Tidigare år när jag å Cecilia har åkt till Turkland så har vi varit så jädrans sjuka av diverse olika orsaker. Den här trippen fick vi båda lite fjantig hosta vilket är helt ok. Asnöjda över det!
Men nu när vi kommer hem så har Cecilia blivit asdålig med hög feber. :-( Krya på dig, gumman!!!
 
Själv så har jag bra med energi. Efter jobbet så håller jag på frostar av både kyl och frys, har bäddat rent, tvättar och ska till å damma å dammsuga. Dagarna rullar på och som vanligt så lär jag göra det själv om det ska bli gjort. Är ju svårt att skylla på Jossan att det blir stökigt härhemma numera, då hon bor i Norge. :-). Pratade förresten med min darling idag, allt verkar toppen därborta. Så skönt att få höra hennes röst, hade gärna velat ha en kram åsså. Men vad är väl en bal på slottet. :-)
 
 
Efter en 12-timmars arbetsdag, avslutades gårdagen med kräftor som mellis, supergott!
 
Wieeee!
 
Jag har plockat fram min fantastiska kamera och äntligen hittat ett objekt som ställer upp som modell. Jossan har i alla år avskytt att få en kameralins upptryckt i ansiktet, så jag har mestadels fotat blommor och andra ting men det är ju så mycket roligare med en levande varelse. :-)
 
Så här ska lekas med vinklar, skuggor, färger och fotoprogram. Har redan tagit några shyssta bilder, få se om modellen godkänner att jag visar er några bilder här på bloggen. :-)
 
 
Idag var det Tobbes om min första arbetsdag efter semestern, en arbetsdag där vi ska synka ihop oss ordentligt inför höstens alla möjligheter.
 
Vi har massor att gå igenom och vi kommer ägna hela denna veckan åt att tajta ihop oss och spåna i massor. Ska bli asroligt.
 
Lunch måste vi så klart ha och den intogs på Sjökrogen i ett vackert sommarväder. Helt magiskt!
 
 
 
 
Grillade på kvällen och fortsatte spåna på våra ideér.
 
 
Strax är det dags för dagens sista mellis, som idag består av kräftor! Så najs!
 
 
Hipp Hipp Hurra!!!!
 
 
På söndag eftermiddagen skulle Jontes 17-årsdag firas så klart! Det gjorde vi i Dingis.
 
De har fått så söta kattungar därute, så jag får spunk! Vill åsså ha!! Tur jag har fullt av djur i huset å att Sigge är så himla elak, annars hade jag hämtat hit en av kattungarna.
 
Checka in dessa sötnosa
 
 
 
Lär väl lägga upp en ordentlig bild på Jonte, så han inte blir arg på sin gamla moster. :-)
 
Karro å Junia kom på besök igår kväll. Sen kom även Gabbe å Tobbe fixade en tacokväll, det var supergott.
 
 
Boysen rullade ner på stan och Karro å Junia sov kvar.
 
Som tur var hade vi fint väder när tjejerna vaknade i morse, så vi åt frukost ute i trädgården, mysigt. Gäller att ta vara på soldagarna. De for vid 13-tiden.
 
Då packade jag upp min väska å började tvätta alla kläder, skönt att ha det ur världen innan jobbveckan startar.
Min brorsdotter Bea sov här i natt och när hon vaknade åkte vi och mötte upp Lisa för en lunch på stan innan tåget tar Bea tillbaka till Göteborg. Det var skönt att få träffa henne även om det bara var för en snabbis.
 
 
Jag skjutsade Bea till min bror och levererade bakislunch till Tobbe och sen åkte vi ner på stan igen och tog en fika. Mysigt att få spendera en stund med syster Yster. Fick två presenter av henne. :-)
 
En jättefin ängel.......
 
Men hur tänkte hon nu??? :-)
 
 
Igår kom jag hem vid 15-tiden och var helt slut då Cecilia och jag tog det otroligt mogna beslutet att sitta på en bar ända fram till transferbussen kom å hämtade oss vid 5 på morgonen. Kändes som en bra idé då men jädrans vad trött jag var när vi kom till Vässan. Kraschade i säng dirr å vaknade några timmar senare.
 
Hörde röster på uteplatsen och där sitter Tobbe och Gabbe, de vill har förkrök härhemma, så rätt vad det är trillar yngsta sonen Hjelm in med sina polare.
 
 
 Gabbe                                                                     Bröderna Hjelm
 
De trillade ner på byn vid tolv snåret, skulle ha packat upp väskan man jag orkade banne mig inte. La mig å slappa i stället. Antar att väskan kommer finnas kvar tills jag tar tag i att tömma den. :-)
 
 
Sista timmarna i Alanya tillbringade vi med Nettan och Petra på en bar.
 
 
 
Vad kommer jag att sakna nu då?
 
Vår fantastiska balle, så klart! :-)
 
 
Vår fantastiska utsikt, så klart!
 
 
 
Å festandet med Cecilia, så klart!
 
 
Men om jag får köra en vild gissning, så åker vi nog dit nästa år åsså. :-)
 
Maten den här resan är det som gått bäst hittills efter operationen och då är det min tredjeresa jag gör sen i mars. Har varken haft vätske- eller näringsbrist överhuvudtaget denna gång. Tack å lov.
 
Skillnaden denna gång är att jag har haft med mig en massa mat hemifrån. Dock så har jag inte behövt äta ens hälften av allt jag hade med mig. Men jag har druckit en massa Resorb varje dag, då jag har problem med att få i mig all vätska som behövs i värmen, sen så har jag startat dagen med en modifast shake samt ätit en del proteinbars. Peter som åsså är opererad klarar inte av resorb, så det gäller att testa sig fram. Alla GBP-opade reagerar olika, så det gäller att prova sig fram med små mängder tills man vet hur man mår efter intag. Ett tips är att testa här hemma, så man vet om det fungerar när man väl behöver det när man är ute å reser.
 
