Även om man är singel så ska man få frulle på sängen när man fyller år! Sånt är jätteviktigt tycker jag!



Sen att min kompis har en galen morgonfrisyr, det kan jag inte göra nåt åt. Hahaha
Vi var uppe sent igår och firade att Cecilia äntligen blivit tant. Shit vad skönt då hon alltid refererar till att jag är så mycket äldre än henne, då jag redan fyllt 40. Haha, nu är den pucken borta............men jag utgår ifrån att hon hittar på nåt annat att jävlas med. :-)

Efter några Efes så bestämde vi att vi ska åka på kryssning och fira hennes 40-årsdag. Det innebär att vi båda kan slappa, äta å dricka massa gott ett helt dygn. Det ska bli hysteriskt kul! Längtar till på lördag!! Fick dock skaka hand på att inte dra upp henne på nån karaoke. Hahaha, precis som om det vore det värsta jag kan göra, mohahaha. Tur att jag har en sån ung kompis, det innebär att hon är lite naiv ibland. :-)



Jossan hörde av sig igår med mycket goda nyheter, hon har blivit befodrad till kock på sitt jobb i Norge! Superglad för hennes skull och jag är så sjukt stolt över den framtid hon ser till att skapa åt sig själv. Hon och Samuel har jobbat hårt sen studenten och redan nu så ger det bra utslag för deras del. Allt går bara man vill!



I morgon fyller min bästa Cecilia 40år!!!
Så jag vill överraska henne med frukost på sängen problemet är bara att jag inte har koll på hennes arbetstider och i vilken stad hon ska befinna sig på sin födelsedag. Så jag bestämde mig för att sova över hos henne. Så det blev å blåsa ballonger, inhandla frulle, blommor, packa täcke å kudde å bege mig till henne redan i kväll.

Hon blev jätteförvånad och glad, grät en skvätt och sa Heeeerrrrreeee Guuuuuud hundrafemti gånger, så det var superkul!
När vi båda lugnat ner oss lite, så satte vi oss och mös på hennes balkong med varsin Efes och snackade.
Nu önskar jag henne en minst lika bra dag i morgon som vi haft i kväll.
STORT grattis på tantdagen!!!
I morse när vi kom till jobbet så fann vi ett gäng äckliga getingar på kontoret, usch. Är dock glad att de var döda, särskilt den vänstra som är stor som ett flygplan.
Efter lunch följde jag med min pappa till läkaren och vi fick reda på hur hjärnröntgen och andra prov hade gett för svar. Alltid skönt att få svar på saker å ting.
Hem direkt efter jobbet å åt middag, goda nyttiga hamburgare utan bröd.
Åt supergod kvällsmellis igår, sånt här mår jag jättebra av och tycker som sagt att det är bland det godaste som finns! Salt fungerar mycket bättre än vad sött gör efter operationen. :-)

Fick en fantastisk goodiebag av Micke å Henrik i fredags.

  

Tusen tack, grabbar!

Måndag och kallt så in åt helv**te. Burr!

Hade min första träff med min psykolog idag, det tog två timmar och jag fick ett par hemuppgifter som jag ska ha klarat av innan augusti. Motionera 45minuter varje dag, läsa en speciell bok som han rekommenderade och sova mera. Hm, inget av det känns särskilt lockade men jag antar att jag måste göra som han säger, det är väl hela poängen med att gå i terapi. :-)

Nu är det ganska så exakt 7 månader sen jag operades.

Det har försvunnit
-34 cm i midjan
-28 cm över byst
-30 cm över rumpan

Sen flyt har jag tappat 30kg samt att jag hade tappat 15kg innan, så en totalt viktminskning på ca 45kg.
Jag har några kg kvar till ett BMI på 25 och det vore askul att nå dit innan min 1-årsdag. Jag är mer hälsosam än någonsin med min kost och motion men skallen har inte hängt med, så det blir toppen att få gå och snacka med en terapeut.

  

 

Nu har jag precis gjort i ordning världens bästa spotifylista, så det är bara att gå ner å flåsa med CT 1 timme. Behöver jag tala om att Loreeeen och Euphoria är med på listan. :-)

Helt underbart att vakna tidigt och höra fågelkvitter och se solen stråla in bakom rullgardinen.
Ut i trädgården och fram med solsäng och trädgårdsduschen, för här ska det solas! :-)

Idag kom bästa brorsdotter Bea till Vässan, hon pluggar på Chalmers å är med andra ord den mest intelligenta i vår familj. Självklart måste vi träffas, så familjen tajjkon hade fikatime nere i Vasaparken, supermysigt.
Dock fattades stora delar av familjen, Josefin, Samuel och Freddan är i Norge och Adde och Sarah hade förhinder. Men vi som sågs att det jätteskönt i solen. Pappa/morfar/farfar sitter som vanligt i skuggen och som vanligt kommer han vara brunas av oss. :-)

 Lisa, Johnny, Jonte, Sara, Pappa och Bea.

 Jonte, Sara och pappa.

 Lisa å Johnny

 Jag å Bea. <3

Kom hem igen vid 16-tiden å då hade grabbarna här hemma satt igång grillen, så då blev det till å äta igen. :-) Mmm, det var jättegott.

 Grillmästarna Tobbe å Gabbe.

Peter kom på sin fina båge som jag är så fruktansvärt avis på.........jag vill ju åsså ha! Hade tänkt ta motorcykelkörkort och sen köpa en båge men har insett att en tuttoperation lär kosta lika mycket och då prioriterar jag hånkerna som jag ska leva med varje dag hela året om än en båge som bara kan användas på sommaren. :-)

 Wrooom wrooom. :-)


Vi åkte gemensamt å firade Peters mamma med blommor på morsdag. Hon är min extramamma åsså.  

 Härliga, fantastiska Birgitta!


