Idag fyller min systerson Freddan 23år.......STORT grattis!!!!

 (Freddan sommaren 2004, en riktig tuffing) :-)

Ibland blir arbetsdagen inte riktigt som man tänkt sig men så kan det vara ibland. Det är tur jag är flexibel och har möjlighet att göra ändringar under arbetstimmarna. Kändes bra när jag gick hem idag iallafall och det är huvudsaken.

Åkte hem direkt efter jobbet för idag var det så klart dags för tantgympa i Dingis. Var sjukt otaggad inför kvällens övningar men så ringde en kalasglad Ullis med sprudlande energi och vips så smittade det sig över på mig, Me like! Hon kom hit till halv sju och vi tog även med oss Freddan ut till Dingtuna, dock umgicks han med Johnny medans vi andra slet och svettades.
Hade på mig mitt nya knästöd, det kändes lite konstigt men jag hade inget obehag i knät under hela passet, så jag antar att det funkar.Det här med skadeglädje är svårt att förhålla sig till ibland. Men jag är så oerhört glad över att jag inte längre är sämst på de har gympapassen. Det måste banne mig ha sett hysteriskt kul ut mina allra första pass. Ingen koll på varken ben eller armar, ingen balans, ingen kolla på vänster eller höger, jag krockade med andra, höll på att dö av syrebrist osv. Idag var det är par stycken med på passet som var så hysteriskt, omedvetet roliga och jag beundrar "gympafröken" men förstår numera varför de log så mycket mot mig i början, de kunde antagligen inte hålla sig för skratt. Hahahaha. Men det bjuder jag på och idag är jag så glad att jag fixat hålla mig kvar och det blir faktiskt lättare och lättare för varje gång. Utan syster Ysters arga öga hade jag aldrig fixat ta mig till träningen, tackis! :-)

På söndag är det äntligen 21 dagar och det är så lång tid det tar innan ett nytt beteende blir till en ny vana. Då hoppas jag att jag äntligen ska tycka att det här med att träna ÄR kul. :-) Håller tummarna!

Fick med mig matlåda hem som världens bästa svåger gjort, en kalasgod makaronilåda. Det var toppen att slippa ställa mig å laga mat efter träningen vid halv nio. Tusen tack.
Den här dagen har varit minst sagt jobbig framförallt mentalt. När nåt sånt här händer så känns det extre jobbigt att vara självbo. Hade gärna haft en axel att gråta emot ,en hand som stryker bort mina tårar, få pussar på mina tårdräkta kinder, en varm skön trygg kram från nån som stannar ett tag. I stället så åker jag till Rebecka och Charmtrollet Tyra. Vi äter massa nyttig å god mat. Vi hann dessutom peppa varandra i våra hälsoresor. Så nu är vi ännu ner motiverade till att nå våra indiviuella mål. Med vissa människor räcker tiden verkligen inte till. Så är det för mig å Rebecka. Vi skulle lätt kunna snacka en vecka i stäck å ändå tycka att vi hade massor mer kvar gå igenom. Underbart med såna vänner. Men nu blir det natti natti
Började dagen med att känna tre knölar i armhålan. Fuck, fuck, fuck.
Två av mina tre fastrar har haft bröstcancer så tankarna går snabbt åt det hållet. Åker till jobbet och ringer min familjeläkare vid halv nio. De vill att jag ska komma in redan på förmiddagen.

Ringer Jossan för att få höra hennes röst, då jag känner ångesten krypa på. Låter mina kära kollegors positiva energi skölja över mig, idag så känns det extra viktigt.

Vill inte åka till läkaren ensam men alla jag känner jobbar så klart. Gråter ett par tårar i bilen och är rädd. Är rädd för att det är det värsta tänkabara, usch, inte nu när jag mår så himla bra och har börjat min resa mot ett hälsosammare liv.

Min läkare konstaterade snabbt att det inte var någon fara alls. Det visade sig att det är mjukdelsskador, då jag tränar för hårt med för tunga hantlar. Till min läkares stora förvåning slänger jag mig om halsen på henne och är överlycklig!

Det är så farligt att låta ens tankar och funderingar få fritt spelrum, då fantasin alltid är 100 gånger värre än sanningen! Det gäller det mesta här i livet, svar på sjukdomar, svartsjuka, rykten, rädsla för att mista sitt jobb och massa annat jox.

Nej, det gäller att lägga energin på det man faktiskt vet något om och kan påverka och låta bli att älta. Ältande äter upp en inifrån och tar massa energi.

Just nu sitter jag återigen på jobbet och känner mig så tacksam till livet!
Precis hemkommen från tantgympan i Dingis. Ullis kom å hämtade mig idag innan vi åkte ut till Lisa. Ullis behöver verkligen glasögon, shit vad dåligt hon ser i mörker. Missade vägar, körde upp på vägkanter, hahaha. Jag brukar aldrig vara rädd när jag åker med nån annan men idag var jag det. :-)

Har ett par tävlingar igång just nu och idag har ytterligare en kommit till.

Tävlingar som är på gång är:
Vem är brunast? Tävling med Tobbe men jag tror han gett upp nu, det betyder att jag vunnit. Wieee!
Tävling mellan Cecilia och mig, som pågått några år, dock är den inte offentlig, så därför kan jag inte berätta om den. Men i år hoppas jag kunna vinna iallafall men enligt Aftonbladets årshoroskop vinner hon. Morr!!
Hela familjen - Vem går ner mest i vikt?

Ny tävling:
Tobbe har börjat hetsa om nyktert fram tills vi åker till Dubai. Vi skulle nämligen köra det innan vi åkte till Las Vegas 2011 men jag backade ur och så körde han det själv i stället. Det har jag fått äta upp många gånger. Men tanke på helgens aktiviteter så kände jag när jag vaknade upp idag att jag ska banne mig vara nykter hela februari. Berättade det för Lisa och Ullis och de hånskrattade och trodde inte ens att jag skulle kunna vara utan party en endaste helg. Så nu är det taget, nu ska jag visa de rackarna att allt går bara man vill! :-)Men framförallt så ska det blir spännande å se vad det gör för skillnad på min vikt. Dessutom så börjar Melodifestivalen nu, så krogen får snällt vänta några veckor.

