Har varit full fart på jobbet idag.

 - Fått massa tips inför Dubairesan av resebyrån, så det känns jättebra inför trippen nästa vecka. Har varit lite orolig.

 - Lämnat in bokföringen, puh.

 - Lunchat med Jonny, lika trevligt som alltid.

 - Fått P-bot.......tack för det Tobbe. :-)

Har även varit ut och tänt ljus hos Mauri, Josefin sms:ade från Norge att hon ville att jag skulle åka ut och tända ett ljud från henne och sen passade jag på att gå till min mamma och tände ett hos henne också. Känns skönt att göra det även om man alltid har med sig dem i sina tankar och hjärta.

Åkte hem efter jobbet och åt gröten som Susanna gjort i ordning till mig för jag ska strax iväg och träna. Middag får jag äta när jag kommer hem igen, det blir spaghetti och köttfärssås som Freddan lagat.

Idag är det exakt 16år sen Josefins biologiska pappa dog pga sviterna av en hjärntumör.
16år känns som en lång tid men jag kommer ihåg den här dagen i detalj och hur mitt hjärta slets itu denna dag.

Är dock extra tacksam för mitt eget och mina nära och käras liv en dag som denna. En dag som ägnas åt eftertanke.


Vaknade med träningsvärk vilket känns skönt, då vet jag att jag tränade liiiite hårdare igår. Går trögt på vågen men idag slog det äntligen om till en ny helt ny siffra, sånt är alltid kul. :-)

I morgon ska jag på begravning så idag har jag massor på agendan, möte på bokföringsbyrån, möte med resebolaget, lunchmöte osv. Så idag blir det full fart hela dagen, precis som jag vill ha det.



img_8748 (MMS)

Får i mig lite näring å energi innan Tantgympan. :)

Nu har äntligen biljetterna till Guldstänk kommit!



Har pratat med några tjejkompisar om vad de ska ha på sig och de snackar balklänning. Puh! Förstår inte riktigt hur jag ska hinna med att fixa en sån. Åker ju till Dubai nästa vecka och när jag kommer hem är det bara tre dagar kvar till Guldstänk. Har fått låna några klänningar av Renée men jag ser konstig ut i dem. Min kropp ÄR konstig just nu. Hahaha

Är hur som helst jätteglad att ha det här att se fram emot. :-)

Var som sagt sjuk förra veckan. Vilket är nåt jag tycker är riktigt drygt, då lugn och ro inte är på min favvolista när det gäller sysselsättning. Men men, nu är det klart för denna gång. :-)

I lördags var jag på gamefest hos GRATTIS till fredag, alltså hos Renée. Himla mycket trevliga människor som då gillar och spela spel av diverse olika slag, typ Fifa, rockband, hockeyspel osv. Jag som då aldrig gjort nåt av detta, spelade dart i stället. Heter det spelade eller säger man kasta? Jag vette 17. Men sist kom jag iallafall inte. Hahaha
Sen sjung jag Singstar, vilket var hysteriskt kul, särskilt mot en av grabbarna. Då han fick välja alla låtarna och jag vann med 4-0. Oerhört stolt över den vinsten. Wieeeee

Vaknade tidigt på söndagen och kände att jag äntligen var helt frisk, så jag gick å tränade för första gången denna veckan. Det var jätteskönt för jag hade en hel del frustration att ta ut på träningen och det blev jag äntligen av med.

Idag har jag jobbat och det har varit full fart precis hela tiden. Vid 15-tiden åkte jag till Tandis för att borra mitt hål. Usch och fy. Fick två stecolid en halvtimme innan och massa bedövning. Självklart grät jag som en stucken gris men antagligen hade det varit ännu värre om jag inte fått i mig lugnande. Åkte hem å la mig direkt efteråt.

Josefin och Samuel har unnat sig en tur till Oslo med hotellövernattning. Och det är de verkligen värda! Önskar dem en underbar minisemester och att de är njuter av allt det goda här i livet.




img_4575 (MMS)

Sjuk å hemma från jobbet idag. :(. Laban gör mig sällis

img_9737 (MMS)

Attjo, host snörvel, puh. Febertermometern visar på 39,6 grader. :( Mina nya bästa vänner!

Alltså jag garvar nog ihjäl mig åt alla tappra försök som görs på nätet av vissa av de motsatta könet.
Fick det här alldeles nyss.

"186 lång, muskulös, är väldigt välutrustad 32cm, därav nämner jag det......inte alla som gillar det......är det uppskattat får du gärna höra av dig.:-)."

Finns det tjejer som svarar på såna här meddelanden?!?!

Förstå om man skulle bli tillsammans med honom å nån frågar.........hur träffades ni?
Jo du, det var på nätet när Mr X skrev och talade om att han hade en 32 i brallan.

Hahahaha

// För evigt singel.




Nu är jag GBP-opererad, jag har tappat ca 23kg sen operationen, jag har ändrat mitt kostbeteende och jag har börjat träna. Allt det här behövs för att kunna gå ner i vikt och bibehålla vikten men enligt mig så fattas en stor ingrediens.

Det mentala - Den får man som sagt absolut inte det minsta hjälp med av landstinget utan det måste man som GBP-op jobba med själv. Som tur är så vet jag pga mitt arbete hur viktigt just den delen är för att lyckas å nå sina mål.

Så nu har jag börjat läsa den här boken som jag hoppas kan ge mig de verktyg jag behöver för att fortsätta min hälsoresa.



På bokens baksida står det.

"Varför äter jag fel när jag vet hur jag ska äta rätt?
Alla bantare som använt sig av olika dieter vet hur svårt det är att gå ner i vikt och behålla viktminskningen. Det beror på att övervikt i första hand INTE handlar om mat utom om självbild, stress och negativa känslor. "

I boken kommer jag få lite hemuppgifter och genomgå en 9-stegs utbildning. Det ser jag framemot.

Återkommer med betyg så småningom.

Usch......tandläkarbesöket gick sådär. Träffade en tandhygenist och hon gick igenom varenda liten tand i truten på mig. Det visade sig att jag har ett hål!! Jävla skit!!!