Sen gick vi en liten promenad innan det var dags för Peter att vända hemåt mot Järlåsa skogarna och för mig att ställa mig på CT, göra 120 situps och jobba med mina hantar. Ska bli riktigt skönt faktiskt!

Upp pigg å fräsch en lördagsmorgon för att olja in staketet. Wieeee!

Vi startade halv elva å var klara klockan fem, det tyckte jag var bra gjort. Pappa var vår arbetsledare å såg till att vi hade fulla hinkar med olja hela tiden.

  
Cecilia målar som en gud         Jag målar utsidan                       Många meter staket blev det

Tyvärr så var det ganska så kallt igår, hade ju räknat med att få sola och bli brun hela dagen men det gick vi bet.
Vi hade en timmes paus för att hinna åka till bolaget, sånt är ju himla viktigt inför en lördagkväll. Efter många timmars målande så kom äntligen belöningen.




Harrys hade fixat Eurovisionafton och självklart hade vi bokat bord! Ursula och Åsa kom åsså ner så vi var ett litet tjejgäng. Vi åt middag och öl, vin och drinkar fanns konstant på vårat bord. Hahaha.



Sen satte programmet igång och helvete vad det var olidligt. Spänningen var total och jag blev så himla glad när Loreen vann! Hon är ju så duktig så jag banne mig får dåndimpen!

Hämtade ut ett paket med kläder som anlänt under dagen. Innehöll kvällens outfit.

Nu har jag missat skriva på några dagar för det har verkligen varit full fart från morgon till kväll. Sorry.

Torsdagen satte vi oss på tåget mot Stockhkolm och flera möten under dagen. Fantastiskt väder, synd att vi inte hann sitta ute på nån servering men är det jobb, så är det.

Efter jobbet åkte vi ut till Micke och Henrik. Vi satt på deras balkong och drack skumpa.

 
Henrik sitter å njuter på deras balkong


Kvällen skulle spenderas på LiveQuiz Grande finale! Det var fullsatt och mer därtill denna gång och jag hade superkul i vanlig ordning. Som vanligt så vann inte vårat lag dårå. Därifrån åkte vi till Naglo och dansade till underbar schlager. Me like.

 
Tobbe å Heidi                             Henrik å jag.

När vi skulle hem på fredagen så var det kaos på Centralen. På fm hade det varit nåt elfel, så tågen var flera timmar försenade. Morr och fräs. Hade ett möte på em som jag gärna hade velat genomföra. Vi kom in till Vässan halv sex, Cecilia hämtade upp oss och vi snyggade till oss å gick ner till uteservering och tog en bira å åt en räksmörgås. Var hemma relativt tidigt och jag lurade med mig Cecilia hem inför morgondagens staketmålning. :-) 
Idag har jag suttit och pulat med papper till revisorn precis hela dagen. Usch och fy, så jädrans trist! :-(
Men det måste göras och det var banne mig inte klart när jag åkte hem från jobbet, så det ligger å kvar å väntar på mig, jippie eller not!

Satte mig i solen med min far när jag kom hem, vi delade på en hederlig Efes.


 
Vi satt å snackade om vad vänskap egentligen är. Då min pappa är 76år, så har en hel del vänner tyvärr gått bort genom åren. För honom är vänskap, respekt, tillit, skratt, gemenskap, förtroende, sorg, frihet, närhet å en massa annat. Men framförallt så måste man ge och ta i en vänskapsrelation. Finns det en massa groll så måste det lyftas upp på en gång och inte gå å dras på och framförallt ska man inte snacka bakom ryggen om sin vän. Det skadar mer än nåt annat.

Jag anser att när nån av parterna enbart tar och inte ger, då blir det en obalans som gör att vänskapen tyvärr lever farligt. Sen går man så klart igenom olika faser här i livet som gör att man ibland orkar ge mer än vad man får och viceversa och det är vad vänskap går ut på, att man finns där för varandra. Men när en person sitter som en fågelunge och bara kräver av sin omgivning, då blir det mindre kul för dem som finns i närheten.
Lägg sen på en massa skitsnack, så har du receptet på hur en vänskap tar slut.

Jag har tagit ett beslut idag, jag tänker inte lägga ner mer tankar på dessa energitjuvar. De som har något otalt med mig, är välkomna att säga det till mig och inte bakom min rygg, annars så saknar det helt värde för mig i mitt liv. Jag tänker omge mig med människor som är riktiga vänner och ingenting annat. Skönt att få ett slut på detta skitsnack som hållit på alldeles för länge. Önskar er dock en riktig trevlig och rolig sommar, för det tänker iallafall jag ha!

Nu ska jag äta en sen middag, nåt jag gjort från mina nyttiga recept, blir intressant och se om det är gott. 

 


Wieee......äntligen är sommaren här!!! Tog med mig ett gäng utestolar att ha på jobbet så vi kan sitta ute i solen och bli bruna å fina på våra raster. :-)

Lunchade med Karro på Bellmans uteservering. Mycket att hinna ta ikapp på en kort lunchrast men vi bestämde att vi ska träffas en kväll å dricka lite viiiin i stället. Men dock mycket kul att se denna positiva och energifulla brutta. :-)



Sen spang jag även på Barre som tränat som en galning och fixat med sin kost. Det syntes verkligen, -16kg, jätteduktig!!  Hon såg så liten ut nu när hon rasat i vikt, såg nästan ut som när vi började jobba ihop för flera år sen. Kul att se när andra lyckas, då vet jag att om jag lägger i en extra växel så kommer även min vikt börja gå neråt igen.

