och jag en bulle ner på byn. Vi tänkte gå på premiären av det nyöppnade utestället "Folkets". Det skulle ha en åldergräns på 25år och uppåt, så det ville vi självklart kolla in. Det var jättefin inredning, lokal och trevlig vakter men tyvärr alldeles för många "snorisar". Så vi gick raskt vidare. Dock kan jag tänka mig att jag kommer hamna där för en after shopping, som sagt jättefin inredning.
 
Crille och jag gick vidare till Club40 men det dissade vi och gick direkt till Harrys i stället. Jag försökte ta kort på Crille men han har en tendens att blunda så fort blixten lyser det absolut minsta. Så jag har numera 13 bilder där han blundar i min ajfån. Hahaha.
 
Men här har han ögonen öppna pyttelite. :-)
 
Jag
 
Sen var det så klart dags för mat igen, så vi satte oss å åt våra medhavda Wasa Sandwich. Å döm om vår förvåning när vi lyckades få ett kort där vi båda tittar! Hahaha
 
 
Jag är ju ute en hel del och tänk vad dörrvakterna är viktiga. Att få ett vänligt bemötande redan på vägen in, tycker jag som gäst är jättetrevligt. I den här stan finns det så klart alla möjliga olika sorter. Mest otrevliga vakter finns enligt mig på nere på Sigurds, trevligaste på Harrys och sen så tycker jag Hatten, Cirkus kommer tvåa. Gillar att vakterna är bra!
 
Eftersom jag skulle ta det lugnt igår pga av mitt hjärta så satte vi oss vid ett bord, (dansgolvet får vänta till nån annan helg) och då hinner man ju studera folk en hel del. Vid bordet brevid så sitter det en man och sover. Vakterna kommer och väcker honom och ber honom vänligt att gå ut. Båda vakterna ler och ingen håller i killen fysiskt utan man är jättetrevlig emot den här mannen. De får honom att följa med mot utgången och helt plötsligt vänder han sig om och vill in igen. Återigen möts han av en leende vakt som talar om att det är dags att gå hem. Mannen går mot utgången igen och vakten står på några meters avstånd och ser till att han lämnar denna gång. Allt har gått fredligt och trevligt till. Döm om min förvåning när killen återigen kommer inåt i lokalen, går fram till vakten och säger - Stoppa in skjortan, du ser FÖRJÄVLIG ut! Vakten fortsätter bara vara trevlig, beundrar folks tålamod i bland, jag kommer aldrig kunna jobba som vakt. Hahaha.  Men som sagt en eloge till vakterna på Harrys! Där blir man alltid trevligt bemött. Me like!
 
 
När jag lämnade Ankan och stan efter våran lunchdejt, så hämtade jag upp Crille, så åkte vi hem till mig. Vi satt å snackade en massa och jag passade på å målade naglarna. Herre gud man är ju tjej å kan göra fler grejer samtidigt. :-)
 
Känner ett visst ansvar för hans välbefinnande efter hans operation och tjatar på honom hans kost hela tiden. Så nu blev det till att planera även hans matintag. Hahaha.
Lagade ris och kyckling till oss, det mår vi båda bra av. :-)
 
Vid 21-tiden bestämde vi oss för att åka till Emma och Anne-Lie. De har haft sitt årliga pepparkaksbak. Vi hade med oss matlådor med mer ris och kyckling men där blev vi bjudna på årets första julskinkesmörgås, superdupergott!!!
 
Emma jobbar på med sitt verk, knappt nån tävlingsmänniska alls i henne. Hahaha.
 
Lars skulle bygga Globen men det känns som han ändrat sig eller? :-)
 
Anne-Lie sitter och pustar ut innan det är dags för den avgörande tävlingen.
 
Det är trångt i köket innan vinnaren ska koras.
 
Bidragen
 
 
Det vinnande bidraget..........Emmas horhus. :-)
Ankan, en fd jobbarkompis hörde av sig i veckan och frågade om vi kunde träffas. Vi har inte sett på länge pga diverse olika orsaker.
 
 
Den här bruttan har jag upplevt en hel del med, allt från jobb till utlandsresor. Det som var lite kul att se är att sen vi sågs sist så har vi båda gått ner i vikt och dessutom gått i terapi. Vi satt på Vardasrum i dag i flera timmar och analyserade hur mycket av vår gemensamma tid vi la ner på att äta ihop tidigare. Vi var extremt stora matmissbrukare ihop och vi drog ner varandra rejält i det. Kul att se att hon mår så mycket bättre idag. Hon har valt sin egen väg, GI och sett till att hon blivit av med sitt enorma sockerberoende.
Jätteroligt att utbyta erfarenheter.
 
Vardasrum var en ny restaurang för mig, kan varmt rekommendera den. God mat, trevlig personal, mysig och dessutom gick det att beställa barnportion. :-)
 
Men nu är det dags att fixa inför kvällens galej.
Idag skulle Tobbe å jag ha åkt till Stockholm och firat Johans 40-årsdag. Det har jag sett fram emot jättelänge och jag hade fixat klänning, skor och annat tills i kväll, så det skulle bli så bra.
 
Men då min hjärta far fram å tillbaka i bröstkorgen, så blir jag tvungen att tacka nej till i kväll. Känns otryggt att vara i Stockholm om jag skulle behöva in på lasarettet.......jag hittar ju fortfarande inte där. :-(
 
Men jag utgår ifrån att Johan och hans gäster får en magisk kväll.
Renée kom förbi å hälsade på och timmarna de bara flög iväg, helt plötsligt var klockan halv två.
 
 
Hon hade med sig årets glögg, som alla säger är så himla gott. Men vi missade öppna den, för vi hade så mycket att prata om. :-) Och en tomte som sjunger och går, Laban kommer bliiiiii liiiiiiiivrääääädddd!! Hahaha
 
 
Tror faktiskt jag aldrig träffat någon som är så lik mig till sättet, som Renée är. Hon förstår mig exakt, känns lite märkligt men skönt på nåt vis, behövs inte så många förklaringar.
 
.
Idag på eftermiddagen åkte jag hem till min "extra-mamma" Birgitta och Bertan.
 
Vi fikade med lussebullar och hade det så mysigt. Birgitta har varit en stor del i mitt liv enda från tonåren. Det är så otroligt skönt med tryggheten, erfarenheten hon erbjuder mig och framförallt den ömsesidiga kärleken. <3