Idag kommer Josefin och Samuel hem, har längtat som 17 efter min lilla prinsessa. De landade på svensk mark vid 16-tiden. Samuels kompisar överraskade med att hämta dem på Arlanda med limousine och champagne för att fira Samuels 20års dag. Jättekul!

Jag å Freddan åkte ut till Erikslund på dagen och shoppade.........gissa............skor! Hahaha. Det verkar som om jag hittat min nya skofavorit. Halle Barrys skor även denna gång. Var ut en sväng till Lisa åsså innan vi åkte hem igen.

Planerna för kvällen ändrades, då Josefin och Samuel så klart skulle vara med deras vänner. Så jag svidade om, tog med mig en vinare och åkte över till Emma i stället. :-). Senare på kvällen åkte vi ner på Hatten och till slut hamnade vi på BMB. Katastrof, förstår inte varför jag börjat hamna där nu, har ju vägrat gå dit i flera år???!!! Skyller den här handligen på Emma! Det måste vara hennes fel. Hahaha. Hur som helst så var det skitkul även denna afton. Fick återigen träffa hennes pojkvän Lars, en riktigt trevlig liten prick.
 
 Emma å Lars, supersöta ihop.

Söndagen spenderades i soffan mer död än levande. Shit pommesfrites vad jag var seg! Ullis meddelade att hon inte tänkte träna, därefter hörde Lisa av sig om samma sak å tro mig det var inga problem för mig att boka av dagens träning. Jag vet, jag är en dålig människa! Men det blir nya friska, pigga tag denna vecka.





Full fart på jobbet hela fredagen. Vi har bestämt att alla som vill äta ute på lunchen på fredag gör det. Vi packade in oss i bilarna och åkte till Jonnys Restaurang. Oerhört mycket folk och ca 97% karlar.......helt ok för min del. :-)

Hämtade upp Cecilia på vägen hem efter jobbet, sprang in å drog ett streck på ögat och begav oss till Harrys uteservering. Helt underbart att sitta ute i solen och dricka bira.

 

Vi åt Harrys goda räksmörgås och blev kvar där hela kvällen och stuffade runt och hade askul! Precis som vanligt med andra ord.

 

Gladast i stan eller i allafall gladast på Harrys. Hahaha
En lång intervju om hur det kan vara att bli fetmaopererad.

http://www.modifast.se/pub_docs/files/Intervju_med_Peter_Holmberg.pdf


Tänk så viktigt det är att fler av oss reagerar, agerar och skriver om hur oerhört jobbigt det är att genomgå den här processen rent mentalt. Trodde jag skulle bli galen ett tag, då jag själv upplevde mig otacksam över min operation men det handlar ju inte alls om det, utan om de psykologiska aspekterna som startar i och med en operation och viktnedgång. Det kan vi tyvärr inte komma ifrån när det gäller folksjukdomen fetma.

Nu har dagen kommit då pappas demensutredning skulle starta. Vi begav oss först till Datortomografin, sist jag var där var det med Josefins biologiska pappa. Då upptäckte de att han hade hjärntumör, usch. Det väcktes en hel del tankar när jag satt ute i väntrummet. :-(
Ett par timmar senare hade vi tid hos hans familjeläkare och det gick också bra men än så länge har vi inte fått några svar, det lär nog dröja några veckor.

Tillbaka till jobbet och var kvar där till fem-tiden, sen åkte jag hem och lagade en räk och kräftsallad ihop med Freddan, det blev jättegott. För första gången på bra länge satt alla inneboende vid samma köksbord å åt middag. det var trevligt.

Det har varit alldeles fantastiskt väder idag, så jag tog med mig pappa ut på en långpromenad. Vi gick nere vid Svartån och mot Domkyrkan. Sen tog vi den långa trappan upp till Djäkneberget å jag orkade springa upp och ner för den 3 gånger. Sweeeet!

Har pratat mycket med pappa under den här dagen och det har varit bra för mig att få rätsida på mycket av mina tankar och funderingar. Han är bra att diskutera med, en enkel man med enkla och bra lösningar. Vi har pratat mycket om mamma som jag saknar så förbaskat, särskilt när jag villar bort mig i vissa känslor. 
Jag är glad över att ha världens bästa pappa.

Och på lördag kväll kommer universums underbaraste unge hem, kommer nog pussa ihjäl henne. <3
Nu har vår första veckan gått gällande pedometer-tävlingen med mina härliga kollegor. Vi skulle gemensamt ha gått 280.000steg och vi klarade 325.079!!!!!
Här är jag, Tobbe och Erik ute och promenerar på lunchen för att få ihop en massa steg. Nu höjs ribban och vi ska alla gå 12.000 steg per dag. Full fart! Om ett par veckor ska vi göra 20.000steg.
Åkte hem direkt efter jobbet och idag var det min tur att laga mat, det blev lax, ägg och spenat. Känner mig mer hungrig nu när jag tränar lite mer men Tobbe ser till att alla boende i huset håller diet och han har plockat bort kolhydrater för samtliga. Det är skitbra!
Ställde mig på CT i en mil innan jag åkte iväg på tantgympan, så jag åt middagen när jag kom hem igen. Badade och gick ut med Laban på sista kvällspromenaden.
Har pratat med både Cecilia och Peter idag, skönt att snacka lite skit emellan åt åsså.
Nu är det tre dagar kvar till "kidsen" kommer hem!!!! Då blir det fullt med ungdomar i huset, ska bli härligt!
Igår fm åkte jag med Hanna till Uppsala och besökte ett Callcenter, det var jättekul och få se hur de jobbade.
Var hemma vid 20-tiden och upptäckte att möte i nästan 12 timmar gör att man bara har ca 1800steg på pedometern vid åtta på kvällen. :-( Jag fick så klart panik, bytte om och tog med mig Laban på långpromenad, vi kutade runt nere vid Svartån och runt cityringen och vips så var jag  i fas!!!
Upptäckte dock att fåglarna fortfarande kvittrade runt 21-tiden när vi gick nere vid Svartån. Såg också hur fantastiskt vackert det är i vårat vänliga Vässan.
Klev upp halv sju och ställde mig på min kära CT och körde 1mil på den innan det var dags å hoppa in i duschen.
På jobbet skulle vi redovisa våra pedometrar. Målet var 30.000 steg och jag klarade det!!!! Wieee!