Lördagen började riktigt seg, då jag var oerhört seeeeeg. Men jag slappade, var ut på promenad, käkade en massa och laddade upp inför kvällens bravader.

Åkte hem till Renée, hennes storasyster, Lena är på besök och vi skulle göra byn med henne.
Kalle lagade jättegod mat till oss tjejer innan vi tog en taxi ner till stan.
Vi kilade in på Circus och sen på Nya Hattfabriken å där träffade jag Ursula, Åsa och Mia. Det är helt ok ålder på det stället men på tok för mycket folk, iallafall för oss tjejer som bestämt oss för att gå ut å dansa hela natten lång.

 På Nya Hattfabriken - Jannica, Renée och Lena.

Jannica och Lena är två nya bekanskaper för min del, fantastiskt härliga brudar. Dessutom så visade det sig att Jannica åsså gillar Carola!! Sweet, vi får ha en alldeles egen Carolakväll eller nåt! Hahaha

Vi bestämde oss ganska så snabbt för att bege oss, då det tidigt blev fullt på Hatten och vi ville ju shake loss i kväll. Harrys blev vår nästa anhalt och en eloge till den DJ som spelade, det var fullt på dansgolvet precis hela kvällen, superroligt! Dessutom fick jag och Jannica till slut höra En evighet med Carola, kvällen var fulländad.

 Jannica, Renée och jag på Harrys.   

Hade så himla kul kväll och har träningsvärk i rumpan av allt dansande.
Ligger lite efter med bloggandet, sorry ska bli bättring på det.

Tobbe och jag åkte iväg till Stockholm på kurs torsdag till fredag. Klart intressant, nu ska vi bli ännu bättre!

På kvällen träffade vi Micke och Henrik. Vi gick till Micke på hans jobb, det var jättekul. Åt massa god mat och surrade hela kvällen. Superduper kul!

 Heidi (Micke) och Tobbe

 Vi träffade Tobbes kusin, Johan åsså, det var lattjo!

 Kusinerna Johan och Tobbe.

Hemma från Stockholm vid halv fem, då var det bara att kasta in väskan och bytta om inför nästa upplevelse. AW med Mange, Annelie, Hanna och Tobbe, tokstressig med hann så klart. Vi åt på Tabban, god mat som alltid. Sen gick vi till Harrys och därefter till Cirkus innan det var dags att krypa till kojs för denna dag. Full fart. :-)
Fattar inte riktigt hur tränande människor får till sin vardag. Jag tycker det blir tokstressigt när jag ska iväg och träna till klockan 19. Dels så hinner jag inte äta innan, men måste ändå laga maten så att den är klart tills jag kommer hem eller som idag, så fixade Freddan käket. Allt som heter socialt liv dör samt tv-tittande existerar inte. Kan det här vara skillnaden mellan överviktiga och "normala" människor? De "normala" anser att det här ÄR normalt?!

Hur som helst så var jag och syrran iväg på tantgympan även idag. På onsdagar är det en äldre kvinna som håller i passet och det märks även på dem som är med och tränar, snittålder är kanske 60år. Men tro för guds skull inte att det är nåt latmanspass, ånej! Det här är det absout svåraste passet av de jag går på. Det är full fart från början till slut, mycket steg och en jädrans massa övningar med hantlar. Och de äldre som är med är hur pigga och alerta som helst. Blir förbannand när jag tänker på hur jag låtit mig själv förfalla. Men jag kan inte göra det ogjort utan i stället så tar jag i extra mycket på varenda jäkla övning. Fick beröm av "gympafröken" idag. :-)

När jag var ut med Laban på långpromenad så börjar känna ett tryck på vänster knä. Lite märkligt då jag aldrig oavsett vikt, har känt ett dyft i mina knän, vilket många av oss tjockisar får stora problem med. Men jag hoppas det hinner gå över tills på söndag.

Nu blire bingen.
Har träningsvärk i ben, rumpa men framförallt i magen. Känns bra att veta att jag ska träna igen om ca 6 timmar, eller? Jag ser fram emot den dagen som jag känner att det är KUL att träna!
Igår när jag var hos dietisten så fick jag mitt GBP-kort. Och idag hjälpte Annelie mig att få det inplastat, så nu kan jag ha det med mig i väskan, forever!Kortet kan jag som opererad visa upp när jag tex ska ut och flyga, då jag behöver äta oftare än andra och kan behöva ta med mig egen mat eller som jag gjorde idag på lunchen. Visade upp det på Harrys och fick halv portion samt halva priser på maten. Tummen upp för Harrys!

I kväll så har jag varit å tränat igen, det är fortfarande prova-på-veckor, så vem som helst kan testa denna vecka. Ullis lurade jag med idag, hon ska med även i morgon. Jag kommer att gå tisdagar, onsdagar och söndagar. Det kostar 450kr per termin.

Vad är då tantgympa? Jag vet inte om det finns nåt annat namn på det. Min syrra har i alla år kallat det för just, tantgympa. Därav även mitt ordval. :-) Då jag har mindre erfarenhet än de flesta gällande idrottande, så kan jag inte sammanlikna det med nåt. Men det står en instruktör i mitten som visar olika steg och gester man ska göra för att röra på fläsket samtidigt som hon talar om vad vi ska göra, i vilken takt och hur många gånger. Puh, det är asjobbigt men jättekul!!! Hantlar har vi åsså och idag sa Eva åt mig att jag det inte såg ut som om jag tog i nåt i söndags och att jag skulle dubbla vikten. Och det gjorde jag och orkade med alla rörelser. Vilken jädrans känsla!!! Blir så himla glad när jag känner att jag orkar mer än tidigare, det blir en så jäkla kick och jag vill bara hoppa, skutta och tjuta av glädje! Ni som alltid varit smala har nog svårt att förstå den känslan av frihet som uppstår, när man helt plötsligt orkar mer än man gjort på många år. Genuin glädje!

Men nu är det dags att hoppa in i duschen och sen blir det långpromenad med Laban.
Har fått massvis med kläder av Renée idag, toppar, klänningar, tröjor, cardigans, kjolar, ja allt möjligt.