Slutade att snusa inför operationen i oktober förra året och vet att snus är bra mot karies. Undra om jag ska börja igen?!'?!

Ska tillbaka nästa måndag och borra. Ska vara där en halvtimme innan, så puls och andning kommer ner i normal nivå samt att jag ska få en lugnande tablett, så de överhuvudtaget ska kunna arbeta i min mun. Jag vet, jag är en klenis. :-( Sen får jag barnsalva mot bedövningssprutan och sen är det bara att gråta mig igenom hela processen. Kommer vara helt slut efter det besöket.

 Världens mest hatade stol, föredrar faktiskt gynstolen före denna!

 Världens mest hatade verktyg!
Träningsvärk som fan, vilket är bra! Då vet jag att jag gjorde rätt på träningen igår. :-)

Ska till Tandis kl 9.10 idag. Jag har världens tandläkarskräck och nu har min favvotandis dragit sig tillbaka å jag har fått hans dotter istället. Hoppas hon är lika snäll som han, annars får jag ett psykbryt.

Är på väg att bli förkyld. Började nysa i går kväll och har fortsatt nu på morgonen. Den är välkommen nu, så jag är frisk till Dubai.

Idag har jag min första av många grötfrukostar, det här gröten är jättegod och rekommenderas.

 Jag äter gröten med lågkalori äppelmos och mjölk utan kalcium

Ha en bra måndag allihop.
Hm, premiären av BB har precis varit och jag sitter tillsammans med Freddan och ser den ena mer märkliga varelse efter den andra kliva in i huset.

Dock tar jag väldigt illa vid mig när det kliver in en gravid kvinna som är i vecka 34. Det känns verkligen inte bra!

Så mycket fylla och så oansvariga människor som medverkar i det här programmet å så ska det finnas en nyfödd liten bebis instängd med dessa deltagare.

Jag hoppas verkligen att lagen står på barnet sida och att han/hon omedelbart efter förlossningen plockas ut ur BB-huset. Allt annat känns helt befängt.

Susanna lagar i ordning såna där små goda knyten som hon gjorde hemma hos sig tidigare i veckan. Supernyttiga och superdupergoa! Passar verkligen min kost och mina smaklökar!





Efter matchen åkte Susanna och jag till ICA Maxi på Erikslund. Susanna ska hjälpa mig bla med min kost. Maten jag ätit börjar jag tröttna på och jag behöver ny inspiration.

Dock köper hon så himla kostiga saker, grejer som jag aldrig hört talas om. Hahaha

Vi åkte hem till mig och hon blandade i ordning en massa olika småflaskor och burkar.

 Dessa innehåll kan jag hälla på keso, kesella eller gröt. Innehåller massa nyttiga och bra saker!

 Detta ska jag göra gröt på.

Har lite problem med att hitta på en bra frukost, då jag äter min Levaxin för min struma på morgonen. I samband med det så får jag inte äta nåt kalcium för då slås Levaxinet ut, så därför har gröt varit uteslutet. Men det hade så klart Susanna en lösning på. :-)

 En mjölk som inte innehåller någe kalcium.

Jag återkommer med hur allt smakar.

Vi har ett korpenlag med jobbet.............vilket är hur kul som helst.

Förra året var första gången som vi medverkade och det var katastrofalt. Hahaha

Igår var vår det första match och vi skulle spela mot dem som vi förlorade med 1-18 förra året.

Men i år hade vi ett bättre lag än dem........vi vann med 8-1!!!! Superroligt.

Nu har även Ullis börjat blogga............jösses så kul!

http://innanfemti.blogg.se/

Har ju inte tränat på hela veckan så nu har jag sån överskottsenergi så jag får dåndimpen!!!!

Var ner i källaren å skulle sola, när jag lyfter blicken och kollar runt i rummet upptäcker jag att det står lite grejer som jag kan träna med i samma rum. :-)



Så nu ska jag byta om å gå ner för att träna lite INNAN jag får sola. Solariumet får bli belöningen för träningspasset.

Idag var jag å lunchade med Ullis. Då jag inte kunnat träna denna vecka å träffat henne så hade jag lite Ullis-abstinens men nu har jag fått min veckodos av henne. Himla skönt.





Det visade sig att Ullis och hennes man Lars ska på party i morgon kväll. Så Ullis ville ha mitt halsband som jag hade på mig till den klänning hon kommer att ha på festen. Så jag blev så klart "tvungen" att gå å shoppa ett nytt.


Idag sprang jag in på Zymbeeoz som ligger på köpmangatan i Västerås. Det är en secondhand butik som säljer utvalda märkesvaror.

Jag har köpt solbrillor, klänningar, smycken och kan varmt rekommendera denna butik.

 Det finns massor med fina skor, väskor, toppar, kappor, kavajer m.m

Dessutom så är personalen jättetrevliga å kommer med massa tips och råd.


 Skynda er dit, de har 50% på en hel del varor i butiken.


I Sverige pratas det mycket om jämställdhet och att vårat kära land ligger långt före resten av världen. Vilket gör mig stolt över Sverige.

Om man tittar tillbaka på mina föräldrars generation så hade de kvinnorna inte alls samma möjligheter som jag haft eller framförallt unga tjejer har idag. Vi har inte kommit hela vägen fram än men ibland undrar jag vem av våra kön som sätter mest krokben för oss kvinnor. Är inte helt övertygad om att det är männen.

Idag var jag på Apoteket å skulle hämta ut ett recept på medicin. Där satt det också tre unga kvinnor. De pratade högt och brett angående om de skulle jobba eller inte. Två av dem menade att de inte skulle jobba då deras killar mycket väl kunde försörja dem. De ville vara hemma, umgås med tjejkompisar, träna osv. Den tredje ansåg att de alla borde tänka på sin föräldrapenning och sin pension. Vilket inte alls gick hem hos de andra två. De ville vara hemmafruar.
Hm, det här känns oerhört tragiskt tycker jag. Det kändes som om vi backar flera årtionden när jag hörde dem diskutera.

Vad hände med att vara jämlik i sin relation? Att alla parter drar sitt strå till stacken? Att tjäna egna pengar så man fortsätter vara livegen?

