Vi möttes upp klockan nio i morse i frukostrestaurangen och det fanns massa gott även till mig. Asskönt. Nu kommer jag äta omelett varje morgon. :-)

Allihop kilade ner på stranden vid 10-tiden.

 

Så idag har vi varit hela dagen på stranden och njutit. Vi gick upp vid lunch och åt då vi har all inclusive.

Massa gott även då.

Nu har några av oss tagit siesta medans mitt rum alltså, Adde, Freddan och jag sitter och dricker Efes och bara njuter! Livet är bra underbart!

Taxin hämtade upp de andra sex, klockan tre på natten innan Josefin, Samuel och jag blev hämtade hemma hos oss. 

Det var bara att glömma eventuell sömn för det var ett jäkla kackel i taxin hela vägen. Efter halva vägen blir vi dessutom stoppade av Polisen, som tyckte att det gick lite för fort och vingligt, så vår chaufför fick blåsa. Hahahaha. Dessutom så satt vi en person för mycket i bussen men det märkte inte polisen, tack å lov.

Väl framme på Arlanda gick allt riktigt smidigt, den klassiska frukosten tog vi såklart. :-)

Vi satt på skilda håll på flyget. Jag satt ihop med Adde och vårat flyt håller som vanligt i sig. Vi fick extra benutrymme. Dock blev Adde av med sin plats, Johnny är en lång man, så jag satt med honom, vi sov ovaggat innan flyget taxat ut. :-)

Flygresan tog ca 3.15h, vi hade medvind.

Riktigt varmt och skönt när vi landade, bussen tog ca 2 timmar som vanligt. Inte helt otippat fick vi problem med våra rum, då vi ändrat rumsindelningen.
Receptionen skickade iväg oss till restaurangen, så vi fick hamburgare medans de fixade med rummen.
Efter 45min var det klart och Adde, Freddan och jag är mer än nöjda med vårat rum, vi fick en jacuzzi med havsutsikt, tjoho!

Vi gick å beställde hamam och efter en del prutande så blev vi överens. Sen gick vi till en gammal bekant till familjen. Där åt vi middag och bokade bord till EM-finalen på söndag. 

Sen var det dags för vår Hamam och det var superskönt. Åker man hit, så är Hamam ett måste., man mår som en prinsessa efteråt.

NÄr det var klart, stod shopping på schemat, dessutom var jag tvungen att äta igen. Fick med mig några på middag medans resten av gänget tog vätskepaus. :-)

Tillbaka på hotellet så blev det dusch och sen somnade jag som en klubbad, mitt i ett samtal med Adde. Hahaha

Senare på kvällen var det dags för mig att packa men jag hade noll i inspiration. Tack å lov så kom Cecilia hit på ett spontanbesök. Vi satte oss i solen och målade naglar. Vi bestämde i all hast att hon flyttar hem till mig under min tripp till Turkland. Hon tar hand om hus, hund, katter och min pappa och det känns superduperskönt! Nu kommer jag verkligen kunna slappna av. Tusen tack bästa CICCI, det betyder oerhört mycket! 
 
När hon åkt tog jag fram en Efes och därefter tog jag mig ett bad.
 
Nästa Efes jag dricker så gör jag det i Alanya och i morgon blir det inte turkiskt bad från Palmolive utan ett äkta turkiskt Hamam! Jag längtar!!
 
Nu är det mindre än 3 timmar kvar tills taxin kommer, dags för en skönhetssömn.
Direkt efter jobbet åkte jag hem och hämtade pappa och Jossan. Vi åkte ut till Johannisbergs flygplats för idag var det dags för svärsonen Samuel att hoppa sitt tandemhopp. Fattar inte att han vågar men men.
 
Vi var många som var med och förundrades.
 
 
 Samuel innan hoppet
 
Flygplanet
 
 
Samuel under hoppet
 
 
Samuel efter hoppet.(Verkar himla nöjd)
 
Samuel är nog lite tuffare än genomsnitten skulle jag tro för nu är jag ännu mer övertygad om att jag aldrig någonsin kommer att hoppa fallskärm!
 
 En del bilder är lånade av lill-Jonte. Tackar!
Okidoki, sista dagen på jobbet innan semester!!!! Wieeeee!!
 
En hel del som ska bockas av. Men jag har hunnit med allt som jag förväntas göra och resten fixar bästa kollegan Tobbe.
 
Vi firade vår semester med att äta favvolunch på Böfhus, en expresslunch. Dagens lunchbiff för 49kr som ska serveras på 13 minuter annars så blir det halva priset. Som vanligt missade de tiden, så min mat kostade 25kr. Underbart!
Passade på att fira det hela med att lägga en vurpa mellan Centra och Varda, som tur är gjorde jag inte illa mig. Men shit vad trött jag är på mig själv att jag är så klantig.
Min balans har inte hunnit med viktraset och det behövs väldigt lite för att få mig i obalans. Dock brukar jag inte ligga raklång på marken men idag lyckades jag med det. :-)
 
 
 
 
 
Sent igår kväll anlände ett underbart armband från min älskade syster Yster.
 
Om du gillar det, kan du gå in på hennes hemsida och se mer av hennes alster. http://smyckenby.me/
 
Det här var så himla sommarfint och aj löv it!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har precis konstaterat en grej.
 
La familia åker till Turkland på torsdag å jag ska sova ihop med mina systersöner Adde och Freddan. So far so good.
 
Då vi är tre som delar rum, så måste nån ligga på den obekväma extra sängen. Förra gången vi åkte sov jag med Adde och minsta systersonen Jonte. Och då fick Jonte som minsta person, ta den "dåliga" sovplatsen.
 
I vår familj är nämligen nästa alla överviktiga, det innebär att vi alltid har outtalade platser när vi träffas. Jag och pappa får alltid sitta i stora bekväma träfåtöljer på uteplatser, vid köksbordet får vi trästolarna medans de små (Jonte, Bea och Jossan) sitter på plast, är vi passagerare i en bil, så får vi med störst rumpor sitta fram.
 