Nu på morgon så var jag på tuttkontroll, var lite nervös över om det skulle göra ont eller inte.



  
För alla er som inte varit på Mammografi så kan jag berätta att det här är själva apparaten. Bröstet ska alltså läggas uppepå den svarta skivan och sen tryckas ihop av den vita skrivan som är ovanför. Allt går snabbt och det är helt smärtfritt. Den info jag fick var att då jag gått ner så mycket i vikt så kan det hända att läkarna kommer begära in fler bilder pga att att mina bröstkörtlar syns mycket tydligare nu än tidigare, då det var mer fett i brösten förr. Det gör att läkarna ser förändrigar och alla förändringar i bröst som inte har en naturlig förklaring, går de vidare med. Tack för den infon, annars så hade jag nog gråtit ihjäl mig om jag fått ett sånt brev, då två av mina tre fastrar haft bröstcancer. :-(.

Efter jobbet så har jag varit på utbildning ett par timmar därefter åkte jag hem och Crille kom hit.

 Han ska GBP-opas efter sommaren. Å jag hoppas kunna få vara ett stöd till honom, så som jag haft stöd hos andra.

Har pratat mycket med Jossan idag. Det märks att vi snart ska träffas, både hon å jag längtar.....min lilla skruttunge. Älskar dig stjärnorna fram å tillbaka. <3

Ska upp om 6 timmar å ställa mig på CT och göra milen, så nu blir det bingen.
Peter och jag gick å käkade på Grekiska Kolgrillsbaren. Då vi båda är GBP-opade så äter vi inte lika mycket som "normala", men jag åt två spett och skippade riset och såsen. Däremot så tog jag in en efterrätt och det skulle jag inte ha gjort, för jag blev så trött av att jag åt för mycket, så det var bara att åka hem å lägga mig. Peter åt ingen efterrätt och mådde betydligt bättre. :-)
Vi har ju satt mål med våra pedometrar på jobbet. Alla ska ha gått 30.000steg fram till måndag kl 8, när jag vaknade idag så hade jag inte ens lyckats få ihop hälften, suck. Så i morse när jag vaknade så klev jag upp på CT innan jag drog i väg på ett jobbmöte som tog fyra timmar, så när jag kom hem slängde jag på mig träningskläderna och åkte snabbt till Dingis för tantgympan. Saknade fortfarande alldeles för mycket steg för att få till mina steg tills i morgonbitti. Så jag började gå hemåt, så fick Ullis hämta upp mig efter vägen, väl hemma ställde jag mig på CT igen för ytterligare 1mil och massa steg och därefter en promenad ner till Domkyrkan. Å äntligen är jag i mål!!!
Började fundera på varför det är så viktigt för mig att klara dessa jädrans steg och det är inte pga tävlingen eller för att jag ska röra på mig. Utan det är as-viktigt för mig att klara denna första helgen pga att jag måste lyckas för min egen skull! Mentalt är den här helgen oerhört viktig. Jag har så många gånger misslyckats med fysisk aktivitet och jag vet inte ens hur många gånger jag har börjat träna för att sen ge upp efter några veckor. Så den här helgen har varit jättejobbigt och framförallt idag, jag vägrar ge upp. Så nu sitter jag här i soffan och är helt knäckt i kroppen men jag vet att i morgonbitti kommer jag vara jättenöjd med att klara mina 30.000 steg och det känns fantasiskt.
Slog upp mina två blå vid 8-tiden. Tänkte först vända på mig och somna om men sen kom jag på att CT väntar på mig i källaren å honom vill jag så klart inte svika.
Idag satte jag för mig ett nytt rekord, 1 mil på Crosstrainern. Känns helt galet att jag orkar det och ändå har mer kvar att ge. Kommer ihåg när jag stod på en CT för allra första gången, det är ca 40-42kg sedan. Jag stod i max 3 minuter sen hade jag andnöd och när jag klev av så skakade mina ben något så förjävligt. Känner mig lyckligt lottad idag och jag önskar att alla kunde få känna den friheten jag känner idag.

Efter CT så unnande jag mig en solning och därefter en stor tallrik med fullkornshavregrynsgröt. Det äter jag varje morgon, det mår jag och magen riktigt bra av.

Freddan kom upp och hjälpte att mig köra en massa grejer till återbruket. Huset jag bor i är så himla stort å jag har tamefasiken grejer precis överallt. Men nu blev det lite mindre iallafall. Tusen tack för att du hjälper din gamla moster, Freddan. <3

Två gamla tjock-tv, en torktumlare, skrivare, emballage till ny torktumlare, två st tv-bänkar, soffbord, så skönt att bli av med det!

  

Har ätit rester från gårdagen till lunch och varit ut på promenad. Snart så ska jag träffa min barndomskompis Peter, det ska bli kul.

Ha en fortsatt härligt lördag.
Klev upp vid 6-tiden och ställde mig på CT i 30minuter, när det var dags att rapportera in antal steg på pedometern på jobbet stod den på dryga 19.000 steg på ett dygn. Så jag var så klart superglad!

På fredagar har vi bestämt att alla som vill ska luncha ute, så vi satte oss i bilarna å drog i väg till Sportköket, alla blev mer än nöjda. Jag träffade dessutom Magnus, han är Josefins farbror. Det var jättekul att träffa honom å surra lite grann.

Handlade mat på vägen hem och hämtade ut ett par klänningar som jag skickat efter. Men det blir retur på dem. :-(

Jag lagade helstekt baconinlindad fläskfilé, kall sås och sallad till kvällsmat. Har känt mig trött hela dagen, så jag tog det oerhört lugnt denna fredag.

La mig i soffan och kollade klart på de 6 första avsnitten av Alcatraz.

Styrde stegen mot bädden vid 1-tiden, asskönt.

Tog en liten promenad ner på stan och mötte upp Rebecka.



Vi åkte upp till Sky Bar och drack ett glas vin innan vi begav oss till Hahrska Palazet för att fira Lucies 20år som blomsterhandlare.

Som vanligt så är alla detaljer fantastiska å noga uträknade av Lucie.