Att få höra dessa unga kvinnor (ca22-26års åldern) snacka om att vara hemmafruar, gör att jag känner att ibland får vi kvinnor banne mig skylla oss själva. Vi kan inte hålla på å lägga all skuld på männen. Vi gräver vår egen grav många gånger.

Ofta när det pratas om jämlighet i relationer så handlar det om att män ska göra klassiska "kvinnosaker" medans det väldigt sällan sägs nåt om att vi ska göra de typiska "manliga" uppgifterna. Hur kommer det sig? Är det jämlikt?

Vårt svenska samhälle är uppbyggt på att två stycken ska förvärvsarbeta. Det blir svårt för alla familjer att bara ha en inkomst, såvida man inte bor på landet och odlar all sin egen mat på en gård. Men jag tror tyvärr inte den planen ingick i de här tjejernas framtidsplaner. Självklart funkar det om killen är golfproffs å tjänar miljoner men hur många såna killar finns det i Vässan?

Ibland kan jag undra hur vi uppfostrat våra barn. En hel del verkar inte vilja jobba och vart ifrån har de fått denna snea bild av vuxenlivets verklighet? Hallå, man går till jobbet för att tjäna pengar till att ha en bra vardag. Har man tur, så hittar man dessutom ett jobb som man trivs med och har bra kollegor. Att ha kul på jobbet är dock ingen rättighet på en arbetsplats, då man faktiskt är där för att utföra en arbetsuppgift och ingenting annat.  

Själv så började jag min karriär som diskare på Åhléns restaurang efter gymnasiet. Tyckte jag det var askul? Nej, inte varje dag men jag tyckte det var askul den 25:e varje månad, för då fick jag betalt.

Ska du endast läsa en bok 2012 å är tonårsförälder, så ska du satsa på denna.

Det går inte att sätta något betyg på denna bok, den är rå, hård, kall och avslöjande. Jag mådde oerhört dåligt å magen vändes ut å in många gånger. Har nog aldrig behövt pausa så många gånger i bok tidigare.

Men det är en otroligt viktig bok om hur dagens svenska samhälle ser ut för våra ungdomar. Ett samhälle som jag och många med mig blundar för.

Idag har vi ägnat ett par timmar åt att möblera om här på jobbet. Det blev mycket bättre!

Fick ett sms från Postkodlotteriet.

"Grattis! I lotteriets senaste dragning vann bland annat ditt postnummer. Det betyder att du har vunnit 150kr per lott! Pengarna har du som vanligt inom 4 veckor. "

Alltså allvarligt talat! Tycker man hör hela tiden att folk vinner flera miljoner på det här lotteriet. Å när det väl är min tur att vinna, så vinner jag 150kr per lott. Hahahaha.

Jag har banne mig varken tur i kärlek eller spel. Tur att jag är en glad skit ändå. :-)
Idag har jag varit å shoppat en ny bikini för nu är det bara några veckor kvar till Dubai!!! Testade min förra bikini som jag hade i somras, då jag redan hade gått ner 15kg. Men den kan jag glömma att ha på mig numera. Den är alldeles för stor. Sweeeet....me like!!!

Idag köpte jag en bikini i storlek 42 på trosan och 75G på överdelen, tjohoo!

Den svarta trosan är min gamla bikini och den nya har jag lagt ovanpå. :-)

 

Funderar på att beställa lite Modifast för att ha som mellanmål, det är ju plättlätt när man har de tillgängliga. Vill ju gå ner 4kg till Dubai å då är det superviktigt att jag äter alla mina 7 mål om dagen. Fuskar jag, så går jag inte ner. :-(

Mitt favvogodis innan operationen var choklad. Å idag köpte jag ett par Nutrilett bars men jag har svårt för att äta choklad efter operationen och puckad som jag är köpte jag så klart en bars med just.........choklad. Hahaha. Som sagt, hjärnan fixas inte samtidigt som de opererar magsäcken. Så jag kunde inte äta den choklad bars med karamell utan gav bort den till en kollega i stället.

Idag blir det inte heller någon träning. Dock är jag mycket bättre men jag hoppar än då, så jag vet att jag är helt 100 till på söndag.

img_4912 (MMS)

Världens bästa pappa hade borstat av all snö å satt värme på min bil åt mig idag. :)

Igår när jag kom hem tittade bästa Susanna förbi med godaste plättarna. Hon visste om att jag fuskat med maten i Norge och ville hjälpa mig på traven igen. Tack söta Susanna.

Hade med mig dem till jobbet idag å åt dem till mellis. Dock var fem alldeles för många för mig så Tobbe och Robin fick åsså varsin. :-)



Som vanligt när det gäller Susanna så smakade det jättegott och var naturligtvis supernyttigt. Röran uppe på plättarna är kvarg eller kesella med funlight.

Recepten på plättarna finner du på Susannas blogg såklart! http://susannavilja.blogg.se/
Har så klart sträckt rumpan och ljumsken under löpningen mellan de två flygen i går på Oslo flygplats. :-(

Morr och fräs. Haltar och får lov att avstå från träningen idag som jag faktiskt hade sett fram emot! Jag blir så jädrans trött!!

Vill gå ner 4kg tills jag åker till Dubai och nu är det bara 3 veckor kvar. Behöver verkligen få träna nu. Det får bli en lightvariant utan hopp, spring och knäböj hemma i kväll.
Jag är så stolt över Josefin och Samuel som tar chansen att jobba utomlands och ser sig omkring. Vet att de jobbar mycket och att det kan slita en hel del på dem.

När jag kom hem idag så skickade jag ett sms till Josefin där jag skrev att jag älskar henne och är stolt över det de har skapat i Norge.

Fick till svar
Älskar dig med! Vet inte riktigt varför du är så stolt? Men jag är iallafall stolt över dig! Min gosboll mamma har blivit fjuttenutt med gladiatorpotential. Mamma, du är bäst!


Hahahaha, kan man göra annat än att älska den här tokiga ungen?!