Tusen tack, snälla goa Renée!

(För det första, så är det jättekul när ni kommenterar här, så fortsätt gärna med det. )

Idag var jag hos dietisten och det gick kalasbra. Jag fick kalciumtabletter utskrivna på recept för jag får i mig för lite mjölkprodukter men annars så var allt bara finfint.

Var å hämtade ut mitt paket med kläder som kom idag, massa roliga plagg. Tyvärr så är min vapendragare, Susanna, i London på en efterlängtad semester. (hoppas du har det toppen, bruttan). Jag är urkass på att se vad jag passar i numera då kroppen ändras från vecka till vecka. Jag tycker det mesta känns för litet medans Susanna kan komma hit med nåt hon sett i affären och på nåt konstigt vis så passar det. Kan vara därför som hon är så duktig på det här med att vara personal shopper. Så nu sitter jag här med klänningar, kjolar, kappor och toppar och har bannemej ingen aning om vad som passar och vad som inte gör det. Suck.Dessutom har Emma frågat om jag ville haka på en utbildning på brandstationen i veckan.Inser att det är samma kväll som ett av mina tantgympapass är och kommer på mig själv att säga nej tack till den inbjudan. Herre gud! Så många ursäkter som jag snurrat runt med i alla år för att slippa träna, har antagligen använt dem alla minst 20 gånger!! Men att tacka nej till att låta snygga, sexiga brandmän göra hjärt å lungräddning på mig, trodde jag aldrig skulle hända. Sitter här och är alldeles uppgiven över mitt beslut att tacka nej. Det är nåt som håller på att hända med mig mentalt, jag börjar helt uppenbart se långsiktigheten i min hälsoresa. Intressant utveckling även om jag just nu är chockskadad av mitt beslut att gå å träna. Har dock blivit lovad bilder!!!

Men om några månader kommer Ladys Night, jag å bästa Syster Yster samt några 100 andra galna fruntimmer ska gå och kolla på boysen.Tyvärr blir det knappast någon hjärt och lungräddning med de grabbarna men vad fan, jag kommer antagligen vara assnygg i min lilla svarta. Mohahahaha

P.S Martin Stenmarck är min karl, det är bara hans fru som inte har koll på det än. :-) D.S
Som den gamla singel jag är, så är jag självklart med å nätdejtar. Det går som vanligt när det kommer till karlar och mig............mindre bra. :-)

Dock blir jag ibland alldeles förstummad över hur vissa män tar en första kontakt med mig. Det här meddelandet fick jag igår kväll.

"Hejsan lust och ses i kväll och ha skön sex
Kram"
 
Vad i hela världen förväntas jag svara på detta?! Hur många kvinnor svara ja på denna fråga? Hur som helst så svarade jag såklart.

- Tror inte du har råd med min timpenning.

Han svarar
"Klart att jag har"

Jag svarar
Hur vet du det när du inte ens vet vad jag kostar per timme?

Han svarar
"Kan jag betala i natura?"

Jag svarar
Sa ju att du inte hade tillräckligt med pengar.

Han svarar
"Varför så spydiga svar?"

Jag svarar
Du började med en puckad fråga och alla dem besvaras med puckade svar.

Om det är så här det går till numera så kommer jag var singel i resten av mitt liv, det är iallafall en sak som är säker. Hahahahaha

Mvh
Torrbollen


Har precis kommit hem från Dingis å tantgympan. Det blir banne mig bara värre och värre, hon som vi hade idag var stenhård. Tordes banimej inte slappna av ett nå, kommer kännas härligt i morgon, NOT.

 

Svettas som 17 och försöker få i mig massa vatten men blir mätt direkt. Är det någon annan GBP-opererad som hade några tips för hur man ska få i sig all vätska som faktiskt behövs efter en träning?

Lisa var lite svag på passet idag, vilket jag var snabb å påpeka. Mohahahaha
Fick till svar att hon och Johnny varit barnlediga och därmed spenderat mycket tid i bingen denna helg. :-). Som någon slags uppvärmning inför kvällens pass.  Men det vet ju till och med jag som är så icke sportintresserad att inte ens landslaget får ha sex inför en viktig match, så hon borde väl ändå ha vetat bättre. Hahahaha

Jag veckorhandlar numera, för då finns det minimal risk att jag fuskar med maten. Det har jag gjort ganska länge nu och jag märker stor skillnad, både på kaloriintaget men även på ekonomin.

Denna vecka ska vi äta
Lammstek, kokt potatis, blomkål, morötter och sås.
Gravad lax med äggröra
Pyttipanna med ägg och rödbetor
Fiskgryta med potatis
Ugnsgratinerad falukorv med mos

Allt är redan inhandlat och hemma i kylen, så jag har inte nåt utrymme för att trycka in nån pizza, kebab eller hamburgare någonstans och det är så jag måste ha det. Annars så spårar jag så lätt. :-) 

Mina mellanmål består av hårtbröd med massa fibrer och minst tre skivor kalkon eller makrillsfilé samt en banan och ett äpple under dagen. I morgon ska jag träffa dietist efter min operation, det ska bli jätteintressant och jag hoppas få lite mer tips om vad jag ska äta för att underlätta och hjälpa min viktnedgång ytterligare.

Det var massa god mat på festen. Snittar och champagne var starten innan middagen som serverades lite senare. Som tur var så bestod huvudrätten av fisk vilket passar min smak och mage ypperligt.

  Födelsedagsbarnet, Rebecka!!!


Det var en massa trevliga grannar, familj, vänner och kollegor till Rebecka på festen. En hel del TV4 folk som jag känner till sen mina år där men framförallt nya bekanskaper. 


 Jag å Rebecka.


En del lekar var det också, men jag tror de andra lagen mutade domaren, för mitt lag kom sist. Hur nu det är möjligt, när man är bäst?!?! Mohahaha!! :-)

Efter jobbet åkte jag å handlade lite grönsaker innan jag åkte hem å lagade mat. Susanna ville komma förbi efter jobbet vid halv sju, så jag hämtade henne och Freddan på stan, han hade varit å tränat.