 
Mycket vacker inbjudan

 
Lucies blomsterbutik                           Stor skapelse på deras gata


 
Kvällens huvudperson, Lucie var mycket vacker och på ett strålande humör som smittade av sig på oss alla som var där.

Det var en fantastisk tillställning med en jättegod buffé. Dessutom bjöds det på en blomstershow med alla duktiga florister på Amaryllis och Svenska mästaren Nicklas Jensen.


  

De skapade massa vackra kreationer, som lottades ut till publiken.

  
  
 

Stort grattis till "stora-lilla-syster" till 20år i en bransch där du är absolut BÄST!!!




Började dagen med att kliva upp kl 06,10 för att ställa mig på CT och köra ett pass på 30minuter. Grabbarna i hushållet gick ut och joggade i stället men som sagt jag gillar min CT. :-)

Vi har dessutom fått ytterligare medlemmar på stegmätaretävlingen. Lag Aros EOS är med och kämpar, på samma villkor som vi andra. Det ska bli askul.



Lunchade med Ullis idag, vi träffades på "kajens" men det var fullt så vi testade nåt helt nytt, Sportköket. Det var kalasbra, god mat och mycket karlar. Hahaha

Men nu ska jag iväg till Lucie som firar 20 år som Blomsterhandlare. Bilder kommer senare.

Stegmätaren står just nu på 9420 steg. Slår nog knappast gårdagens resultat. Förresten jag lämnar bilen hemma inför Lucies fest och går ner på stan, kanske kommer jag upp i 13000 då. :-)

Hepp

Nu har vi här på jobbet startat en pedometer-tävling, då vi har ett stillasittande jobb, så behöver vi röra på oss lite. Vi har satt upp mål som vi gemensamt ska klara.




Gäller per person
V1 10000 steg/dag
V2 12000 steg/dag
V3 15000 steg/dag
v4 20000 steg/dag

Det här resulterade  i att vi alla var ute och gick på lunchen igår och det har vi verkligen nytta av allihop. :-)

Tillsammans så ska vi vandra 1.596.000 steg under den här perioden. Vi räknar på att varje steg vi tar är 65cm, det innebär att vi kommer att traska 103,74 mil tillsammans. Vilket motsvarar en nätt liten promenad från Västerås till Övertorneå. Helt galet!

 Robin, Tobbe och Erik sammanbitna men laddade som fasiken!

När vi klarat detta, så ska vi ha en tre-kamp, frisbee-golf, mini-golf och dart. Jag som hatar att förlora lär väl behöva träna på frisbee-golf, har ju aldrig testat det, vet bara att jag är askass på att kasta friebee och att de andra kommer satsa järnet för att vinna.

I morse var det då dags att redovisa första dagens siffror och självklart fixade vi mer än de 40.000 steg som var målet, vi landade på 54.487 steg!! Så än så länge har vi precis passerat Enköping. Tjohoo!!

Alldeles nyss kom ett annat företag som sitter i samma hus som oss, de vill också vara med i tävlingen. Superroligt!

Snart är det 10-rast å jag måste ut på en steg-promenad. :-)


Har precis haft världens upplevelse......jag blev alldeles varm i kroppen, min puls stiger, svetten lackar, vi rör oss rytmiskt tillsammans, känner att vi två blir ett, andhämtningen stiger och det är stönas i rummet, det tog 30minuter innan jag kände mig klar och jag undrar, varför tar det så långt tid mellan gångerna?! Älskar verkligen min Crosstrainer. :)

Men nu är det dags för nästa pass, tantgympan i Dingis.
I morse var jag på 6-månaders kontroll på kirurgen då det är cirka ett halvår sen jag gjorde min Gastric bypass operation. Fick träffa samma underbara sjuksköterska som jag såg innan operationen å det var jättekul, för jag gillade henne då och det gjorde jag även nu. Hon frågade en massa frågor bla om vad jag ansåg om väntetiden, om jag ångrar min operation, hur jag håller mig motiverad samt en massa annat.

Gällande den långa väntetiden på två år som gäller här i Västerås, så var det bra för min del. Jag bestämde mig tidigt att ta kommandot över min viktnedgång och jag visste att jag var tvungen att jobba med min inställning och attityd gentemot skräpmat, godis, fysisk aktvitet osv.
Första året gav jag mig 17 på att jag skulle "tänka" mig ner i vikt. Det innebar att jag stannade upp innan jag åt tex en pizza och frågade mig själv. Behöver jag den här pizzan eller vill jag bara ha den? Om jag bara ville ha den så försökte jag lokalisera varför jag så gärna ville det. Många gånger lät jag därför bli å äta det som inte var bra för mig. Under 12månader tappade jag ca 15kg genom denna enkla fråga. :-)

Dagarna efter operationen så ångrade jag den, jag hade asont och mådde som en råtta. Men idag är mitt svar att jag önskar att alla som vill, ska få möjligheten till en GBP-operation.
Den största gåvan jag fått via min viktnedgång är att jag numera kan uppleva det mesta jag vill.

Förr var jag alltid tvungen att checka vad maxvikten var på saker och ting. Tex så var vi några kompisar som skulle ut och rida på nån häst, dessa hästar tog max 110kg. Vilket innebar att jag var tvungen och ljuga ihop nån story om att jag inte kunde. För jag fixade inte att säga att jag var för tung. Och för några år sen åkte vi till Åre med jobbet å skulle åka en linbana som var fäst på kroppen och sen så skulle man glida fram en knapp meter från marken, maxvikt 100kg. Blev ytterligare en lögn. Det är så många gånger som jag varit tvungen att säga nej till upplevelser och så borde ingen ha det. Alla borde ha lika stor rätt till att rida, åka linbana eller vad det nu kan vara. Jag känner en otrolig glädje över att ha fått möjligheten till att få uppleva sånt som jag varit tvungen att avstå från i så många år.

Fick frågan av en kollega häromdagen om vi skulle åka gokart...........mitt första svar var såklart nej, då jag är rädd att jag inte får plats i en gokart. Men det är klart jag får det idag! Men min hjärna har inte hängt med lika snabbt som kilorna rasat.

Så det jag vill komma fram till är att jag kan varmt rekommendera operationen men man måste också vara väl förberedd på att det är en hel del mentala bitar som man måste jobba med. Det är en hälsoresa och det krävs oerhört mycket utav den som opererar sig.