Blev ett bryskt uppvaknande på midsommar när vi alla skulle sätta oss till bords hemma hos min storasyster och Adde pekar med hela handen mot en plaststol och säger - moster där får du sitta. Trodde han skämtade med sörru det gjorde han inte.
 
Så nu till min undran...................innebär det här, då jag precis konstaterat att jag kommer vara den som är minst i volym i mitt rum i Turkiet, att jag kommer få sova på den obekväma extra bädden?!?! Hmmmm
 
 
Jag hoppas att vi kan ta in nån ny regel i vårat rum. typ att damerna får välja först eller att jag som moster och dubbelt så gammal, borde få sova skönast. Eller ska jag helt enkelt förlita mig på att Adde och Freddan är såna gentlemän att jag helt enkelt kommer få välja min sängplats före alla andra?
 
Återkommer på torsdag med fördelandet av sängplatser i Turkland. Hahaha
 
 
 
 
Telenor har tydligen hoppat igång idag men en omstart av telefonen krävs. Efter att min ajfån tog en badtur i toastolen så fungerar den inte som den borde å bland annat så funkar inte av- och påknappen. Morrrr! Dock ganska så skönt, då jag får väldigt mycket gjort på jobbet. Längtar dock till leveransen med min nya fina ajfån kommer- :-) 
 
Skjutsat och hämtat min pappas bil på verkstan tidigt i morse och på lunchen. Det resulterade i en lunch på Erikslund, en grekisk restaurang som var ny för mig. Supergod mat och jättetrevlig personal! Sånt uppskattar jag.
 
Efter jobbet inhandlade jag diverse föda till mig att ha med till Turkiet. Är lite nojjig över att det ska bli som i Dubai, att det är för mycket kolhydrater och alldeles för lite protein eller ännu värre att jag blir magsjuk. Men som sagt nu känns det mycket bättre. :-)
 
Idag har min telefon varit ur funktion precis hela dagen, suck. Dels för att Telenor har haft störningar men säkerligen också för badvändan i toalettstolen. Känns ovant att varken kunna ringa eller sms nåt på ett helt dygn.
 
Vilket skitväder och det ser banne mig inte ut att bli något bättre heller. :-(
 
 
 Känns riktigt nice att vi åker till Alanya om tre dagar. Där ser vädret ut så här. :-). Sweeeeet!
 
 
Efter jobbet åkte jag ner på stan och shoppade. Den bikini som jag köpte till Dubai i mars har blivit alldeles för stor, så nu blev det dags för en ny eller rättare sagt två nya. :-). Just nu är jag 75 i omkrets. Jippie!!!
 
 
Sen började Josefin och jag planera vilka kläder vi ska ha med oss till Turkland. Numera har vi samma storlek, vilket innebär dubbelt så många klänningar. Har planer på att packa allt i en liten resväska på denna tur, undrar om jag kommer kunna hålla det?
 
Efter det åkte vi till Ängsgärdet å hyrde film och på vägen hem igen, köpte vi kinamat och lyckokaka, som på den gamla goda tiden. Behöver jag tala om att det känns alldeles underbart att ha min "unge" hemma hos mig?!
Igår var det en riktigt lugn dag.
 
Vädret ändrade sig hela tiden, sol ibland och småstänk ibland. Det resulterade i ett flyttade från utplatsen och in till uterummet hela tiden.
 
Micke och Henrik for hem till Stockholm vid 16-tiden medans Cecilia var kvar en liten stund till innan hon begav sig till andra sidan Vässan till hennes lägenhet.
 
Själv satte jag mig framför tv:n och slappade hela kvällen. Med andra ord så gjorde jag absolut ingenting av vikt. Ganska skönt att bara vara ibland åsså.
Vaknade relativt tidigt, alla kom upp i olika omgångar och jag hann lägga mig en sväng till och vaknade vid 14-tiden. Då hade Anna W hört av sig, en gammal kollega från Stockholm. Hon var i närheten och ville komma på besök. Supertrevligt!
 
Samtidigt så hade Micke och Henrik bestämt sig för att vara kvar i Vässan ytterligare ett dygn. Supergilla!! Fram med öl, vin å grillen. Micke och Henrik serverade oss tjejer på mat. Anna var kvar ända till kvällen å vi spelade dessutom schlagerspelet. Självklart var det tjejerna mot killarna och Micke får nog skämmas många år, för hans lag förlorade. Vilket faktiskt inte borde vara möjligt.
 
 
Sen hörde Karro av sig, hon och hennes söta dotter Junia kom och hälsade på.
 
 
I samma veva som de kom, tittade även Crille förbi. Hahaha. Skönt med öppet hus!
 
Vid 22-tiden så bestämdes det att vi skulle ner på byn, så det blev snabbt ombyte, spraya lilla luggen, dra ett streck på ögat och sen slänga oss i en taxi. Där dansade vi hela natten lång och ramlade hem igen vid 3-tiden.
 
Micke å Henrik
 
Micke, jag å Henrik
 
Cecilia å Henrik
 
Micke å jag
 
 
 
 
Micke och Henrik kom hit från Stockholm redan till lunch och de har tillsammans med Cecilia varit hemma hos mig och haft sin midsommarlunch, solat och haft det bra.
 
(Lånad bild av Cecilia)
 
Till kvällen så kom även Crille, Peter och Henriks bästis Henke.
 
 
Vi delades upp i olika team.
 
Kökslaget (Micke och Cecilia),
 
 Dekorationslaget (Henke och jag)
 
Och grillaget (Crille och Peter)
 
 
 
Vi åt en jättegod buffé som Cecilia hade förberett, sen så satt vi å snackade precis hela kvällen och natten. Alla förutom Crille och Henke sov kvar, så huset var fullt i alla rum. Sånt gillar jag!
 
Josefin fick låna Cecilias bil, så hon åkte runt och träffade massa kompisar hela kvällen. Dock kom hon hem med sin bästa och äldsta kompis Maria som ska flytta till Island nästa vecka. Jag fick sno mig en kram innan hon beger sig mot nya härliga äventyr.
 
.
 
Jag å Cecilia i våra midsommarklänningar.
 