Vi har suttit å snackat precis hela kvällen. Innan min operation så drack jag alltid å då menar jag verkligen alltid öl och framförallt min favvo Efes. Än så länge så har jag faktiskt inte tordats prova dricka öl utan försöker för första gången lära mig dricka vitt vin. Min givna partner är så klart Susanna. Jag har varit på bolaget och köpt alla söta viner som finns men när vi avslutar kvällen så kommer vi inte ihåg hur var och en smakar. Hahahaha.

Denna afton har dessa viner prövats. Freddan har dock hållit sig till öl hela kvällen.Diskussionerna har varit så vågade att de inte går att göra offentliga men så mycket kan jag säga att allt mitt smink är borta, för jag har skrattat så mycket, så tårarna runnit. En hel del klockrena kommentarer som kommer att gå till världshistorien.
Vid halv tre så kommer Susanna på att hon jobbar i morgonbitti, så det var till å packa ihop för denna kväll. :-)

Skönt med en avslappnad och skön fredag.
Shit vilken skönt känsla att det äntligen slog om på den där jädrans vågen. Är så klart superdumper glad idag!

Har mätt mig idag åsså.

-26cm i midjan
-19cm över bysten
-22cm över rumpan

Så jag minskar i volym och jag ser fram emot 10kg till och en himla massa centimetrar. :-)

Har dock sagt att jag ska få köpa mig nåt riktigt onödigt för varje 10kg. Förra gången så köpte jag en golvkandelaber, som jag är sjukt nöjd med. Vette 17, vad jag ska inhandla denna gång. Tips någon?!

Får jättemycket stöd och då bland annat på fejjan och det gör mig grymt peppad, blir så himla glad så kunde jag hjula så skulle jag gört! Hahaha

Lägger in två bilder, en före och en efter.

  Det finns inte så jättemycket bilder på mig från förr med detta är i Las Vegas med jobbet i maj 2011. Här har jag börjat "tänka" mig smal, så jag har tappat några kilo redan här.  

 Förra helgen.

Nu ska jag checka in min lasagne som jag har i ugnen, efter maten ska jag sätta mig på motionscykeln och sen så är det dags för Biggest Loser.

Life is good.
Ok, vaknade stel som en pinne. Hällde upp ett riktigt varmt bad men höll knappt på att komma varken i eller ur badkaret. Den här träningsvärken var fasiken inte att leka med. En fördel jag upptäckte med att bo i ett generationshus, är att jag lätt kunde få hjälp med att sätta på mig BH:n, för mina armar gick inte att få upp på ryggen idag. Undrar hur jag hade löst den pucken annars. Hahaha

Till lunch idag skulle mina kära kollegor till mitt favvopasta ställe, La Pizza på Klockartorpet. Den godaste pastan i stan, grymt god. Var så sugen på att haka på men då vågen visade -19,1kg i förrgår och jag var å tränade igår, så hoppas jag på -20kg i morgonbitti. Så jag stannade kvar med Robin och Erik å åt min kyckling och melon. Oavsett operation eller inte, så finns det alltid val man måste göra om man vill ner i vikt, det kan ingen GBP-op hjälpa till med. Så jag är stolt att jag sa nej, trots att jag veeeeet att det skulle ha varit aaaaasgooooottt!

Var hem å åt innan det var dags för en tur till Dingis och nästa gympapass. Idag skulle det vara en ny kvinna som höll passet. Jag hade bestämt mig innan att idag skulle jag skippa hantlar pga att mina armmuskler håller på och dör. Uttrycker det till min kära syster som utbrister med en bestämt röst.
- Meh, det begriper du väl att du ska ha hantlar även idag!
Så det var bara att hämta ett par och vara tyst och tro det om ni vill, jag använde dem hela tiden, Wieeee!!!

Känner att det är oerhört viktigt för mig att ha människor runt omkring mig som puschar, peppar och ställer lite krav på mig, särskilt när det kommer till träning, för det tycker jag verkligen är pisstråkigt. Så tack Lisa, Freddan och Tobbe för erat stöd och att ni är bra förebilder.  

I morgon är det dags för vägning och jag är lite nervös. Ska dessutom börja mäta mig då jag märker på kläderna mer än på vikten tror jag.
Som 17-åring så gjorde jag en bröstförminskning  och tog bort 500g på vardera bröst. Brösten växte så klart och blev stora igen, då jag egentligen var för ung, vilket har irriterat mig som fasiken i alla år. Men nu så håller de äntligen på att försvinna. Får in en knytnäve innanför BH:n på varje bröst vilket innebär att de närmar sig enhandsfattning!!!!! Hahaha. Det är ju alldeles, alldeles underbart!

Livet är bra gott.
Om dagen igår var i segaste laget för min smak, så har dagen idag varit toppen.

Klockan ringde vid sex i morse och jag lämnade hemmet 6.40 och for ut till Hällas parkering. Idag har jag fått varit med ute på sambesök ute på fältet. Jag trodde att vi skulle till Stockholm men det visade sig att det var Lindesberg och Frövi som var våra destinationer. Ibland är det galet skönt att slippa ha så himla mycket koll! :) Åh shit, vad jag har saknat kundkontakten och säljet. Det var riktigt kul och jag har känt mig som ett barn på julafton!!!
Var på kontoret en sväng innan det var dags att bege mig hemåt och laga middag. Även denna dag visade det sig att jag fixat mat som jag inte kunde äta. Men jag petade i mig lite kycklingbitar, det är ändå det jag behöver mest av allt, sås och kolhydrater är helt oviktiga.

Sen for jag och Freddan ut till Dingis, jag har varit med min syster på vad hon kallar för "tantgympa". I min lilla värld, så använder man inte hantlar på "tantgympa", armhävningar passar verkligen inte på "tantgympa", (jag fixade inte en endaste liten armhävning), dessutom så ska det väl ändå gå lugnt och stilla till på "tantgympa" och det gjorde det verkligen inte. Hann för 17 inte ens med att veva med både armar och ben. Hahaha. Jag är en katastrof när det kommer till kordination. :) Men kul var det!