Mitt BMI är idag så lågt så jag lider inte längre utav sjukdomen fetma. Härligt å jag är så sjukt glad och tacksam för det!!! :-)

Dock har jag haft ett otroligt stöd av familj och goda vänner, utan er att det aldrig gått så bra. Massa glada peppmeddelande på fejjan har hållit mig motiverad de dagar jag tyckt att det kanske varit mindre kul.

Stort tack till er alla!! <3

Nytt mål är att minska 10kg. Så nu kööööööör vi!
 
 
 
 
 
 
i
 
1 Vote

 

Quantcast

35 år gammal kunde inte Jens Nordmark gå längre än 200 meter. Men han vägrade att ge upp och förändrade hela sitt liv. Nu vill han hjälpa andra.

 Fast i en kropp vägandes 174 kilo brukade Jens ta bilen till en drive thru, beställa en meny med dubbelburgare, en stor läsk och pommes frites, två extra hamburgare, två munkar och en glass. Efter det körde han till en mack och köpte tre godispåsar och 1 ½ liter läsk. Han åt i bilen för att slippa bli sedd eller röra på sig.

Under dagar när han inte hade varit på jobbet eller haft någon
annan anledning att gå ut beställde han ­onlinepizza, eftersom tanken på att gå upp och ner för trapporna stoppade honom från att lämna
lägenheten.

Det var för ungefär ett år sedan. Jens var ständigt sjuk och hur mycket han än presterade var han aldrig nöjd med sig själv. Botten var nådd.

– Jag har alltid varit en aktiv person, fast jag var stor, men helt plötsligt orkade jag inte längre. Jag kunde gå 200 meter, sedan hade jag så ont
i rygg och knän att det inte gick längre. Jag tänkte ”nu jäklar, nu måste jag ta tag i det.”

 Men efter 10–12 års jojobantande hade Jens inte längre någon motivation kvar. Han sökte hjälp och fick godkänt för att genomgå en gastric bypass, där magsäcken tas bort helt.

– Då kom motivationen för mig, berättar Jens, som genast slutade att äta socker och började träna.
Redan innan operationen hade han gått ner cirka 20 kilo.

– Jag ville visa världen att jag kunde göra det, säger han.

Men hur hamnade han där från början?

Jens har gått i terapi för att förstå det själv.

– Jag har alltid sökt bekräftelse och när jag inte fått det har jag ätit för att belöna mig själv.

Under alldeles för många år spelade han en roll, den glada, tjocka ­killen.

– Jag hade alltid varit den där vännen som satt och lyssnade. Jag var trevlige Jens. När man är tjock vill man visa att man är en bra människa, man vill bli accepterad.

Han beskriver det som att han ­hade tre olika personligheter, den glada Jens, den tillbakadragne och ledsne Jens och den högpresterande jobbjens. Han slets ständigt mellan dem tills han med hjälp av sin terapeut insåg problemet. Så började han jobba på att förena dem, vilket han fortfarande arbetar med.

– Det är nog det svåraste jag någonsin har gjort.

 När Jens började gå ner i vikt och plötsligt såg en annan spegelbild än han gjort de senaste 15 åren hamnade han i en djup identitetskris.

– Det var som att hamna i ett svart hål. Jag hade alltid varit stor, men helt plötsligt sa min hjärna att jag var smal. Det var något som var fel. Det kan låta sjukt men jag tänkte att, ”herregud, jag vill ju vara stor”.

Med facit i hand skulle Jens ha väntat med operationen tills han var redo psykiskt.

– Det är viktigt att ta små steg.
Annars är det lätt att hamna i det svarta hålet, säger Jens.

Han menar att sjukvården är jättebra på att ta hand om det yttre, men inte det inre. Därför ville han börja föreläsa, för att dela med sig och hjälpa andra. Nu är han en efterfrågad föreläsare av bland annat arbetsförmedlingar, skolor och företag.

Han har precis bytt jobb från att vara IT-chef på ett stort företag
i Stockholm, till IT-konsult på ett mindre företag i Västerås.

– Det är en del i min stora förvandling, säger Jens och ler.

 När vi är ute med Jens berättar han att han hela tiden lägger märke till vad folk köper för mat, hur stora de är och när han ser någon lika stor som han var för ett år sedan är tanken genast att hjälpa.

– Man vill att de ska vakna. Att inte leva så där i 15 år till. Men jag tycker inte synd om dem. Om man har fetma vill man inte bli tyckt synd om.

Han har märkt att han behandlas bättre av omgivningen sedan viktnedgången.

– Människor tittar mig i ögonen nu. Förut tittade de lite vid sidan om, eller på min kropp. Nu är jag accepterad och respekterad.

Numera känner Jens stimulans i det han gör och han är nöjd med sig själv. Han har inte längre suget efter socker och äter nästan bara
naturliga saker som protein, grönsaker och frukt. Han kan även äta snacks som popcorn och lite nötter.

– Egentligen kan jag äta allt, men jag kan bara äta EN kaka, inte ett helt paket.

Han har dock experimenterat med socker och fått betala priset.

– Alla som genomgått en gastric bypass vet vad en dumpning är. Man mår jättedåligt som när man är riktigt sjuk, man mår illa, svettas och magen vänder sig. Efter ungefär en timme mår man bättre. Tyvärr tycker vår dumma hjärna att nu kanske du kan prova att äta igen. Då gäller det att ha karaktär, säger Jens och skrattar.

Maria Björkman,VLT

Okidoki..........utmaningen är som sagt igång och nu har jag sett att även Rebecka gått med i gruppen, askul!!!

Har kört crosstrainern i dag i 24.40 minuter innan det var dags för 60 minuters tantgympa.



Så nu är kroppen helt jädrans slut. Men nu så här ett bad senare så känns det himla skönt.

Målen som är på utmaningen är följande under en 10 veckors period.

- 391,7kg tillsammans
12716 minuters träning omvandlat i timmar blir 213timmar per vecka.

Detta ska göras på 133personer, det är helt galet, tycker jag............ Galet men roligt.

Nu kööööööör vi!!!

I morgon är det dags för återbesök på kirurgen, det ska bli kul å se vad de har att säga.