Efter jobbet så kom Sarah och Adde hem till mig. Sarah färgade och fixade mitt å syster Ysters hår, så nu är alla gråa hårstrån borta igen och håret flera cm kortare. :)

 
Min nya frippa

Sötlöken Lisa. :-)


Nu är det bara 10 veckor kvar tills Sarah ska föda och hon är redan riktigt, riktigt stor om magen. Kom på att jag har världens största hög med för stora kläder liggandes efter min viktnedgång. Så hon fick med sig ett gäng klänningar som stora magen fick plats i. :-)



Längtar tills "familjens" lilla bebis kommer. <3
För en stund sen så bloggade jag om min upplevelse under en lunch på Västerås lasaretts restaurang, en reporter läste det och hörde av sig till mig och ville göra ett inslag.

"Men men åkte till Evelina och vi åt lunch på restaurangen på lasarettet. Vi upptäckte att det är massa snygga läkare som äter sin lunch där. Vi hade span på hög nivå!! Döm om min förvåning när jag visade upp mitt GBP-kort och ber om halv portion och får till svar NEJ. Hahaha. Jag är opererad på Västerås lasarett, de har dessutom skrivit ut detta kort till mig, som jag visar upp på restauranger och får mindre portion och därmed också billigare lunch. Men när jag visar upp det på det på samma ställe som jag är opererad på, så blir jag nekad. Hahaha. Å jag som sa att Dubai hade dubbelmoral.......tror jag får omvärdera det lite grann. Dock skulle jag få en godbit gratis. Hallå???? Jag är opererad!! Hur kan man bjuda en fd matmissbrukar på godbit?!?! Hahaha, ibland blir man chockad."

Idag sändes inslaget och det visade sig att sjukhusrestaurangen har ändrat sin policy. Det gör mig glad att ha kunnat få vara med å påverka. Hoppas fler GBP-op törs visa sina "kort" och be om reducerade portioner, känns ovärt och kasta en massa mat då världen ser ut som den gör idag och då vi alla bör tänka på miljön.



Det finns restaurangkedjor som har en policy att låta GBP-opererade få mindre portioner till reducerade priser, dit hör bla Pizza Hut och Harrys. Det är på dessutom på Harrys vi är och filmar. :-)

Inslaget...

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_vasteras?title=sjukhuset_sade_nej_till_sitt_eget_kort&videoid=2193918&utm_medium=sharing&utm_source=facebook&utm_campaign=tv4play.se
Söndagen innehöll bland annat att Freddan flyttade ifrån min övervåning, satte sig på flyget och flyttade hem till Josefin och Samuel i Norge. Det ska bli spännande och se vilken framtid han skapar därborta. :-). Lycka till!

Annars så var det bara vanligt fix här hemma, borra upp en tavla som jag har i köket, där jag kan skriva veckans matsedel och veckans träning, så jag inte försöker "fuska". Känner mig själv allt för väl, hahaha.

Var ut å gick 5:an med Ullis och Cecilia i det underbara vädret. Självklart fanns det för tid för lite lek åsså.

   

  

Dagens bästa bilder, (Här ska man hoppa jämfota upp på stubben.)

  
Stubben känns oerhört hög :-(                                               Med rätt målfokusering......


    Taadaaa! Lyckan är oändlig!!!

Igår däremot så var det full fart precis hela dagen. Revisorn ringde på fm och ville ha kompletterande uppgifter, suck. Det kommer ta aslång tid att fixa det. :-(

Jag har förresten gjort i ordning en receptpärm med bara massa nyttig mat och den ska jag plöja igenom. Igår var det dags för rätt nr 3. Den var faktiskt himla god.

 Kyckling och sallad, mums!

För övrigt så stog jag 1 mil på CT, gjorde 120 situps och stog i plankan samt så fixade jag i ordning uppe i Freddans fd våning. Så nu är det städat och fint däruppe. Blev klar med allt vid 23-tiden.

Crille kom tidigare än alla andra å fick därmed vara med å bestämma vilken klänning jag skulle ha på mig. Han valde en av de klänningar som jag fått låna av Renée och den trivdes jag asbra i, så det blir att inhandla en till min egna garderob. :-)



Vi grillade en massa god mat som Cecilia hade förberett och så hade Cia gjort en rabarberpaj, en nyttig sådan, så den bara måste jag få receptet på. :-)
Så med andra ord behövde jag inte göra ett skit, skönt med såna kvällar åsså.

 
Erik och Cecilia                                   Cia och jag.

Det blev för kallt att sitta ute i trädgården å äta, så vi satte oss på uteplatsen.



Sen blev det så klart för kallt även för det, så då blev det köket å då kom även Anne-lie på en spontanbesök, supertrevligt.

 
Anne-lie och Cia                                            Erik, Crille och Cecilia

Vi tog en bulle ner på byn så klart men det hade varit fotboll på tv:n å det var massa konstigt folk ute, kvällen kom aldrig igång på nåt vis. Men vi hade trevligt och jag var hemma vid halv tre.

  
Jag å Crille i taxin. Haha                  Cia, Cecilia å Erik                            Jag å Cecilia


Kvällens bästa bild




Tänk vad mycket man hinner med när man går upp tidigt.

Vaknade vid 9-tiden och ställde mig på CT och flåsade 1 mil, gjorde 120 situps och en massa övningar med hantlarna. Idag la jag även till mitt hatobjekt........den berömda plankan. Hm. orkade längre än jag trodde och ännu bättre ska det bli. :-)

En fd jobbarkompis Sara, hennes bästis har gjort en GBP-operation och ligger ett par månader före mig. Jag har fått massa inspiration från henne och hon har blivit jättesmal och fin. Stort grattis Nathalie! I kväll ska hon på party och behövde en klänning, så jag hängde upp ett gäng klänningar som är alldeles precis för mig eller de som är för små, då hon är mycket mindre än mig.



Och självklart hittade hon någon som passade. :-). Hon kommer bli skitsnygg på festen!



Nu ska jag ut å lägga mig i solstolen och slappa innan kvällens gäster dyker upp.

Freddan och Hannah skjutsade ner mig till AW, de andra satt i cirkustältet, så jag begav mig dit jag åsså.