Den stora skillnaden denna gång är att jag ätit kolhydrater och även grönsaker, vilket Rebecka som åsså är opererad tipsade mig om. Kan hända att jag gått upp nåt kg men det tar jag tag i härhemma. Snart börjar ju tantgympan. :-)
 
Men nu ska jag avnjuta en tallrik fiberhavregrynsgröt som jag faktiskt har längtat efter. :-)
Cecilia började utmana mig tidigt under vår resa. Hon ville att vi skulle åka parasailing och för det skulle jag få utsätta henne för nåt som hon tycker är precis lika jobbigt. Jag krävde dansa bugg offentligt och det genomförde hon med bravur. Så vår sista soldag blev det då dags för mig att genomföra min del av utmaningen.
 
Shit vad mina ben skakade, dock var jag aldrig rädd för höjden utan mitt problem var hur jag skulle ta mig i och ur gummibåten. Jag ser mig fortfarande som en tjockis och då är det jobbigt att ens tänka mig ett sätt att ta mig från djupt vatten upp på en gummibåt och helst göra det graciöst. Det gick åt pipan med det kan jag lova, särskilt efter parasailing, då halkade jag på båtens kant och la mig vågrätt innan min lekamen slog i vattenytan. Hahaha
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hur som helst så vara parasailing en jädrans upplevelse.
I droppsstensgrottan gick vi 640 meter i trappor uppför och nedför. Jag har världens jädrans träningsvärk och kan inte ens ta mig ner från en trottoarkant. :-(
 
Vi har spenderat de sista dagarna på stranden, helt underbart. Jag kommer sakna det här massor men får leva på minnerna i vinter.
 
 
Vår härliga städerska fortsätter överraska oss med sina skapelser på våra sängar varje dag.
 
 
En av kvällarna åkte vi till Bahattins egna restaurang. Petra och Nettan var åsså med oss.
 
 
Efter middagen tog Bahattin ledigt å följde med oss till den karaokebar vi varit förr om åren. Både Petra och Nettan är vana karaoke sångerskor som vunnit massa priser genom åren.
 
 
 
Hasan och en kollega kom åsså dit, så vi var ett helt gäng som festade på till småtimmarna.
 
Jag å Cecilia dansade bugg offentligt, träningstimmarna på rummet har gett utdelning, Hon var jätteduktig. Därefter tog vi oss tom mod till att sjunga " Bra vibrationer". Hahaha, hur kul som helst.
 
Cecilia fick blodad tand gällande dansen och vill lära sig turkisk dans, Bahattin lär henne. :-)
 
 
 
Fantastiskt vacker utsikt från klubben vi var på.
 
 Dock blir det en hel del cencur även denna afton.
 
 
 
 
På kvällen upptäcker Cecilia att det finns Bacardi Razz på Garage Restaurang, det betyder så klart att den endaste sjuttis som finns där, blir så klart våran. :-) Cecilia visar dem hur de ska göra drinkarna och de blir verkligen jättestora och självklart tar flaskan slut innan vi är klara. Hahaha.
 
 
Vi hade en superrolig kväll men alla bilder och det som hände stannar kvar i Alanya. Men andra ord CENSUR, big time.
Att somna tidigt när man måste är ju banne mig helt omöjligt, såvida man inte heter Cecilia Byström. :-) Hon somnade helt ovaggad, själv låg jag vaken några timmar.
 
Hur som helst så blev vi upphämtade med jeep här på hotellet vid 9-tiden.
 
 
 
 
 
 
Vi lyckades dessutom få med oss våra 08-bönor, Petra å Nettan.
 
 
 
Vi delades upp beroende på vilket land vi kom ifrån. Å det fick finnarna känna på när vi hade vattenkrig, Hahaha. Min jeep vann så klart. Sen fick vi tillsägelse å fick sluta ha vattenkrig mellan bilarna. Så jag hällde 1,5liter vatten över Cecilia, exakt alla utom hon såg att det var jag. Hon tror ända fram tills hon läser det här att det var en finne.Hahaha
 
Fantastiskt vacker natur har vi åkt igenom.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vårat första stopp var i en droppstensgrotta, fantastiskt vackert med en liten sjö allra längst in.......så klart.
 
 
 
 
 
Sen åt vi lunch på en för mig ny restaurang på Dim Chai, kul å testa nåt nytt åsså.
 
 
 
Vi var tillbaka på hotellet vid 15-tiden, då badade vi å solade vid poolen. Men nu är det dags att svida om inför kvällens äventyr. :-)
Igår kväll var vi ut på lite rajraj. Var på vårt nya favvo-ställe, sen gick vi vidare till Garage och därefter Queens Garden. En jätterolig kväll vilket resulterade i att jag inte kom upp förräns vid 12-tiden idag. Så det blev en halv dag i solen. 
 
På eftermiddagen dök det upp två härliga, tuffa svenska tjejer som vi suttit å surrat med ända tills nu. Det är vakter och kör värdetransport i Stockholm. Klart imponerande, tycker i allafall jag.
 
Men det blir en tidig afton i kväll för i morgon bitti ska vi upp tidigt å åka på jeepsafari som går off-road. Tjohoo.
Håll i hatten för nu köööööör vi!!!
 
 
Precis som nu, så var jag även i Turkiet vid denna tid förra året.
Vi skulle gå å äta på en helt ny restaruang och såg fram emot det. Vi hinner inte ens beställa våran mat förräns personalen börjar rulla ut tv-apparter överallt och satte på nyheterna. Det vi möttes av var katastrofen i Norge. Hela restaurangen blev knäpptyst, några satt å grät men de flesta av oss var mestadels förfärligt chockade. Det ofattbara hade skett alldeles för nära oss. I våran skyddade, demokratiska värld.
Hela Alanya kändes tyst denna kväll och överallt sattes skyltar och bord upp med ljus som turkarna burit fram. På skyltarna hade de skrivit på knackig norska "tänd en ljus för offren på Utöya". Det var tända ljus överallt, till och med på alla små bakgator. 
 