P.S Har pratat med min älskade Josefin idag, det ger mig massa extra energi!! Men snart så kommer de hem hit och det ska bli härligt!!! D.S
Igår började utmaningen som jag är med i på facebook. Har "lurat" med Söstra Mi också, hon ska skriva in sig på Viktväktarna idag, så hon är verkligen på G nu inför beach 2012. :-), två å en halv månad kvar tills vi far till Turkland hela familjen, sweeeeet.

På utmaningen så har jag förbundit mig till 240 minuters träning varje vecka men jag kommer nog göra minst 300 minuter, från 16 april till 1 juli, alltså 10 veckor. I kväll blir det 30 minuter crosstraining och 60 minuter tantgympa. Ska bli skönt som 17.

På jobbet idag så har vi haft riktigt bra möten. Känns kalasbra att ingå i den här kärngruppen som vi är nu, kompetenta kollegor med massa kunskap och sjujävlars vinnarskallar.

ELITEN!!!

  
Vinnarskalle 1 - Robin                           Vinnarskalle 2 - Erik                 Vinnarskalle 3 - Tobbe

Nu blir det blicken på bollen framöver och ingenting annat. Ska bli asnice! Jag har under många år varit en lycklig arbetsnarkoman men har dragit ner på tempot de sista åren. Dock så vet jag vilken fantastisk kick det ger när man når de mål och de framgångar man satt upp. Så nu blir det andra bullar.  Me like a lot! :-)

Måndag............härligt!

Åkte tillbaka till läkaren å skulle få svar på alla min prov jag tog förra veckan. Tack å lov så var allting bra, så det är ju himla skönt. Känner mig dock lite vilsen i pannkakan av bla viktnedgången, så jag har bett om att få gå i terapi och nu ska de skicka en remiss, så det känns toppen!

Åkte till Sarah för att färga å klippa håret, det växer som ogräs sen jag opererade mig.

 Sarah hatar att vara med på bild, så jag lyckades inte få med "bebis-magen".

 Massa hår som åkte väck.

Nu har jag fått datumen som Josefin och Samuel kommer hem!! 28:e April - 5:e Maj, jag längtar så jag dööööör nu när jag vet att de är på G hem.

Min diskmaskin gick paj i lördags, suck. Ännu mera utgifter, pust å stön. Men idag kom syster Yster och världens bästa svåger förbi en sväng samt att Freddan kommit hem från Norge.

Så bästa pojkarna fixade i ordning min diskmaskin, tackis!! Ni är bäst!!
Eller som Johnny sa..........nu har du råd att köpa några fler skor å väskor denna månad. Inte konstigt att han varit gift så många år, han förstår oss kvinnor exakt. Hahahaha

 

Vissa dagar saknar jag att ha en karl mer än andra dagar å då är det tur att vi har ett gäng inom familjen. Wieeee!

Nu är det dags för BB.
Vaknade tidigt å gick ut å med stavarna i det fina solskenet. Dock såg det varmare ut när jag satt inne än vad det verkligen var. Men när jag fått upp tempot, så blev jag varm så klart.

Satte ihop min crosstrainer, för på måndag börjar utmaningen som jag anmält mig till.



På kvällen kom Ullis å hämtade mig, vi åkte ut till Dingis å tantgympan. Det känns alltid mer segt på söndagar, fattar inte riktigt varför. Borde ju vara tvärtom, då jag hunnit vila upp mig kan jag tycka.

Tobbe fixade kinamat till middag och vi glodde på tv i varsin soffa. Båda totalt asociala, asskönt.

Pratade med Jossan idag och de kommer hem till Sverige i slutet av April, jag är superduperglad för det!! Längtar så jag spricker!!! <3

Kollade på BB och la mig efter det. Väntar hem Freddan i natt, ska bli spännande och höra hur hans vistelse i Norge har varit.
Åkte iväg till ICA Maxi och handlade alla ingredienser till kvällen middag med Rebecka. Vi är båda GBP-opererade men då vi alla reagerar olika på fett och socker så kan det vara lite trickigt att bjuda på middag. Rebecka gjorde sin operation för ett par år sen och har varit ett fantastiskt stöd genom alla år.

Efter handlingen så satte jag igång och damma, dammsuga och tvätta golven. Skönt att göra det varje lördag, för då slipper det gro igen så förbaskat. :-)

Åkte å hämtade Rebecka vid 17-tiden.

 Snygga Rebecka.

Skulle bjuda henne på en välkomstdrink, en drink som Adde bjöd mig på förra sommaren och som jag föll pladask för. Dock har jag inte druckit den sen jag blev opererad och det visade sig att varken jag eller Rebecka klarade av denna söta dryck. Det var bara att hälla ut skiten. Hahaha.

Så kan det gå ibland. Vi åt musslor till förrätt och de blev vi asmätta på så varmrätten fick vi vänta med till halv nio. Den bestod av lamm och rotgrönsaker i ugn och sås. Det funkade åsså bra för oss båda.

 

Sen blev det en taxi ner till byn och Harrys. Då jag är så oerhört seg på att ragga så var mitt mission att i allafall se ut ett par snygga killar denna kväll. Misslyckade till en början men Rebecka satt å pekade ut en massa karlar för att vi skulle hitta nån. Till slut utbrister hon "du är verkligen värdelös på det här, Nettan". Hahaha. Jag vet, askass!!!
Hur som helst så hade vi astrevligt och vi stod mestadels på dansgolvet och skuttade hela natten.

Men nån kvinnlig motsvarighet till casanova, lär jag nog aldrig bli. :-)

Fredagen den 13:e. Hm, fredag är min favvodag, 13 mitt favvonr, så den här dagen kommer blir perfekt. :-)

Har drömt om min mamma inatt, skulle nog behöva en drömtydare för att förstå hennes budskap. Mamma kunde drömma sanndrömmar å sa dessutom alltid att hon på ett eller annat sätt skulle göra sig sedd efter att hon gått bort och det har hon lyckats med trots att jag inte är övertygad om att det finns nåt övernaturligt. Men ibland är det svårt att förklara sånt som händer, särskilt när det inte finns någon logisk förklaring till händelsen. Jag tror och hoppas att det är min älskade mamma som har ett vakande öga över mig. Hon är min skyddsängel.<3

Jobbet åkte till Pizza Hut och lunchade idag. Jag skrapar bort allt det goda uppe på och låter själva pizzabotten och kanterna vara. För annars blir det alldeles för mastigt för mig. Fick glass och colasås till efterrätt, smaskens.