 
Har haft en underbar midsommar med min härliga familj och fantastiska vänner. Känner mig lyckligt lottad- <3
 
Jag hade bestämt mig för att ha på mig min folkdräkt på midsommar, precis som vi gjorde varje år när mamma levde. Att bära bunad och åka till Sätra Brunn på midsommar har varit en av de starkaste traditionerna som varit förknippad med mamma, så ingen av oss har orkat före det vidare. Men i år kände jag mig redo och när Josefin anlände till Sverige så deklarade hon att även hon ville bära bunad. Så i år fick hon bära sin mormors. Min pappa blev så stolt och glad över att mammas dräkt kom till användning. :-)
 
 
 
Midsommarlunch ute i Dingis med de familjemedlemmar som är i Vässan. Vi saknade Bea, Freddan och Samuel.
Men resten av oss var med och som vanligt supertrevligt. Massa god mat, förrätt, varmrätt och efterrätt. Mums.
 
 
Sarahs mage undersöks av Josefin, snart har vi en ny familjemedlem. :-)
 
Sen så åkte pappa, Josefin och jag till Sätra Brunn och då vädret var helt fantastiskt så var det oerhört mycket folk där.
 
 
Vi träffade på min bror och hans familj, en kusin och min kollega Robin som precis fått en liten bebis. Han var pytteliten och jättesöt.
 
Vi åkte tillbaka mot Västerås igen vid 17-tiden.
 
 
 
 
Igår var jag en vända fram och tillbaka till Stockholm. Möte både på förmiddagen och eftermiddagen. Det var riktigt bra möten, så framtiden ser riktigt ljus ut. Tjohoo!
 
Efter jobbet så åkte vi till Sarah, hon färgade och klippte mig och Jossan, så nu är vi båda fina till midsommar. :-)
 
Senare på kvällen så umgick Josefin med en kompis och så även jag. Cecilia kom hit och vi satt å njöt av den härliga solen, en temperatur på 23-24grader. Sverige är bra underbart!
 
 
Älskar svenska sommarnätter!
Strålande väder även idag, helt underbart. Me like
 
Har haft ett par möten under dagen men annars så har jag mestadels väntat på att det blev dags för att hämta min prinsessa på Arlanda.
 
Undrar hur många flygturer den där stackars Teddy har varit tvungen att göra genom åren. .-)
 
Efter massa kramar å pussar så var det dags för hemfärd. Josefin fick köra så jag kunde kolla in henne och klämma och känna på mitt älskade barn. Trots att hon inte kört på riktigt länge, så var hon jätteduktig chaufför. Undrar om det kan bero på den otroligt tålmodige läraren hon hade. Hahaha
 
 
När vi rullar in på gården och innan bilen ens var parkerad, så var Laban ute och försökte ta sin in i bilen. Hans glädje var enorm över att hans lill-matte äntligen var hemma. Han hoppade in i bilen snabbare än blixten för att få hälsa på sin favvo!! Lill-matte är verkligen det bästa som finns!!!!
 
 
Jossan har framförallt kommit hem för att varva ner, sova och äta mer hälsosamt, då hon varit sliten och trött ett tag. Så självklart åt vi en nyttig middag och mös med hennes morfar.
 
 
 
Därefter så har vi testat varandras klänningar. Josefin anser att vi ska flytta ihop igen, för då får hon tillgång till mina 50 klänningar och jag till hennes 2. Hahaha, känns som jag förlorar på den dealen.
 
Blev en kvällspromenad innan det var dags för Jossan och lägga sig. Behöver jag säga att det känns helt magiskt att ha henne här hemma? <3
Om några timmar ska jag hämta världens bästa och goaste unge!
 
Min skruttfia, Josefin!! Längtar som 17 nu när det är så få timmar kvar.
 
Har varit full fart hela dagen på jobbet och det fortsatte med det även efter arbetstid. Idag har solen varit framme och tidvis så har vi haft klarblå himmel. Helt underbart!
 
Så efter jobbet så kände jag ett starkt behov av att grilla, så hem och fixa gott kött, sallad, grillade majskolvar och grillad ost. Mums.
 
 
Skulle hjälpa Tobbe med ett flyttlast efter maten så i stället för den obligatoriska öl till grillen, så blev det vatten. Usch, det var verklgen inte särskilt gott.
 
 
Dock blir det bira efter att flyttlasset blev klart!!! Wieeee!!!
 
 
I en del av mitt hus har väldigt många människor bott de senaste par, tre åren. Josefin, Cecilia, Adde, Freddan och nu Tobbe. Det gör mig väldigt fundersam vem av dessa som gömt två kondomer under en av mina blommors innerkruka. Hysteriskt kul.
 
Så nån av er känner igen dessa och nu kan jag informera er om att de numera är mina. Tusen tack. <3
 
 
Josefin och jag har rest en hel del under alla år och vi har massa fantastiska minnen från våra resmål.

. Elefantridning i magiska Thailand

 
Simma med delfiner under vår karibienkryssning, helt underbart och minne för livet.

 I Mexico blev vi fotade pga att vi var så långa. :-)

Många fler minnen kommer det att bli i framtiden.
I och med GBP-operationen så är nog den största lärdomen att vi faktiskt äter pga att vi behöver få i oss näring.
Det blir så oerhört påtagligt då man som opererad inte kan tillgodose sig alla viktiga näringsämnen samt att vi bara får i oss lite föda åt gången. Det innebär att mitt liv går ut på mycket planering av mina intag som måste vara ofta samt nyttiga. 

Tidigare i mitt liv så har jag alltid ätit det som varit gott och det som jag tyckte var gott, åt jag också väldigt mycket av. Det resulterade i att jag snabbt blev överviktig som senare ledde till fetma.

Idag när jag äter min frukost blir jag lite full i skratt. Fullkornshavregrynsgröt med nötter och mjölk. Inte ens sylt har jag på numera. Hahaha. För ett år sen hade det absolut inte varit aktuellt.

Så alla ni som funderar på en operation, förbereder på en livsomställning. Operationen är ett hjälpmedel men det är ni själva som måste göra alla val och ta alla beslut gällande er kost och motion för att kunna lyckas leva mer hälsosamt.