Jag har nog aldrig gråtit så mycket under en semester och heller aldrig varit så uppslukad av att följa nyheterna om allt som handlade om denna tragiska händelse. 
 
Väl hemma i Sverige så var det återigen dags att åka till släkten i Norge. Josefin, min pappa och jag åkte gemensamt och jag sa tidigt till dem att jag måste åka förbi Utöya. Men vi hittade inte platsen på någon karta och heller inte på GPS. Men när vi kom till Oslo, så åkte jag bara dit jag trodde att det var och märkligt nog fann vi till rätt plats. Där var det oerhört vackert med massa blommor och ljus. Det var mycket folk på plats och många grät.
 
 
 
Idag är det ett år sen denna händelse. Mina tankar går till alla offrens familj och vänner.
Man brukar alltid säga att tiden läker alla sår men i det här fallet så vet jag inte om det stämmer. Däremot så har kampen för fortsatt demokrati stärkts och att banden mellan oss länder som tror på det blivit oerhört starka efter att idioten Breivik genomförde sitt dåd. 
 
Har läst att Breivik ska få titta på minnesceremonien som sänds på tv. I min värld så slutade alla hans rättigheter till tv samma dag som han beslöt sig för att genomföra sitt brott. 
De enda rättigheterna jag anser att han har är tillgång till ett rakblad och ett rep, vilket ger han två alternativ. Sen hoppas jag att han kan avsluta sitt eget liv i stället för att kosta samhället en massa miljoner!
Vi var hela dagen på poolområdet. Då vi funnit våra nya leksaker, alltså luftmadresserna, så vi låg mestadels på dem. Vi hade även skattjakt i poolen. Vi dök och hittade en detalj till en bikini och en mutter. Hm inge vidare skatter, jag vet. Dock slog vi ihjäl en timme med allt letande. 
 
 
Jag och Cecilia har båda två korta frisyrer samt att vi har en himla massa hårstrån. Det innebär att vi båda ser ut att ha hjälm på oss om det blir för långt. Det var dags för ett besök hos en frisör. Jag sa en mening till denna stackars turk. "2 cm, no less, no more, tamam?!" Stackarn såg livrädd ut. Hahaha
 
På kvällen satte jag mig redo med systemkameran för att kunna fota blottaren. Men han lös med sin frånvaro. Så sorry tjejer, jag kan inte bjuda på nåt foto. :-(
 
Var å åt middag på en restaruang och därefter vårt nya barhak. Igår dansade vi till och med. Tjohoo!
En av de mer hälsosamma sakerna som händer vid en viktnedgång är att jag numera har möjligheten att få göra och uppleva saker som begränsade mig när jag led av fetma. Äkta, sann, glädje är oerhört viktigt för hälsan, tror iallafall jag. :-)
 
Att återigen få uppleva saker som andra tar för givet, gör att jag känner mig lyckligt lottad. Alla gånger som jag är sugen på en pizza eller vill skippa träningen så kommer jag fokusera på när jag för första gången på många år ligger på en luftmadrass och solar i poolen. En härlig känsla, vilken kan vara svårt att sätta sig in i om man inte själv  någonsin känt sig som en fånge i sin kropp.  Wieeee!!
 
 
Cecilia plaskar på med sin luftmadrass. :-)
 
 
 
På kvällen gick vi till en ny restaurang å åt godaste maten ever. Jag åt fisk och Cecilia oxfilé, vi var båda superdupernöjda med maten.
 
 
 
Har förresten träffat en norskt par här i Alanya och maken kommer i från Odda, världens minsta by i Norge där min mamma är född. :-).  Så vi har träffat dem ett par dagar och tagit en drink. 
 
En liten kattunge som kom å var lite småsugen på rester, så söööööt. <3
 
 
Vi har under ett par år träffat den skönaste snubben i Alanya. Han är på olika ställen varje år men vi lyckas alltid hitta på honom. I år fick vi reda på att han slutat jobba på hotell och kör buss i ställlet. Men vi hittade en turk som lokaliserade honom i går och vi skulle försöka träffas i kväll . Och visst kom favvo-Musa till puben å sa hej. Så himla roligt!!
 
 
 
 
Efter vårat poolhäng under dagen, så gick vi upp på rummet å satte oss på våran fantastiska balkong utan tak, så vi fick lite extra sol på kvällen. Där sitter vi i godan ro och dricker varsin Efes och lyssnar på musik. Mittemot oss, snett nedanför sitter det en kille och kollar upp åt vårat håll under ganska så lång tid. Efter en stund går han in och därefter kommer han ut med världens praktstånd på sin bazooka. Först trodde vi att vi såg fel men nej då, han gör helikoptern och sen trycker han ollonet mot glasväggen som är på balkongen. 
 
Jag och Cecilia blir helt stressade och tänker att vi måste väl ändå ha sett fel, eller? Typ att vi fått solsting eller nåt. :-) Då dyker karl upp en andra gång och kör exakt samma show innan han dyker in på sitt rum igen. Nu kommer det en tjej ut och blänger upp på oss som om det vore vi som gjort nåt olämpligt. Hahahaha. Vilka jävla nötter det finns. 
Har varit vid poolen ett par dagar för det är så himla varmt, så stranden blir outhärdig. Till och med jag har varit i skuggan i två dagar. Soldyrkaren Nettan. :-)
 
 
 
Igår var vi å hälsade på vår vän Bahattin som jobbat som kock nere på Cikla i Hamnen. Han har startat egen restaurang, så vi åkte dit å åt middag. Det var superkul å träffa honom igen.
 
 
Därifrån tog vi taxi till finska karaokebaren igen. Den här gången var det ännu värre. Varför verkar det som om varenda låt finnarna sjunger enbart handlar om hjärta, smärta å död? Nej, tacka vet jag musik som man blir glad av. Från och med  nu kommer vi dissa det placet. :-)
 
Sen gick vi till vårt nya bar-hak å då passerade vi en restaurang som vi åt på för några kvällar sen. De hade letat efter oss, då vi fått för lite pengar tillbaka, så vi fick 37 lira av dem å de spenderade vi så klart i baren. 
 