När vi väl ska bege oss, vet Josefin inte vart flygbussen går i från för station. Så vi bestämmer i sista sekunden att vi ska ta en taxi i stället. Då visar det sig att hon inte kan nr dit heller. Suck. Till slut får hon fram ett nr och jag ringer efter en bulle. Vi packar i hop våra prylar och går ut, säger hejdå och kramas med Jossan. (Samuel var på jobbet).

När vi åkt några meter säger taxichauffören att vi måste byta taxibil för han har en annan körning och kan inte köra oss till flygplatsen. OMG! Han börjar frenetiskt ringa sina kollegor för att kunna möta upp oss på bästa möjliga plats, väl där, slängs våra väskor in i den nya taxin och den andra for i väg med en rivstart. Jaha, vi sätter oss i den andra taxibilen. Chauffören är 80år gammal, ca 150 hög med värsta rökhostan. Hon gapar och skriker hela vägen fram till flygplatsen.

Därefter så ska vi gå in, lämna ifrån oss våra smycken, laptop, all vätska och sen gå igenom, Men det funkade inte utan jag måste gå tillbaka igen och ta av mig stövlarna å lägga dem på bandet, Det pep fortfarande när jag gick igenom, Säger till personalen att det beror på min BH. Den killen som jag sa det till blev så röd i ansiktet, så jag trodde han skulle svimma. Tids nog kom en annan kvinna som jag berättade för att min bh ger utslag i deras maskiner. Ok, då måste hon får känna på dem.......Babselut, gör det så vi kan gå nån gång.
Efter det blev vi utsläppta och kom ut till gaten.

Vi gick och köpt kaffe och lite godis. Flyget skulle gå kl17 och landa i Oslo 17.50 och sen hade vi 1tim och 10 minuter på oss innan nästa flyg gick kl 19. Men så enkelt skulle det så klart inte gå. Första flyget blev försenat i 1timme och 10 minuter.
Då börjar Jonathan blir förbannad, för han måste verkligen hem idag!
Jaha säger ja, den känslan kommer du inte särskilt långt med så stoppa undan den till nåt bättre och vettigare tillfälle. Han muttrar och är sur. Så jag frågar återigen vad är så viktigt. Då visar det sig att han och tjejen firar 3 månader i morgon samt att det är alla hjärtans dag. Men hallå, det kan ni väl fira när du kommer hem, eller? Nej, moster, jag måste hem i kväll annars så kommer jag aldrig mer få ligga!!! Hahahahaha, jag dog av skratt när sa det. Men självklart blir jag nu tvungen att göra mitt yttersta så min kära systerson får ligga i morgon.
Beger mig mot personalen med den lenaste rösten och frågar hur vi kommer hem till Arlanda. De ger oss nya platser på nästa flyg som är 7,40 på tisdagen. Jag kommar bort mot Jonte som ser ut som om han har en mörkt moln runt skallen. Men vi vill inte ha de biljetterna utan vill att de löser det med personal som väntar på oss när vi kommer fram till Oslo. De ska försöka ordna det.

Vi når mark 18,56 och ska rulla till vår gate å det tog aslång tid. Satte foten utanför planet 19,05. Osloflyget skulle gå 19 så nu var det riktigt stressigt. Tack å lov stod det en personal från Norwegian och väntade på oss. Vi sprang med alla våra väskor i full fart med högklackat till nästa gate som skulle ta oss hem till Svedala, Mycket riktigt så hann vi, tusen tack Norwegian! Flyget väntade på mig och Jonte och avgick 19,15 en kvart försenat.

Jonte var assvettig och aslycklig.
Han sa Shit vilken tur att vi har varandra när det händer nåt sånt här.
Jaså svarade jag, vad hade du gjort om jag inte varit med?
Moster, då hade jag panikerat.

Hahahahah, har ingen aning om vad ordet panikerat betyder men jag hoppas verkligen att grabben för ligga i morgon, för det var inte helt lätt att genomföra denna körning.
Som vanligt är jag otålig när det är dags för hemfärd. Vaknade kvart över sex och har varit vaken sen dess. Låg å snurrade i sängen ett par timmar för att inte väcka resten av gänget. Som tur är så delar jag rum med systersonen Jonte. Han sover som en stock, precis som tånisar ska göra. :-)
Nu har jag iallafall duschat, packat väskan och städat undan min säng, allt är gjort så tyst som möjligt. Å nu hoppas jag att de andra snart vaknar, så vi får vara tillsammans några timmar innan det är dags att bege sig ut till flygplatsen, byte i Oslo, sen blir det Arlanda och därefter Vässan.
Har nu tillbringat några dagar tillsammans med en valp och jag är så sugen på en egen valp nu. Det är ju så himla söta.
Jag vill åsså ha en valp!!! Eller nej, men sööööta är dem. I kväll när jag kommer hem får jag träffa Laban.
Nu på kvällen har vi varit hos min syssling Jorunn. Där serverades våfflor i stora lass. Min andra syssling Ruth-Iren kom också förbi med sina barn.
Jorunn med sonen. Dessutom väntas ytterligare en bebis redan i maj.
Ruth-Iren med sin yngsta son.
Ruth-Iren jag å Jorunn
Josefin och Jonathan
Men nu är det dags för bingen.
Märker hur oerhört viktigt det numera är för mig att hålla min kost och mina tider. Har slarvat sen jag kom Norge och idag somnade jag i flera timmar mitt dagen pga att jag ätit alldeles för lite. Jag har unnat mig godis och då inte fått plats med det viktiga proteinet. :-(
Det är bra att jag blir varse om det ibland, hade dock önskat att det var någon annan gång än då jag träffar min dotter. Den tiden är ju så dyrbar.
Men nu ska vi strax bli hämtade, vi ska åka till Jorunn med familj, det ska bli mysigt.
En världartist gick bort i natt alldeles för tidigt. Vila i frid Whitney Houston.
We will always love you.
Igår på dagen stal Josefin och jag oss några timmar för mor och dotter tid. Den spenderade vi med att springa efter bussar som vi misssade, fikade två gånger men till slut kom vi med bussen ut till Amanda Center som är en shoppingcenter även det. Hittade så klart lite att shoppa. :-)

Där stötte vi på min syssling Ruth-Iren, det var kul att få se henne en snabbis åsså.
På em åkte Samuel å jobbade, så då satte vi oss å spelade Skip-bo. Märkligt nog vann Jonte. :-)
På kvällen lagade kusinerna middag och vi tittade på mello på Samuels dator.