Renée hade bokat bord åt oss på Bishop, jag åt deras jättegoda hamburgare. Sen drack jag för mig nåt nytt, den heter dagens, passade mig som handen i handsken. :-)




Mitt härliga sällskap för kvällen, fina bruttorna Jannica och Renée.

 

Vi åt och drack gott helt kvällen och en massa, massa snack och skratt. Påfylld med massa positiv energi, så var jag hemma igen vid halv tolv. En skitrolig AW. Tack tjejer!!

Efter jobbet åkte jag hem till Renée, hon går igenom sin garderob och då får jag lååååna en masssssssa klääääder! Wieeeee! Asroligt, tycker jag! <3

Men nu är det dags för AW med bruttorna, det ska bli jättekul!

Kvällens outfit



Önskar alla en trevlig fredagafton.
En fd kollega till mig gjorde sin GBP-operation för ganska så exakt 1 år sen. Idag la han upp bilder på sin viktförändring och man kan inte bli annat än grymt imponerad på denna man.

Innan sin operation satte han upp ett mål, det var att tappa 50kg på 12 månader. Han klarade det med råge 60,5kg och om 3 kg så hamnar hans BMI på 29,9 vilket innebär att han endast är överviktig och lider därmed inte längre av fetma! Tjohoo!

Hans startvikt låg på 176kg och nytt mål är 94kg, då ligger han på BMI 25. :-)



Nu när det går trögt för mig att tappa i vikt, så är det oerhört viktigt för mig att höra hur andra lyckas med sina mål. Så tusen tack för att du delar med dig av dina bilder, Joseph.

Önskar dig fortsatt lycka till med din hälsoresa och hoppas du och familjen får en underbar sommar med massa mera ork att uppleva saker. :-)
Jag använder oerhört mycket nagellack, finns inte en endaste dag på året som mina naglar är omålade.

Idag testade jag ett för mig nytt lack. Det är skrikorange och det var precis vad jag ville ha och det var precis vad det blev. :-) Kan varmt rekommendera detta märke.

 

Jag tog med mig pappa på en promenad ner till city och våran middag på Tabazco med familjen. Slogs av hur fantastiskt vackert Västerås nere vid Svartån.

 


Maten var som vanligt fantastiskt god på Tabban och sällskapet bestod av la familia. Självklart tog jag med mig min norska flagga å satte på bordet. :-)

 

Den här dagen har varit fullspäckad från morgon till kväll och det ska bli skönt att gå och lägga mig.

Sov så gott, natti natt.
Grattis alla Norrmän, hoppas ni får en härlig nationaldag!

Vaknade vid halv nio och gick upp å ställde mig på CT, gjorde situps och jobbade med hantlarna innan jag åt min fullkornshavregryns gröt. Efter det var jag banne mig värd 30min i solariumet! :-)

Sen tog jag med mig pappa å åkte ut och skulle köpa en massa blommor och det hittade vi så klart.



Vi åkte till mamma och Mauri (Josefins biologiska pappa) och gjorde fint vid deras gravar.

 

När jag kom hem så såg jag att min fina busken äntligen har börjat blomma.

 

Så jag satte fart med alla blomlåder och gjorde fint ute i trädgården.

  

Sen var det dags för mellis, keso, apelsin, jordgubbar, solrosfrön och pumpafrön. Supergott!



Och nu ska jag iväg med familjen och fira 17:e maj. Full fart hela dagen lååååång!
Min klädhög med för stora kläder bara växer å växer, trots att mina vänner kommer och hämtar lite då och då.

Vi klarade tyvärr inte vår stegmätartävling. :-(

Men jag är oerhört stolt över mig själv, jag skulle ha gått 140.000steg denna vecka och fixade 141.826!!! Shit vad jag har fått gå mycket denna vecka, typ hela tiden.

Jag kommer ha på mig pedometerna varje dag trots att var tävling är slut. Tror jag behöver ha den, då jag lätt blir en soffpotatis.

Under den här 4-veckorsperioden har jag gått 423.032 steg vilket ger ett snitt på ca 15.000steg och det är asbra!
Har missat att blogga i ett par dagar, sorry. Det har varit så himla mycket här ett par dagarna.

Vi jobbade över i tisdags och skulle börja mötet med att grilla. Grilla med en engångsgrill. Mange även kallad "Mac Gyuver"  läste lusen av mig å Tobbe som ville läsa instruktionerna. Hm, så vi lät Mange fixa med grillen å köttet. Det slutade med att vi fick lägga in allt i kylen till dagen därpå och åka iväg och köpa middag i stället. Hahaha. Oavsett så var alla sams iallafall. :-)



På kvällen så kollade jag på Outsiders och det handlade om tre kvinnor i 60-årsåldern som åker till Gambia för sex och kärlek med betydligt unga män. De vill gifta sig med män som är ca 35 år yngre. Själv så känner jag samma äckel inför detta som när äldre män åker till Thailand och gifter sig med unga fattiga flickor. Usch, de borde skämmas!

Frederic flyttar som bekant till Josefin och Samuel i Norge på söndag. Det innebär att hans boendeyta hemma hos mig ska tömmas och städas. Freddan är väldigt mycket men snabb är han då rakt inte. Hahaha. Så nu har jag fått börja tjata, speciellt om soffan från helvetet, det ska ner i ett förråd i källaren och den väger ett ton!!!

  
Freddan knäckt             Det går bra nu. :-)           Tobbe fick lov att hjälpa till.

Jag har tappat så oerhört mycket muskler sen operationen, så jag orkade inte med soffan hela vägen. Som tur var fanns Tobbe till hands. Men nu är den på plats iallafall.