Rullade hem vid 3-tiden, då ville Cecilia absolut ta ett nattdopp i havet. Så upp på rummet å byta om å sen ner till stranden, där alla förälskade par befann sig åsså vi, charterkärringar. Hahaha.
Efter en stund kom vår hotellvakt med ficklampa och letade efter oss. De är för omtänksamma dessa turkar. 
Vi har som bekant snackat om att vi ska göra andra grejer än de vanliga under den här resan. Jag utgick ifrån att det skulle vara andra pubar å nya utehak men nej då. Nu har hon kläckt ur sig att hon tycker att vi ska åka fallskärm bakom en båt. Jag är så chockad så jag vet inte ens vad det heter. :-)
 
 
 
  Här gör Josefin och Agnes det i Turkiet 2010. Ser ruskigt farligt ut.
Igår var charterkärringarna lite trötta å bakis, så vi kom banne mig inte upp i tid. Men så är det när vi inte har vett nog att lägga oss i tid. :-)
 
Vi har varit på beachen, solat, badat å läst böcker, så nu är jag klar med boken jag fick låna av Ullis. Jag har både skrattat högt och gråtit till den, så jag kan rekommendera den. " 50 sätt att träffa den rätte". Ullis menade på att det var som att läsa om mitt liv, hahaha. 
 
 
 
 
 
 
 
 Vi åt middag på hotellet, vilket inte var någon höjdare. :-(. Det kommer vi nog undvika i fortsättningen. 
 
Det är rejäl värmebölja, ca 44 grader i skuggan. Det märks på alla, allt går långsamt och man blir lite seg i kolan. Så idag så blir det en lugn hemma kväll. Jag har tyvärr inte lyckats få i mig all vätska, det resulterade i att jag blev tvungen att ta en hjärttablett. .-(.Men redan i morgon ska det bli lite kallare å det uppskattas. 
 
Har pratat med mitt hjärta idag, mår alltid bra att få höra hennes röst. Passade på å ringa pappa åsså. Allt var bra med dem båda. 
 
 
 
 

På kvällen gick vi till en restaurang som hette Pearl, där arbetar Volkan och det är han som har visat oss ett par lägenheter genom åren. Som vanligt lät vi honom sätta ihop vår meny, han är ju trots den som känner sin kock bäst och vet hans specialiteér. Maten var den bästa hittills under denna resa. :-)

 

Vi har ju bestämt oss för att göra andra grejer än det "vanliga" under dessa två veckor, så vid midnatt, valde vi att gå på finsk karaoke-bar, hahaha. Vi har sett den i flera år och valt att dissa den men nu var det alltså änligen dags för en finsk afton. Men shit vad dåliga alla var, dessutom så var alla stora hits översatt till finska. Katastrof!!!

 

Sen blev det hem, möblera fram vårat dansgolv och fortsatta med vår buggkurs, det höll vi på med till klockan halv fyra i morse.

Vaknade tidigt, gick å beställde tid för lymfdränage å fick en tid efter lunch. Ni som inte har gjort det nångång så kan jag berätta att det handlar om är att lymfarna har slaggat igen och de masserar körtlarna i kroppen.

 

De sitter bla på vissa mer intima stället och därför blir massagen väldigt närgången, så fixar man inte det, ska man absolut inte göra en sådan. Jag samlar på mig en jädrans massa vätska å det blir jag av med efter några såna här behandlingar. 

 

Var in å glodde på hotellets gym åsså men det blev inget mer än att bara checka av det, än så länge iallafall. 

 

Annars så har dagen spenderats på poolområdet. Vi läser böcker och ägnas oss åt att spana på diverse olika sortes män. :-). Bulspaning, magmusklerspaning, armspaning, v-ryggspaning..... ja name it, vi gört!

 

Maten går fortfarande bra, äter mina soppor och bars när det behövs å dricker en hel del vätskeersättning. Men framförallt så äter jag en hel del vanlig mat,  så den här gången ska det nog gå bra.

 

Har fått rapporter om att min älskade Laban är dålig därhemma och kissar blod. Känner mig orolig å vill att han ska må bra nyss. :-(
 
Min lilla bebis.
 
Idag gick jag upp tidigt och paxade de bästa solplatserna åt oss. Så nu har vi pressat hela dagen men vi är mogna och smöjer oss, så ingen av oss är brända. :-)
 
Återigen är vi polare med supermarketgubben, det verkar vara våran lott här i livet, Hahaha.
 
Har faktiskt börjat läsa en bok idag. Tidigare läste jag en i veckan men det senaste året har jag inte varit tillräckligt lugn för att kunna ta till mig texten. Men Ullis lånade ut en bok, så nu läser jag den. Sjuk bok, Ullis!!!  Länge sen jag skrattade högt åt en bok men det gör jag åt denna. 
 
Våra städtanter gör så fint på vårat rum.
 
 
Vi har lovat oss att gå på andra stället än våra gamla ställen. Sagt å gjort, vilket resulterade i att vi hamnade på ett "vuxet" ställe å konstaterade att Cecilia inte kan bugga. Självklart måste vi råda bot på detta. Efter ett par drinkar begav vi oss hem till hotellet och möblerade om rummet till ett dansgolv. Lektion 1 startade på en gång. 
 
 
 
Nu har Cecilia lärt sig pyttelite iallafall å vi kan lätt konstatera att bugg är inte helt optimalt att lära ut i denna värme. Men kul är det så klart!
Vi klev upp vid 8-tiden å gick å beställde hamam. Det var superskönt i vanligt ordning. Kommer ta lymfdränage  senare i veckan. Har gjort det förr och vet att jag mår riktigt bra av det. 
 