Två för mig helt otippade killar gick vidare till finalen. Jättekul! Dileva var åsså med och han är ju inte en av min favoriter normalt sett men jag gillade den här låten men han åkte ut med buller och brak.
Vi åt massa godis igår vilket jag inte är helt van vid. Fick jätteont i magen, så det var bara att lägga mig.
När vi kom hem så visade det sig att pissnisse alltså Sven/Fox att pinka inne och kutat omkring i pinket medans vi var borta å åt mat. Sånna är de, de små liven. :-)
Så det blev en dusch för denna unga valp.
Vi tog bussen till Josefins ena jobb, Cafe MM. Där passade vi på å äta mat. Jonathan är mestadels chockad över de dyra priserna i Norge.
Självklart fick Josefin fixa kaffe åt oss efter maten.
Då kidsen inte har någon bil här i Norge så förflyttar vi oss via buss. Vilket då är ett transportmedel som jag ej utnyttjar särskilt ofta. Är nog banne mig 15år sen jag åkte kommunalt. :)
Jag blev inspirerade av norrmännen som satt på uteserveringen å köpte ett par solbrillor.
Jonathan hittade ett par riktigt shyssta skor, inspirerad av det kalla vädret här i Haugesund.
Idag har Samuel jobbat så vi andra har haft en slappardag. Medans Jonathan sov så gick jag å Jossan igenom hennes garderob i jakt på klänningar som jag kan låna tills jag åker till Dubai. Det visade sig att jag fick plats i en av hennes favvoklänningar, så den ska haka med till Dubai. Känns helt sjukt att kunna ha samma kläder som min dotter. :-)
På eftermiddagen så gick vi på shoppingtur. Det är kallt, rått och blåsigt här i Haugesund.
Så döm om vår förvåning när vi ser att det finns öppnade uteserveringar som folk sitter å fryser vid.
Sen var det dags för oss att fika så klart å den absoluta favoriten är så klart skuleboll, en klassiker.
kusinerna Jonathan å Josefin
Jossan och jag
Jossan förklarade att lilla Sven var en försiktig lite valp och att framförallt jag måste ta det lugnt med honom. Vette 17 vad hon menar med det. :-)
Dock var han en söt lite krabat så mitt hjärta smälte som is i solsken.
Å självklart blev vi bästisar...
Idag så somnade han tom i mitt knä. :-)
Jonte å jag passar på å äter på Oslo flygplats innan vi flyger vidare till Haugesund.
Självklart var det asdyrt men även asgott. :-)
Jorunn kom å hämtade oss när vi landade och skjutsade oss till Josefin och Samuel. Nu har vi varit här en timme och det är superskönt.
Kommer bilder på Sven lite senare.
Började nästan gråta när jag satte mig på flyget och fick plats i sätet för första gången på många år att jag dessutom kunde stänga säkerhetsbältet utan några som helst problem gjorde mig alldeles varm av lycka.
Tänker på hur mycket just flygresor varit ångestladdat tidigare. Har absolut inte velat sitta i mitten och har alltid haft med mig tröjor för att dölja om jag inte kunnat knäppa säkerhetsbältet. Att be om en förlängning till bältet har jag aldrig velat eller tordats göra. :-)
När sen maten kommit, så kommer även nästa problem, bordet ska vinklas ned och min mage är i vägen, Dessutom så hamnade min bröst alltid i maten. Jag hoppades alltid att de andra resenärerna aldrig såg eller märkte min skam och ångest.
Men idag är det annorlunda.:-)
Jag på flyget med bordet nersläppt.
Idag får även jag plats i sätet på ett som många andra tar för givet. Dessutom så sitter jag mellan två karlar utan att känna att jag tar för mycket plats. Å jag mig fri å glad. :-)

Nu sitter min yngsta systerson Jonathan å jag på Arlanda. Vi ska åka å hälsa på Josefin å Samuel i några dagar. Myyyyyys. Det här är första gången som jag inte intar nåt alkoholhaltigt på Arlanda. Har ju bestämt mig för en vit månad nu i februari. :). Provade ta med mig dryck in, visade mitt kort om att jag är GPB-opererad å det gick jättebra.

img_8521 (MMS)

Bjöd in mig själv hos Tobbe å Susanna på pannkakor. Sweet.

img_7815 (MMS)

Jonte har packat klart inför vår Norgeresa. Så nu måste jag hem å börja packa!! :)

Välkommen lilla söta Melvin till stora världen. Å stort grattis till Elin och Jonas till erat mirakel.

Kramiz



I kväll var det riktigt kul i Dingis. Börjar lära mig stegen något vilket gör att jag kan ta i mera, det blir nog kalasbra när jag är lika duktig som de andra medlemmarna.

 Ullis, "gympafröken" (som är så jädras stark) å Systrami.

 Mina mjukdelsskador i armhålan finns kvar, så jag använder de här fjantiga hantlarna. :-(

 Liiiiite starka bruttor. :-)
Och då innebär det................tantgympa med syster Yster och Ullis!

 Jag är iallafall redo! Tjohoo!!
Håller fortfarande på å tömmer gamla kontoret på massa möbler och annat jox. På dagens agenda stod ljuddämpande takskivor. Tobbe och jag tar KåTeR (bilen heter så) till kontoret och börjar lasta in. Det är 22st plattor å det verkar som vi haft lite otur när vi tänkte för hur vi än gör så får vi inte in dem.

Men som tur är så fixar Tobbe det till slut och vi får med oss allesammans.:-) Men jävlar vad trångt det var.



Allt går bara man vill. :-)

Igår försökte jag sätta ord på min inre känsla, kallade det då för en inre stress men kände att ordet stress inte stämde överens med hur jag känner.