Alla som var på jobbet har klarat sina steg i helgen, Wieeeee! Nu är det bara några få dagar kvar, sen så är vi klara med våran 4-veckors period med pedometer. :-)

Jag har ju tappat min stegräknare flertalet gånger och våra regler på jobbet är tydliga. Tappar du pedometern å den nollas, så har du inga siffror att redovisa. Det innebär att man måste ta igen de stegen resterande dagar. Det kan jag lova är as-drygt, as-trist å as-jobbigt! Men nu är problemet på min oerhörda klantighet löst. Har fått en gåva av familjen Wijk som innebär att jag aldrig mer kommer tappa min pedometer i golvet.

Tadaaa......
 Så även om jag råkar tappa min stegräknare, så sitter den fast med napphållaren. Det är ju alldeles, alldeles perfa. Tack familjen Wijk!

Har varit på sjukhuset å hälsat på B å idag. Det verkar vända nu och hon hade fått lite färg på kinderna. <3

Nu på kvällen så har jag tränat i mitt rum nere i källaren, då ser det ut så här.



1 mil på CT
120 situps
Hantlar under fyra schlagerlåtar

Sen var det dags för mellanmål, keso, apelsin, pumpafrön å solrosfrön. supergott!




Men nu blir det bingen.
Har haft en underbar söndag på alla sätt å vis.

Fantastiskt väder, dock lite för kallt än så länge. Men trädgården börjar så sakteliga vakna till liv.

  
 

Träffade Ullis på Rocklunda, vi gick 5km i alla dessa backar med stavar för första gången. Ullis hade stora problem till en början men fick till slut ordning på sin stavgång. :-)

 
Kolla in den coola texten på min t-shirt. Gillar den som fasiken, tack Renée.

Väl hemma så blev det dags att dra fram grillen så klart. Massa kött, ugnsstekta rotgrönsaker, potatis och sås, Mums!

 

Pedometern står så klart på över 60.000 steg, så jag har klarat helgmålet! Wieeee!!!
Hade en superduper rolig kväll igår. Hämtade hit Cecilia och vi drack lite bira och surrade.

 


Efter en stund så ramlar mina systersöner Adde och Freddan med sin kompis Daniel in och gör oss sällskap.

 
Cecilia, Adde å Daniel                            Jag å Freddan än så länge är alla riktigt städade

Jag å Cecilia tog en taxi ner till Harrys och det var ganska lite folk till en början men shit sen blev det fullsmockat och helt plötsligt var Adde, Freddan och Daniel inne på Harrys, hahaha.

 
Gänget lite mer förfriskade än tidigare på kvällen. :-)

 Jag är en stolt moster när jag är ute med bästa systersönerna. <3

 Gladast. :-)


Träffade Ursula en snabbis.......vi måste ses snart, hann ju inte snacka nåt med dig, vännen.

Vi dansade och hade kul och lämnade inte stället förräns vakterna sa åt oss att nu var det dags att gå hem.

I vårat lilla sällskap så tappade vi bort ett bankkort och hade sönder ett, det tyder på att vi hade en helkväll. Haha.



Dock så är jag liiiite trött i ögat idag men jag ligger online med stegen och i eftermiddag ska jag å Ullis ut i spåret med stavar, så jag kommer klara mina 60.000 steg. Sweeeet!!!
Gick upp tidigt och åt min jädrans gröt, sen var jag så himla lat, så jag gick tillbaka och la mig å sov ett par timmar till, det var asskönt!

Vaknade med ett ryck och kom på att jag måste fixa 20.000 steg även idag. Upp å hoppa, fram med dammtrasan, dammsugaren och annat jox man använder till städning. Några timmar senare så har jag fått ihop larviga, fjuttiga 2500 steg. Wtf! Jaja, har ett rent hem iallafall. :-)

På em åkte jag å hälsade på en nära vän som ligger på sjukhuset, hon var jättesvag idag och jag sänder massa styrkekramar och pussar!!!!!!!

Sen åkte min kompis Peter och jag till Erikslunds Shoppingcenter och shoppade loss lite. Lämnade bla tillbaka ett par skor som var för stora och hittade så klart ett par nya. :-)



Dessutom så köpte jag mig ett par jeans för första gången sen operationen. Det var lite kul att jämföra de med ett par av mina gamla jeans. Behöver dessa påminnelser för min hjärna hänger verkligen inte med.

 

Nu ska jag åka å hämta bästa Cecilia, vi ska parta loss i kväll.

Höll på att missa mina fynd för dagen. Två klänningar i olika färger, gillade bägge så himla mycket, så jag kunde inte välja utan köpte båda två. :-). Sommaren kommer bli lååååång, behöver många klänningar.  Fick 25% rabatt.

 


Och sen var jag in på Glitter och fick ett halsband gratis pga av några rabatthäften jag fått där sen tidigare.




Så idag har jag verkligen fyndat. Shopping när det är som bäst med andra ord!

Nu under torsdag och fredag har vi varit och käkat på Jensen böfhus och begärt deras expresslunch båda gångerna. Det innebär att de måste servera oss maten inom 14min, de misslyckades båda dagarna, vilket innebär att jag fått min lunch för 25kr. Himla billigt måste jag få säga. :-)

Självklart så har det regnet de här dagarna sen vi började med att vi skulle gå 20.000steg per dag. Det har gjort det himla tungt att klara målet. Men både torsdag och fredag har jag fixat mina siffror. Sweet! Kan faktiskt inte minnas när jag använde så här mycket regnkläder sist. Hahaha.

Josefin har hört av sig, de har storm och kaos i Haugesund, så deras internet är återigen borta. Hoppas på att de håller sig inomhus tills det värsta är över.

Hyrde film och slappade efter jobbet, en riktigt skön fredag.
I morse så var det avstämning på våra pedometrar, gemensamt skulle vi har gått 420.000 steg den här veckan och vi klarade 445.046!!!