Dagen spenderades vid poolen, vi har varit ganska så försiktiga med solen, så ingen av oss har bränt sig. Det är värmebölja härnere, ca 44-47grader i skuggan. Så det gäller att dricka mycket vatten och de på hotellet delar ut melon till alla. Än så länge är vi supernöjda med hotellet och personalen. 
 
På em/kvällen satt vi på våran balle och solade. Vi stängde in oss med hjälp av saronger, så vi kunde sola topless. Men vi glömde att vi har grannar vid sidan om oss, så självklart såg ett par karlar in över till oss. När jag upptäckte det, skrek jag så högt så tror han skulle skita ner sig. Jag dök in på vårat rum och han besökte inte sin balle någe mer under kvällen. Hahaha
 
vy från vår balkong
 
Det är de här grejerna som gör att vi får övervikt när vi är ute å reser, batteridrivna fläktar med inbyggd vattenflaska.........asskönt.
 
 
Vi gick å åt hos Robin, pepparsteak. Än så länge går det riktigt bra med maten. Jag äter ofta och ganska så mycket .......iallafall tillräckligt. Var ner med en whiskey till Hasan för alla vänlighet med mot min familj på våran resa. Han blev  glad. Därefter gick vi till marinan å tog ett par drinkar och sen blev det en bulle hem.

Vi klev upp vid halv åtta-tiden och jag åt gröt till frukost och packade det sista innan det var dags för oss att bege oss till buss-station och flygbussen.

Jag hade en stor föraning om att jag skulle åka på övervikt, då jag har med mig massor av mat för dessa 14 dagar och självklart gjorde vi det.

.

Det skulle kosta 7euro per kg och jag tänkte banne mig inte betala för nån övervikt. Så här var det bara att slå på stora charmen och le utav bara helsike. Å banne mig så funkade det. Jag betalade 0 kr. Hahaha

Vi åt den klassiska räkmackan och sen gick vi till baren och hade det bara bra innan det var dags för avgång kl 14. Det visade sig att vi skulle bli försenade en timme från Arlanda. Men men den som väntar på nåt gott....

Cecilia slog en vurpa när hon klev av transferbussen. Men som tur är gjorde hon sig inte illa.

Vi kom till vårat hotell vid halv elva, alltså efter 12 timmars restid. Men det var det värt. De hade väntat på oss, då jag var där förra veckan och bad om ett rum med shysst balkong och jäklar vilket rum vi har fått. En takvåning med en balkong utan tak, så vi ser stjärnorna på himlen och med utsikt över havet. Helt jädrans galet. HÄr kommer vi trivas som fisken i vattnet.

Vi slängde in våra väskor på rummet och gick å åt en jättegod och välbehövlig middag. Gick en sväng till supermarket och handlade massa dryck, sen satt vi och ljög på ballen å drack Efes till klockan halv två.

 

Okidoki, då är det dags att bege sig mot Arlanda. Ska bli hur kul som helst.
 
Jag har med mig sjukt mycket mat, så jag ska kunna klara mig under hela resan.
Utgår ifrån att jag får övervikt, dirr.:-)
 
 
 
                                                                                    VS
 
'
 
Lämnar Svedala för ett par veckor nu, ska bli skönt. 
 
 
Jag har fått lite frågor och funderingar kring att jag vågar visa upp mig i bikini. Ska försöka förklara hur jag ser på saker och ting.
 
Under oerhört många år har jag känt mig fången i en kropp som inte har överenstämt med min personlighet. Å då pratar jag inte utseendemässigt utan att jag har velat vara mycket mer fysiskt aktiv men inte kunnat det pga min storlek.
När min hälsoresa startade, såg jag så mycket fram emot det, så jag höll på att spricka. Många gånger har det varit oerhört jobbig mentalt och är det fortfarande vissa dagar men jag kämpar på, en dag i taget.
När kilorna började trilla av, så hann så klart inte min hud dra ihop sig i samma takt. Ganska så snart så hade jag en alldeles för stor hudkostym. Då jag haft dåligt självförtroende pga mitt utseende i flera år, så började jag fokusera på all slapp hud, destruktivt jag vet.  Tills min kompis Cecilia sa åt mig att skärpa till mig. Jag borde vara stolt över all hud,  för det betyder att jag gått ner en jävla massa  i vikt! Sagt och gjort!
 
Sen jag fick de orden upptryckta i ansiktet, vilket jag så väl behövde, så har jag slutat fokusera på hur jag ser ut och i stället sträcka på mig och vara stolt över det fantastiska jobb jag gjort hittills. 
 
Jag var i Turkiet med min familj förra veckan och när jag ligger där på stranden och kollar runt, så ser jag inte en endaste perfekt kropp. Så varför i hela världen går jag omkring och tro att jag ska få en sån?!?! Å vad är det som säger att jag skulle bli en bättre medmänniska för att jag har en perfekt kropp??? Vad är egentligen en perfekt kropp??
 
Så därför mina vänner, så törs jag visa upp mig i bikini med hud som hänger både här och där. För oavsett hur jag ser ut, så ligger det dels i  betraktarens ögon vem som är vacker och vem som inte är det men framförallt så handlar det om att jag trivs med mig själv inifrån och ut å nte tvärtom.
Å vet ni vad?  Det om nåt är viktigt här i livet.
 
Alltså mitt hår blev som bekant katastrof, nån märklig svart ton med lite lila i.........urk!
 
Nu har gulliga Renée varit och handlat grejer till mitt hår och fixat till allt igen.
 
 
På med folie så det blir en jädrans fart på processen.
 
Avfärgningen gjorde mig blond igen, haha. Sjukt otippat.
 
Tack å lov så är åkte det i rödfärg efter detta, så nu är jag en rödtott igen. Sweeeet!!!
 
Tusen tack Renée!!
Ullis är tillbaka i stan efter att ha varit några veckor med familjen i USA. Självklart ville jag ha en uppdatering och se massa bilder från deras tripp.
 