 
Idag blev det äntligen klart att min vackra älskade prinsessa kommer hem redan på onsdag. <3



Nu ska jag pyssla om henne så mycket det bara går innan vi åker till Turkland med resten av familjen. Så hon blir pigg och utvilad, igen.

Tänk vad sakta tiden går när man längtar så mycket så hjärtat nästan brister.
Lägenheten som jag skrivit om tidigare är äntligen SÅLD!

Grattis till de nya ägarna som får en toppenfin lägenhet på absolut bästa platsen i Vässan.

Ska bli skönt att få hem mina grejer igen, ser lite tomt ut på vissa ställen.
Det här med våran Turklandstävling blev ju katastrof. Dels för att två av deltagarna vägrade gå ner i vikt! :-(
Och sen så blev Sarah gravid, vilket däremot är jättejättejätteroligt!!! :-)

Vårat mål för att få bo 5-stjärnigt var 78kg. Sarah blev som sagt med barn och då tar vi bort hennes 10kg.
Kvar blir då 68kg, för att klara 100%, för att nå 4-stjärnigt så skulle vi fixa 80%, alltså 54,4kg och 3-stjärnigt 34kg.

Då vi är nio personer som åker så har vi varit tvungna att boka i förväg.
Vi har tappat 47,6kg på 3 personer vilket ger ett snitt på 15,7!!!! Vilket är ett kalasresultat!!!!  
Om alla hade gett järnet och gått ner lika mycket alltså 15,7kg x 5 personer, så hade vi klarat vårat mål galant, vi hade nämligen nått upp till galna 78,5kg!

Men som sagt två av oss har inte gått ner ett gram, trots att de var med i tävlingen. Så hur gör vi nu då?!?! 
Vi som gått ner i vikt har uppenbart tänkt på vad vi ätit samt att vi tränat en massa under dessa veckor och har därmed hållit oss till planen. Det borde innebära att de andra två får bo på stranden men så kan vi såklart inte göra. Men däremot, så borde de få servera oss öl och annan dryck hela dagarna när vi är i Turkland. :-)  Då får de lite motion när de går fram å tillbaka till baren, vilket de så väl behöver. Mohahaha

Men jag överlåter det till familjen att ta alla dessa beslut.  :-)

Här är i allafall hotellet som vi kommer vara på om 10dagar. Jag längtar!!!!!! 

 
Och visst blev det mera öl till folket!
Det gamla rekordet var 2000 öl på en kväll och det slog vi, BIG TIME!!!!!

Fy fan vad vi är bra!!!!



Hämtade Ullis vid 19-tiden, köpte med oss mat innan vi for hem till mig. Vi drack Efes och satt å snackade om allt mellan himmel och jord, i vanlig ordning. :-)

Vi ringde efter taxi och sa att vi var två stycken som skulle åka. Sen kommer det en stor jädrans buss och hämtar oss. Ullis utbrister - men vad fan har de skickat färdtjänst. Hahaha. Skönaste taxichauffören, säger att de skickade en buss så vi ska kunna få plats å dansa på vägen ner till stan. Sen höjer han volymen på max, poppar utav bara helsike. Hahaha, kvällens ribba var lagd. Ullis å jag höll på å kissa på oss av garv.




Vi gick till Cirkus, stötte på Emma, men det var så himla mycket folk, så vi gick till Hatten istället. Tog en dagens och bestämde oss för att det var dags att dansa, så då gick vi vidare till Harrys.

 

Där träffade vi Jesper T, som Ullis och jag gick på dagis med. Vi bestämde att han ska med på nästa tjejkväll. Lät logiskt igår men idag fattar jag inte hur vi tänkte. Vi får helt enkelt byta namn från tjejkväll till nåt annat. Jesper är ju så klart en pojke. :-)



Stötte även på Big Mike, en fd kollega. Honom har jag alltid gillat, urtrevlig och jag kommer aldrig glömma när vi var i Las Vegas och låg i poolen och pekade ut för varandra vilka vi tyckte var 10-poängare. Hahaha.
Sen dök även Agnes upp på Harrys, det var jättekul å se henne åsså.

Vi dansade så fötterna glödde och kul hade vi. Tog gemensam taxi hem vid 2-tiden. Supernöjd med kvällen.

Läste på Aftonbladet när jag kom hem att det exploderat en bomb i Vässan. Känns oerhört tragiskt men jag är glad att ingen har kommit till skada. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14991385.ab
Shit vad kul det var igår!
Oerfaren som jag är gällande restaurang så hade jag så klart på mig högklackat, hm inte nån av de bästa ideérna jag haft här i livet. Men som sagt fokus var att sälja ölbiljetter och ta det gamla rekordet på 2000 öl på en kväll.

Vi skulle även dela ut tröjor och kepsar till alla företagare som köpt förköpsbiljetter, innan de gick in i öltältet. Det var där jag passade på att knipa mina "nya öldrickande vänner". :-)

 

Träffade massa gamla kända ansikten och det är ju alltid superroligt. Tina är lillasyster till min barndomsvän Anna och henne har jag inte sett på jättemånga år. Nu har vi lovat varandra att locka Anna till Vässan och sen ta ett glas vin eller två.  :-)



Såg inte ett jota på matchen men hörde dessto mer, alla män som skrek ut sin frustration när motståndarlaget gjorde mål och ännu värre var det när Sverige gjorde mål, herrrrrrre guuuuuuud, vilken ljudnivå!! Trodde jag skulle bli döv. Däremot så var plättlätt att sälja jägermeister runt borden när Sverige gjort mål! Synd att de gjorde så få. :-). Jag trodde att det skulle bli ett jädrans liv då Sverige förlorande men stämningen fortsatte vara på topp, vilket var jättekul.

Var hemma vid 24-tiden, helt slut i mina fötter, axlar och rygg. Men helt klart en annorlunda fredag för min del och som sagt jag hade skitkul samtidigt som jag kunde hjälpa en kompis. Två bra kombinationer.

Som mest så sålde jag 60 ölbiljetter till en snubbe, han kom tillbaka lite senare och köpte 40st till.