Jag är så himla imponerad på mina kollegor, i våran grupp finns det nämligen bara en som gillar att röra på sig, vi andra tre gör det inte. Men nu är det pepp och push hela dagarna från samtliga vilket är väldigt inspirerande.

Nu är vi inne på sista veckan och då är det 20.000 steg per dag som gäller. Det blir verkligen en utmaning för oss alla. Tyvärr så startade denna dag med ösregn men som sagt vi är alla målmedvetna och ska klara 140.000 steg per person from idag och 7 dagar framåt, så vi gav oss ut i regnet.




På dessa tre veckor har vi gemensamt gått 1.122.828 steg!
En liten prinsessa är född i Norge. <3

Stort grattis till Jorunn och Björn.



Varma lyckoönskningar till flickebarnet.

Stor Kraaaam
Dels så tävlade vi mot ett annat säljföretag på måndagen och förlorade trots att vi gjorde en fantastiskt bra dag. Priset var en påse kubb å den lämnade vi över till det vinnande laget idag. Men hade vi vunnit så hade vi inte kunnat äta dem, nu när vi kör vår nyttiga period här på jobbet. Robin hade så klart en lösning på det, vi skulle ha "vaskat" kubben. Hahaha stekigt värre.



På eftermiddagen agerade jag färdtjänst åt Peters föräldrar, då Peter jobbar i Heby. Birgitta är min "extramamma" och det har hon varit sen mina tidiga tonår. Hon är en varm, intellektuell, stark, envis, argumenterade, humoristisk, kvinna och en underbar förebild. Vi är nog många som anser att hon var vår extra mamma under vår uppväxt fast jag trodde och tror nog att hon var mer "min" än någon annans. :-)

Efter jobbet blev det snabbt hem och byta om för nu var det dags för avslutning på tantgympan. Den skulle ske ute i Utvreta. Har aldrig varit där förut, jättemysigt ställe. Där bjöds på pajer, sallad och alkohol i baren. Vi som varit så nyttiga hela terminen. :-)

  



  Gympafröknarna, som pushat på och hållit liv i min trötta kropp hela terminen. Det är dessa två jag kan tacka för att jag kommit igång med min träning. Hoppas de får en fantastisk sommar, för till hösten kommer de få dras med mig igen. :-)

Tobbe var vår chaufför för kvällen och när vi skulle hem ifrån avslutningen kom Ullis på att vi ringer Linda som vi gick tillsammans med på grundskolan. Sagt å gjort, vi gjorde ett spontanbesök hemma hos Linda och Lelle, det var jättekul och träffa dem. Var där för många år sen men det har renoverat massor å hade det så fint. Men vi får nog träffas snart igen och då under fler timmar, för nu blev det jäkligt snabba puckar för att få med oss så mycket som möjligt. Men tänk att det ändå känns som igår man träffades trots att det kan ha gått flera år.



Självklart så tappade jag min pedometer i golvet, så den nollställdes, igen. :-( Som tur är så är jag redan klar med mitt veckomål! :-) 
Som sagt så klarade jag mina antal steg som jag skulle prestera över helgen!!! På nåt konstigt sätt tycker jag att kost och motion är svårast på just helgerna. Slarvar och äter alldeles för lite å då särskilt om jag är ensam hemma, då äter jag ett stekt ägg eller dyligt. Hm inte bra, ska börja prioritera mig själv mer även när det gäller mat.

Idag har jag haft ett för mig oerhört viktigt samtal med en nära vän. Ibland behöver man lyfta upp saker och ting innan det äter upp en inifrån, ångest kan vara en riktigt otäck ovän. Var rädd att jag skulle såra min kompis när jag berätta hur jag kände men som vanligt när det gäller riktigt nära vänner, som känner en utan och innan, så visste den här personen redan hur jag tyckte och tänkte. Hahahaha, så här har jag gått å mått dåligt över att det här samtalet skulle resultera i en förtroendefråga åsså visste min vän redan allt. Hm, jag är visst dålig på att dölja mina känslor på gott och ont.
Är jättejättejätteglad att jag fick din förståelse idag. Tusen tack! Stor kraaaaaam!

Igår var som sagt sista tantgympan och jag har varit lite nojjig över hur min träning ska fortlöpa. Är glad att pedometertävlingen är igång. Ska göra 15.000 steg idag och 15.000 i morgon, sen går vi över till 20.000 steg per dag i en vecka. Men idag efter jobbet så fick jag äntligen "tillåtelse" att åka å handla hantlar. Wieeeee!



Har ju en viss tendes att bli lite halvmanisk på de grejer jag gör. Det mesta jag tar mig för gör jag väldigt mycket av och det gäller allt från dricka oerhörda mängder Pepsi Max till att jag skrattar väldigt mycket och väldigt högt. Det innebär dessvärre också att när jag nu väl har börjat träna så kan även det bli för mycket. Ska få hjälp att lägga upp ett träningschema, så jag vet exakt vad och hur mycket jag ska träna. Det kommer bli asbra.

Har varit och veckohandlat på ICA Maxi kan meddela att det ger ca 4.000 steg. :-)

Men nu ska jag ställa mig på CT och flåsa och självklart även testa mina nya hantlar!

Klarade 60.000stegs målet med bravur!!! Stolt över mig själv!!

Vaknade tidigt och gick min promenad........jag kommer klara 60.000 steg utan några som helst problem! Sweet!

Idag har det varit fantastiskt väder och jag varit en hel del utomhus, trädgårdarbete är bra motion för hela kroppen och knoppen. Upptäckte härliga bevis i mina rabatter på att sommaren äntligen kommit. :-) 

 

Men det säkraste beviset av dem alla är min soldyrkande hund, Laban som hittat sitt favorit solplats.