Men som tur är så har jag underbara vänner som även hör av sig när livet känns lite jobbigt. Denna vän satte pricken över i:et när hon använde orden en inre oro i kropp och själ som uppstår efter en operation eller kraftig viktnedgång. En oro som jag tidigare kunnat döva med mat men som numera är omöjlig. Det skapar en rastlöshet som jag behöver lära mig att handskas med. Operationen hindrar mig från att äta men min ångest och kraven på mig själv går inte att operera bort, utan dessa måste jag fronta och bearbeta.

Fick ett lugn efter denna förklaring........jag är alltså inte galen!!! :-)


Under kvällen idag så har en nära vän gjort mig uppmärksam på att jag håller på att springa ifrån mig själv. Det här var jag oerhört rädd för att det skulle ske i och med operationen. Har hört alldeles för många historier om andra tjockisar som tappat i vikt och ändrat sin personlighet totalt och då tyvärr till det sämre.

Det har varit så lätt för mig att hela tiden fokusera på min mat och mina nya rutiner kring det för att nu de senaste veckorna även lägga på träning. Plättlätt om det inte vore så att hela livet inte går ut på hur man ser ut.

Jag är en människa som under många år arbetat med mitt inre jag, så den här resan är alldeles ny för mig. I samma takt som kilorna försvunnit så har även en bit av "Nettan" försvunnit. Känner nu att jag trots mina ansträngningar inte lyckats få med mig min insida å det gör mig så arg och besviken på mig själv. Vet att den delen tar mycket längre tid att ändra på än vad det gör att tappa några kilo!! Suck!!

Antar att det är därför som jag sett till att ha så himla mycket å göra hela tiden. Flera vänner runt omkring mig har påpekat att jag är svår att "boka date" med, för jag är aldrig hemma. Hm, känner nu att det stämmer och att jag nog gjort det för att det är lättare att vara ute bland folk, skratta å ha roligt än att vara hemma och ta mig en funderare på vem jag är, vill vara å hur jag vill uppfattas gentemot andra människor.

Har varit ute på lite småvägar och tappat bort siktet men nu styr jag kosan återigen upp på E18 och nu ska jag lägga fokus på att må bra mentalt och vara stark å stabil. Det gör att jag kommer att nå mina mål med att leva ett hälsosamt och längre liv betydligt lättare. Balansen mellan den inre å det yttre måste finnas för att jag ska kunna må riktigt bra.

Ha en underbar kväll



Alla ni som frågar mig om fler recept från Susanna kan jag glädjande meddela att hon åter kickat igång sin egna blogg som kommer att vara fokus på just mat. :-)

http://susannavilja.blogg.se/

Så läs å få inspiration av alla goda recept!

Idag är det verkligen 21dagar sen jag började träna!! Det är helt fantastiskt, kommer fasiken inte ihåg när jag tränade så här mycket sist, säkert 20år sen.

Ullis är min absolut äldsta vän, hon flyttade till "min" gård när vi var 3år, det innebär att vi hängt ihop i 39 år iår. Helt makalöst när man tänker efter. Vi började på barnträdgården, fortsatte med lekis, årskurs 1-9, gymnasiet osv.

Är så glad över att jag drog med mig Ullis till tantgympan i Dingis. Det verkar nämligen som precis alla andra medlemmar har tränat för "gympafröknarna" i flera år, alla kan nämligen varenda jädrans steg, syrran är snabb som en vessla. Alla utom Ullis å jag då. :-) När man ska byta steg eller gå åt ett annat håll så kan ju jag tycka att man borde ha 50% chans att gissa rätt men när det kommer till gympan så blir det 100% fel varenda eviga gång. Hur är det möjligt?!  Alla andra går till höger när vi ska medans Ullis och jag skapar oreda genom att gå till vänster. Hahaha. Helt galet!! Ullis utryckte sig i ett svagt ögonblick att vi måste vara oerhört tröga. Men dette vette 17, det måste väl finnas nåt annat att skylla på.

Har försökt hitta ett kort på mig å Ullis med upptäckt att vi är tydligen lika katastrofala på kort som vi är på gympan. Hahaha.

 Jag å världens bästa Ullis.

Jag kan vara glad över att Ullis är den mest otekniska jag känner. Hon har i princip precis lärt sig sms, men om man skickar nåt till henne och vill få svar, bör man ringa och tala om att man sms:at henne. :-)
Det är å andra sidan tur för mig för det innebär att hon inte kommer att hitta hit till bloggen och jag kan skriva vad jag vill utan något "straff".

Har varit hos Adde och Sarah. Fick kladdkaka och grädde, supergott! Sen färgade Sarah min förbannade gråa hårstrån. I hate them!

Har ätit matrester från Susannas goda mat idag och strax så är det dags för lite tantgympa!

Vaknade vid 10-tiden och satt mig i min favvofåtölj å började på en ny bok. Tidigare har jag läst en bok i veckan men har kommit ifrån det helt och hållet den senaste tiden. 

Boken jag började med heter Skamfläck och är efterföljaren till 14år till salu. Handlar om det hårda svenska samhället där unga flickor och pojkar blir tvungna att sälja sig till män. De berättar själva med sina egna ord hur deras liv ter sig. Märkte snabbt att jag måste dela upp den här boken i omgångar. Fyfan, vad hemskt den är. Rå och hård men än dock så nyttig bok för svenska politiker och medborgare att få reda på vilken värld vi låter våra ungdomar växa upp i.

Freddan, min systerson fyllde som sagt år i tisdags och vi bestämde tidigt i veckan att min present till honom skulle inhandlas idag på Erikslundsshoppingcenter.

 Här provas det byxor, skjorta och skor. Allt passade ypperligt, särskilt nu när han varit så duktig med kosten och all träning å har tappat flera kilo.

Vi delade på en sushi innan vi åkte hem igen, det var gott. Sen skjutsade jag i väg honom på fest (?) vid 14-tiden. Efter det åkte jag hem till Susanna och Tobbe å jag tiggde till mig en kaffe. Vi tjejer satt å surrade några timmar å sen var det dags att skjutsa Tobbe på fest. Värsta taxichauffören idag. :-)
Därefter så åkte Susanna å jag till ICA Sjöhagen å handlade ingredienser till kvällen schlagermiddag, som Susanna lagade å det blev som vanligt succé. Cecilia kom åsså och vi tittade på första delfinalen på Mello.