Hoppas få reda på hur många öl vi sålde under helgen. Men det lutar åt ett nytt rekord!!! Wieeeeee!
Dieten är över för denna gång och jag har ätit fantastiskt goda fläskfilémedaljonger på Harrys till lunch och i kväll blir det buffé. :-)

Alldeles strax så ska jag hjälpa ett par kompisar på Aros Event & Sponsring att försöka slå ett rekord i ölförsäljning.

Det borde passa mig ypperligt, kan man ju tycka! Både tävlingsmänniska och ölälskare........vad kan gå fel liksom?!?! :-)En underbar kombination för uppdraget om jag får säga det själv. Haha!


Rekordet är sen tidigare 2000 öl på en kväll, så nu blir det till att vara extra trevlig och på alerten hela eftermiddagen och kvällen. Hoppas även på sol, så många blir extra törstiga under fotbollsmatchen.

Håll i hatten (kepsen) för nu kööööööööör vi!!!!

                                        

P.S Vad jiddrar jag om....."försöka slå ett rekord"???? Vad då försöka?......klart det blir ett nytt rekord idag!!!D.S
Vaknade upp och kände mig på så himla gott humör idag.
1. Det är fredag
2. Solen skiner
3. Har massa kul inplanerat precis hela helgen.

Dessutom så mätte jag min midja som numera är 79cm!!! Wieeeee!!! Om 2cm så har jag minskat 40cm, galet!! Ställde mig på vågen å upptäckte att det 4kg kvar till ett BMI på 25.

Mitt mål har hela tiden varit att ligga på 25 i BMI när jag ska på min 1-årskontroll och den är i oktober, så nog ska jag fixa å gå ner 4kg till dess. :-)

Dessutom så är det flera månader sen jag åt någon hjärtmedicin plus att jag sover bättre än jag någonsin kan komma ihåg att jag gjort. Så med andra ord, så är den här GBP-operationen en lyckad sådan.

Trevlig dag allihop!
Plötsligt så händer det. :-)

Det var ytterligare ett par å tittade på lägenheten sent i går kväll, så nu är det budgivning som gäller!! Sweeeet!


Idag kom en tjej ut till oss på jobbet å gav oss massage. Då vi har ett stillasittande arbete så är det lätt att det känns i både nacke å axlar. Jag fick 40 minuter på dessa ställen och det kändes kan jag lova.

 

Supersmidigt att få ut en massör till arbetsplatsen. Kan varmt rekommendera det.
Idag är jag inne på dag fyra på dieten och känner mig pigg som 17. Känns lite trist att jag ska äta lunch idag men jag får tänka mig för vad jag äter, så att det oavsett blir ett nyttigt intag.

Nu är det bara 14 dagar kvar tills jag åker till mitt älskade Turkland, ska bli underbart! Kul att vi åker så många, den enda som saknas i familjen är Bea. <3.

Vilken himla bra dag det blev idag!

1. Dagen startade med att min ajfån började fungera igen, trots badet i toastolen förra veckan!!! :-)

2. Vi stylade om min kompis lägenhet och det var visning igår och idag kom äntligen ett bud!!!! :-)

3. Jag blev vinnaren av resultattippningen från måndagens fotbollsmatch och har vunnit 2st biljetter till stora kräftkalaset med Jill Johnsson!!! :-)

Sweeeeet!!

                                                            
Det var visning på den omstylade lägenheten igår och idag är budgivningen i gång!!!!! :-)



Kan det bli bättre?!?!
Nu hoppas jag bara att det stiger en massa åsså.

Helt otroligt faktiskt.......

Min älskade ajfån har legat på torka i en vecka, efter att den tog sig ett litet bad på botten i toastolen och nu har den börjat funka igen!!!! Är så himla glad att slippa den utgiften nu inför sommar och semester.

Numera består min mat av detta, fantastiskt god vanligpudding från Modifast. :-) Ätes fyra gånger per dag. Sweeet.




Mådde inge vidare igår men sov nästan hela kvällen och natten, så nu känner jag mig betydligt bättre.
Blir jag sämre under dagen så får jag nog tänka om gällande dieten. Kan ju vara så att min kropp inte tar upp tillräckligt med näring pga operationen. Men som sagt vi provar en dag till.

Har iallafall bäst morgonhumör här på jobbet. :-)
Idag har jag så sjukt ont i huvudet och känner mig galet svag.  



Jag antar att det är pga dieten, vet ju inte riktigt hur mycket jag tillgodoser mig numera efter min GBP-operation.
Hittills idag så har jag ätit 3st modifastpåsar (totalt ca 690kcal), druckit 3l vatten och 1st vätskeersättning och 2st proteinpulver. Jag har 1st modifastpåse kvar, den äter jag senare i kväll.

Kommer faktiskt inte ihåg hur det var förra gången jag åt sopporna. Men har för mig att andra dagen ska vara värst, så i morgon utgår jag ifrån att jag är pigg som en mört. Tycker att sopporna är galet söta, det kommer jag iallafall ihåg att jag inte tyckte innan operationen.

Men nu måste jag gå å lägga mig en stund, då jag känner mig svag som en vandrande pinne just nu.
Igår kväll var jag på Sigurdsgatan och tittade på fotboll med boysen. Eller rättare sagt jag var där men kollade nog inte en endaste minut på fotbollen.

 Frazze, Tobbe å Gabbe

Jag är totalt ointresserad av sport men jag tippade en match 1998 mellan Sverige-Finland. Till Manges förtvilan, så vann jag. :-) Igår var det då dags att tippa igen och jag trodde på 2-1 till Ukraina. Tyvärr fick jag rätt även denna gång.

 Thom, kvällens maskot.

 Gabbe å jag

   Jag å Tobbe

 Frazze å Tobbe

 Jag å Mange.

Det var en trevlig kväll, särskilt för mig som älskar att betrakta människors beteenden. Väldigt stor skillnad på de hormonella unga hanarnas beteende kontra de mer mogna 35+ hanarna. För att sen gå över å studera den kvinnliga publiken. Som ni förstår hade jag fullt upp hela kvällen. Hahaha

Idag har jag hjälpt en kompis styla om hans lägenhet. Den har legat ute på hemnet nån månad men det har inte ens blivit nåt bud lagt, vilket är konstigt med tanke på hur fin lägenheten är.
Men nu har vi fixat med nya gardiner, bord, säng, kuddar, blommor, skålar och massa annat, så nu hoppas iallafall jag att den tilltalar fler personer och att den blir såld på studs.