 Laban ligger å njuter på sin älskade trapp, där har han full koll på allt spännande som händer på gatan. <3

Placerade mig i en solstol under eftermiddagen och bara njöt av värmen, solen, fåglarnas kvittrande å där somnade jag så klart. Vaknade av att grannen körde igång sin gräsklippare men även det känns underbart för nu vet jag att sommaren är här. Me like!

Snart så är det dags för mitt sista gympapass för den här terminen. Jag är lite nervös över hur det ska gå med min träning from nästa vecka. Fysisk aktivitet är inte en naturlig del av min vardag, det är fortfarande en kamp att gå iväg å träna. Hos många andra infinner sig träning naturligt men det gör det inte hos mig. Så nu gäller det att jag är hård mot mig själv å inte hamnar i tv-soffan. Men nu ska det bli gott med lite gröt innan träningen.

Hoppas ni alla haft en skön söndag.
Vaknade relativt tidigt och gav mig ut på en två-timmars promenad, då jag ska ha 60.000 steg på min pedometer på måndag kl 8.00. Suck. Det blir till att ligga i hela helgen om jag ska fixa det och det ska jag ju så klart.

Kollade på en film igår, en drama. En sån där må bra film, ni vet. Den heter Niceville och tar upp allvarliga frågor och visar hur viktigt det är att vi alla hjälps åt att skapa förändringar som gör en bättre framtid och att ensam inte är stark men om vi går ihop kan vi flytta berg om vi så vill. Den handlar om mod och vänskap mellan kvinnor och det får mig att tänka på alla "småtjafs" man har med sina tjejkompisar, de verkar helt onödiga när man ser en sån här film. Den har fått mig att tänka om iallafall.



På eftermiddagen så la jag mig i solariet och sen tog jag en eftermiddagslur, hur skönt som helst. Men sen var det dags att sätta fart. Cecilia kom och hämtade mig och vi åkte hem till henne och åt middag, drack massa bira och snackade en massa. Självklart målade vi naglarna ihop, det verkar vara våran grej. Hahaha

Sen tog vi en taxi ner på Harrys, jättemycket folk å vi hade jätteroligt.

 

Hände en sån jätterolig sak. En tjej kom fram till mig och frågade om jag bloggar och skriver om min viktresa och jag svarade så klart ja. Då visade det sig att hon läste min blogg och har gjort en GBP-op i mars.
Jag blev så glad av att du kom fram, så jag missade säga grattis till din operation och lycka till med din hälsoresa! Hör gärna av dig om du har några frågor angående kost efter operationen.

Hade nästan tänkt sluta blogga men nu fick jag massa ny energi.

Helt plötsligt dyker en annan favvoperson upp från ingenstans. Crille har hittat till Harrys! Wieeee!

 

Vi dansade nästan hela kvällen, då jag måste få ihop mina steg till på måndag.

Träffade även Bengt, en kille som jag blev anställd samtidigt som för 100år sen. Det var mitt allra första säljarjobb, vi knackade dörr och sålde uppslagsverk. Hahaha. Jättekul och surra med honom.

En helt galet rolig kväll!
Vaknade utvilad vid 6-tiden i morse vilket kändes som ett gott tecken men det kunde jag självklart glömma.

Klev upp och tappade så klart Ajfånen på badrumsgolvet, så den hängde sig totalt och började därmed bete sig mycket märkligt. När jag klätt på mig så skulle jag fästa pedometern i byxlinningen, tappar den, så den hamna på duschkabinens hörn och när jag sen kollar på den, så är den nollad!!! Det innebär att jag tappat 15.300 steg som jag hade i morse. FUCK, FUCK, FUCK. Reglerna är tydliga, tappar man bort sin stegräknare eller glömmer den så får man helt enkelt jobba in de borttappade stegen. Shit! Det innebär att jag nu behöver göra 60.000 steg till och med måndag kl 8.
Hm, tar det slut i och med detta kaos? Nix, sätter på mig en helt ny, fin, vit klänning och ska äta min gröt och självklart för första gången på 20år så spiller jag såklart gröt med sylt på min klänning. Morr och fräs. Tror jag sagt varenda fult könsord jag kan idag.

Resten av dagen har varit betydligt bättre. Hade ett intressant lunchmöte idag, sånt gillar jag.

Idag är det dock dags att säga hejdå till Jossan och Samuel. :-(. Det känns jättetrist men å andra sidan åker vi till Turkland om 1,5 månad, så då får jag träffa dem ännu mera. :-)

Nu på kvällen så är jag helt solokvist, det händer banne mig inte ofta. Så nu ska jag ta samma promenad som Jossan och jag tog häromdagen, tog ca 2,5 timme och gav 17.000 steg, sen ska jag sola, bada, ha ansiktsmask, äta fiskbullar i hummersås, kolla på film och käka godis. Låter som en ypperligt skön fredag kväll.

Ha det bäst.

Här kommer receptet på pannkakorna.

 Fitnesspannkakor:

4 ägg

2 dl grahamsmjöl

2 dl dinkelmjöl

½ dl linfrön/psylliumfrön (kan ha 50/50)

1 tsk salt

8 dl lättmjölk

 

Blanda allt förutom hälften av mjölken och vispa till en jämn smet, blanda sen i resten av mjölken.

Stek med ytterst lite smör i pannan. Serveras med Kvarg 0,1 grams fett blandat med bär.


Smaklig måltid :-)

Igår käkade jag lunch på Böfhus och beställde deras expresslunch, det innebär att man ska få maten inom 15 minuter annars så får man 50% på priset. Man måste dock säga till att man vill ha expresslunch innan man börjar sin beställning av mat å sen så får man ett tidtagarur på bordet. Och jag har nog aldrig fått min mat så snabbt någonsin på Jensen. :-) Tummen upp för Jensens!

 

Efter jobbet var det snabbt att bege sig hemåt, då vi skulle ha släktträff, då alla så klart vill träffa kidsen innan de åker tillbaka till Norge på lördag. Vi passade även på och gratta Samuel som fyllt 20år.