Är rädd för att min kropp kommer protestera big time i morgon, har försökt ligga länge i ett varmt bad men känner redan att rumpan, ryggen, magen, armarna, benen........ja faktiskt hela jag förutom ansiktet är helt sönderkört. En kul upptäckt är iallafall att det är mycket lättare för mig att röra mig efter all viktminskning och det är jätteroligt. Kan hoppa, springa och studsa en stund innan jag får andnöd numera och det känns lite lattjo. Min syster peppar mig som fasiken nu, vilket är himla roligt......tydligen så är det träning även i morgon. Enligt henne så ska VI träna tisdagar, onsdagar och söndagar. Det är prova-på-veckor, denna vecka och nästa, så vill nån haka på, hör av er till mig, så kan vi samåka.

Nu blir det till att försöka få i mig en halvliter vatten för sen är det dags för långpromenad med Laban.
Igår hörde Samuel av sig, Josefin var magsjuk å undrade vad jag brukar göra för att få henne att må bättre. Inget av förslagen var bra utan hon ville att jag skulle komma till Norge å helst då, nyss. Hahahaha. Stackar lill-skruttan. :(
Hur som helst så fick det fart på både mig och Jonathan (min yngsta systerson), så idag har vi bokat flyg till Haugesund och vi åker 9 februari. Det ska bli jättekul och mysigt att få åka iväg ensam med lill-Jonte å hälsa på kidsen i Norge. Megamyyyyys.

Hade lunchmöte idag, vi åt på Harrys, då de precis börjat med lunchservering. Kan varmt rekommendera lunchmaten, dessutom fick jag billigare lunch då jag är GBP-opererad. Det kallar jag flexibilitet. (Morrar fortfarande å Saffets!!! Morr, fräs och klös!!!!)

Det var meningen att vi skulle ha veckohandlat igår men då jag var helt slut efter två dagars festande, så spenderade jag hela kvällen igår, utslagen i soffan. Hahaha. Så idag efter jobbet var det bara att dra iväg och storhandla........trodde jag iallafall. Hade missat äta mellanmål, så energin var slut. Så de bidde bara några få varor, för jag var tvungen att åka hem å äta.

Middagen var lax i kokosmjölk och röd curry med ris. Och numera vet jag att kokosmjölk inte är nåt för mig. Pappa gillade maten och Freddan får dessutom matlåda. :-)

Men nu blir det en långpromenad med Laban.

Stort grattis till Jonas och Elin som precis fått en liten Melvin.

Vaknade med ett leende på läpparna för Henrik och Micke kom idag.
Jag åkte å mötte upp dem på station vid 12-tiden. Sen var det dags för lite klassisk shopping. Men hör å häpna, jag hittade banne mig inte en endaste pryl!!! Men boysen hittade dessto mer och det var ju kul nu när de väl kommit till Vässan. Cecilia och Tobbe kom efter några timmar och då gick vi till Varda och tog vårat första vätskestopp, därefter dog allt som heter shopping och nu fokuserade vi i stället på vin, öl, drinkar. Gick en sväng till Cirkus och satt där ett par timmar också.

Susanna och Tobbe bjöd hem oss till dem på middag, så vi åkte hem och fixade i ordning oss snabbt innan Tobbe hämtade oss. Maten var så klart superdupergod och Susanna hade dukat och gjort så himla fint.

 Kvällens kock, duktiga Susanna.

 Micke, Cecilia och Tobbe sitter å chillar innan middagen.

 Henrik och jag står och med fördrink hemma i Susanna och Tobbes kök.

Schlagerlåtarna avlöste varandra och vi dansade i deras vardagsrum till klockan ett på natten, då skulle vi helt plötsligt ner till Harrys. Sagt å gjort, alla utom Tobbe åkte ner.

 Jag och Susanna på Harrys.

 Susanna och Henrik posar på Harrys. Tycker Henrik börjar se lite slirig ut nu. :-)

 Jag å Micke sitter på andra sidan bordet å är aspigga.

Idag så har vi verkligen bara slappat, har precis skjutsat i väg grabbarna till stationen.
Tusen tack boys för ett jättetrevligt dygn, hoppas vi ses snart igen om inte annat så måste jag få ser eran nya lägenhet.
 


Nu blir det till att göra veckans matsedel och åka och storhandla, jippie eller NOT!

Denna dag har varit bra på alla sätt och vis, trots att det är fredagen den 13:e.

Kvällen skulle egentligen ha ägnats åt städning men i stället blev det en välbehövlig kväll i goda vänners lag. Susanna och Tobbe kom förbi och vi åt tacos, drack bira och vin och surrade enda till 2, då var Tobbe astrött medans vi andra skulle ha kunnat jiddra i några timmar till. Tobbe-tröttmössa. :-) 

Jag är dock helt övertygad om att dammråttorna finns kvar i morgonbitti när jag slår upp mina två blå. :-) Så jag får ta strid med dem då.  

Men nu säger jag godnatt och trevlig helg.
Igår var det äntligen premiär för BL = Biggest Loser. Har väntat på det i flera veckor nu och känner att jag behöver ta rygg på dem för att få fart på min hälsoresa igen, så här efter jul. Behöver få inspiration!!! Vet att motivationen kommer inifrån mig själv men jag vill se andra lyckas, få då kommer tävlingsmänniskan fram i mig. Mohahaha!!:-)

Fick tips på den här länken av Susanna som jag hoppas blir min tv-partner gällande BL alla program.

http://blogg.mama.nu/olgas-blogg/

Idag har gulliga Sarah hjälpt mig med mina hatade små gråa vänner som besitter min skalle. Jag blir galen! Alla har sagt till mig att håret blir katastrof och att man tappar massor efter en GBP-operation. Men det har verkligen inte mitt hår känt av ett nå, tror banne mig inte jag tappat ett hårstrå och skiten växer som aldrig förr. Tack å lov för att det finns hårfärg..........och en snäll Sarah. :-)

Lagade Spaghetti och Köttfärssås till kvällsmat. Tobbe, Freddan och jag käkade innan vi drog ner på jobbet (gamla lokalen) och hämtade lite kartonger och andra grejer. Hoppas att vi lyckas tömma allt senast nästa vecka. Tobbe har gjort ett kalasjobb med alla möbler och annat jox.