Efter lunchen så hade vi workshop med Cecilia angående vilka vi är och våra egenskaper. Hur kul som helst.

  

Cecilia                                           Erik, Robin och Tobbe                             Cecilia

Tror att jag hade hyfsat bra koll på mina kära kollegor och vad de har för starka preferenser och mindre starka egenskaper. Men såna här utbildningar är alltid riktigt kul.

Vill även passa på å gratulera Freddan som redan fått jobb i Norge! Wieeee!!!

KåTeR har fått sommartassar på sig idag. Måste ändå få säga att det finns mycket fina killar på Möller Bil. Synd att min bil går som en klocka, för det innebär att jag bara behöver åka dit två gånger per år och det är när däcken ska bytas. :-(

Hem efter jobbet å slängde in ett par tvättar, bäddade rent och åt middag innan det var dags för en föreläsning på Gate 25. Handlade om att "våga ta plats på scenen". Känner nog att jag redan gör det tillräckligt men det är alltid nyttigt att få lite påminnelser då och då. 

Ska inhandla lite böcker åt min kollega gällande kroppsspråk osv. Tror han börjar tröttna på mitt tugg efter alla år och kan behöva få lite input från annat håll. :-)

Har dessutom träningsvärken Arne idag. Känner i magen, axlar, armar och rumpan. Har rensat nere i källaren så jag kan få min crosstrainer monterad för lite extra pass. Wieeeee! 

Men nu blir det att gosa ner mig i soffan för lite häng framför tv:n. Det är jag värd!
Nu börjar det närma sig slutet av terminen med tantgympan och jag håller på att få panik över att inte kunna åka till Dingis å träna tre gånger i veckan. Det har varit jätteviktigt för mig då jag äntligen kommit igång med fysisk aktivitet.

Så häromdagen så gick jag med i en grupp på fejjan som heter "Utmaningen". Hittade den via Svenska gastric bypass sidan som åsså finns på facebook. Utmaningen kommer att hålla på från 16 april - 1juni och man anmäler hur många minuter träning man ska lägga per vecka samt hur många kilon man ska gå ner under denna 10 veckors period.

På denna sidan är alla i full gång och alla tränar så himla mycket och det är positivt som bara den. Alla peppar varandra med tips och idéer. Jag blir superglad och inspirerad av alla dessa människor.

Så igår när jag skulle sova, så kom jag återigen på att tantgympan snart är över. :-( Lisa, Ullis och jag har lovat att vi ska promenera 3 gånger i veckan á 1timme. Men för min del kommer det inte att räcka.

Så idag var jag å köpte mig en alldeles, alldeles fantastisk present.............. trumvirvel.................tada..........

 

En alldeles egen Crosstrainer, Wieeeeee!!!

Så nu jäklar ska här förbrännas fett! :-)

Har precis varit å tränat 1 timme och hunnit med å äta lite lax, ris å sås. Men nu är det dags för ett välförtjänt bad.

Var hos familjeläkarna idag och lämnade 4st rör med blod som är beställda av kirurgen, då jag ska dit på återbesök nästa vecka. Hade dessutom en läkartid, då jag fortfarande känner mig hängig. Fick träffa en helt ny doktor och han var verkligen grundlig, satt därinne med honom i 45 minuter. Det slutade med att jag fick kila ner till labb ytterligare en gång och lämna 4st rör igen. Nämnde jag att jag hatar sprutor!!! :-(

Men men vi var inte helt överens om vad felet på mig är, så jag ska dit på måndag igen å då har han avsatt en timme för mig. Hm, känns som han mött sin värsta patient. Hahaha. Han frågade till och med mig om jag visste vad felet var på mig och då hänvisade jag till en studie jag nyligen läst från ett läkarteam i USA. :-)

Fick hur som helst igenom en del av proven pga av den studien. Kanske borde jag sadla om till läkare i framtiden......eller inte. :-)

Det kändes som att han tog mig som Gastric bypass patient och mina symptom på allvar, det kändes himla skönt!

Lagade ost och skinkpaj till kvällsmat! Ska bli gott, dock får den intagas efter tantgympan.

Önskar Freddan lycka till, han har åkt till Jossan och Samuel i Norge idag. Han ska söka jobb där även han!

Igår var det då dags för den årliga påsklunchen ute i Dingtuna.


Bea å jag klara för att bege oss på påsklunch


Stekigare grabbar får man ju leta efter. :-)


Just den  här familjelunchen sker alltid där ute i Dingtuna, dock så brukar vi kunna sitta utomhus men iår var det så himla kallt så vi satt inne, det blev trångt med vad 17, dessto trevligare. :-)

  
Freddan, Adde å Lisa                          Pappa å Sarah                            Sara, Jonte å Freddan

 
Johnny, Lisa å Pappa                       Bea, jag å Tobbe

Som vanligt jättemycket mat och massa godis. Men maten passar min mage perfekt, lax mår jag bra av. Diskussionerna är många och det är riktigt högt i tak. Så det gäller att vara med i svängarna när den här familjen har sina middagar.

På kvällen var det dags för tantgympa och det behövde jag, dock kändes det himla segt. Vet inte vad det berodde på. Efter träningen åt vi kina mat och glodde på tv. Bea var med å kollade på BB, det var mysigt.

Det här är allra första påsken utan min älskade Josefin. Det känns jättetomt och jag saknar henne massor. Hoppas hon kommer hem i maj, så jag får pussa å krama henne.


Jossan = Världens härligaste unge!

Idag skulle jag ha åkt å hälsat på Evelina men det blev flyttat nu på morgonen till senare i veckan. Så nu har jag en hel dag att slå ihjäl.
Tittar ut genom fönstret och försöker avgöra om det är varmt eller kallt ute. Men blicken stannar upp vid de skitiga fönstret. Suck. Jag är kass på att tvätta fönster och sen jag voltade med bilen, så har jag så himla svårt för att ha armarna över huvudet som man måste när fönstren ska bli rena å fina. Äsch jag låter det vara även denna dag.