Då alla mer eller mindre går på diet och mat är ett sätt för oss att umgås fick Tobbe kliva in och hjälpa oss med fikat. Det blev fruktsallad med fryst smaksatt kvarg och nyttiga pannkakor. Allt var supergott och det bevisar att man faktiskt kan vara nyttig på ett kalas.

 
Hela gänget                                           Lisa, Jossan och Sarah              Nya familjetillskottet Melvin

  
Adde, jag, Samme och Freddan            Ludde vill åsså vara me     Johnny, Jonte, Morfar, Elin och lill-Jonte

  
Samme, Freddan och Tobbe                     Laban vill mysa                          Sång för födelsdagsbarnet

 
Första mötet mellan Melvin och Josefin. <3

 

Jag tog ledig från jobbet från kl 14, för jag ska äntligen få en massa tid med min älskade unge. Ungdomarna har haft fullt upp sen de landade i Sverige, så idag var det mor och dotter dag! Me like!!

Hämtade upp henne på stan, vi åkte hem, parkerade bilen och bytte om till sköna skor och kläder. Sen gick vi på en långpromenad, ner till Domkyrkan, kolonilotterna, Hovdestalund, Rönnby, Vallby, Pettersberg och sen hem igen, det tog nästan två och halv timme och jag blev klar med mina 15.000 steg direkt.
Diskussionerna var många, världsekonomi, Sveriges politik, investeringar, framtid, studier, jobb m.m.
Älskar och saknar dessa samtal med henne, då både hon och jag är duktiga på att argumentera, så lär jag mig alltid nåt nytt.



Åkte å hämtade Tobbe på jobbet medans Freddan lagade middag. Åt lite gröt innan Josefin skulle följa med mig och sin moster på tantgympan. Vi åkte till systerYster lite tidigare, så de hann snacka lite också.

 Jossan, Lisa och jag. (samt skuggan av fotografen Johnny)

Nu är jag riktigt slut i kroppen, så nu blir det vila resten av dagen.
Kändes fantastiskt att se en klarblå himmel när jag drog upp rullgardinen i morse. Sjukt vad det påverkar mig iallafall nu när vi haft det så mörkt, grått och trist ett tag. Har haft en leende på läpparna hela förmiddagen och det kommer hålla i sig resten av dagen. :-)

Idag så var det dags för oss här på jobbet och checka om vi klarat våra stegmål med våra pedometrar. Var och en av oss skulle gå 12.000 steg per dag, vilket är 84.000 steg på en vecka per näsa. Tillsammans skulle vi ha gått 336.000 steg och vi klarade 352.703!!!! Shit vad vi är bra!!! 
Så på två veckor har vi gemensamt avverkat 677.782steg.

From idag ska vi öka dessa till 15.000 steg per dag/person. För att underlätta detta har vi bestämt att vi kommer att ha våra morgon- och lunchmöten när vi är ute och promenerar, förena nytta med nöje. :-)

Så nu är det högt fokus på att klara 105.000 steg denna vecka. Sweeeet.
Vaknade relativt tidigt å tvingade mig till 1mil på CT, det har nog aldrig varit jobbigare men as-skönt när det var klart.

Fantastiskt vackert väder har det varit idag, det känns i själ och hjärta att sommaren med allt vad det innebär är på väg.......det är alldeles, alldeles underbart!

Tobbe och jag hade bestämt sen tidigare att vi skulle jobba idag, så vi satte igång vid 11-tiden. Fick en del undanröjt, bra att gå igenom saker å ting mer noggrant ibland. Vi fortsatte vårat meeting på Björnön när vi gick 5km, sen åkte vi å handlade ingredienser till att grilla. Massa kött, sås och en härlig sallad. Mmmmm, det var kalasgott.
Vi hade premiär å åt ute på altanen, det var varmt å skönt å påminde mig om att den måste städas! Usch, astrist!

Premiär på gräsklippning blev det också idag, pappa tog ett varv med gräsklipparen. :-)

Nu har jag varit iväg på tantgympan, det är sista veckan det är igång, känner mig lite nervös över hur det ska gå med min träning efter det. Men jag får stålsätta mig och göra målmedvetna val, varje dag och timme, med andra ord, alltid! :-)
Då jag missade träningen i söndags så var tanken att jag skulle gå upp vid 6-tiden på måndag morgon för att ställa mig på CT. Men jag försov mig, så klart........hann dock i tid till jobbet och det är ju det viktigaste.

Efter jobbet åkte jag hem och bytte om snabbt. Det var kaos här hemma, då alla skulle iväg på sina olika grejer, 5 vuxna som alla ska på party samtidigt. Hahaha, den enda som var lugn var Samuel, han satte sig vid datorn och tog det lugnt. Josefin å jag sprang om varandra å lånade skor, kläder och annat hela tiden. Hahaha.
Samuel agerade taxichaufför och skjutsade ner mig på stan, där mötte jag upp Peter och hans kompis Daniel i från Sala. Vi gick till Harrys och tog en bira å åt middag. Helt smockfullt både på utserveringen och inne på Harrys, helt galet.


Peter och jag                                     Daniel och Peter                                    Jag å Daniel

Sen drog vi vidare till Bishop, Cirkus å Hatten. Där träffade jag lite folk jag kände men boysen ville se mer brudar, så de gick till BMB. Jag inväntade Emma med tillhörande Lars. :-) Hakade på dem till BMB, då Peter och Daniel skulle vara där med det visade sig att de inte kom in. Hahaha. Kommunikationsproblemen är stora vid alkoholintag. Men hur som helst så har jag haft en riktigt rolig sista april.

En tjej på Hatten sa att hon tyckte min klänning var superfin, tänk vad kul det är att få en sån komplimang från en tjej man inte känner. Det kändes jättekul och jag blev verkligen glad. :-)