Efter det så var vi på en folktom manifestation för barn som fallit offer för pedofili. Märkligt att vi inte gör vår röst mer hörd, inte ens för de som är svagaste här i samhället. Är glad att jag var där och tände ett ljus iallafall.Tankarna går så klart till alla barn som kom och gick i mitt barndomshem. Fosterbarn, helgbarn och jourbarn, mina föräldrar tog emot dem alla. Blåslagna mammor som lågmälda och rädda, kom och lämnade sina barn hos oss, efter att deras man/sambo precis våldtagit och misshandlat dem brutalt inför deras gemensamma chockade barn. De tysta, håglösa barnen lämnades hos mina föräldrar så kvinnorna fick slicka sina sår efter behandlingen de just fått av den man de älskade. Minnet av de kvinnorna och mina egna tafatta försök att som barn försöka närma mig ett annat barn som har såna fruktansvärda upplevelser, bär jag med mig varje dag. Det gör att jag är så oerhört tacksam för min uppväxt och allt mina föräldrar har lärt mig i fråga om mänskliga värderingar.

Nu har det hänt massa roligt.

Dels så är det bokat att favvokillarna Henrik och Micke kommer till Vässan på lördag och övernattar. Det ska bli galet kul!!! Försökte få till en date med dessa upptagna boys sist vi var i Stockholm med de hade fullt upp med flytt, jobb och massa annat, så det bidde inget. Men nu så är det äntligen dags. Bra initiativ, Henrik!!!

Sen så har jag träffat Cecilia, hon lagade lunch till oss och vi satt å surrade om hennes företag och allt annat positivt som sker i hennes liv 2012. Superglad för hennes skull. Sen så har jag fått låna ett par jeans av fröken. De sitter verkligen som ett ormskinn men tack vare en fantastisk stretch, så är jeansen anpassningsbara, haha. De kommer sitta bra om ett par veckor.

Idag pajjade mina strumpbyxor på tre ställen, hur vanligt är det? Det slutade med att jag var tvungen och åka till Hälla köpcenter för att köpa nya. Och det i sin tur resulterade i att jag så klart kom ut med mer grejer än jag egentligen skulle ha, en väska, en klänning, en pyjamas, en halsduk och en grön pälskrage, en ring och flera par stumpbyxor, måste ju bara ha det. :-)

Väl hemma så började jag rensa i min skjutdörrsgarderob och där hittade jag flera kassar med saker jag inte ens hunnit packa upp, bla ytterligare en pälskrage, en sommarklänning, två toppar och elva nagellack. Känns som det är dags för mig att begränsa min shoppingbegär lite grann. 

Nu under kvällen har Freddan och jag suttit och snackat ekonomi, framtidsdrömmar och mål. Jag har haft en dröm i några år och det är att ta motorcykelkörkort. Problemet är att jag vet inte ens hur fasiken man kör en moppe. Men nu har jag skickat sms till lill-Jonte, min systerson. Han har en moppe och borde nog kunna lära mig köra den. Tror det kan vara bra att ha tränat på den innan jag ska försöka lura till mig en rosa lapp för hoj. :-).
Jag vill ha en motorcykel som sitter skönt i, framåtlutat är inte min grej.

Typ nån av de här...

S

Frågan är ju om jag behöver vara intresserad av att pyssla med motorcykeln, för jag är totalt ointresserad av motorer idag och det lär ju knappast ändras. Har kört bilen utan spolarvätska en vecka nu för jag vet inte vilket hål jag ska hälla vätskan i, hahaha.

Om jag fick drömma, så skulle jag vakna i morgon med alla kunskaper jag behöver för att kunna köra, självklart ska jag då även ha körkortet samt att det står en fin hoj och väntar på mig i garaget, betald och klar. Nåväl, vad är väl en bal på slottet?!

Nix pix, nu ska jag glo på Carina Berg flyttar in. Vi hörs gott folk!

Familjens "minsting" är Jonathan (min systerson) och han fyller 17år i år och är snart längre än sin pappa Johnny, vilket betyder längst i hela familjen. Så det känns lite märkligt att kalla honom för minsting numera. :-)

Men igår så kom den glada nyheten att Adde och Sarah väntar barn i augusti, så nu ska "vi" äntligen få tillökning i familjen, en alldeles, alldeles pytteliten bebis!!! Det ska bli jättemysigt, det är ju så länge sen vi hade småbarn i familjen.

Så stort grattis till er båda!Jag kommer satsa på att bli världens bästa gammelmoster! Usch vilket hemskt ord, gammelmoster. Får nog förhandla med föräldrarna om nåt annat mer schysst ord. :-)

Grattis till bästa Syster Yster som ska bli farmor åsså!

Äsch, grattis till hela familjen, vettja!

Lördagen började med en långpromenad i det soliga vädret, sen tog jag mig en 30-minutare i solariet innan jag gick ner till Tobbe och vi jobbade i 7 timmar å jag var hemma igen vid 20-tiden.

Messade Emma och hörde vart hon var, det visade sig att hon var på middag nere på stan men att de skulle bryta upp snart, så jag slängde mig i duschen och hon kom strax efter 21. Vi drack lite öl och vin samtidigt som vi uppdaterade oss om vad som hänt sen sist, massor som vanligt, så klart. Hahaha

Vi tog taxi ner till Hattfabriken, det var dyngmycket folk men efter nån timme så lyckades vi få tag på ett bord. Emmas kompisar Johan och Robin var också där, vi hade jättekul. Massa glada människor kom och gick hela kvällen. Det är verkligen blandat med människor därinne, vet inte riktigt vilka Hattfabriken egentligen vänder sig till. Men jag har svårt att tro att det är sista gången jag är där, så jag lär ju bli varse. :-). De andra åkte hem till Johan för efterfest men jag har ju Laban, så jag åkte hem och gick ut med honom.

Har pratat med Josefin idag, det har äntligen löst sig för dem med jobb i Norge. Josefin jobbar numera på ett TM-bolag som säljare och på Cafe och Samuel har fått heltid som truckförare ett tag till. Är glad att de tog tag i sina problem och hittade lösningar så snabbt och inte satte sig och ältade där borta i Norge. :-)

I kväll har jag iallafall satt mig på min gamla motionscykel, behöver komma igång med nåt. Har varit ute och promenerat jättemycket i helgen också, behöver ju röra på mig.