Igår åkte jag å hämtade upp Peter hos hans föräldrar på förmiddagen. Vi åkte till Erikslunds shoppingcenter, då både han och jag är galna i shopping.

Peter köpte skor å jacka. Han är dessutom klockfetisch men som tur är så hittade han ingen sån butik. puh.

Själv så hittade jag

 
En röd skinnpaj                             Ett par klänningar


Åsså massa skor, så klart!
   

De i mitten är mina första Halle Berry skor, skitsnygga på!

Sen åkte vi till kajen å åt lunch, en sallad, tyvärr alldeles för kallt för att sitta utomhus.



Skjutsade tillbaka Peter till sina päron. Sen var det dags för mig att bli upphämtad av Cecilia, vi åkte å handlade innan vi for hem till henne. Vi snackade en massa strunt i vanlig ordning, drack Efes i vanlig ordning och jag spöade henne i spel......i vanlig ordning.  (Ops det sista var en lögn) Hahaha.

Cecilia bjöd på jättegod mat som passar min mage kalasbra!



Freddan och Bea (som kommit upp från GBG över påsken) kom å hämtade mig i natt.

En riktigt skön dag med goda vänners sällskap.
Pappa och jag åkte ut till mammas och Mauris (Josefins biologiska pappa) gravar på Badelunda kyrkogård och gjorde påskfint. Det känns alltid skönt att få det fint därute inför storhelgerna.

På kvällen kom Karro och Emma hit. Vi surrade om allt mellan himmel och jord. Asroligt och full fart så klart. :-) Drack vin och åt tacos. Sen blev det så klart ner på byn. De andra drog på en privatfest medans jag gick till Bishop å träffade Renée, Kalle, Jonas, Bertil och många fler.

  
Jag å Svelda                               Kalle                                 Renée och hennes granne

Sen kom bruttorna tillbaka och hämtade upp mig å då bar det av till Hattfabriken. Tog ett glas vin där innan vi begav oss till BMB. Där har jag inte varit på flera år men nu visste jag att Tobbe och Macke åsså var där, så jag kände iallafall ett par stycken.

Helt plötsligt så dök det upp en brud och tar mig på brösten, när jag frågar vad hon sysslar med drar hon ner sin tröja å blottar sina bröst med kommentaren. Du ser ju hur jag ser ut, jag vill också ha.
Alltså allvarligt talat, hahahha. När jag säger till henne att hon inte får, så försöker hon igen. Ibland är ju fulla människor helt jädrans galna. Hahaha

Hur som helst så tog jag bulle hem vid 2-tiden, stekte mig ett ägg å la mig mycket nöjd och glad över denna kväll.

På långfredagen sov jag till kl 14, förflyttade mig till soffan mellan 14-23, då la jag mig igen.
I morse så kom Snygg-Emma ut till oss på jobbet. Vi hade en tanke på egen produkt som vi ville diskutera med henne, då vi anser att hon är expert på just det här området. Och vilken rackarns tur att vi snackade med henne innan vi gav oss hän uppgiften, hon totaldissade ideén. Hahaha. Skönt att man har kompetenta vänner inom de områden man själv brister.

Idag träffade jag kvinnan som jag krockade med förra veckan. Varken hon eller jag hade en skadeanmälan i bilen, så hon kom ut till jobbet idag å så fick vi det ur världen, skönt! Tyckte lite synd om henne, tror nämligen det var hennes fel. :-(

Efter jobbet åkte jag hem å hämtade min pappa, vi åkte ner till Teliabutiken å fixade ny pinkod till honom. Check.
Hem å slängde i mig gröt innan träningen.

Jag älskar verkligen vårat jämställda avlånga land. Jag byter om för att åka å träna å bli liiiiite snyyyyyggare medans grabbarna står i köket å rullar egengjorda köttbullar, hemlagat mos och supergod sås. Tobbe var dagens kock medans Freddan var hjälpredan.

  

När jag kom hem från tantgympan, stod en tallrik å väntade på mig, det var superdupergott! Själv kan jag inte laga köttbullar men saknar mammas köttbullar som var fantastiskt goda. Men Adde har tagit över traditionen att göra kalasgoda köttbullar till julafton, så jag får det en gång per år iallafall. Så idag känner jag mig extra bortskämd, då jag får köttbullar trots att det är riktigt långt till 24 december. :-)

Nu har jag solat, ska strax slänga mig i ett bad för sen blir det BB. Full fart!
I måndags åkte jag å veckohandlade, asskönt att ha det gjort. Jag vet att jag måste planera alla mina målltider väl för att jag ska må så bra som möjligt å framför allt få i mig allt som jag behöver. Så här ser ungefär en dags måltider ut för mig.

07.15 Havregrynsgröt, kalorisnål äpplemos, Chasewnöt, solrosfrö, gojibär,pumpafrön och mjölk utan kalcium
10.00 Keso, äpple, kanel och samma frön som ovan
12.00 Lunch Fisk, nötfärs, kyckling och lite kolhydrater
15.00 Samma som vid 10 eller hårt bröd med makrill eller lax på.
17.00 Gröt om jag ska träna annars middag. Fisk, nötfärs, kyckling med kolhydrater
20.30 Om jag tränat så äter jag min middag då annars hårt bröd med ost och morot.

Försöker dricka minst 2liter vatten per dag. 

I måndags kväll kom Ursula förbi, det var en stund sen vi sågs nu men det är alltid lika roligt. Fick jättefina tulpaner utav henne och som vanligt så säger vi att vi måste ses oftare. :-).



Igår så fick vi respons från företaget Säljmer på vilken personlighetstyp vi är, det var kul! Nästa vecka kommer vi dessutom ha en workshop. Nu ska vi ta reda på vilka vi är, så vi har rätt gubbe på rätt plats här på jobbet! Vill ni läsa mer om Säljmer http://www.saljmer.se/

Hade dessutom ett mycket intressant möte på eftermiddagen.

På kvällen var det dags för tantgympan och jag har en hel del frustration som ska ut! Så jag tog i utav bara helsike å det har känts idag. Ska bli skönt att "straffa" kroppen med ännu mera träning idag. :-)
Lika sliten som Lisa var under fredagnatt, var Bea på lördag dag. Hahaha. Har sällan sett någon så bakis, faktiskt.