Jag gillade Loreen och Afro-Dite absolut mest. Loreen gick till finalen medans de andra tjejerna åkte ut. Istället gick ett kasst jädrans heavy Metall band vidare. Suck, önskade att alla föräldrar kunde ta sina barns mobiler, så de blev hindrade att lägga sig i en sån viktig omröstning som det är på Melodifestivalen. Hahahaha. Nej då, så illa är det inte.......eller?

 Allvarligt talat -17grader!!

 Då åker mössan på! :-)
 Angelica Andersson Jag är MYCKET imponerad av att du tränar och det är jag för att jag vet att du har tyckt att det är så tråkigt, vi har ju båda Gymmat tillräckligt när vi bara tagit oss till närmaste kiosk för snask....ja shit undra hur mycket pepsi max vi tillsammans druckit? Jag ger dig en enstående ovation och om du någon gång vacklar så tänk kina och ut skrattning av tandlös,det gör jag :) Grattis Nettan till dina nya vanor!



Angelica är en gammal jobbarkompis som jag upplevt mycket tok med, vi har helt enkelt haft det askul. Det hon hänvisar till i sin text är när vi var i Kina med jobbet, vi skulle på sightseeing till kineskiska muren. På den tiden var vi båda två, glada och runda tjejer. Och kineskiska muren är byggt för små smärta kineser och inte två stora västerländska kvinnor. Dessutom var det oerhört varmt denna dag, så vi hade båda på oss linnen. När alla andra begav sig upp för denna mur, så gick Ankan och jag neråt mot första bästa ölbar. Där sätter vi oss och pustar ut i skuggan. Efter en stund märker vi att det bara är kineser där och så vi två förståss. Kineserna glor som fasiken på oss och de pekar, garvar och hånar oss. Det kommer tom fram en tandlös kvinna och pekar 20cem ifrån oss, säger nåt på kinesiska och alla andra på serveringen garvar. Vi häller i oss vår öl och är överens om att det är pga att vi är tjocka och har linnen på oss  som vi blir hånade. Något sårade går vi mot bussen och frågar vår guide om vi på nåt vis är ohyffsade för att vi är tjocka å går i linnen, vi vill ju följa seden dit man kommer. Guiden är helt oförstående, varför skulle de skratta för att vi var tjocka frågar hon, Buddha är också fet. Nej, nej, nej, säger hon, de skrattade absolut inte åt att ni är feta. Nähä säger vi, vad garvade de åt då? De hånar er för att ni västerlänningar är så otroligt fula!
Alltså allvarligt talat, hur bra kändes det?!?! Där sitter vi på en bar och nästan har andnöd och nära döden upplevelse och alla på serveringen skrattar åt oss för att de tycker vi är fula. Hahahaha. Hysteriskt kul, tyckte vi då och även nu.

En bild på mig och Ankan i Kina 2007



Kopierade det å la in konversationen här, så även ni kan ta del av svaret. 