Det fick bli en lunch på Böfhus, som idag klarade en expresslunch med 22 sekunder i behåll. :-)
 
Kom på att jag inte har tillräckligt med mediciner hemma, så det blev en tur till apoteket innan jag åkte hem.
Wieeeee!!!
 
Äntligen så har jag nått ett av mina delmål som jag faktiskt inte trodde skulle ske några fler gånger under mitt liv.
 
 
Min vikt börjar med en 7:a!!
 
Idag när jag ställde mig på vågen stod det 79,8kg och jag skulle tro att det är ca 17år sen jag vägde så här lite. Ja, lite för att vara mig iallafall. :-)
 
När min hälsoresa började var första målet att komma ner till 110kg, därefter att komma under 0,1 ton, sen har jag satt mina delmål på vart 10kg. Den största glädjen var nog att gå från att ha varit tresiffrig i många år till att faktiskt bli tvåsiffrig. Det betydde jättemycket för mig och gav mig orken att fortsatta kampen mot mitt gamla matmissbruk. Men på en god andra plats kommer dagens 7:a.
 
Håller på å närmar mig slutet på min viktnedgång och nu gäller det att lära mig att hålla en bra nivå på mitt intag. Känner mig grymt taggad att börja med träningen i höst, för nu ska här byggas muskler. 
 
Ha en bra dag alla vänner!
Emma å jag träffades på Cirkus å betade av divese "livsviktiga" spörsmål. Märkligt nog och antagligen för första gången någonsin diskuterade vi kost och träning. Det brukar inte stå så högt prioriterat i vårat diskussionforum.
Men men även vi två utvecklas............. tydligen.:-)
 
 
Avslutade vår afton med en fantastiskt god räkmacka utan bröd på Harrys. :-) Emma skulle upp tidigt i morgonbitti å jobba så det blev en tidig kväll. Men det är alltid skönt att chatcha upp vad som hänt sen vi sågs sist.
 
I morgon är det full fart precis hela dagen, så det blir till att börja packa nu inför Turklandsresan med Cecilia.
Har varit social idag å lunchade med fina Rebecka. En lunch är alldeles för kort tid och vi har bestämt oss för att ha en lång middag efter semestern. Me like!
 
 
Vi provade för oss både det nya sushihaket i skrapan. Det var riktigt gott och kan varmt rekommenderas.
 
 
Har varit på jobbet å betalat fakturor och gjort annat jox som måste göras även under semestern.
 
På stan sprang jag även på Petra Thunell, en gammal klasskompis från grundskolan. Jätteroligt att se henne. Men shit.....vissa är naturen mer god emot än andra. Hon såg banne mig precis likadan ut som för 20år sen. Det är bara att gratulera. :-)
 
Men nu blir det hemma å parkera bilen, ska strax träffa Emma.
Jag läste på förpackningen att färgen går ur efter ca 28 tvättar. Wieeeee! Lyckliga jag!!!
Så nu har jag bara 21 kvar, drog 7 tvättar i går kväll. :-) Tycker mig se lite rött som kommit fram iallafall. Det svarta bara måste bort!
Om jag fick bestämma och välja vilken pojkvän som helst så skulle det bli i den här ordningen.
 
Pojkvän nr 1
Min favvo sen många år tillbaka. Jag anser att vi är ihop men han vet nog inte ens om det.  :-). 
 
Pojkvän nr 2
Herregud..........enda gången jag hatar att vara 42år. Haha
 
Pojkvän nr 3
Så söööööt och verkar så myyyysig. 
 
 
Hm, tror jag får bli singel ett tag till, dessa killar har jag trånat efter i flera år men de dissar mig totalt. Är det konstig man börjar få dåligt självförtroende. :-)
 
 
Jag å Cecilia drar till Turkland på vår årliga 2-veckors tripp. Normalt sett så finns det alltid någon här hemma som kan köra oss men i år slår det alla rekord.
 
Jusn nu är de flesta familjemedlemmar är i Norge, resten av dem jobbar, Tobbe har dragit till Grekland osv. Idag hörde Peter av sig å sa att han ev kunde skjutsa oss. Sweeet, äntligen tänkte jag. Sen hörde han av sig om att han fått en läkartid i Uppsala på fredag. Suck!
 
Nu är det ju så att jag tror på ödet. Och "nåt" gör att verkligen allt för att vi inte ska åka personbil till Arlanda utan ska ta flygbussen. Så nu har jag bestämt mig, jag ska för första gången ta bussen till Arlanda. Kanske är det min nya kärlek som finns på bussen eller är det en krock som ska ske på fredag och jag sitter tryggare i bussen? Inte vet jag men det jag vet är att bussen får bli vårat transportmedel till Arlanda.  
 
 
Så Cecilia är du snäll och fixar biljetter till oss? :-)
Nu har jag färgat och tonat mitt hår på exakt samma sätt det senaste året och har varit asnöjd med den röda färg Sarah hjälpt mig få till i skallen.
 
 
Nu är hon höggravid och jag skulle för första gången försöka göra nåt själv och vad hände?
Jo, nu är jag inte längre rödtott utan har en skum punkaktigt svartviolett färg i huvudet. Morr!!! Och självklart är det färggning och inte toning. 
 
Blir en tur till affären och köpa ny färg, pronto!! 
Idag var det tillbaka till verkligheten igen, alltså arbete stod på schemat. Dags att börja ta tag i lite lösa trådar som hänger inför hösten men det känns riktigt bra. Ska ut på fältbesök i veckan och det känner jag mig riktigt laddad inför. På jobbet låg även en ny ajfån och väntade på mig. Wieeeee!
 
Josefin och Samuel kom ut till jobbet, så jag fick krama om dem båda innan de begav sig mot Arlanda och Norge. Jossan fick en del pussar åsså. :-). Har haft några härliga veckor med henne och det betyder jättemycket för mig.
 