Håll tummar och tår.

Nu ska jag gå och kolla på en fotbollsmatch. Jag är nog den enda på det stället som är där för att umgås med människor och inte kolla på matchen. Hahaha.

Återkommer med bilder och uppdaterar er.

Då var jag igång med första målet Modifast. Det smakade väldigt sött och sliskigt, då jag har vant mig av med sött och fett sen operationen, så min kropp är inte helt van vid det söta.




Lyckades inte få i mig hela portionen men å andra sidan har frukost aldrig varit min grej.

Nu gäller det att få i mig all mängd vatten som också krävs när man går på påsar. Och vid 10-tiden ska jag testa min allra första portion med protein.

Hur som helst nu är jag igång och det känns jättejättebra! Dessutom har jag träningsvärk och det är skönt för då vet jag att jag gjorde rätt övningar igår. :-)
Efter rensningen av kläder så kom motivationen tillbaka.:-) Så idag har jag återigen förenats med CT och det var varmt, svettigt och flåsigt men superskönt efteråt.



Gjorde 100situps och jobbade med mina hantlar också. Känner redan nu, vilken träningsvärk jag kommer ha i morgon. Men jag har saknat det, så det känns bra för då vet jag att jag har tränat rätt.

Från och med i morgon är det Modifast och proteinpulver som står på matsedeln. Dessvärre är en buffé inbokad i morgonkväll, så den kommer jag äta men annars så ska jag köra stenhårt några dagar.
Nu har jag fixat med alla mina kläder som är för stora för mig. De har under flera månader legat i en  stor hög och mina kompisar har kommit och hämtat det de vill ha, så det kommer till användning igen. Men nu ligger de i fina högar.



Fördelen med att ha kvar gamla kläderna är att det blir mer tydligt hur mycket jag faktiskt har gått ner i vikt. För när jag tittar mig i spegeln så anser jag att jag ser precis likadan ut som tidigare. Nu kunde jag lägga mina nya kläder på de gamla och prova några plagg för att se skillnaden.

 

Så ska ni gå ner rejält i vikt på kort tid, se till att spara gamla kläder för hjärnan hinner inte med och då är det bra att prova och titta på tidgare plagg för att kunna se skillnaden. :-) Kolla inte bara på vågen utan mät dig i stället.
Nu har mitt Modifast, vaniljpudding som jag beställde tidigare i veckan kommit. Ska köra det i några dagar för att se vad som händer med kroppen. Just nu så har jag ingen motivation till att träna utan har fuskat i en vecka. Så jag hoppas att modifastdagarna kan ge mig den kick-start jag behöver för att komma igång igen. Jag kommer förutom det även äta proteinpulver, så att jag inte tappar i muskelmassa, gud förbjude!




Men idag är det lördag och då är det godis som gäller.......Wieeeee!! :-)

För första gången i mitt 42-åriga liv ska jag bo helt ensam. Idag flyttade min sista inneboende ut.

Jag flyttade från mitt föräldrarhem när jag var 17år och blev sambo med Josefins biologiska pappa. Sen har så klart Josefin alltid bott hos mig fram tom september förra året och hennes kompisar har bott hos oss i omgångar i korta perioder. 
Och under de senaste två åren så har jag haft tre vänner samt mina två äldsta systersöner boende här av olika orsaker i deras liv, så det är tur huset är stort. :-). Som mest bodde vi 7 personer här samtidigt, så det har varit full fart hela tiden.



Men nu, så ska jag äntligen prova på att bo helt själv. Det ska bli intressant, lärorikt, spännande och mycket mera.

Jag funderar på vilket rum jag ska ha som sovrum, vilket rum ska bli gästrum, vilket rum jag ska göra om till walk in closet osv. Hm, tror jag får boa in mig i huset ordentligt innan jag tar några beslut. :-)

Min pappa är helt övertygad om att jag äntligen kommer träffa en karl. Det verkar ligga högst på hans önskelista. Hahaha. Vi får se hur det blir med den saken. Dock blir det kanske något lättare nu när det är minimal risk att stöta på andra inneboende i typ köket. :-)

Har haft en regel i huset hela tiden och det är att ingen har sex i huset. Då har det fått bli bortamatch för de som önskat. Är inte säker på att regeln följts av samtliga.  
Dock tas denna regel bort med omedelbar verkan. Mohahaha
Efter jobbet så var det hem, lägga ett streck på ögat och byta om snabbare än blixten.
Peter, min barndomsvän var redan här hemma och jag skulle med honom på party. Vi blev upphämtade vid
18-tiden och sen åkte vi hem till en kille och festade. Vi gick iväg och åt åsså innan vi åkte ner på byn.
Hade huvudvärk hela kvällen å trots panodil, så vägrade den försvinna. :-(

  

 

Nere på Harrys satt redan Cecilia och Rebecka, de var ganska så förfriskade efter att ha suttit där sen halv fem. Hahaha.
Otroligt att det är 1 år sen världens bästa unge, alltså min fantastiska Josefin tog studenten. <3 <3 <3



En dag med massa planering och med hjälp av vänner och familj fick vi en dag som gjorde att både jag och Josefin fick ett minne för livet. Står fortfarande i stor skuld till Emma som fixade all mat och fika. <3
Ser tillbaka mot denna dag med glädje och stor tacksamhet för er som var med och firade Josefin.



I dag skulle min mamma ha fyllt 72år! Många år av stor saknad. <3

Då min mamma var norska och halva min släkt bor där, så har vi självklart en massa norska traditioner i vår familj. En av de största är innehavandet av en norsk bunad. Min syster och jag har precis som alla andra norskor fått våra folkdräkter när vi konfirmerade oss. Vår morfar gjorde vår bröstduk och bälte och hela dräkten är ett vackert konstverk.

Jag, Jorunn och Lisa midsommarafton -96.