Joseph: Kämpa! :)
för 39 minuter sedan · 

  • Daniel : Dumpa?
    för 38 minuter sedan ·
  •  
    Joseph: För mycket mat för snabbt ger upphov till extrem blodsockerhöjning på kort tid. Inget farligt, men väldigt obehagligt. Vanligt hos GBP-opererade.
    för 36 minuter sedan ·
  •  
    Daniel: Ah, ok. Tack för svaret! :)
    Keep it up Nettan!
    för 35 minuter sedan ·
  •  
    Joseph: Då man saknar en normal nedre magmun och tolvfingertarm så kommer maten för snabbt ner i tunntarmen. Alla dumpar på olika saker och för olika mängder. Man börjar kallsvettas och blir lite yrslig. Men som sagt helt ofarligt och går över på en halvtimme ungefär.
    för 31 minuter sedan ·  · 1
  •  
    Jag : Joseph - Min första riktiga dumpning, blev helt paff om jag ska vara helt ärlig. Men nu vet jag och jag vill banne mig inte ha det igen. Men jag ska fortsätta kämpa! :-)Daniel - GBP funderar på samma sätt som antabus för en alkoholist. Äter man fel, så mår man pissdåligt. Vilket är en fördel när man är en tjockis. :-)
    för 30 minuter sedan ·  · 2
  •  
    Jag : Daniel - Tack för stödet. :-)
    för 30 minuter sedan ·  · 1
  •  
    Nathalie: Behöver inte vara pga för mycket mat. Även för mkt fel fett eller för mycket socker. Glass dumpar många på pga att glass har både mkt fett & mkt socker. Får jag i mig för mkt chips tex, så dumpar jag. Blää. Var det din första dump nettan? Du kanske inte är en sån som dumpar så lätt eller så har du skött din mat & allt exemplariskt :)
    för 30 minuter sedan ·
  •  
    Nathalie: Oj, hade kommit fler inlägg medans jag skrev mitt. Haha
    för 29 minuter sedan ·
  •  
    Jag:  Nathalie - Det var nog min första dumpning pga av fet mat. Har ätit för fort en gång men då fick jag inte hjärtklappning som idag. Tror jag har svårt för att dumpa vilket är lite synd, vill ju gärna få den "käftsmällen" när jag gör fel. :-)
    för 27 minuter sedan ·
  •  
    Joseph: Jobbigt att du fick den "in public". Jag fick min första hemma tack och lov. Nu kommer de mer sällan och inte lika allvarliga som i början. Man lär sig vad som ligger i riskzonen. Är man tveksam så får man prova lite och vänta en stund. Oftast är det att man tuggat för dåligt eller att det är väldigt fett eller sött. Antabus är en väldigt bra liknelse. :)
    för 27 minuter sedan ·
  •  
    Joseph: Glass är verkligen inte bra, om den inte är laktosfri, det är fina grejer, speciellt SIA, mums! :) Jag dumpade en gång på grillad fläskfilé, då var det för att jag åt en skiva för mycket. Tyvärr dumpar jag inte på klassikerna vitt bröd och chips, så där får man använda förnuftet. ;)
    för 23 minuter sedan ·  · 1
  •  
    Jag: Har världens bästa kollegor som vet allt om min hälsoresa, så det kändes tryggt att vara med dem. :-). Men jag har varit ganska så restriktiv när det gäller att testa olika saker som jag vet på förhand kommer på åt helve....
    för 23 minuter sedan ·  · 1
  •  
    Nathalie: Mina är lite olika. Mår för det mesta illa och ibland slår hjärtat väldigt fort. Jag dumpade ingenting i början men nu tycker jag att jag gör det väldigt ofta. Och inte för jag äter chips jämt får ni inte tro ;) ibland dumpar jag på mat som en annan gång gått jätte bra. Väldigt knepigt. Senast dumpa jag nyss efter middagen. Vet dock inte varför :s
    för 22 minuter sedan ·
  •  
    Jag:  En kompis till mig dumpar jättelätt på fastande mage, tex på sill å lax men äter hon nåt litet innan, så fixar hon det galant. Det är ca 2,5 år sen hon gjorde sin op.
    för 21 minuter sedan ·
  •  
    Nathalie: Ja , jag tycker det är lite knepigt allt det där. Det kan ju bero på hur dagen sett ut annars oxå eller så. Men när jag dumpar på middag med mat jag vet är bra så börjar man ju fundera. Idag år jag gryta med kyckling, chorizo, champinjoner , matlagningsgrädde och paprika ost. Sån på burk. Kanske var osten som är fet?
    för 17 minuter sedan ·
  •  
    Jag: Tänk vad bra det hade varit om vi skrivit allt det här på bloggen i stället, så hade fler kunnat ta del av våra erfarenheter angående dumping. Är det ok för alla att jag kopierar det å lägger in det i bloggen?
    för 15 minuter sedan ·
  •  
    Jag: Ja, Nathalie jag har tyvärr inte så himla mycket erfarenhet av dumping, då jag blev av med oskulden, gällande dumping idag. Men det är väl egentligen det hela operationen går ut på........att hindra oss från att äta för fet, för mycket sockrad, för mycket mat osv. :-)
    för 13 minuter sedan ·
  •  
    Nathalie: Ja för min del är det helt ok :) ja jag är faktiskt glad att jag dumpar. Det får mig att avstå från saker som annars hade varit jätte svårt. Älskar choklad, men nu räcker det med typ 3 godisar istället för en halv påse man hade tryckt i sig innan. Eller en näve chips istället för halva påsen. Vissa dumpar ju inte alls. Hade jag varit en av dem hade allt varit mycket svårare för mig.
    för 8 minuter sedan ·  · 1
  •  
    Jag: Jag är en mes, så jag har inte tordats så himla mycket å tur är väl det. Hahaha
  • Nu blir det en slapparfredag vilket känns heeeelt underbart. Har precis lagat tacogratäng a la familjen Helli och den blev supergod.

    Senare i kväll blir det filmtajm, ska se de här två rullarna.



    Återkommer med betyg.

    Grattis till fredag alla ni därute. :-)

    Dumpade big time idag på lunchen. Jag trodde att jag hade ett lunchmöte så jag skippade ta med mig matlåda hemifrån i morse, det resulterade i en icke planerad lunch. Jag valde en pasta från La Pizza på Klockartorpet, en klar favorit som jag inte hunnit testa efter min GBP-op. Det tog inte särskilt många tuggor förrän jag  kände att hjärtrytmen rusade iväg och jag var tvungen att lägga mig ner. Blev liggande där en stund och mådde pyton.

    Så nu vet jag att jag kan dumpa iallafall.
    Äntligen torsdag och BL, har väntat en vecka nu på att få inspiration och en massa pepp från årets deltagare. Å det fick jag i massor. Blir så himla imponerad av de som är med, de är verkligen skitduktiga. Dock lite halvpipiga när det kommer till inställning och attityd vid minsta lilla motstånd. Men vad fan, de är ju människor de med. Mitt favvolag, det svarta laget, blev kvar även denna vecka!

    Maten jag lagade i kväll var asäcklig så jag var tvungen att ha lite snacks denna afton. Dock så skiljer det sig markant mot hur snacks såg ut för ett halv år sen. :-)



    Var precis ut i vinterkylan med Laban, alltså allvarligt........kan vintern och kylan bara försvinna. Svinkallt, -13.
    Gick ner i tvättstugan medans maten är i ugnen. Upptäcker till min förvåning att tvättkorgen är full av ENDAST träningskläder!!! Lite skönt känsla, då jag är den enda i hushållet, för det mina vänner betyder att jag skitat ner dem alldeles själv! Tjohoo!
    Med jämna mellanrum så knackar döden på vår dörr för att göra oss påminda om hur skört men också värdefullt livet är.

    Får mig att tänka på....
    Att leva och uppleva varenda dag och sluta skjuta upp saker och ting till framtiden.
    Att tala om för dem jag tycker om hur oerört värdefulla de är för mig.
    Att vara en god vän, syster, mamma, dotter, ja en bra medmänniska
    Att visa ödmjukhet inför de människor jag möter.

    Just idag har några i min närhet förlorat någon. Ni finns i mina tankar och jag har återigen blivit påmind om vad som är viktigt här livet.


    Idag var första gången någonsin som jag varit taggad inför en träning. Precis innan jag skulle åka, ringde min syster och fick avboka i sista sekund, sånt som händer när livet gör sig påmint ibland. Min första tanke var, "Shit vad skönt, nu slipper jag!" Den tanken fanns ett par sekunder, sen kom jag på att den här resan gör jag för min skull och inte för någon annan. Så jag åkte ut och tränade hårdare än någon annan gång! "Gympafröken" kunde inte hålla sig för skratt när hon tittade på mig, så jag såg nog helt galen ut idag.........men det bjuder jag på! Hahaha

    Nu ska jag unna mig en ansiktsmask och ett varmt härligt bad............för det är jag värd!!