På kvällen kom Karro förbi. Hon hade lagad god sallad, bröd och ost. Supermysigt att hon kom hit med middag som vi satt ute i solen och åt.
 
 
Sen tror jag Tobbe fick ont i öronen för han lämnade oss, så vi fick kackla ifred några timmar. Hahaha.
 
Men tänk vad fort några timmar går när man har trevligt. Kände mig så himla glad efter att Karro åkte hem och går fortfarande omkring med ett leende på läpparna. Vissa människor har sån karisma och sprider så himla mycket positiv energi och Karro är verkligen en av dem.  Är glad att ha henne som vän.
 
 
 
Klev upp vid lunch och bara chillade till Josefin kom vid 14-tiden. Vi hade bokat en mor-och-dotter-eftermiddag då det är dags för hennes hemfärd till Norge på måndag. :-(
 
Vi åkte ut till Erikslund och strosade runt i butiker, satt oss å tog en lååååångfika och bara snackade och mööööös i massor. 
 
 

Vår relation har utvecklats otroligt mycket sen hon flyttade hemifrån. Ibland får jag mina ryck och ser henne som min lilla bebis men jag försöker respektera att hon är en ung, nyfiken, fantastisk kvinna. Jag är så oerhört stolt över att få vara just hennes mamma. 
 
På kvällen kollade jag på film och slappade inför arbetardagen på måndag.
Tog det lugnt hela förmiddagen och fortsatte äta konstant men sen så började det krypa i mig av tristess.
Så jag ringde Cecilia och vi bestämde att vi skulle gå på en shoppingrunda. Hon kom hit och ställde bilen här, så gick vi ner. Enormt kladdigt och varmt väder, så Cecilia började som vanligt svettas på överläppen. :-) Bra träning för henne inför vår Turklandsresa. Vi gick till Lucie så hon fick ställa sig i kylen och kylas ner lite innan vi fortsatte shoppa. Hahaha
 
 
Svårt att prova kläder när man är svettig, så vi gav upp och gick på aftershopping i stället. Dessutom var det dags för mig att äta igen. Cecilias mat var inge god men som tur var så fick jag bara i mig hälften av min.
 
 
Vi satt där i flera timmar å bara njöt av sol och värme. Helt underbart.
 
 
Köpte blommor på torget som jag prutade ner till hälften, älskar att ha vackra, vita liljor hemma, det doftar ljuvligt.
 
Handlade på vägen hem, vi tänkte gå ner å sätta oss på Power Meet på en filt men så kom Tobbe och två polare till honom hit, så vi satt och snackade med dem innan vi gick ner på stan, vi var på Cirkus och Hatten. Hade himla roligt.
 
På fredag kväll så tog jag med mig min pappa och gick ner på Lögarängen och tittade på alla fina bilar på Power Meet. Jag tog med en stol till honom så han kunde sitta bra medans jag satt på en filt.
 
 
Det var oerhört mycket folk å alla var glada, så stämmningen var på topp!
Dessa gånger är jag ännu mer stolt över min stad, så mycket människor på ett å samma ställe, barn, gamla, ungdomar å alla har trevligt.
 
Några av mina favoriter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Träffade min kusin Carina en snabbis. Efter ett par timmar gick jag hem och lämnade av pappa och åt lite innan jag gick ner igen. Träffade på Cecilia och hennes kompisar. På natten gick jag hem själv å har nog aldrig känt mig så trygg någongång, människor precis överallt. Helt underbart!
 
Första dagen här hemma så var det bara att fokusera på mat och dryck.
 
kl 8                  Fullkornshavregrynsgröt 1/2 dl, pumpafrön, linfrön, solrosfrön
 
kl 10                5 skivor rökt påläggskalkon
 
kl 12                5 tuggor fläskytterfilé
 
kl 14                3 tuggor av Sarahs goda smörgåstårta
 
kl 17                Gröt igen
 
kl 19                45grams hamburgare utan bröd
 
kl 22                1/3 bars
 
Drack en massa vätskeersättning och vatten. Samt åt 20 godisbitar under dagen,
 
Allt fick jag behålla och återigen blir jag påmind om hur viktigt det numera är för mig att hålla mig till mina matrutiner.
 
Nu mår jag toppen! :-)
Hemresan var för mig hemsk, då jag haft en dålig natt och flera dagar med lite föda å vätska. Somnade på transfer, grät en skvätt på bussen men då kom storasyster och tröstade, så det var skönt.
 
Försökte äta Burger King på flygplatsen men det gick inte, så det fick bli en halv bars och lite resorb. Somnade direkt på flyget och där kände jag mig nästan aspackad, sov, sluddrade, kunde knappt prata, snurrig som få och allt kändes som i ett töcken. Maten kom men jag kunde inte äta av den men jag satt brevid Adde som gjorde i ordning soppa och vätskeersättning åt mig. Sov i princip hela resan hem. Tack Adde. <3
 
Taxi hem till Vässan gick bra. Cecilia som tagit hand om hus, hem, pappa och alla djur under veckan hade lagat min favvomat, jag fick i mig lite grann och det fick jag behålla. 
 
Ringde 1177 för att se om jag kan äta imodium som gastric bypas opererad men de kunde inte svara utan hänvisade mig till läkemedelsverket, pratade med dem och de visste inte heller utan sa åt mig att ringa min läkare. Så dit ringde jag i morse och fick prata med en sjuksköterska som inte visste utan sa att en läkare kommer ringa mig under dagen. Och nu har jag äntligen fått svar. Yes, jag kan äta imodium dock med förstånd, då jag är opererad. Max en halv tablett åt gången.
 
Vi pratade länge om hur min vecka varit och hon tror att jag har dumpat varje dag i en hel vecka. Då jag förlorat allt jag ätit, så har jag dessutom haft vätske- och näringsbrist vilket man som opererad lättare utsätts för. Därför har jag mått så ruskigt dåligt på nätterna och förmiddagarna. Men men, nu är jag hemma och har ätit bla kött och kalkon och det har jag fått behålla. Ska dricka en jädrans massa vätskeersättning och vila en massa idag, så är jag snart på banan igen. 
 