Jag å Lisa begav oss själva ut i Götet, så Bea fick vila och letade pärlaffär och självklart hittade vi rätt, så Lisa fick sina pärlor. Hon skapar egna jättefina smycken. se länk.
http://smyckenby.me/

Sen stod shopping på schemat, jag hittade bla en klänning, köpte den för liten, så jag har nåt att se fram emot. Så nu har tre jättesnygga klänningar som är för små, så nu är det dags att träna lite hårdare. :-)

Efter ett par timmar kom även Bea in till stan. Vi tog beslut om att äta och dricka gott hemma i kväll. Så vi begav oss till affären och handlade ingredienserna till Lisa kycklingpaj. Det blev jättegott. Men innan det gick vi till en pub och tog en bira. Allt har sin tid. :-)



Stackars Eddie har vi knappt sett till under hela helgen. Han kom hem en sväng på lördagen och var pruttfull medans vi var aslugna, så han lämnade oss ganska så per omgående för en fest. Vilket jag kan förstå, dessutom så hatar han schlager och jag hade mitt spotilista igång med massa bra schlagerlåtar!!! Mohahaha.

Igår var det hemfärd som gällde. Vi gick upp relativt tidigt å åkte in till city. Gick å strosade lite innan vi åt lunch. Vårat tåg gick vid två tiden å vi var hemma vid sex. Packade upp väskan och självdog framför tv:n resten av kvällen.

Tack snälla, goa, söta Bea för en jättemysig helg i GBG!
Och tack Johnny, världens bästa svåger att jag fick låna min syster en hel helg! <3 





Fredag morgon.......puh.

Satte oss på tåget mot Vässan. Tobbe hoppade av och min syster hoppade på tåget. Vi åker direkt till vår brorsdotter Bea i Göteborg. Piggare har jag ju varit och jag får arga ögat från storasyster, då jag inte är helt i mitt esse. Har dock laddat med en massa mat, för att kunna piggna till.



Dock anser jag att det alltid är svårt att vara på resande fot efter operationen. Då man inte kan bära runt på ett kylskåp så blir man väldigt begränsad och därmed får jag inte i mig tillräckligt med protein. Men jag äter mina proteinbars, de mår jag absolut bäst av, så länge det inte är chokladsmak på dem.

Hur som helst så fick jag sova lite på tåget och var pigg som en mört när vi närmade oss Göteborg. Wieeeee!!! Vi tog taxi hem till Bea, där det redan var förfest med hennes polare. Vi ska på en Chalmers sittning med 90-talstema, så Bea och hennes killkompisar skulle vara Spice Girls. Hahaha.

Lisa och jag blev trevligt bemötta av Beas vänner och som vanligt var det snabbt byta om, dra ett extra streck på ögat, dricka lite alkohol och sen satte vi oss på bussen mot sittningen.

     

Herrrrrre guuuuud, så många regler det fanns att hålla sig till. Å jag som är sämst på att följa regler överhuvudtaget. Dessutom så höll jag knappt på att få komma in på sittningen pga att jag inte hade med mig legitimation. Haha, har för 17 inte visat leg på 20år!!! Men Lisa identifierade mig, så det gick bra till slut. När vi precis satt oss till bord kom första regeln, inga toabesök förräns huvudrätten är avdukad. WTF?!? Fanns tydligen inga fler än jag å Lisa som fött barn i den lokalen. Hahaha.

Sen tog det inte särskilt lång tid förräns Bea berättade att jag å Lisa antagligen skulle få sjunga en låt inför alla. Jag sa tvärnej, det är inte aktuellt men då sa Bea att det måste jag göra annars blir det jobbigt för henne. Suck, ja vad gör man inte för familjen. :-) Å mycket riktigt, så tog det inte särskilt lång stund förräns våra namn ropades upp. Det var bara att ställa sig på stolen å sjunga, åsså en mycket märklig regel.



Ytterligare en annan regel var att man måste sjunga rätt annars så blir det omstart och det åkte vi så klart dit på. Men men, kul var det iallafall.

 


Dessutom så blev vi bjudna på shotar från dem som höll i sittningen, så helt katastrofala var vi tydligen inte. Ett bord lite längre bort utbringade en skål för Anette och Lisa. Hahaha.

Hur som helst efter middagen så var det dags för "mellanfest", då gick vi hem till "nån" som bodde i en studentkorridor och drack ännu mera alkohol, var där några timmar för att sen bege oss tillbaka där vi var på sittning.
Det blev så klart samma problem för mig att komma in igen men nu började systrami tjafsa med vakterna så jag passade på att glida in medans hon jiddrade med dem. Den taktiken har vi lyckats med från det att jag var 15år och hon 18år. :-) Märkligt att den fortfarande fungerar. Haha.  Sen blev det shaka loss hela natten lång. Askul!








I torsdags var det återigen dags att vända kosan mot vår huvudstad och en del möten som stod på agendan.
Jag å Tobbe började med att kliva av i Sumpan och gick till min gamla arbetsgivare. Träffade alla gamla kollegor och det var verkligen jättekul att se dem igen. Kände att jag saknar den tiden och alla människor.

Därefter var det dags för nästa meeting för min del, det var åsså jätteintressant och går allt som jag tänkt mig så blir det en riktigt rolig höst.

Sen så var det dags att sammastråla med Henrik, han kom in till stan och träffade oss för lite mat och vin innan vi åkte hem till honom å Micke. Henrik skulle stryka en skjorta men tydligen är det inte någon skillnad på homo- eller hetrokillar, jag fick kliva in och styra upp strykningen. Hahaha

  

Vi fick snabbt byta om och göra oss i ordning inför kvällens live quiz på Odenteatern som Micke är med i, ops Heidi men jag ju så klart. :-)

 
Micke                                  Heidi


Den här gången tycker jag nog att vårat lag var riktigt bra men vi nådde inte hela vägen fram denna gång. Efter det var vi ett gäng som gick till en närliggande pub innan vi drog till Naglo å kul det hade vi.

 
På puben.....                                    Tobbe, jag å Tobbes kusin Johan

  
Johan och Micke                       Henrik och Tobbe

Som vanligt ett riktigt rolig afton med dessa grabbar.