När min mamma kom till Sverige, så flyttade hon till och arbetade i Sätra Brunn och det var också där som mina föräldrar träffades och blev kära i varandra. :-) Jag har också till stor del min svenska släkt runt omkring Sätra Brunn, så jag har spenderat mycket av min barndom i de trakterna.

Midsommar har alltid firats i Sätra Brunn och då har vi haft på oss våra dräkter. När Josefin och mina syskonbarn föddes, så började mamma och jag sy dräkter till dem, så söta. <3.

Freddan, Adde, Bea, Josefin och Jonathan i Sätra Brunn -97

Men sen mamma gick bort har det varit alldeles för jobbigt för oss alla rent känslomässigt att åka dit och då har vi valt att fira midsommar hemma hos Lisa i stället.

För nån vecka sedan så sa min pappa att i år vill han åka till Sätra Brunn och fira midsommar. Så igår tog jag fram min bunad, som varit för liten de senaste 10 åren och efter alla dessa år är den för stor. Men jag kommer iallafall i den och jag har pratat med Lisa om att få låna hennes bröstduk och bälte. Då mina föräldrar hade inbrott för några år sen, blev mina tyvärr stulna. :-(

Så i år ska jag följa med pappa till Sätra Brunn på midsommar och jag hedra min mammas minne och bära min norska folkdräkt med stolthet och massa kärlek till min enormt saknade mamma!

Jag å Josefin i våra bunader i Sätra Brunn -97

Nationaldagen firades enligt tradition med alla familjemedlemmar på Djäkneberget. Eller rättare sagt de få som finns kvar i Vässan. :-)

 Alltid mycket packning när vi ska göra nåt ihop. :-)


 Pappa, Jonte, Adde, Sarah, Lisa å jag. (Johnny fotar)


Lisa och Johnny hade fixat med mat åt oss allihop, det var jättemysigt. Dessutom så hade vi himla tur med vädret. 
 


  


 

Som vanligt jättemycket folk men tyvärr så började det regna, så då är det skönt att bo nära. Vi gick hem till mig och fortsatte dricka kaffet.

 

 
Igår hände det som har legat på lur under lång, lång, lång tid å jag har bara mig själv att skylla. Under många år har jag som storbystad kvinna alltid stoppat mobil, pengar, ja tom nycklar i bh:n och då har jag vetat  att de legat tryggt och fast. Men nu när jag tappat en hel del i vikt så fungerar inte det lika bra längre. Saker och ting ramlar ut ur min bh lite titt som tätt å trots det så fortsätter jag lägga mina grejer där i. (Snacka om trögtänkt) Igår när jag varit på toa och lutar mig fram å ska spola, så åker min Iphone ner i toalettstolen i exakt samma sekund som det spolar. Jag blir så himla trött men är dock inte förvånad. Tobbe försöker fixa en ny lur hos Telenor men de har en veckas leveranstid. Suck. Som tur är så hade Renée en extra ajfån, så nu har jag fått låna den medans jag hoppas att min dyngblöta torkar och börjar fungera igen. :-)

Andreaz och Sarah var här å tömde det sista på vinden igår efter jobbet. Adde hjälpte mig med mitt internet plus att få igång den lånade luren.

På kvällen var det MIV (Marknadsföreningen i Västmanslands) sommarfest. Den hölls först på Hattfabriken och sen så var Circustältet abonnerat. Det var kallt och ruggigt ute, så jag satte på mig vinterkläder, då vi skulle sitta utomhus. Var hemma igen efter en trevlig kväll vid 24-tiden.

 Tobbe, Jojo och Renée på Hattfabriken.

 Renée

 Jag å Jojo
 Cecilia med kollegan Pia
 Renée, Tobbe, jag å Jojo
 Tobbe å Renée
Det stod tydligen en notis om sjukhuset restaurang även i Västeråsaren. :-)



Full fart på jobbet igår och sen var det bara hem en snabbis för att sen åka å hälsa på fina, söta, rara Evelina. Hon är en gammal jobbarkompis som jag fortfarande har kontakt med, vilket jag tycker är superroligt, då hon är full av massa energi och bus.




Var hemma strax efter klockan elva, gick ut på en regning promenad med Laban men som tur är så ogillar han vatten, så han utförde sina behov snabbt och ville in i sängen å sova även han. :-)
Så himla glad över att Hanna J står som vinnar i Big brother!!! Wieeee! Stort GRATTIS!



Önskar henne och barnen all lycka till i framtiden!


Vi missade frukosten och gick direkt till Tax free innan vi åt buffén. Sen gick vi till baren och tog öl och drink. Ända sättet att klara en hemfärd från Åland på.

Sen var det dags för karaokefinalen, det är ju hysteriskt kul. Tyvärr så var de flesta jätteduktiga. Är ju så mycket mer kul att kolla på när de är katastrofdåliga. Men hon som vann var superduktig!

 

Vi kom hem till Vässan igen vid halv sju. Borta bra men hemma bäst!

Ombord på fartyget så hade vi inbokad middag direkt vid avfärd från Stockholm, så vi slängde in våra väskor i hytten och gick upp. Där möttes vi av en härlig servitör, som bjöd massor på sig själv......mycket humor och honom hade vi gärna festat med hela kvällen men han jobbade ju.:-(

Vi tog in två förrätter, en kött och en skaldjur. Vi var överens om att kött var godast. Kan bero på att vi åt en räksmörgås på terminalen innen vi klev ombord. Hahaha.

 


Till varmrätt blev det så klart oxfilé...........mmmmycket gott!!!



Efterrätten bestod av ett helt bord, massor att smaka av. Dock får jag bara i mig pyttelite av det mesta. Men det räcker. :-)

Fick till och med en doggy bag. Var perfekt att äta innan vi gav oss ut i nattvimmlet. :-)




Efter middagen så gick vi ner till hytten och fixade till oss och bytte om. Därefter var vi å lyssnade på en trubadur och sen på ett hårdrocksband m.m

 

Massa goda drinkar, vin och öl serverades i baren. Men vid 3-tiden gav dessa tanter upp och lämnade in för en god natts sömn.