Biggest loser börjar på onsdag och jag hoppas bli inpirerad av det.

Missade ta min Levaxin idag, det har gjort mig astrött men nu ska jag å Laban ut på en promenix.

Lördagen började med en långpromenad i det soliga vädret, sen tog jag mig en 30-minutare i solariet innan jag gick ner till Tobbe och vi jobbade i 7 timmar å jag var hemma igen vid 20-tiden.

Messade Emma och hörde vart hon var, det visade sig att hon var på middag nere på stan men att de skulle bryta upp snart, så jag slängde mig i duschen och hon kom strax efter 21. Vi drack lite öl och vin samtidigt som vi uppdaterade oss om vad som hänt sen sist, massor som vanligt, så klart. Hahaha

Vi tog taxi ner till Hattfabriken, det var dyngmycket folk men efter nån timme så lyckades vi få tag på ett bord. Emmas kompisar Johan och Robin var också där, vi hade jättekul. Massa glada människor kom och gick hela kvällen. Det är verkligen blandat med människor därinne, vet inte riktigt vilka Hattfabriken egentligen vänder sig till. Men jag har svårt att tro att det är sista gången jag är där, så jag lär ju bli varse. :-). De andra åkte hem till Johan för efterfest men jag har ju Laban, så jag åkte hem och gick ut med honom.

Har pratat med Josefin idag, det har äntligen löst sig för dem med jobb i Norge. Josefin jobbar numera på ett TM-bolag som säljare och på Cafe och Samuel har fått heltid som truckförare ett tag till. Är glad att de tog tag i sina problem och hittade lösningar så snabbt och inte satte sig och ältade där borta i Norge. :-)

I kväll har jag iallafall satt mig på min gamla motionscykel, behöver komma igång med nåt. Har varit ute och promenerat jättemycket i helgen också, behöver ju röra på mig.

Biggest loser börjar på onsdag och jag hoppas bli inpirerad av det.

Missade ta min Levaxin idag, det har gjort mig astrött men nu ska jag å Laban ut på en promenix.

Det är en hel del på jobbet nu. Känns ganska så splittrat, då vi inte tömt den gamla lokalen helt och hållet. Det innebär att vi måste åka dit och hämta grejer stup i ett. Men igår var Tobbe och jag där och roddade i ordning det sista av det vi vill behålla och det ska vi tömma i helgen, asskönt.

På kvällen igår kom Adde hit. Så vi köpte en kebabrulle och en kebabpizza och det delade min pappa, Freddan, Adde och jag på. Det märks att vi alla har krympt våra magsäckar och får i oss mycket mindre mat än tidigare. Sen hade boysen och jag filmtime ända fram till hockey började. Då gick jag å knoppade. Jag är en människa som är mycket av det mesta. Jag låter mycket, jag är mycket stor, jag skrattar mycket, är mycket glad osv. Men det finns några få saker som jag är mycket lite av och dit hör sportintresserad. Där är mitt intresse lika med noll. Men jag vaknade tidigt på morgonkvisten av att Adde och Freddan skrek, JAAAAA!!!! Så lite med i matchen var jag trots allt.

Idag sov jag länge, superduper skönt. Var upp och åt frukost med tog det vuxna beslutet att hoppa ner i min varma, sköna säng i några timmar till. :-)
Adde kom vid halv ett, så vi åkte iväg till Elgiganten och köpte en torktumlare till mig. Den gamla gick paj i somras men jag har inte haft ork att ordna med en ny. Men nu när bästa systersönerna Adde och Freddan hade tid att haka på, så gick det jättesnabbt och nu är den istallerad och är igång för fullt. Tusen tack, killar!

Har kollat på en julfilm idag, missade att kolla på det med Jossan när hon var hemma. Det har vi gjort varenda år sen hon var liten, så idag fick det bli av. Självklart grät jag som vanligt....... är nog klenare än genomsnittet. Hahaha

Är ganska så ovan med att vara hemma då det är helg. Vette 17 vad jag ska hitta på.
Börjar nog med att gå ut och beställa lite kläder på nätet, jag krymper i volym och då blir kläderna för stora. Ett angenämt problem, så att säga. :-)

Har även idag varit en låååååång arbetsdag, 14 timmar för att vara exakt. Det går bra att jobba de här hästpassen så länge som jag inte har Laban (min hund) men i morgon kommer han äntligen.

Får mycket bättre ordning på min kost nu när jag jobbar och det känns direkt. Energin och livslusten är stor, jag stormtrivs med mitt liv just nu. Massor att göra på jobbet och privat. Det gillar jag!

Under jul så har jag tyvärr inte kunnat låta bli godis av alla de sorter men framförallt all choklad som är på julen. Igår när julen åkte ut, så slängde jag även de mesta av allt godis som var kvar, för då slipper jag bli så himla sugen. Och skulle jag äta upp det så vet jag att skiten ska bort från min kropp oavsett, så det är bättre godiset får bo i sophinken i stället. :-)

När jag kom hem idag efter en del stress, så kände jag ett stort sug att få äta nåt sött, tyvärr så hjälper ingen operation mot såna begär, inte hos mig iallafall. Jag måste lura mig själv och göra nåt som jag tycker om eller äta nåt som är mer nyttigt. Åt en banan och så la jag mig i ett hett efterlängtat bad men kände att det här räckte banne mig inte idag. Så jag bestämde mig för att även lägga på en ansiktsmask. Härligt tänker jag!
Men döm om min förvåning när jag väl börjar smeta på masken att det är en chokladmask. Hur otippat var inte det?!?! Här har jag duckat undan för mina önskningar att äta choklad i flera dagar och faktiskt lyckats riktigt bra med det. Å så ska jag behöva smeta ut en ansiktsmask i fejset istället som doftar choklad. Höjden av otur kan jag själv tycka.För att klara denna påfrestning så unnande jag mig tre klunkar Pepsi Max! Överväger dessutom att börja hata choklad från och med nu.