Har tappat 1,8kg under den här veckan och det gillar jag inte. Jag går gärna ner i vikt men jag vill göra det under kontrollerade former. 
Årets tema verkar ha varit huvudbonad av olika slag
 
Lisa å jag i våra solhattar
 
Stekigare svåger får man ju leta efter eller hur?
 
Mosters fina små pojar med söta paraplyer i håret. <3
 
Sötlöken Jossan. <3
 
Tuffa Tobbe
 
Steeeeek!
 
Mosters rumskompisar.
 
Märkligaste outfiten.
Lisa svettas i taxin och sätter på sig min bikiniöverdel på skallen. Hahaha
Jag har mått ganska så risigt de sista dagarna och i princip bara ätit soppor och vätskeersättning. Så jag har varit väldigt lite i solen för att vara mig och känt mig oerhört matt.
 
Josefin och jag tog en promenad till hotellet som jag å Cecilia ska bo på när vi åker hit. Ville försäkra mig om att vi får en bra balkong. Så nu är det fixat iallafall. :-)
 
Sen skulle delar av familjen gå i väg på fiskpedikyr. Jag som är galet kittlig måste så klart försöka. Och självklart hamnade jag brevid Adde som åsså är tokkittlig.
 
 
 
 
Det var en oerhört konstig känsla, kul att ha gjort det men jag behöver banne mig inte göra om det någon fler gång.
 
Sen tog vi det lugnt i skuggan vid poolområdet.
 
På kvällen hade vi bokat restaurang uppe på borgen med pickup service. Det är så fantastiskt vackert däruppe och det är en fin avslutning på vår resa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min gode vän Cecilia hjälper mig att sälja mina för stora kläder. Ni hittar dem på Tradera under namnet 
cicbys, in å handla nu, vettja. :-)

Vi har legat två dagar på stranden och haft det toppen.

Jag har problem med magen och äter mestadels mina soppor och bars. De har för mycket olja i maten och då jag håller en ganska så strikt diet hemma, så slår magen bakut när jag inte följer mina rutiner.
Samt att buffén mestadls innehåller grönssaker och kolhydrater å jag äter inte nåt av dem. :-( Att äta 6 ggr per dag som jag gör hemma är också lite trickigt. Längtar faktiskt efter havregrynsgröt, helt galet. Jag har varit trött och orkeslös, då jag inte får i mig tillräckligt med energi. 

Ska gå till apoteket och se om de har nåt proteinpulver eller nåt.

På kvällarna så har vi shoppat i massor. Jag har handlat skor, nagellack och solbrillor.

 

En av kvällarna var vi nere i marinan och handlade hos goda vänner på Cikla.

Vi skulle avsluta middagen med en drink. Freddan och Samuel tog in "lilla" drinken. Den tog en timme att dricka upp.:-)

På förmiddagen idag så var vi på poolområdet, solade å badade.

Tobbe och Carina kom till oss vid 12-tiden för då blev vi hämtade för Dim Chai.

Väl där åt vi lunch och bara vilade i det sköna härliga klimatet. Det är mycket kallare uppe i bergen och
det är ca 15 grader kallt i vattnet.

Det är högt benäget.

Familjen Hjelm är höjdrädda och Tobbe älgade i väg som en avlönad i sin beslutsamhet att klara höjden och lämnade sin mor alldeles ensam med sin skräck. Ajabaja Tobbe. :-). Tur att familjen Taijkon fanns på plats.. Carina klarade uppgiften galant.

 

 

Jag försökte hetsa Freddan till att bada och det resulterade i en utmaning.
Om jag lyckades övertala Johnny till att doppa sig och att jag själv skulle göra det, så lovade Freddan och
Samuel att de skulle hoppa i. Självklart antog vi den utmaningen, fattar inte vad kidsen trodde när de satt nåt så enkelt.

Det var sviiiiinkaaaaaalllllllt men värt det! Jag å Johnny ansåg att vi vann, då vi faktiskt doppade oss först. :-)

Vi var tillbaka igen på hotellet vid 17-tiden å då blev det slappa fram till klockan 21. Då gick hela ligan till Summerlove.
Vi skulle glo på nån fotbollsmatch. De andra glodde medans jag bloggade. :-)

Adde tycker det är varmt här i Turkland. Både servetter och snusdosor sitter fast i pannan. Haha

 

Iförrgår tog vi en bulle till vår vän Hasan som jobbar på ett ställe som heter Garage.

Där skulle vi ta en drink och gå vidare men som vanligt funkade inte det utan det blev en jädrans massa drinkar.Tror vi tog oss igenom hela deras drinklista. hahaha. Här  bestämdes åsså att vi ska ordna en familjedans, Johnny ska vara ledaren och Jossan med sina år som dansare, ska hjälpa till med koregrafin.

Tobbe och hans mamma Carina anlände till Alanya på kvällen så de mötte upp oss där och åt en sen middag.

Vi har bokat Dim Chai med Hasan. Josefin, Agnes, Cecilia och jag var iväg på det för ett par år sen men familjen har inte fått upptäcka det och jag hoppas vår utflykt kommer uppskattas. Vi ska göra det på söndag kl 12.
Vi skulle ha shoppat  men vi var för trötta. märkligt hur mycket det tar på en att ligga still på en solstol en hel dag. Man blir banne mig helt slut.

Igår har vi åsså varit på stranden hela dagen, gick upp till hotellet vid halv fem och badade i poolen och drack Efes och Raki. Lisa har fått några riktigt äckliga myggbett.

Vi gick till goda vänner och skulle ta en drink men som vanligt blev det några fler. Sen åkte kidsen ner på stan, Tobbe och Carina gick å la sig medans Johnny, Lisa, Adde och jag satte oss på terassen och drack Efes och bara njöt av livet.