 

På vägen hem från Stockholm idag, så passerade vi en trafikolycka. Usch, den såg riktigt otäck ut och E18 från Västerås till Enköping var avstängd och det var kilometer med bilar som köade.

Fick så himla ont i magen när jag tänkte på de som satt i bilen. Vet inte om det har att göra med att jag själv voltade med bilen för några år sen. Kände bara ett stort behov av att få gråta när jag kom hem.
Så jag satte på en riktig snyftare till film och har gråtit floder.

http://vlt.se/nyheter/omvarlden/1.1683170-e-18-avstangd-efter-olycka

Nu hoppas jag bara att alla i bilen klarar sig utan allt för stora skador.

När vi kommer fram till Viking Lines Terminal får vi reda på att det är tv-inspelning på denna resa. Haha, helt otippat. När vi sen ska checka in så kommer en stor manlig vakt med myndig röst fram till oss å vill se våra biljetter. Därefter frågan han vem av oss som är Cecilia å vem som är Anette. Vi svarar så klart uppriktigt. Han spänner ögonen i oss å frågar om vi vet reglerna ombord. Det är nämligen max 12år i bollhavet å det gäller framförallt er två. :). Trodde jag skulle garva ihjäl. Haha. Ribban är lagt å vi har en bra start på våran kryssning.

Vaknade så klart samtidigt som tuppen idag. Gick ner till gymmet å tog en mil på CT, 100 situps och en jädrans massa hantlar. Det var himla skönt.

Därefter var det dags för grötfrulle och sen unnande jag mig 30minuter i solariet. :-)

Har tonat håret och målat naglarna samt packat väskan inför min och Cecilias kryssning. Men helvete vad det blåser och det är kallt så enda in i hoppsan, 7grader!! Måste vara den blåsigaste dagen på hela 2012. Hahaha. Det här kan ju bli riktigt intressant tripp. Planen var att sitta på soldäck och sippa vin men det falerade, big time. :-)
Tror faktiskt inte att man kan spy när man är GBP-opad, så jag vette 17 vad som händer om jag blir sjösjuk. Men jag lär nog bli varse idag.

Tror jag har provat 10 klänningar nu på fm men jag vet inte riktigt vad jag är på för humör idag men har med hjälp valt att ta med mig två helt olika, så kan jag välja beroende på min kvällsform.
Tänker dock vara sommarklädd trots att vädret ser ut att vara oktober.

 
 
Nu ska jag försöka få i mig lite protein, så jag fixar denna dag.

Ha det bäst!


Har verkligen försökt ducka för den här oerhört tråkiga uppgiften............tvätta fönster. Men då jag för första gången på bra många helger är hemma en fredagkväll, så känner jag att jag tyvärr inte kan förneka att det knappt går att se ut genom mina fönster. Suck!



Jag gör som männen..........ett dåligt resultat och hoppas på att någon ser det och förbarmar sig över mina fönster tills nästa gång de behöver tvättas. Jag tror jag behöver en fru.  :-)
Äntligen, äntligen, äntligen så är jag klar med alla papper till revisorn. Sweeet!  Åkte iväg och lämnade in dem på förmiddagen. Skönt att ha det gjort!! Nu håller vi alla tummar å tår för att jag lämnat in rätt kompletteringar och att han blir nöjd! :-) 

 

Därefter åkte jag vidare till bokföringsbyrån och skrev på lite papper även där. Johan på bokföringsbyrån har gått ner 16kg sen i oktober bara genom att låta bli kolhydrater och öl!! Imponerande och han såg ut att må jättebra.

På fredagar så äter vi som vill lunch ute tillsammans. Igår så fick Thom reda på att hans tumör i ryggen inte kommit tillbaka, så självklart ska det firas och han fick så klart bestämma vart vi skulle äta, valet blev som vanligt Pizza Hut. Idag har han dock varit på akuten och de upptäckte en spricka i revbenet efter jobbets volleybollmatch förra fredagen, där han offrade sig duktigt mycket på en boll, som de ändå förlorade.

  

I kväll ska jag vila och ladda upp som en idrottsman gör inför en viktig match. Dock har jag ingen match i morgon men en kryssning till Åland med Cecilia står för dörren och det är antagligen minst lika krävande. Så i kväll blir det lugna puckar och uppladdning på riktigt hög nivå hemma i mitt recidence. :-).

Önskar er en härlig fredag oavsett vad ni hittar på för bus.


En fd kollega uppe i Vilhelmina vaknade till snö i morse!!


  

Shit, vad ledsen jag hade blivit om jag sett denna vy när jag drog upp rullgardinen i morse.
Snö vill jag verkligen INTE ha nu!!

Sänder en sol-kram upp till mina gamla jobbarkompisar i Vilhelmina!
Igår kom Renée å hälsade på kontoret. Hon hade bland annat med sig ett par underkjolar som jag ska få låna. I den byggnard där vi sitter finns även andra företag och ett av dem är Venditio och därmed också min gamla vän Magnus. När han såg underkjolarna så åkte de på inom bara ett par sekunder. Sen sprang han ute i korridoren och gjorde piruetter tills han blev helt svettig. Hahahaha.

    Jag tror det bor en liten drag queen i Mange! :-)

Efter jobbet åkte jag å hämtade ett par klänningar som jag skickat efter. Hem å prooooova dem så klart!!! Den ena gick inte alls, jag har fortfarande för stora bröst för vissa plagg. Morr och fräs!!! Den andra klänningen kändes lite för kort men jag ska få låna ytterligare en underkjol av Renée. Sen måste jag få utlåtande av nån annan åsså. Annars så åker klänningar tillbaka igen. (Eller ska jag höra med Mange om han vill prova dem???) Hahaha!!!

På kvällen körde jag en mil på CT, gjorde 100 situps och höll på med hantlarna. Efter det solade jag, la ansiktsmask och badade. Superskönt! De här typiska "tjej"-kvällarna behöver jag verkligen, då varvar jag ner totalt.

Pratade länge i telefon med älskade Josefin, nu är det bara 25 dagar kvar tills vi ses. Längtar efter dig!! Du finns i mitt hjärta och tankar hela tiden, älskade unge! <3