Igår träffades hela ligan på gamla kontoret och vi tog med oss det sista som behövdes för att kunna ha en effektiv arbetsdag. Det blev trångt i bilarna men allt gick bra till slut. Mina kollegor var snabbt igång med sina arbetsuppgifter och vips så var första ordern någonsin i våra nya lokaler gjord av Erik. Sweeeeeeet! Det var en av många ordrar som kom under hela dagen, precis alla sålde kalasbra.

Har äntligen fått ordning på mina måltider, känns toppen, då jag är asdålig på rutiner när jag är ledig. Lagade äggröra med gravad lax till kvällsmat, jättegott!

Kollade på film med Freddan på kvällen, 2:a delen av Arn, låg och väntade på oss. La mig tidigt för jag var hiskeligt trött. Tvådagars i helgen, tog ut sin rätt. Hahaha

Idag så har jag försökt komma in i mina gamla datorer men jag har glömt mina gamla lösen, tror jag blir galen. Var tvungen och radera alla nya lösen från min hjärna för att försöka komma på de gamla, det resulterade i att jag inte kom in i min nuvarade dator till slut, hahahaha. Katastrof! Tror min hjärna har varit ledig för mycket på sistonde.

Vi missade ta med oss microvågsugnar och kaffebryggare igår, så det har vi varit och köpt idag, skönt att få nya grejer.

Sjukt bra dag på jobbet, det plingar i säljklockan konstant. :-) Själv så har jag suttit upptagen både idag och igår i möte. Men i morgon hoppas jag kunna vara med kollegorna mera. Cecilia var förbi och hälsade på en sväng och spanade in de nya lokalerna.

Efter jobbet stekte jag lite blodpudding, gott. Sen åkte faktiskt julen ut! Har inte haft någon julkänsla alls i år och skulle den infinna sig nu, så är det alldeles försent. Skönt att få alla vanliga grejer på plats igen.

Nu blir det fokus på mathållning och på att röra mig igen, promenader, tantgympa eller vad det nu blir. Får se vem som lyckas övertala mig att följa med på nåt pass. Det brukar vara ganska så svårt att få iväg mig på nåt sånt men som sagt, just nu är jag ganska så villig att försöka mig på nåt.

Freddan har börjat på gym och är grymt målinriktad. Vi har suttit mycket och snackat vikt, kropp och hälsa. Jag vet faktiskt inte hur mycket jag ska gå ner innan jag blir nöjd. Känns svårt att sätta visst antal kg. Kanske måste jag ner 10kg eller 20kg innan jag är i mål, vem vet?!. Det jag däremot vet är att jag fortfarande vill vara kurvig, vilket för mig är att vara kvinnlig. Så trådsmal är inte någon ambition jag har. Men nu är det iallafall dags att fortsätta min resa mot ett hälsosammar liv.
Denna dag har tillägnats i soffan och filmerna har avlöst varandra i ett.

Lugnt före stormen med andra ord. :-)

Vaknade tidigt, redan halv åtta på Nyårsafton. Gick upp och åt frukost, hällde i mig mina mediciner, solade 30minuter och la mig och sov igen. Vaknade alldeles för sent denna gång, skulle hämta upp Cecilia kl 15 och då skulle jag vara duschad och klar och det kan jag säga att fröken Dybdahl den äldre, var inte det minsta i ordninggjord. Iväg och hämtade Cecilia och var upp och tittade hur fint hon hade gjort det med all julpynt där hemma, sen åkte vi iväg hem till mig och gjorde oss i ordning.

Det är ganska så svårt med kläder nu, för kroppen förändras från vecka till vecka. Så det som sitter ganska så bra ena veckan kan se för taskigt ut andra veckan. Tror jag provade 10 klänningar innan jag och Cecilia var överens om vilken outfit jag skulle ha denna afton. 

 Cecilia är Nyårsfin!Håret är ju en historia för sig men jag testade denna för att få volym på kvällens frisyr.

 

Den kan jag varmt rekommendera! Man lyfter håret, pudrar på, tuperar och sprayar med hårspray och sen borstar man överhåret så man inte ser det tuperade. Min frisyr höll hela kvällen och natten. :-) Så alla ni som säger att ni inte kan få volym, här har ni räddningen!!!

Min pappa skjutsade ner oss till Varda och våran middag som vi skulle äta där. Det var gott men tyvärr så var det för fet mat för mig, så jag hade lite problem med att få i mig det jag behövde. Men jag åt all oxfilé och skippade potatisgratängen och såsen helt, för det var så fett så jag höll på att trilla av stolen. Men de andra gästerna gillade alla tre rätterna så det var nog bara jag som var kinkig pga min GBP-operation. Dock var efterrätten helt himmelskt god. Efter middagen blev det återigen dyngmycket folk och som vanligt, så hatar jag att stå i kö för att få beställa det jag vill dricka samt att jag och Cecilia upptäckte att vi helt plötsligt var äldst på stället. OMG, det var ju verkligen inte aktuellt att ha det som minne Nyårsafton 2011.........året då tanterna firande med allt för unga människor. Nix, vi hämtade ut våra jackor och lämnade placet.

Sprang förbi Tip Top och fick i mig lite protein, alltså kebabkött, fick det i lite folie, så vi kunde gå samtidigt som jag åt. Begav oss till Harrys. Där hade vi hur kul som helst. Lagom mycket folk och knappt någon fylla. Stod i baren och snackade hela kvällen och tro det eller ej. Jag tordes snacka med några killar! Hahahaha. Får nog lov att bli bättre på den fronten, fattar inte att jag får sån tunghäfta så fort jag är på krogen. 2012, får bli ett år som jag ska utveckla en ny talang........snacka med karlar utan att bli skräckslagen.

Vi gick ut och stod under värmelampor vid tolvslagen och såg all fyrverkeri som var på torget, massor med folk var där och det var en underbar stämmning.Som tur var lyckades vi få en taxi hem, för det var verkligen svinkallt på natten.

Det här var en av de roligaste nyår jag någonsin haft, en riktigt bra sista kväll på ett bra 2011. Hoppas att ni också haft en superb nyår.

Kramiz